Cum de a verifica autenticitatea de aur pe la domiciliu?

Cum de a verifica autenticitatea de aur pe la domiciliu?

Există situații în care este necesar să se determine dacă obiectul este aur. De exemplu, această întrebare poate apărea dacă lucrul a fost cumpărat într-un loc de amanet sau alt loc dubios. Uneori oamenii găsesc lanțuri și alte decorațiuni pe stradă. În astfel de cazuri, este, de asemenea, interesant dacă valoarea bijuteriilor detectate. Există multe modalități de a verifica metalul pe autenticitate, unele dintre ele pot fi folosite la domiciliu. Luați în considerare în detaliu aceste opțiuni care sunt potrivite pentru mini-examinare independentă.

Cum de a distinge aurul de la actura?

Este important să înțelegem că produsele de aur și produsele de aur nu sunt aceleași. Primul este complet compus din metal nobil. Acesta din urmă are doar stratul superior de aur. Grosimea sa poate fi diferită, dar, indiferent de aceasta, partea principală a acestor produse este făcută dintr-un alt material mai ieftin.

Pentru a înțelege prima sau a doua opțiune în fața dvs., nu trebuie să vă bazați pe inspecția vizuală. Chiar și analiza efectuată cu ajutorul luminii solare va fi inutilă. Un rezultat mai precis va fi capabil să utilizeze un subiect acut (de exemplu, poate fi un ac sau un ferăstrău). Desenați ușor metalul la un loc invizibil.

Dacă zgâria rămâne, înseamnă că lucrul are doar o mică pulverizare. Dacă nu rămâne nicio deteriorare vizibilă, sunteți nobil metal.

O altă modalitate ușoară de a determina autenticitatea bijuteriilor este de a căuta o probă. La decoratiuni cu aur, nu o pune. Pentru a detecta numărul prețuit, ar trebui să luați o lupă. Pe aur, numărul de eșantioane și greutatea produsului în carate sunt de obicei scrise. Există și alte numere. De exemplu, poate fi marcarea fabricii producătorului.

În funcție de produsul din fața dvs., eșantionul trebuie prelevat într-un anumit loc:

  • Cercel sau bratara – pe un element de fixare sau handickeeper (dacă Castelul limba engleză)+
  • Inel – pe interior+
  • Ceas – pe interiorul capacului.

Un cuplu de cuvinte ar trebui să spun despre semnificația numărului de pe eșantion. Exemplu superior – 999. Acesta este cel mai pur aur. Adevărat, astăzi este aproape imposibil să se întâlnească.

bune opțiuni: 958, 916, 750. Numerele 585 și 375 spune că în metalul există multe impurități străine. Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să fie jenat. Nu pune obiectivul de a cumpăra un produs cu un număr începând de la 9. metal pur este prea moale, astfel încât o astfel de decor o poate fi deformat atunci când este utilizat. Dar proba 583 este considerat foarte bun. Multe produse din timpurile sovietice au exact un astfel de număr de pe suprafața.

În cazul în care nu există nici o probă, acest lucru este un fals. O excepție este decorațiuni de comandă individuală. Dar o astfel rar poate fi văzut în casele de amanet. De obicei, acestea sunt valori care sunt considerate familymen și sunt moștenite.

Metode de determinare

Semne exterioare

Pentru a distinge aurul din alamă, cupru sau alt metal nu este ușor. Există multe nuanțe de aur, astfel încât să poată arăta ca un mod diferit. Astăzi, puteți găsi bijuterii din aur alb, galben, roșu. Dar dacă a fost emisă o zi însorită, puteți încerca în continuare să determine vizual autenticitatea subiectului.

Citește mai mult  Margele de la turcoaz

Inițial, trebuie să o țineți la umbră și să luați în considerare cu atenție. Apoi, produsul trebuie să fie scos în soare și să privească din nou caracteristicile sale.

Lucrurile reale de aur și placate cu aur arată în mod egal cu iluminare diferită. Alte metale pot schimba gradul de strălucire și chiar o umbră.

O altă modalitate de a recunoaște autenticitatea aurului este sunetul. Aruncați decorarea pe masă sau pe altă suprafață. În mod ideal, trebuie să auziți sunetul rafinat, asemănător cu cristalul. Cu toate acestea, această metodă nu permite o sută la sută încredere. Pentru un rezultat mai precis, este mai bine să recurgă la alte opțiuni de verificare.

Ei bine, desigur, este în valoare de asteptare pentru logica de ajutor. În cazul în care proba este înțepat rău, metalul are o nuanță inegală, rugozitate, vorbește despre calitate scăzută produs. Cel mai probabil, acesta este fie un aliaj cu un conținut mic de aur, sau bijuterii obișnuite.

Iod

Acest antiseptic este acasă, practic, toată lumea și poate fi folosit în condiții de siguranță pentru a distinge metale. Pentru verificare, veți avea nevoie de o baghetă de bumbac și ceva ascuțit. Mulți folosesc un ac, dar cuțitul obișnuit este, de asemenea, potrivit. La un loc invizibil (de exemplu, pe partea interioară a inelului), trebuie să zgârie ușor subiectul. Apoi, ar trebui să fie de întâlnire cu o baghetă de bumbac în iod și să-l ușor pe zero rezultat.

În cazul în care substanța este bucuros și a început să se evapore, apoi înainte de fals. În cazul în care culoarea închisă a lichidului este păstrată, iar evaporarea nu se întâmplă, subiectul este autentic.

În acest caz, este necesar să ștergeți imediat zona neclară pentru a elimina pata. În caz contrar, poate rămâne pentru totdeauna.

Oţet

Unii verificați dacă prezentul este aur, cu oțet. Substanța este turnată într-un recipient transparent. Apoi, obiectul este coborât în ​​lichid și așteptați câteva minute. Lucruri false sub influența oțetului rapid mai întunecat. Metalul nobil nu pierde puritatea umbrei și strălucirea.

Citește mai mult  Pungi de tosoco

Creionul lyapis

Acest dispozitiv poate fi găsit în farmacie, este ieftin. Ca parte a unui creion este azotat de argint. Acesta este secretul acestei metode. Produsul necesită verificarea, trebuie să vă udați. Atunci ar trebui să cheltuiți pe el cu un creion. După aceea, trebuie să o clătiți din nou.

Dacă metalul rămâne pe metal, atunci înainte de a vă falsifica sau aurul este o calitate foarte scăzută. Pe metalul nobil al eșantionului înalt, nu veți vedea nimic.

Acid și reactivi

Această metodă este destul de periculoasă și necesită o mare atenție, deși probabil că va afla cât de valoroasă este subiectul. De exemplu, Cumpărătorii de bijuterii se aplică cu examenul de ardezie acidă și silicon. Pierderea unui produs despre o piatră, a picurat pe ea cu un produs chimic. Pe prezentul produs de aur rămâne o urmă din piatră, chiar și după reacția cu acid. Cu metal fals se evaporă.

Dacă nu există nici o piatră specială, puteți face fără ea. Luați un recipient metalic și plasați elementul de jos pentru a verifica. Picătură cu atenție pe acidul azotic. Dacă vedeți aspectul unei umbre verde pe suprafață, știți că produsul nu este aur. Dacă apare o culoare blot, acesta va spune că elementul este realizat din metal nobil, dar are multe impurități în compoziție. Dacă decorarea nu își schimbă tonul sub influența acidului, înseamnă că sunteți aur de înaltă calitate.

Magnet

Lucrurile de aur real nu sunt magnetice. Numai produsele cu un mic strat de depunere din metale grele sunt atrase.

Având un magnet de acasă mic, puteți verifica cu ușurință ceea ce este făcut decorarea dvs.

„La dinte”

Această metodă este destul de primitivă. Au folosit în secolele trecute atunci când metalul a fost utilizat în mod activ în comerț. Astăzi puteți, de asemenea, să mutați subiectul și să verificați dacă urmele dinți vor rămâne pe ea.

Cu toate acestea, experții nu sfătuiește să se bazeze pe rezultat. În primul rând, numai cea mai pură aur diferă de moale. Și astăzi, chiar produsele cu eșantioane bune au componente suplimentare. În al doilea rând, pe softness, metalul nobil este similar cu plumbul. Prin urmare, ele pot fi confuze.

Ceramică

Verificați, prezentul este de aur, puteți utiliza o placă ceramică convențională. Principalul lucru este că nu există nici o acoperire glazată pe ea. Puteți folosi plăci. Luați un obiect metalic și petreceți ceramica. Împingerea ar trebui să fie mică, dar tangibilă.

Citește mai mult  Pungi de călătorie

Dacă trupa formată are o culoare neagră, decorarea falsă. Dacă urme are o nuanță de aur, înseamnă că partea superioară a subiectului este făcută cu precizie din aur.

Când utilizați această metodă, este important să vă amintiți că nu vă permite să verificați care este în interiorul produsului. Este posibil ca aurul să fie doar o pulverizare. Prin urmare, dacă doriți să obțineți un rezultat mai precis, completați studiul prin alte opțiuni.

Metoda hidrostatică

Această metodă nu este prea simplă. Aceasta implică definirea greutății produsului în diferite condiții și exerciții pe această bază a anumitor calcule. A inventat metoda matematică grecească arhimede. Avantajul este că nu este necesar să perturbe integritatea produsului (zgârierea, expusă la substanțe chimice).

Cu toate acestea, există un defect. Această opțiune pentru determinarea autenticității aurului este potrivită numai pentru obiecte fără pietre și alte elemente de decor străine. Nu va fi posibil să faceți fără scale speciale de bijuterii.

Componentele rămase ale experimentului sunt în casa fiecăruia. Veți avea nevoie doar de o sticlă și un fir transparent. Deci, la început, produsul este cântărit. Greutatea „uscată” în grame este scrisă. Apoi, apa distilată turnată în geam (trebuie să umpleți recipientul cel puțin mai mult de jumătate).

După aceea, sticla este așezată pe scară, produsul verificabil este ușor coborât în ​​ea. Dacă acesta este un inel, puteți utiliza firul. Astfel încât se dovedește a evita coliziunea elementului cu pereții și fundul, care este important pentru puritatea experimentului. Greutatea „umedă” este, de asemenea, fixată. După aceasta, primul indicator este împărțit în al doilea. Apoi, nivelul de densitate și, în consecință, calitatea metalului este determinată de tabelul special.

Sfaturi pentru specialiști

Pentru a nu suferi acasă, verificând achiziționarea de autenticitate, salvați-vă de probleme și decorațiuni de cumpărare în magazinele de bijuterii dovedite. Evitați amaneturile și magazinele mici suspecte. Faptul este că vânzătorii fără scrupule colectează uneori decorațiuni din diferite părți. De exemplu, cleștele cercei poate suporta o probă, deoarece este într-adevăr auriu. Restul produsului poate fi realizat din metale mai ieftine.

Când cumpărați, verificați încercarea și documentele pentru decorare. Nu credeți dacă sunteți convins că unii producători străini nu marchează produse de bijuterii din metale prețioase.

Determinați dacă este oferit aur, puteți, de asemenea. Prea ieftin nu poate fi, chiar dacă magazinul deține o acțiune.

Cum să verificați aurul la domiciliu, să căutați în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: