Chromdiopsid: descriere, soiuri, proprietăți și utilizare

Chromdiopsid: descriere, soiuri, proprietăți și utilizare

Printre multe pietre prețioase folosind ridicat și a cererii în creștere în mod constant, Chromdiopsid ocupă locul proeminent. Unul dintre principalele avantaje ale minerale în cauză este o asemănare impresionantă cu smarald, care se poate lăuda cu cele mai multe dintre soiurile sale. Nu mai puțin remarcabile proprietăți terapeutice și magice ale pietrei specificate: acestea justifică utilizarea regulată, și, prin urmare, descrierea lor merită atenție separată.

Descriere

La început, Chromdiopsid a fost clasificat de către specialiști ca un mineral de reproducere, și, prin urmare, nu a fost considerată ca o fosilă de valoare. bijuterii lui a început să fie luate în considerare numai de la sfârșitul anilor 1980, care a fost rezultatul multor ani de muncă geologului Anatoli Korchagin – descoperitorul depozitului Inaglinsky situat în Yakutia. Datorită celei mai recente cromdiopsyd, el a primit alte 3 nume – Sibirlit și Kazahstan și siberian smarald.

În prezent, minerale în cauză face parte din pietrele de bijuterii din categoria a II-a valorilor. În plus față de Siberia, este exploatată în multe alte regiuni planetă, a căror listă este după cum urmează:

 • Asia de Est (Japonia și China)+
 • Australia+
 • Asia de Sud (în primul rând, Myanmar)+
 • Africa (Africa de Sud, Madagascar și Tanzania)+
 • America de Nord (Canada și SUA)+
 • Europa (cele mai renumite depozite din Finlanda)+
 • America de Sud (Brazilia).

În ciuda distribuției destul de largi a mineralelor reprezentate, rezervele sale sunt relativ mici. Un alt punct negativ este calitatea scăzută a celor mai minime pietre, a redus semnificativ procentajul de materii prime utilizate în bijuterii. În ceea ce privește cea mai bogată acumulare de smaralde siberian, acesta este depozitul inaglinsky menționat mai sus, numit după râul aceluiași nume. Țările sale sunt renumite pentru locurile de cromdiopside, printre care există un număr semnificativ de copii valoroase.

O atenție deosebită trebuie acordată proprietăților fizice ale mineralei descrise aparținând grupului de silicat. Una dintre cele mai remarcabile caracteristici ale smeraldului siberian – capacitatea de a schimba culoarea în funcție de unghiul de înclinare datorită locației stratificate a componentelor sale.

Această caracteristică este caracteristică a tuturor diopsiei variază – piatră, numele căruia este tradus ca „având un dublu aspect”. Subliniem și pictură verde spectaculoasă a mineralului considerat, explicată prin conținutul de oxid de crom (0.2-3.5%).

Alte caracteristici ale Emerald siberian sunt enumerate mai jos:

 • strălucire de sticlă strategică+
 • Transparența sau transluciditatea+
 • fragilitate relativă (duritatea pe scara MOOS este 5.5-6.0, care este comparabil cu lazurite, hematit și indicatori opal)+
 • Densitate – de la 3.25-3.55 g / cm³+
 • Capacitatea de a fluorescenta sub influența razelor UV.

În plus, Chromdiopsid reflectă perfect lumina – mai bine decât smarald și multe alte pietre.

Soiuri și compoziție

În funcție de nivelul conținutului de crom și alte impurități determinate de specificul domeniului, Mineralul prezentate pot avea următoarele opțiuni de colorat:

 • Green saturat+
 • Pale-pistachic+
 • ierbos+
 • Brourow-verde+
 • gălbui+
 • Verde închis (aproape negru).
Citește mai mult  Malachite: Proprietăți, așa cum arată, unde ajung și la cine vine?

Lista componentelor principale care alcătuiesc smaraldul siberian arată astfel:

 • Compușii de calciu și magneziu (18-25%)+
 • Oxid de siliciu (până la 55%)+
 • impurități (în primul rând, crom).

În plus, mineralele luate în considerare poate conține o cantitate ușoară de vanadiu, mangan, fier, titan și alte componente.

În ceea ce privește valoarea cromdimpsidelor, aceasta este determinată de mărimea pietrelor și de gradul de transparență. Prețul smeraldilor siberian de înaltă calitate poate ajunge la câteva duzini și chiar sute de dolari pentru 1 gram, iar în străinătate, astfel de copii sunt de mai multe ori mai scumpe decât în ​​Rusia.

Proprietăți și sensuri

În plus față de aspectul spectaculos, metoda descrisă de minerale poate lăuda pe alții, nu mai puțin remarcabile caracteristici și în principal magice. Astfel, potrivit celor mai ezoterice, sunt următoarele proprietăți.

 • Abilitatea de a schimba viața spre bine. Dacă o persoană se angajează să-și îmbunătățească ființa, el are sens să devină proprietarul pietrei prețioase în cauză. Susținătorii învățăturilor mistice explică acest lucru în care această bijuterie a căzut din pomul vieții, pentru a vă ajuta să o alegeți.
 • Combaterea eficientă împotriva coșmarurilor. Dacă o persoană suferă de vise rele, el ar trebui să fie atașat la cromdiopside la frunte pentru a scăpa de ele.
 • Îmbunătățirea rezistenței la stres. Alegerea smaraldului siberian ca talisman, oricine poate evita cele mai multe situații de conflict, iar restul – transferul cu liniște maximă.

Utilizare

  Nu mai puțin importantă cromdiopsyda în litoterapie. Specialiștii în tratamentul pietrelor au remarcat că are o serie de proprietăți utile, următoarele sunt următoarele.

  • Normalizarea sistemului nervos. În primul rând, smaraldul siberian stabilizează fundalul emoțional și se luptă eficient cu stările depresive.
  • A scăpa de insomnie. Potrivit litoterapeuți, pentru a rezolva această sarcină, aplicarea zilnică a pietrei la frunte este de 15 minute.
  • Opoziție efectivă față de problemele care sunt îngrijorate de organele sistemului cardiovascular. Susținătorii de litoterapie susțin că purtarea obișnuită a produselor decorate cu cromdiopide contribuie la normalizarea tensiunii arteriale și ajută la scăderea anginei, aritmiei și a majorității patologiilor însoțitoare.

  În plus, în funcție de marginea utilizată, smaraldul siberian poate fi aplicat cu succes la tratamentul tractului gastrointestinal și al sistemului respirator. În primul caz, o condiție prealabilă este încadrarea aurului de piatră și în al doilea – argint.

  Având în vedere fragilitatea cromdiopsisului, tratamentul său este asociat cu anumite dificultăți. O mișcare ciudată a tăietorului poate duce la o deteriorare a produsului și, prin urmare, lucrează cu forțele siberian de smarald doar specialiști cu experiență. În ceea ce privește masa maximă de pietre utilizate în decorațiuni, este de 5 carate (în majoritatea cazurilor Această valoare nu depășește 2 carate).

  Citește mai mult  Ce înseamnă o probă de aur de 56 de aur?

  Datorită aspectului său excelent, Chromdiopsid se găsește din ce în ce mai mult pe rafturile magazinelor de bijuterii. Având în vedere costul relativ scăzut al pietrei în considerare, nu numai colectorii bogați îi pot dobândi, dar și cunoscători de frumusețe și stil obișnuit. În cele mai multe cazuri, cumpărătorii preferă cromdiopsidele Emerald pas cu pas, recomandate de majoritatea maeștrilor de bijuterii.

  Ca o regulă, copii transparente sunt folosite pentru a crea decoratiuni de prestigiu, iar restul, mai puțin de înaltă calitate de materii prime se duce la meserii.

  Practica arată că cel mai eficient Emerald siberian arată în următoarele produse.

  • Cercei de aur. Mai ales decorațiuni originale cu plăcinte crom netratate, optim potrivite pentru fete și femei luminoase și extraordinare.
  • Inele. Astfel de produse pot fi un decor excelent de orice imagine – de sex feminin și masculin.
  • Margele. Pietrele folosite în bijuterii similare pot fi prelucrate și netratate. Ambele opțiuni arata foarte atractiv, și alegerea unei soluții specifice este determinată de preferințele producătorului produsului.

  Mențiune specială merită decorații incadrate de argint negru. Astfel de produse realizate cu inserții de formare a cromului vor deveni o adăugare spectaculoasă a oricărui costum – atât zilnic, cât și festiv.

  Care se potrivește?

  La fel ca majoritatea covârșitoare a altor pietre prețioase, smaraldul siberian nu este potrivit pentru toată lumea la proprietarul său. Astrologii remarcă faptul că cel mai bun cromdiopsid afectează reprezentanții a trei semne ale zodiacilor, greutății și peștele.

  • Gemul considerat în mod semnificativ pozitiv afectează vițeii. Cele mai caracteristice manifestări ale unei astfel de influențe – bunăstarea financiară și creșterea carierei accelerate.
  • Nu pot supraestima greu valoarea smaralului siberian si pentru Libra. Reprezentanții acestui semn aduce încredere că nu sunt atât de lipsiți și reduce dependența de opiniile altora.
  • Scapă de îndoieli cu ajutorul CHROMDIOPID CAN ȘI FISH. El le oferă, de asemenea, o sarcină de emoții pozitive, ajutând la a face față stărilor dureroase și depresive.
  Citește mai mult  Sintetic Aleksandritnit: descrierea, proprietățile și diferența față de natural

  Dacă alocați semne la care bijuteria Yakut este contraindicată, atunci sunt Capricorn și Berbec. Impactul smaraldului siberian asupra unor astfel de oameni duce la o creștere a iritabilității lor și a agresivității, ceea ce poate provoca conflicte cu rude, cunoștințe și colegi. Reprezentanții semnelor rămase ale cromdiopsidei zodiacale nu vor dăuna, ci și un efect pozitiv (în plus față de estetic) de la purtarea sa, ei nu ar trebui să aștepte.

  În ceea ce privește profesiile cu care piatra „este prietenoasă”, este cel mai important, avocații, profesorii și misticii includ. În plus, astrologii îl recomandă cu fermitate persoanelor implicate în sectorul sănătății (inclusiv veterinari).

  Cum de a distinge piatra naturală din fals?

  Experienta arata ca chromdiopsid este extrem de rar trucate. În cele mai multe cazuri, meșterii sunt necurate să refuze mâna acestei întreprinderi datorită costului relativ scăzut al naturale Emerald Siberian. Dar, pe piață există o cantitate impresionantă de produse realizate utilizând pietre sintetice create în condiții de laborator, prin intermediul unei metode hidrotermală de creștere a cristalelor. Aceste pietre sunt derivate berylla naturale zdrobite.

  Pentru a determina inconfundabil autenticitatea chromdiopsyda, este suficient să se ia în considerare cu atenție suprafața sa sub lupă. Absența defectelor vizibile indică originea sintetică a pietrei, în timp ce prezența unor mici fisuri și alte neajunsuri indică naturalețea.

  Reguli de îngrijire

    Pentru ca Emerald siberian pentru a te proprietarului lor, atâta timp cât posibil, aceasta trebuie să fie atent pentru el, Urmând câteva recomandări simple:

    • Depozitarea corectă a produsului implică ambalarea obligatorie cu o cârpă moale și plasarea separată de alte decorațiuni+
    • Din când în când, cromdiopsidele trebuie spălate într-o soluție de săpun, cu o cantitate mare de apă (în cele din urmă piatra se șterge cu grijă cu un șervețel)+
    • Utilizarea uneltelor chimice agresive pentru curățarea bijuteriei penale este inacceptabilă+
    • Având în vedere fragilitatea relativă a smaraldului siberian, ar trebui să fie tratată cu atenție, evitând impacturile mecanice severe.

    Respectarea acestor reguli contribuie la păstrarea aspectului excelent al cromdiopsului, ca un magnet de atragere a vederilor entuziaști ale altora.

    Despre caracteristicile cromdiopsidei, consultați următorul videoclip.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: