Totul despre prima zi a carnavalului

Totul despre prima zi a carnavalului

Carnavalul este considerat pe bună dreptate unul dintre cele mai iubite în rândul sărbătorilor de cetățeni ruși. Aceasta este o sărbătoare celebrată în Rusia veche, are rădăcini păgâne. Este demn de remarcat faptul că sărbătoarea în sine durează o săptămână, și fiecare din zilele ei are propriul, numele său special. În acest articol vom vorbi despre luni – prima zi a carnavalului, ia în considerare tradițiile și ritualurile, precum și semne populare asociate cu celebrarea.

Ce înseamnă?

Maslenitsa este o sărbătoare care a remarcat slavii mai veche. Sărbătorirea simboliza grija iernii și debutul fertilității și vieții. În Ortodoxie, această sărbătoare se numește Săptămâna brânzei – o săptămână care precede un post minunat.

Anumite numere în care celebrarea sărbătoresc, nu, în fiecare an sunt diferite. Timpul sărbătorii depinde de Paște.

Prima zi a carnavalului este întotdeauna luni. El este numit „întâlnire”. Această zi aparține așa-numitului carnaval îngust – o vacanță care va dura până la sfârșitul mediului va continua să înceapă larg. Numele „întâlnirea” a fost dată luni, și există două motive pentru aceasta.

Primul este destul de evident: în această zi devine începutul săptămânii viitoare furtunoase. Luni, se întâlnesc carnaval, recoltarea produselor pentru viitor 6 zile și determinarea rețetelor de feluri de mâncare care pot fi pregătite.

Cel de-al doilea motiv pentru numele se află în vamă antică: Luni, legea nora sa dus la părinții de dimineață, iar în după-amiaza târziu ea a fost întâmpinată de părinții soțului ei, preluarea și excerving adunărilor generale și de mers pe jos. Cu toate acestea, Matchmakers îndeplinite nu numai: în această zi, rude, prieteni și cunoștințe dus să viziteze reciproc, aducând cadouri simbolice.

După cum a menționat?

Săptămâna de pasageri, începând de luni, a trecut întotdeauna pe un scenariu specific, iar cele mai multe dintre obiceiurile și tradițiile străvechi s-au păstrat până astăzi. Luni, hostess, după cum sa observat deja, să cumpere produse pentru o masă festivă. În cazul în care familia aderă la principiile religioase, este foarte important ca nici carne. Dar, ouă, pește, toate tipurile de produse lactate sunt permise în abundență. Parțial o cantitate mare de alimente uleioase și a dat naștere la vacanță – Maslenitsa.

Luni, femeile incep clatite coace, și întotdeauna este o cantitate foarte mare.

Rețete poate fi orice: este subțire și gros, și clătite ajurata. Conform obiceiului, prima clatita trebuie să se acorde cele mai mici vecini sau familiare care nu au suficiente finanțe pentru a sărbători. Acești oameni ar trebui să mănânce naibii, amintindu-strămoșii celor care l-au dat.

Acest obicei a venit din antichitate, pentru că înainte de clătitele au fost nu numai simbolurile soarelui, dar și pâinile memoriale. În Rusia antica, au fost puse pe pod pentru a trata strămoșii, și, de asemenea, distribuite pe străzi.

În cazul în care gazda doreste sa lovit oaspetii cu fantezia lui, atunci ea poate pregăti nu numai clătite, dar, de asemenea, o întreagă păpușă clătită. Aceasta este o tradiție foarte popular. Nu există indicii clare cu privire la apariția păpușii, se poate face atât exclusiv din clătite și cu ajutorul unor jucării pentru copii obișnuiți. Păpușa rezultat este frumos decorat, punând pe ea „haine“, constând din clatite ajurata. Plângând către: cocosar, pălărie, batistă. Firește, el este, de asemenea, comestibil. Pentru un tip mai interesant de păpușă, puteți decora cu presă, fructe de padure, nuci.

În prima zi a săptămânii carniatice puteți face nu numai coacăze. Mulți oameni participă la rude, prieteni, colegi. Vino pur și simplu pentru comunicare, precum și pentru a ajuta la pregătirea unei mese festive. În plus, este luni că ei colectează sperietoarea, care vor fi arse în ultima zi a festivităților.

Aceasta este o parte foarte importantă a pregătirii pentru vacanță, în care fiecare membru al familiei a fost obligat să participe. Pentru fabricarea de umplute, sprig-uri, paie, material vechi. Anterior, sperietoarea rezultată a fost plantată pe Sani și a condus pe străzi. Până în prezent, această tradiție a ajuns, dar cel mai adesea este practicată în sate și sate.

În plus față de tradițiile deja descrise luni, ar trebui să se facă prin instalarea decorațiilor. Anterior, a fost Balagans speciale, în care au efectuat firimituri, corturi corecte, destinate comerțului. lupte populare în bulgări de zăpadă au fost considerate populare, astfel încât baricade speciale de zăpadă au fost instalate pentru ei. Astăzi, toate aceste obiceiuri au, de asemenea, un loc, și în satele puteți vedea de multe ori slide-uri de casă, cereale zăpadă, corturi mari, cu mese pentru mâncăruri viitoare. În plus, în prima zi a Maslenitsa, copiii dau o sarcină pentru a apela crengi și paie. Elementele colectate sunt destinate incendiilor care vor fi aprinse, începând de joi.

Vizita opinie

Maslenitsa este una dintre sărbătorile care literalmente „overgrown“ prin semne. Punctul de aici este în antichitate sa – la urma urmei, Carnavalul a fost sărbătorită în timpurile precreștine. Cei care iubesc această sărbătoare și crede în semne, va fi util să se familiarizeze cu anumite credințe populare care au ajuns până în ziua de azi.

Despre succes și eșec

Clătite – principalele tratează masa de pasageri. Și, desigur, este de la ei ca semne festive începe. Și succesele și necazurile slavii au determinat întotdeauna de clatite rezultate. Una dintre chitanței am menționat deja: primul naibii ar trebui să se acorde cea mai mică. Astfel, ei atribuie rugăciuni strămoșilor, și cele, la rândul său, de a proteja familia de boli și necazuri pentru anul viitor. Dar există și alte credințe comune:

 • Hostesele ar trebui să coace cât de mult posibil, clătite: dacă există câteva dintre ele, familia va experimenta nevoia financiar+
 • Primul mijloc de clatite roz și prăjită și că familia va fi sănătos fizic+
 • Ajurat și prima lipie simbolizează ușurința vieții, rezolvarea problemelor de succes, în timp ce gros și urât – tot felul de probleme și sarcini complexe.

Despre vremea

semne meteorologice sunt considerate unul dintre cei mai credincioși. La urma urmei, oamenii au învățat să citească semnele de natură și să le interpreteze corect. Nu excepții și semne de carnaval:

 • RAW, Duminica sumbră din ziua de luni – garanția unui număr mare de ciuperci din pădure în primăvară+
 • Frost și Blizzard, venind chiar înainte de sărbătoare, înseamnă o vară caldă bună fără căldură obositoare+
 • Ploaie, zăpadă, sllush și alte fenomene vreme neplăcute vor plăti în primăvară: va fi cald și însorit+
 • Abundența de gheață în săptămâna de carnaval – un semn că anul va avea succes pentru multe nevoi.

Despre nunta

Maslenitsa în vechea Rusia a fost considerată timp excelent pentru a găsi o îngustată. Sindicatele încheiate în această perioadă au fost puternice și de nezdruncinat, și familiile trăit în prosperitate și fericire. În bisericile ortodoxe, există, de asemenea, o astfel de tradiție – să caute perechea pe Maslenitsa. Cu toate acestea, nunti sunt acceptate după Poșta Mare. Luați în considerare câteva admitere interesante pentru necăsătoriți:

 • Primul naibii de frumos rezultat din fata a însemnat că ea va fi în curând căsătorit în curând+
 • adeziv și ars clatita – un semn că în acest an doamna va rămâne necăsătorit+
 • Numărul de găuri în clătită – numărul de copii care vor fi în familie+
 • Marginile brute ale produsului simbolizează mirele cu trăsături negative de caracter, netezi – soț credincios și iubitor+
 • Numele primului sens opus, căruia doamna va da doi bani a făcut-o parte, va fi numele ei redus.

Ce nu poate face?

Cei care se vor întâlni o vacanță, sunt de multe ori întrebam ce numere și ce se poate face. Nu sunt multe interdicții, iar respectarea lor va fi simplu:

 • Este de dorit să mănânce o mulțime de carne, și chiar mai bine să-l eliminați, la toate, înlocuind produsele terci, caviar, lactate și brânzeturi, pește, dulciuri, nuci+
 • Nu poți să se certe cu cei dragi, prieteni, scandaluri încercați, certurile, pentru că săptămâna de pasageri este destinat în primul rând pentru reconciliere și de stabilire a relațiilor+
 • Nu sărbători oaspeții în casă, în cazul în care domneste mizerie, din moment ce aceeași mizerie tu și tot anul viitor va însoți+
 • În primele trei zile de sărbătoare (carnaval îngust), vă puteți spăla în condiții de siguranță, curat în casă, stroking, dar din moment ce joi, ar trebui să dea la pasiune și sărbători.

„Întâlnire“ este doar începutul unei tradiții bogate a săptămânii, dar în același timp, este cea mai grea zi a sărbătorii. Și nu numai pentru că există o mulțime de achiziții și începe de gătit mâncăruri festive.

Aceasta este, de asemenea, ziua în care gazda trebuie să elibereze apartamentul de gunoi și gunoi inutile, acumulate de-a lungul anilor lungi.

Sperietoarea din lucruri vechi și arse în ultima zi a carnavalului, simbolizează partea din lume, trezind, dorința de o viață nouă.

Ce înseamnă ziua de carnaval, uitați-vă în videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: