Cum de a determina calitatea de argint și de a verifica autenticitatea la domiciliu?

Cum de a determina calitatea de argint și de a verifica autenticitatea la domiciliu?

Înțelepciunea populară spune că nu toate ce sclipește e aur. Și, de fapt, este atât de. Asigurați-vă că inelul de aur dobândit din mâini este bijuterii autentice, este imposibil. Același lucru este valabil și pentru argint.

Cum să verificați autenticitatea?

Până în prezent, decorațiunile de argint și elementele sunt vândute aproape la fiecare colț. Dar necazul. Nu este întotdeauna posibil să se găsească o dovadă a autenticității metalelor prețioase pe produs, motiv pentru care trebuie să căutați un sfat plătit pentru bijutier.

din pacate, Găsiți astăzi argintul autentic este destul de dificil. Deși nu este cel mai scump reprezentativ pentru metalele nobile, valoarea sa crește, împreună cu greutatea. Vorbind cu cuvinte simple pentru a ajuta o sumă mare pentru bunuri, diferite impurități adaugă în argint, respectiv, masa produsului devine mai mult – și crește prețurile.

Angajații magazinelor de bijuterii, oferind sfaturi, raport privind prezența impurităților în diverse produse. Dar vânzătorii fără scrupule de mici bijuterii puncte de pe piață se dovedesc cu cuvintele de autenticitate de argint, încercând să distragă atenția cumpărătorilor din lipsa de eșantionare. Și numai acasă la proprietarul noii bijuterii de argint apar unele îndoieli. Consultarea bijutierului vine imediat în minte, dar învață, argintiu fals sau nu, poate fi acasă.

În primul rând este necesar să inspectați produsul. Fiecare lucru făcut din argint are o probă gravată. Acest indicator este o cifră de dimensiuni reduse într-o margine dreptunghiulară. din pacate, În epoca tehnologiilor inovatoare, o astfel de ștampilă nu oferă 100% garanții ale produsului. Orice vânzător exclusiv care are unele echipamente poate face gravarea probelor pe orice metal.

Pentru a nu face față achiziționării de meserii, fiecare consumator trebuie să amâne anumite cunoștințe în memoria sa, datorită căruia se va dovedi pentru a alege un ornament natural.

Primul mod de a verifica autenticitatea argintului poate fi ținută în timpul achiziției. Produsul selectat trebuie să fie în mână și să țină câteva secunde într-un pumn fixat. După cum știți, argintul este unul dintre cei mai buni conducători de căldură. Completarea cu corpul uman, metalul nobil este încălzit instantaneu.

A doua metodă de verificare termică va necesita un pahar de apă clocotită. În apa recent clocotită, este necesar să coborâți produsul de argint și să-l obțineți în câteva secunde. Dacă acesta este un script, produsul achiziționează instantaneu o temperatură similară cu apa clocotită.

Când cumpărați un produs de argint, fiecare persoană o examinează din toate părțile. Și după studierea caracteristicilor externe este necesar să vă testați mâinile. Dacă rămân curate, apoi selectați argint – original. Dacă se vorbește degetele și palmele, înseamnă că argintul este diluat cu zinc.

Destul de adesea vanzatori fără scrupule oferă clienților bijuterii fără argint din cupru și alamă, care arată ca argintul real. Într-o astfel de situație, aflați calitatea subiectului va ajuta cel mai comun ac. Vârful său trebuie să fie efectuat într-o mică parte a decorului. În produsele cu pulverizare, stratul de suprafață va curăța, deschideți interiorul prezent. Dacă culoarea sub pulverizare este aceeași, înseamnă că produsul este fabricat din metale prețioase de înaltă calitate.

Roșu sau galben sub pulverizare spune că elementul de argint propus este făcut din aliaj de alamă sau cupru.

Puțini oameni știu, dar Recunoașterea Fake poate fi pe sunet. Se pare că acest metal nobil se distinge prin sunet, care este distins puternic pe fundalul grosolanului său. Argint lumina de apel, lungă, creează vibrații.

Numai pentru a identifica un produs autentic sau fals, va fi capabil să organizeze audieri excepționale.

În trecutul îndepărtat, strămoșii noștri ar putea distinge argintul real prin miros. Descrie modul în care mirosurile de metale prețioase este imposibilă. Mirosul a rămas în memorie și era imposibil să o confunde cu alte metale. Cu toate acestea, astăzi această metodă nu are relevanță. În epoca tehnologiilor inovatoare, chiar și parfumul de metale prețioase poate fi falsificat.

O altă metodă de verificare a produsului de argint necesită lumina zilei. Argintul natural are capacitatea de a reflecta razele. Dacă luați, de exemplu, o lingură de argint și puneți-o la soare, va juca culori strălucitoare și jaluzele aspectul uman.

Magnet

Metoda de autentificare de argint extrem de comună. Toată lumea știe că elementele, care conțin un conținut mare de fier, magnetic. Si aici Aliajele cu o cantitate mică de elemente chimice nu posedă o astfel de proprietate. Rezultă din acest lucru că argintul nu este magnetic.

În consecință, dacă magnetul atrage produsul pentru el însuși, înseamnă că autenticitatea sa sa dovedit a fi falsă.

Iodom

O modalitate destul de interesantă de a verifica cu ajutorul unui iod obișnuit. Cu toate acestea, pentru acest experiment, va fi necesar să se amintească unele reguli de fizică și chimie.

După aderarea la iod cu argint, se formează depozitele sărate, numite iodură de argint. Culoarea elementului derivat este similară cu fluidul de iod.

  • Înainte de a începe experimentul, trebuie să alegeți partea cea mai imperceptibilă a produsului, deoarece după ce testul de pe site-ul de testare va rămâne un loc, eliminați care va ajuta să mărească.
  • Este necesar să se umezească soluția de iod cu o baghetă de bumbac, după care este de a atinge zona selectată a produsului.
  • Apoi, clătiți produsul și după uscare verificați rezultatul. Dacă există un loc noroios în locul contactului cu iodul, argintul autentic.

Cretă

Pe produsul trebuie să faceți o mică zgârietură, apoi faceți-o cretă. Dacă în mâinile argintului real, locul de zgârieturi se întoarce.

Oţet

Verificarea acidului acetic de argint nu poate fi numit în siguranță. Pentru un astfel de test, vor fi necesare mănuși puternice. Trebuie să efectuați un număr de pași:

  • trebuie să faci un ac la o mică zgârietură+
  • Aplicați o cantitate mică de acid pe zona zgâriată, apoi acordați atenție reacției+
  • Dacă spuma a dobândit culoarea verde și a început să se hiss, atunci în mâinile unui fals+
  • Dacă reacția nu apare, este necesar să scadă peste soluția de acid a sarei de bucătar+
  • În cazul autenticității vor exista turbidități albe.

Acid azotic

Autentificarea argintului de acidul azotic oferă cele mai exacte rezultate. Cu toate acestea, fluidul este necesar în doze minime la cel mai invizibil loc. Datorită acidului azotic, va fi posibil să se determine nu numai autenticitatea argintului, ci și să-și dezvăluie aliajul.

Este necesar să se facă o mică zgârietură și să se aplice acid azotic peste el. Dacă locul de zgârieturi va verde, înseamnă că este aliajul de alamă sau Melchior. Dacă zgâria este negru – aceasta este o decorare falsă cu argint scăzut. Dacă o nuanță de cremă a fost formată la locul de inspecție, înseamnă că este probe naturale de argint 925 și mai sus.

Creionul lyapis

Acest dispozitiv medical este utilizat nu numai pentru tratamentul și prevenirea problemelor cutanate, ci și pentru a verifica autenticitatea argintului. Pentru aplicarea sa trebuie să purtați pe mâinile mănușilor. Pe masă pentru a descompune decorațiile supuse verificării și cheltuiesc pe ele un creion aromatizat. Dacă apare un loc întunecat în punctul unui creion, înseamnă că acesta este un fals.

Cum să definiți un eșantion?

Conduita teste pentru a identifica probele de metale prețioase cu propriile mâini este foarte dificil. Dar Dacă nu este distras de outsideri, este destul de posibil.

  • Recunoașteți un procent din argintul natural prezent în decorarea dvs. preferată, Harrompik va ajuta. Alt nume de potasiu cu două potasi. Acest reactiv este utilizat pentru a determina argintul de la 500 de probe. Suprafața produsului verificat trebuie să fie curățată de grăsimi și de contaminanți diferiți, apoi ștergeți cu un șervețel uscat. Următoarea picătură pe argint câteva picături de crom, apoi ștergeți-o cu hârtie de filtru. În nici un caz nu se poate grăbi. Intervalul de 3 secunde între acțiuni va fi de ajuns. Dacă produsul corespunde indicatorului de probă de la 500 la 750, un loc deschis maro va rămâne pe locul picăturilor colorate. Apariția umbra roșie vorbește despre eșantionul de peste 750. Produsul cu o culoare roșie stralucitoare saturată a petelor după reactiv este de argint 916 din probele și mai sus.

  • O altă metodă de determinare a probei de argint va necesita Utilizarea argintului azotat. În primul rând, produsul de testare trebuie curățat de pete de grăsime și murdărie, apoi aplicați o mică picătură de reactiv pe suprafața sa. Apoi urmați modificarea culorii lichidului. Shade gri deschis spune că testul de produs este în 750-916. O picătură de reactiv, care a dobândit o culoare albă, vorbește despre argintul slab standard.

Din păcate, oferă o garanție de 100% a rezultatului corect, chiar și cu o astfel de metodă de verificare este imposibilă. La urma urmei, se întâmplă că inelul sau lanțul preferat este doar ușor de argint. În consecință, este posibilă aflarea autenticității produsului și a indicatorului de testare numai înscrise.

Până în prezent, există un dispozitiv special care se bucură de bijutieri profesioniști. Cu acesta, puteți determina bijuteria de metal și dezvăluie toate calitățile sale.

O atenție separată ar trebui acordată argintului tehnic. Când este creat, un aliaj folosit în fabricarea contactelor. În consecință, soiul tehnic diferă de argintul prezent și de masă. Cu toate acestea, metodele prezentate mai devreme pot fi aplicate pentru a verifica.

Cum se distinge de alte metale?

Argintul este un metal destul de popular, care în cerere poate fi comparat cu aurul. Vino la magazinul de bijuterii, pentru a distinge elemente de aur, de exemplu, de la Melchior este ușor. Tortura gălbuitoare cu alte metale este imposibilă. Dar, de argint în această chestiune necesită o abordare mai checkety. Nu este întotdeauna posibil să se înțeleagă că sub masca de argint este un fier de călcat obișnuit.

Din păcate, vânzătorii fără scrupule vinde foarte des clienților produse din aluminiu, otel inoxidabil, fier sau oțel sub masca de argint nobil. Și pentru a nu fi prins pe trucuri lor, trebuie să știți unele caracteristici vizuale ale metalului de argint.

În primul rând, este necesar să se familiarizeze cu diferențele dintre argint și platină. vânzătorii care doresc să voioase recupereze pentru credulitatea clienților să le ofere bijuterii de argint și alte articole sub masca de platină reale. Motivul pentru înșelăciune se află pe suprafața. Platinum este mai mult metal prețios decât argint. Și nu știu de oameni care au încredere în vânzător produse de argint dobândesc ordinare la prețuri uriașe.

Diferența principală dintre argint și platină – dimensiunea produsului. Platinum este foarte scump, respectiv, face decoratiuni miniaturale din neprofitabilă. In plus, platina este mult mai greu decât argintul. O atenție separată trebuie acordată culorii produsului. Argintul are o nuanță gri, platină ușor mai ușoară. Când se află pe ea, razele soarelui aruncă albul. Conform unei scheme similare, argintul se distinge de aur alb.

Este mult mai greu să găsiți diferența dintre argint și tablă. Din punct de vedere vizual, sunt foarte asemănătoare, este imposibil să găsească diferențe chiar și în arderea armată. Da, iar în greutate, atât metalul, practic nu diferă. Același lucru este valabil și pentru Palladia. Definiți testele de argint cu iod și acid azotic.

Saturația culorii Silver este puternic similară cu Melchior. Și determină diferența dintre ele pe ochi este foarte dificilă. Principala lor diferență este magnetismul. Melchior, după cum știți, este un aliaj de metale neferoase, și anume: cupru, nichel, fier și mangan, care are proprietăți magnetice. Argintul nu are calități magnetice.

Distinge argintul de la alamă numai în culoare. Brass are o tentă roșiatică, care seamănă ușor rugina.

Mult mai dificil de a determina naturalețea de argint în comparație cu argint suprafață. Cel mai fidel mod de a identifica produsul original este un proces. Produsele care au trecut procedura de condamnare nu sunt de marcă, deoarece a existat o mică parte din metale prețioase în crearea lor.

Dacă nu există nici o probă, trebuie să te uiți cu atenție la lucru, să examineze forma ei și verifica starea. Dacă lucrul a trecut contemporan, în unele părți ale decorului pot apărea și pot apărea chiar și chips-uri.

Există un alt test pentru definirea produselor sau naturalețe contemporane. Dar, pe controalele sale poate dura mai multe săptămâni. Dacă rugina sa format pe produs, aceasta înseamnă că este confecționat din alamă cu argint suprafață.

Cum de a verifica argint acasă pe autenticitate, căutați în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: