Ceea ce este bronz și unde se aplică?

Ceea ce este bronz și unde se aplică?

Bronz este una dintre cele mai vechi aliaje care are o istorie lungă și bogată. Acesta este unul dintre primele materiale obținute la zorii a 3 milenii BC. Ns.. Rolul bronzului și astăzi rămâne destul de important și greu. În acest articol ne vom apropia de acest aliaj, să învățăm compoziția și o să înțelegem unde se aplică cel mai adesea.

Ce este?

Înainte de a începe conversația, în care zonele sunt cele mai des utilizate cu succes bronzul, trebuie descoperit că reprezintă. Dacă este detaliat să înțelegeți definiția și caracteristicile materialului în cauză, merită evidențiază faptul că Compoziția aliajului există astfel de componente importante ca cupru și staniu. De asemenea, bronzul conține și Amestec de alte elemente, Dar în procente mai modeste. Ca rezultat, se pare că este atractiv și Multicomponentaliaj. Este cupru care joacă rolul principal și orice altceva este reprezentat de elemente de aliere, fără de care nu este necesar să se îmbunătățească proprietățile și caracteristicile metalului.

Bronzul arată diferit. Parametrii săi externi depind direct de faptul că componentele sunt dominate în compoziția sa. Astfel încât, în mod tradițional, aliaj cunoscut saturat Red Tint Aceasta indică faptul că există un procent mare de cupru în el. Există, de asemenea, astfel de soiuri ale acestui metal care au frig Culori din oțel, Aproape de alb – aspect similar indică faptul că aliajul nu are mai mult de 35% din componenta de cupru.

Avantaje și dezavantaje

Aliajul în cauză este popular de mulți ani. De-a lungul anilor, relevanța acestuia nu este redusă, care se datorează setului de avantaje pe care le este inerente. Luați în considerare principalele caracteristici pozitive ale bronzului, făcându-l la cerere.

 1. Acest metal are un colector bogat. Există multe tipuri diferite de bronz, de exemplu, staniu, argint, aluminiu și multe alte soiuri care au formule proprii și caracteristici. Astfel de materiale sunt utile în diferite domenii, ele conțin diferite elemente care afectează proprietățile fizice și caracteristicile operației metalice.
 2. Aliajele de bronz existente sunt împărțite în subspecii turnate prin injecție și deformabile. Adică pentru a rezolva „sarcinile lor definite, este posibilă obținerea unui metal care va fi ușor de crescut prin forjarea la rece – procesul de deformare în timpul valorilor normale ale temperaturii. De asemenea, va fi posibil să obțineți un aliaj care este posibil să se arunce.
 3. Avantajul greu este că turnările de înaltă calitate din aliaj având în vedere, demonstrează cea mai nesemnificativă contracție – doar 0,5-1,5%. Această proprietate determină răspândirea și relevanța materialului nu numai între sculptorii profesioniști, ci și în fabricarea de mașini și dispozitive industriale speciale.
 4. Bronz se referă la materialele care pot fi utilizate de mai multe ori. Aliajul este absolut calm, mai mult recepționează dacă este nevoie de ele. Această procedură nu dăunează materialului, nu are un impact negativ asupra proprietăților sale.
 5. Unul dintre cele mai importante avantaje ale bronzului este că este sigur și ecologic. Dacă, în cursul producției de astfel de componente potențial periculoase au fost implicate, de exemplu, Beriliu, produsul finit nu va fi toxic din acest. Până în prezent, nu fiecare material se mândrește cu calități atât de importante.
 6. Aliajul de bronz are o rezistență ridicată la coroziune. Nu poate afecta negativ nici aerul de aer, nici apa de mare. Sub acțiunea unor astfel de factori externi, materialul nu se deteriorează, nu își pierde atractivitatea fosta. Majoritatea acizilor de bronz sunt complet „nu se tem” și nu sunt supuși impactului lor negativ. Acesta este motivul pentru care acest material este adesea folosit pentru a produce aparate de acid special.
 7. Bronzul se caracterizează printr-o altă calitate curioasă – este elastică. Aliajul în multe cazuri este utilizat pentru fabricarea diferitelor părți de primăvară de înaltă precizie, care sunt calculate pentru o durată lungă de viață.
Citește mai mult  Bandaje pe cap - adăugați accente la imagine

În ciuda listei impresionante de avantaje, aliajul de bronz nu este încă lipsit de anumite Dezavantaje. Principalul poate fi numit Preț material practic. Cupru, și chiar mai mult atât de tin – acestea sunt materiale care sunt folosite în multe situații, dar în obținerea lor se dovedesc a fi costisitoare.

Alte subspecii aliajului în cauză, de exemplu, opțiunea de aluminiu, sunt mai ieftine, deoarece materiile prime mai accesibile sunt folosite ca element de dopaj.

Minusurile din aliajul de bronz pot fi atribuite și nu cele mai înalte conductivitate termică. Cu toate acestea, caracteristica distinctivă numită a fost, de asemenea, capabilă să găsească aplicația – de exemplu, în producția de accesorii diferite pentru băi.

Caracteristicile principale

Caracteristicile și proprietățile aliajului de bronz depind de 2 factori principali – compoziția și structura. Așa cum s-a menționat mai sus, compoziția chimică a materialului în cauză este dezvoltată pentru ca aliajul să primească anumite proprietăți mecanice și caracteristici operaționale. Cele mai importante dintre ele pot fi numite Duritate, putere și plasticitate aliaj. Corectarea și reconstruirea primilor 2 parametri sunt posibile datorită modificării raportului de staniu din compoziție. Deci, cota sa în conținutul principal principal este asociată cu gradul duritate și Plasticitate.

Pe performanța durității și a puterii bronzului are cea mai mare influență Numărul de beriliu din compoziție. Branduri de aliaj specifice în care este furnizat elementul numit poate fi mai durabil decât oțelul inoxidabil. Pentru a adăuga plasticitate, aliajul de beriliu este pre-declanșat. În același timp, rolul important nu este valorile cantitative ale substanțelor introduse, dar gradul de severitate a proprietăților care sunt planificate pentru a fi obținute în cele din urmă.

Adică, cu un număr egal de 2 elemente diferite, unul dintre ele poate schimba proprietățile și caracteristicile aliajului într-o măsură mai mare decât cea de-a doua.

Structura aliajului de bronz este responsabilă pentru capacitatea potrivită a materiei în ceea ce privește diferitele elemente. Această caracteristică poate fi considerată mai multe detalii despre exemplul unei componente importante – staniu. De exemplu, structura cu 1 fază nu are mai mult de 6-8% din elementul de titlu. Dacă depășește indicatorii cu numărul de limită de solubilitate (atinge 15%), se poate forma cea de-a doua fază a soluțiilor solide.

Fază singulară Materiile prime se caracterizează prin plasticitate mai mare. Două faze Aliajul de bronz se dovedește a fi mai rigid, dar în același timp și mai fragil. Aceste specificații afectează utilizarea în continuare a materialelor luate în considerare: Deci, prima materie primă de tip este mai potrivită pentru forjarea și opțiunile în două faze vor deveni cea mai bună soluție pentru turnarea ulterioară.

Fiecare dintre tipurile de aliaj de bronz are propriile sale caracteristici distinctive. Citiți cu ei pe exemplul de staniu turnat.

 1. Gradul de densitate aliaj depinde de procentul de staniu – cu cota de 8-4%, va fi de la 8,6 la 9,1 kg / cub. cm.
 2. Punctul de topire va fi dependent de compoziția aliajului și poate fi de la 880-1060 grade Celsius.
 3. Nivelul conductivității termice a materialului în cauză poate ajunge la 0,098-0,2 CAL / cm, care este un indicator modest.
 4. Conductivitatea electrică ajunge la 0.087-0.176 MCOM * M. Acest indicator este, de asemenea, mic.
 5. Gradul de intensitate a coroziunii sub apa de mare este de 0,04 mm / an. Dacă aliajul se află în atmosfera în aer liber, atunci această valoare va fi diferită și va fi de 0,002 mm / an.

Dacă metalul are caracteristici similare, utilizatorii nu trebuie să-și facă griji că va începe rugina rapidă.

Revizuirea speciilor

Aliajul de bronz este împărțit în mai multe specii diferite. Clasificarea materialului are loc în mai multe caracteristici principale. Să ne oprim la fiecare dintre ele.

Prin compoziția chimică

Bazat direct de la compoziția chimică a bronzului, ei alocă următoarele soiuri.

 • Staniu. În compoziția materialului acestor subspecii există 3,5-7% TIN. Aliajul are o rezistență ridicată, fiabilitate și elasticitate după presiunea pre-efectuată. Materialul are calități excelente de turnătorie. Contracția poate ajunge la 1% (ca în cazul fontei).
Citește mai mult  Cercei cu crizolită

Principalul dezavantaj al acestui material este ascuns în apariția de pori microscopici de-a lungul cristalizării turnării.

 • Minunat. Această categorie include astfel de soiuri de aliaje, în compoziția chimică din care nu există staniu scump. În schimb, aceasta include materiale mai accesibile și mai ieftine.

 • Aluminiu. Materialul maxim de plastic. Proprietățile sale de turnătorie sunt mai mici, mai degrabă decât bronzul de staniu, dar nu există micropori în compoziție. Compoziția asigură nichel, fosfor și fir de fier, care îmbunătățesc proprietățile aliajului de aluminiu.

 • Siliciu. Subspecii de înaltă rezistență, rezistente la aspectul coroziunii, este conductiv electric. Materialul nu se teme de temperaturi scăzute sau ridicate, alcaline media. Astfel încât metalul are caracteristici mai mari de rezistență, compoziția chimică este dopată suplimentar de mangan și tratată prin deformare reci.
 • Beryl aliaj este permis să fie procesarea termică folosind călire și îmbătrânire artificială. Principalul dezavantaj al acestei specii poate fi considerat costul ridicat al beriliu.

Din acest motiv, un aliaj de bronz din silicon este folosit exclusiv în producția de noduri speciale, care ar trebui să se distingă prin rezistență și durabilitate ridicată la uzură.

Pe procesare

Aliajele de bronz sunt separate pe baza tipurilor de procesare.

 • Deformabilă. În producția de piese din bronz, astfel de tehnologii populare sunt folosite ca forjare, broșă, tăiere, frezare.

 • Turnătorie. Vedere separată a aliajului de bronz. Detalii care constau din acest metal sunt fabricate prin metalurgia.

Prin structură

Diferite tipuri de aliaje de bronz sunt împărțite în structura sa. Alocați următoarele opțiuni.

 • Fază singulară. Disponibil în astfel de componente metalice în soluție solidă formează doar o anumită fază.
 • Biphase. Produsele sunt obținute prin turnare, deoarece este deformată numai sub influența indicatorilor de temperatură ridicată. Din aliajul cu două faze este posibil să se obțină piese de turnare a celor mai complexe și mai complexe configurații.

Domeniul de aplicare al utilizării și marcajului

În prezent există mai multe diferite Marcaje de bronz. Ele diferă unul de celălalt direct în compoziție, care definește caracteristicile, parametrii și scopul aliajului. Pentru a naviga mai convenabil, a fost dezvoltat un sistem special de etichetare, care include caractere alfabetice și digitale (reflectă primele valori ale numelor elementelor chimice).

Cifrele în ștampile indică numărul de componente furnizate în aliaj (în procente). Adevărat, cantitatea de cupru nu este de obicei reflectată în această notație.

Acest indicator este realizat pentru a calcula ca o diferență între compoziția totală de bronz și numărul de elemente suplimentare de aliere.

În prezent, aliajul de bronz este aplicat în multe zone. Să vă familiarizați cu lista lor.

 1. Aliajul în care există doar 2% TIN este perfect pentru forjarea la o temperatură normală, deoarece se distinge de plasticitate bună. Compozițiile în care concentrația acestui element a atins 15%, a fost utilizat pe scară largă în cele mai vechi timpuri – au făcut multe elemente diferite.
 2. Bronz întăritor de înaltă calitate, în conținutul căruia există beriliu, adesea folosit în fabricarea pieselor de primăvară, arc sau membrane.
 3. Materialul bogat în aluminiu este cel mai des folosit în condiții adverse (producție chimică, umiditate ridicată).
 4. Aliaje de siliciu și zinc și potrivite pentru producerea de articole prin turnare.
 5. Materialul examinat este utilizat pentru producerea de inginerie electrică diferită, deoarece nu este o magnetică.
 6. De la un material care nu diferă în cazul conductivității termice, băi, chiuvete, dispozitive de instalare, care sunt adesea folosite în condiții de acasă (și nu numai).
 7. Aliajul din bronz poate fi, de asemenea, aplicat în automobile sau aeronave.

Cum să se distingă la domiciliu?

Bronz are suficiente diferențe diferite față de alte metale similare. Nu există nimic complicat în arta „calculelor” acestui material. Vom analiza cât de ușor este și ușor de distins pe bronz acasă.

 • Bronz diferă de multe alte aliaje de înaltă rezistență și rigiditate. Astfel, metalul este ușor de distins de la cupru sau de alamă. Este suficient să verificați literalmente materialul „pe dinți” – pe suprafața aliajului de bronz al urmelor nu ar trebui să fie lăsată, ca în cazul presante.
Citește mai mult  Stone Lazuli: Caracteristici, Valoare și Proprietăți

 • Un experiment poate fi efectuat cu o soluție de sare (200 g pe 1 litru de apă). Produsul de cupru după 10-15 minute va dobândi o nuanță mai bogată și mai atrăgătoare, mai degrabă decât detaliile de bronz.

 • Resursă la încălzire la căldură la aproximativ 600 de grade Celsius (Această temperatură poate fi obținută utilizând un arzător special de benzină). Dacă aduceți dispozitivul, de exemplu, la alamă, pe material va apărea filmul întunecat din oxid de zinc. Pe produsul de bronz nu va fi vizibil.

 • Dacă încălziți alamă, se va îndoi. Dacă aveți o astfel de operație pentru bronz, nu își schimbă proprietățile și formularele. Dacă există o oportunitate și o probă metalică, puteți încerca să o topiți. Aceeași alamă va arde cu o flacără albă, răspândind fulgi de zăpadă, „zinc ars în jurul acestuia.

 • Găsirea bronzului din alamă poate fi diferită într-un mod fiabil: Puneți câteva jetoane din fiecare dintre metalele în tancuri separate, apoi turnați acidul azotic diluat acolo (1 parte a acidului și 1 parte a apei). Arata putin, in timp ce majoritatea componentelor au timp sa se dizolva. Apoi, trebuie să încălziți mesenterii bărbați și să aduceți soluțiile la starea de fierbere. 30 de minute trebuie să le țineți pe focul mic. Lichidul în care există o bucată de alamă va fi transparent și un precipitat alb de zăpadă din staniu este format într-un vas cu jetoane de bronz.

Cum să vă îngrijiți?

Produsele fabricate din aliaj de bronz au nevoie de îngrijire periodică adecvată. Neglijarea lor nu ar trebui. Luați în considerare în detaliu modul în care îngrijirea competent pentru astfel de obiecte.

 1. Produsele din bronz nobil arată spectaculoase și atractive numai dacă sunt bine purificate, bine îngrijite. Ar trebui îndepărtat în mod regulat de pe suprafața elementelor toate acumulările și poluarea prafului apărută. Pentru a face acest lucru, este mai bine să utilizați o cârpă ușor umezită. Nu este necesar să frecați produsele cu toate forțele – aveți grijă.
 2. Pentru ca acoperirea inițială a lacului să dețină produsele de bronz cât mai mult posibil, puteți să le spălați periodic cu o soluție slabă de săpun. Aceste acțiuni vor fi necesare pentru a nu parcă fisuri sau distrugerea stratului lacului.
 3. Dacă sunteți un mare fan al lucrurilor lustruite literalmente la strălucirea perfectă, se recomandă curățarea bronzului folosind pulberi și reactivi specializate. O bună reputație se mândrește, de exemplu, un detergent special pentru bronz „trilon”.
 4. După finalizarea lucrării la curățarea profundă a produselor din aliaj de bronz, suprafața metalică este de preferință capabilă să se polizeze. Cea mai bună țesătură de lână va face față acestei sarcini.
 5. Uneori pentru curățarea bronzului utilizați pulbere dentară uscată, pre-divorțată în apă cu adăugarea de alcool amoniac. Au nevoie de 1 pad pulbere, 1 linguriță de alcool. Este recomandabil să utilizați o perie tare pentru curățare.
 6. Metoda veche și tradițională de curățare a bronzului este o astfel de opțiune: utilizarea apei în care legumele preocupă. Apoi, curățarea se efectuează, de asemenea, utilizând o perie rigidă. După aceea, produsul curat din metal trebuie clătit din nou și ștergeți cârpa uscată cu o cârpă uscată.

Dacă curățarea bronzului este programată să utilizeze o cârpă, este mai bine să luați flanel opțiune. Mai ales cu atenție și cu scrupulozitate trebuie să curățați locurile cu falduri și adâncime, deoarece aici praful și murdăria fac cele mai active.

Produsele de curățare trebuie efectuate în mod regulat, astfel încât incluziunile inutile să nu se acumuleze.

Despre ce este bronzul și unde este aplicat, uitați-vă în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: