Galben Topaz: proprietăți și domenii de utilizare

Galben Topaz: proprietăți și domenii de utilizare

Topaz este mai degrabă la nivel mondial popular și în cerere, în fabricarea de piatră bijuterii. Să locuiască mai în detaliu prin caracteristicile sale, proprietățile terapeutice și magice, domeniul de aplicare al utilizării și labirintul de utilizare.

Istoria originii

Familia Topazului include pietre de mare varietate, dar se crede că a fost mineralul galben care a fost găsit unul dintre primii. Avea o umbra „însorită” – în India, astfel de pietre sunt numite „tapas”, ceea ce înseamnă „cald”, astfel încât să putem spune în siguranță că este întreaga familie a întregii familii pe care întreaga familie este obligată. Cu toate acestea, există o altă versiune conform căreia piatra a fost găsită a fi găsită Toopazaon în Marea Roșie, acum el este un alt nume – Zebergen.

Numele pietrei de aur a dat Senior Pliny – un om de știință celebru al timpului, scrierea unei „istorie naturală”. Transcrierea de la „topaz” grecesc pe transcrierile apropiate de astfel de concepte ca „foc”, „căldură” și „flacără”. Astfel, de mai multe secole, toate pietrele de nuanțe galbene și maro au fost numite toopaze și numai la rândul secolelor XIX-XX, numele a fost fixat pentru un tip separat de minerale naturale.

Proprietăți

Topazul de culoare galben este un fluorosilicat cu un amestec de aluminiu. Aceasta este o piatră semi-prețioasă, cu o gamă largă de satelit, inclusiv lămâie, aur, miere, maro și grosime galbenă. În natură, se găsește sub formă de cristale destul de mari sub formă de coloane sau prisme, când temperatura ridicată începe să schimbe culoarea pe roz și dacă este supusă în continuare iradierii, atunci culoarea devine primul galben, apoi portocaliu-maroniu și în cele din urmă albastru. Principalele caracteristici fizice ale topazului galben includ:

  • Glitter – sticlă+
  • Gradul de transparență este transparent+
  • Duritate – 8+
  • Spiditatea-perfectă+
  • Floa – tip saccum+
  • Densitate – 3,5-3,6 g / cm3

În condiții naturale, toops galben pot conține incluziuni care sunt lichide, gaze și gaze-lichid. De obicei, acestea sunt situate în fisurile pietrei și seamănă în exterior cu bule mici.

Trebuie remarcat faptul că, în plus față de ultraviolete, topazy este sensibil la acidul sulfuric și în acțiunea sa sunt distruse.

Locul nașterii

Timpozia galbenă este exploatată într-o varietate de secțiuni ale planetei noastre, fiecare depozit este caracterizat de pietrele sale de gamă satelit. Deci, în Europa, GEMS se găsesc în Germania, Rusia și Ucraina – mineralele se disting aici de dimensiuni destul de mari și cristale de înaltă calitate. Din Brazilia, topsele de culoare maro și de aur sunt furnizate pe piața prețioasă a pietrelor, iar pe Sri Lanka, sa găsit pietre predominant portocalii.

Citește mai mult  Totul despre firul de argint

Una dintre cele mai mari depozite ale lui Topaz din Rusia, până la mijlocul secolului trecut, a fost luată în considerare rezervația mineralogică Ilmenovsky, situată pe Ural Sud, a fost luată în considerare. În ilmenna, vene pegmatite care conțin cavități cu un număr mare de topaz. Dar acest lucru nu este singurul câmp de topaz galben în țara noastră – Culorile de lamaie au fost găsite lângă satul Alabashka, iar pietrele maronii ușoare au fost exploatate de-a lungul râului, lângă Urulga, a cărui caracteristică este considerată o arsură sub acțiunea ultravioletă raze.

Cel mai recent, un număr mare de pietre au venit pe piață din câmpul Volodarsk-Volyn, situat în Ucraina, pietrele de culoare galben-galben de o calitate excelentă și dimensiuni mari au fost minate. În 1965. Topazul galben a fost găsit cântărind 117 kg. Câmpul ucrainean este deținut de multe dintre cele mai renumite pietre care decorează expoziții de renume mondial in muzee mari. Din păcate, în prezent, minele ucrainene sunt conservate, cu toate acestea, potrivit experților, ele sunt încă destul de mari de topaz.

În ultimii ani, destul de multe pietre găsite în Pakistan și Afganistan au apărut pe piață.

Proprietăți medicale

Din cele mai vechi timpuri, Topaza de nuanțe galbene este folosită în scopuri medicinale, au un impact de căptușeală și de admisie asupra corpului, dar Efectul deosebit de pozitiv al pietrei se manifestă atunci când este activat în terapia următoarelor boli:

  • Tuse și alte răceli+
  • Gravitate în stomac și intestine, arsuri la stomac+
  • Pierderea poftei de mâncare+
  • Tulburări nervoase.

Lekari vechi a crezut că topazele de nuanțe galbene îmbunătățesc semnificativ starea mentală a unei persoane, elimină semnele de epuizare și apatie nervoasă, își dau proprietarului pacea și pacea proprietarului.

Healerii pentru o lungă perioadă de timp recomandat să poarte o piatră tuturor celor care suferă de insomnie, și se confruntă, de asemenea, de coșmaruri și atacuri de frică.

Proprietăți mistice

Proprietățile magice ale lui Topaz menționate în antichitate – rezidenții din Egipt, Asiria și Babilonul au folosit minerale ca mijloc de a proteja împotriva nebuniei, un aspect enorm și chiar de tâmpenie furtună. Topaz este menționat în Biblie ca fiind una dintre cele 12 pietre biblice pe care sacul de lenjerie al marelui preot a fost înclinat, în momentul în care și-a petrecut serviciul de închinare.

Citește mai mult  Ce ar trebui să fie într-un rucsac într-o fată?

Timpozia galbenă oferă cele mai puternice proprietăți magice. Se crede că acestea sunt utile mai ales pentru reprezentanții sexului frumos – bijuterie îi ajută să mențină frumusețea și prospețimea timp de mai mulți ani. Topases s-au dovedit ca amulete excelente care promovează achiziționarea de fericire căsătorit și concepția unui urmași sănătoși. Cu toate acestea, pentru bărbați, această piatră este utilă – el stabilește relații de familie complexe, aduce mai aproape de oameni buni și îi ajută să câștige tovarăși credincioși pentru viață.

Piatra de nuanțe galben elimină negativ, deci este indispensabil atunci când construirea de relații diplomatice, în timp ce proprietarul piatra nu numai că stabilește contacte prietenos cu oamenii, dar, de asemenea, formulează mai clar propriile scopuri și obiective personale. Aceasta piatra este potrivit pentru reprezentanții tuturor semnelor zodiacale, dar mai ales este util persoanelor născute sub constelația Scorpion. De asemenea, topazul favorizează semnele de aer – sub influența mineralelor, ei devin mai calme și răsturnați.

Gemeni Topaz vă permite să netezi colțurile ascuțite atunci când comunicați și păstrați-vă emoțiile sub control. Reprezentanții Aquarius purtând topazul dezvoltă abilități intuitive care duc la îmbunătățirea relațiilor de familie.

În viața povestirilor, Lviv, Berbecul și Capricorile, piatra aduce pace și contribuie, de asemenea, la îmbunătățirea situației materiale.

Domeniul de aplicare al hotelului

Topazele galbene sunt folosite în principal în sfera de bijuterii, este clasificată ca o piatră semi-prețioasă, dar în frumusețea sa nu este inferioară pietrelor din prima categorie. Datorită varietății de nuanțe, pietrele sunt folosite pentru a crea cele mai interesante bijuterii, topazele de tonuri ușoare sunt cel mai adesea încadrate în aur alb sau în argint, pietre de culoare mai saturată – în aur roz sau roșu. Topazy elegant arată în combinație cu stras și diamante, bijutieri, de asemenea, de multe ori crea decoratiuni, cel principal devine un tandem de culoare galbenă cu smaralde și rubine.

Citește mai mult  magnetizează de argint Dacă și ce înseamnă?

Produsele Topase sunt potrivite pentru absolut orice evenimente: o întâlnire serioasă, o cina romantica sau o seara seculară. Acestea creează o atmosferă de căldură și bucurie în jurul lor, în orice atmosferă, armonios turnat în imagini de vară de lumină, iar în timpul iernii creează în jurul valorii de o stare de spirit solar. Cercei, inele, broșe și pandantive cu topazul galben poate fi întotdeauna un cadou bun pentru oricine.

Cu toate acestea, să păstreze în minte – pentru ca bijuterie a dezvăluit pe deplin proprietățile sale minunate pentru tine, de preferință numai că ar trebui să se acorde copii naturale. Nu este nici un secret faptul că mulți producători lipsiți de scrupule emit de multe ori de cuarț obișnuit pentru Topaz. Este foarte ușor să distingeți aceste rase unul de celălalt – trebuie doar să cheltuiți o piatră pe sticlă: adevăratul Topaz va lăsa cu siguranță semnul său pe ea, iar falsul nu este.

Decoratiunile gourmet de la topaz ar trebui sa fie stocate in soare, trebuie sa-i gestionezi la fel de atent – numai atunci piatra va deveni cu adevarat frumoasa si va arata toate proprietati utile la intreaga.

Chiar mai multe despre Topazazy veți învăța din videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: