Totul despre Anul Nou Kazah

Totul despre Anul Nou Kazah

vacanță de Anul Nou în oameni Kazahstan sărbători în diferite moduri: cineva care preferă să-l întâlnesc într-un cerc îngust acasă, și cineva se alătură distracție zgomotos în compania prietenilor sau a merge la diverse instituții de divertisment. În timpul celebrarea Anului Nou a tuturor oamenilor unește credința în cele mai bune și speranța că anul următor va fi mai fericit și norocos decât anul care își încetează activitatea.

Particularități

Kazahstan sărbătorește noul an de două ori. Prima dată este celebrată de Anul Nou tradițional european, care vine în noaptea de 31 decembrie la 1 ianuarie. locuitorii săi din Kazahstan au început să sărbătorească numai de la mijlocul secolului al XIX-lea cu sosirea kazahe terenurilor slavilor. La momentul unificării republici din Uniunea Sovietică din Kazahstan, multe tradiții slave au fost ferm înrădăcinată, inclusiv celebrarea Anului Nou.

Pentru a doua oară, Anul Nou kazah este sărbătorită pe tradiția de Est, și se întâmplă la 3/douăzeci și un-3/douăzeci și trei. Chemat această sărbătoare în kazahă Naurys Maeram. Kazahii a sărbătorit această vacanță timp de multe secole, iar acum această tradiție nu și-a pierdut semnificația lor națională pentru ei.

Cum să sărbătorim?

În zilele de sărbătoare de Anul Nou, kazahii nu funcționează. Numerele de la 1 ianuarie până la 2 ianuarie și din 21 martie 23 martie sunt oficiale vacanța de week-end în republică, atunci când toți oamenii se odihnesc. De data aceasta kazahii dedica comunicarea cu rudele și cei dragi, întâlnesc prieteni.

Se apropie de vacanță de Anul Nou european în Kazahstan se simte în avans. Din primele zile ale lunii decembrie pe străzile orașelor, în vitrine, ghirlande festive încep să fie aprinse în ferestrele caselor, brazii sunt instalate, care decora jucării de Anul Nou și Mishur. Pe străzile centrale ale orașelor pomul de Crăciun apar numai după Ziua Independenței, care este, după 16 decembrie.

Cina festivă în familia Kazahă începe în seara zilei de 31 decembrie, Toată lumea este în așteptare pentru apel de Anul Nou Președintelui cu rezumatul anului care își încetează activitatea și felicitări, după care festive zornaitori Salute și există o luptă de ceasuri care anunță venirea anul viitor.

În orașe și sate în vacanța de Anul Nou, oamenii sugerează ghiduri de masă, unde puteți vedea un personaj de basm numit Ayaz Ata, care poate însemna „Moș Crăciun“.

Adesea, lângă el merge și asistentul său de nepoată. Anul Nou pentru kazahi este o vacanță de familie, iar în acest moment ei dau reciproc suveniruri pregătite în prealabil și cadouri. Locuitorii din orașele mari aleg acum sărbătorile cluburilor sau restaurantelor de Anul Nou.

Cu câteva minute înainte de noul an, oamenii iau un pahar de șampanie în mâinile unui pahar de șampanie, Bengal se aprinde lumina și în bătălia de la ceas felicit reciproc, fericire care doresc. După miezul nopții, kazahă tineretul merge pe străzile orașelor și se alătură festiv festiv, vizionarea de spectacole și focuri de artificii, prieteni și cunoștințe felicitându. În ajunul Anului Nou, puteți merge pentru a vizita reciproc, vizitând și felicitându persoane apropiate.

Tradiții și obiceiuri

Anul Nou de Est este sărbătorită în Kazahstan cu sosirea primăverii, în luna martie, când zăpada se topește deja, și natura se trezește din somnul de iarnă, senzație de vară abordarea iminentă. Timp de secole, poporul kazah au dezvoltat o tradiție pentru a sărbători începutul unei noi perioade de agricultură tocmai în zilele de Naurys Mairma. La popoarele nomade, el a fost cel mai venerat vacanță și importantă, dar cu religia Naurys Mairma, nu există nici o legătură, astfel că nu rituri au fost comise aceste zile. În perioada 21 martie – 23 martie, Kazahs se felicită reciproc și doresc un an prosper, randament și profitabil.

În vremurile vechi, oamenii se pregăteau în prealabil pentru celebrarea lui Naurys Mare Bărbați bătrâni streaming mustața și barba, au obținut cele mai bune și noi haine, au mers să se viziteze reciproc, au felicitat rudele și cei dragi, dorindu-i să se buni și fericirea. În aceste zile, kazahii au fost făcuți să desfășoare diverse concursuri, dintre care una era de a trage pe tir cu arcul. La concurs, bărbații se pregăteau timp de aproximativ o săptămână, își păstrează abilitățile de perfecțiune. Toată lumea ar putea participa la concursuri – de la copii la bătrâni.

În vacanța lui Nauryz Maerama, hostess-ul pregătește principalul fel de mâncare numită Nauryz Piele. În acest tratament, carnea era prezentă din stocurile de iarnă, precum și laptele. Felul de mâncare a fost servit la masă cu dorințele bune și fericirii. Șeful Baran și 7 condimente s-a adăugat la Nauryz pielea – a fost un simbol al simbolului de primăvară și Adio, cu o iarnă lăsând.

Înainte de apariția de vacanță în casele erau curate și a pus 2 lămpi – toate acestea a fost făcut pentru a conduce răul și boala de vatra acasă.

Și astfel că anul a fost generos și un randament, În casa în toate felurile de mâncare era necesar să se toarne lapte, Ayran, Kuism sau un simplu apa de izvor. În timpul Uniunii Sovietice, comuniștii consideră această sărbătoare religioasă și cu el interzis pentru a sărbători. Dar deja în 2001. Prin Ordonanța președintelui Kazahstanului, vacanță Nauryz Maerama a început să fie onorat și peste tot pentru a sărbători.

masă festivă

În timpul iernii, în timpul celebrării Anului Nou european, gazda se pregătește o masă generoasă pentru o cină festivă, în cazul în care puteți vedea diferite feluri de mâncare din bucătăria națională kazahă. delicatețe preferate de copii sunt kazah Baursaki – Dulce sau gogoși făină proaspete. Nici o sărbătoare festivă și fără kazah tradiționale Beshbarmaka – mâncăruri gătite din carne de miel fiert, bautor de cal sau de vită, cu adaos de tăiței de casă. Acest fel de mâncare este servit cu supa de carne, care se numește Sorp.

Un alt fel de mâncare națională este Cârnați de casă, fierte de cal, cu adaos de ierburi picante, este numit Kaz. Kazahii iubesc atât de miel, sos murat și fierte, numit brânză.

Pentru desert pentru copii să se pregătească celebrul Chuck Chuck, care este realizat din bucăți de aluat amestecat cu miere de albine. Ca kazah tradiționale băuturi pe utilizarea masă festivă Kumys de la iepe și lapte Shubat, Plafonate lapte de cămilă.

Despre modul în care pentru a sărbători noul an în Kazahstan, uite următoare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: