Piese de argintare prin galvanizare

Piese de argintare prin galvanizare

Datorită setului de proprietăți unice, argintul este utilizat nu numai în fabricarea bijuteriilor și tacâmurilor scumpe. O mare cerere are o procedură numită piese de argintare, în timpul căreia elementele sunt acoperite cu un strat subțire de metal ușor. Să trăim mai detaliat pe o metodă galvanică care poate fi implementată la domiciliu.

Caracteristicile procesului

Argintarea pieselor prin galvanizare (galvanizare) este foarte populară cu profesioniștii care au lucrat mult timp cu metale și oameni obișnuiți care doresc să acopere un strat de metale prețioase un alt obiect. Această tehnică a găsit utilizarea sa în acoperirea statueturilor de cupru. Folosind galvanoplastie, puteți crea obiecte de orice complexitate. De asemenea, tehnica este folosită pe scară largă pentru a restabili suprafețele și elementele deteriorate.

Caracteristica principală este imersia într-o substanță specială (electrolită) a subiectului de proces. Un lichid este utilizat pentru funcționare, care conține săruri metalice. Fără ei să îndeplinească acoperirea nu va funcționa. În timpul procedurii, sărurile încep să se dizolve în apă pe ioni pozitivi și negativi. Acest proces se numește electroliză.

Este demn de remarcat faptul că Electroliții sunt conductori minunați. În timpul imersiunii obiectului în lichid și conectarea la putere prin aceste particule, curentul electric va fi în mod constant. Acțiunea electrolitică începe procesele necesare.

Instrumente și materiale necesare

Înainte de a începe la argint, este necesar să se pregătească următoarele.

 • Capacitate fiabilă.
 • DC sursa de alimentare.
 • Scale (puteți utiliza farmacie sau bijuterii, astfel încât să puteți lucra cu compozițiile și obiectele minore).
 • Electrolit.
 • Aragaz electric.
 • Firul.
 • Set de electrozi (anod și catod).

De asemenea, poate fi nevoie de azotat de argint (el este un creion Lipis, care poate fi cumpărat în orice farmacie) și sare de sodiu (element cu cianură de sodiu).

Lista exactă a instrumentelor și a materialelor dorite depinde de modul în care se va efectua argintarea și de obiectele care trebuie acoperite cu un strat subțire de metal.

Când alegeți o sursă de alimentare, selectați dispozitivul cu posibilitatea de a ajusta anul electric. Dacă colectați lucrul cu obiecte cu un măr mare, trebuie să utilizați un redresor care este proiectat pentru curentul de ieșire la 5 a. În cazul în care trebuie să vă ocupați de un obiect mic, acesta va fi suficient de 0,5 A și chiar mai puțin.

Când utilizați o tehnică galvanică, puteți utiliza și încărcătorul pentru 12V. Astfel de dispozitive sunt disponibile în aproape fiecare casă unde există gadget-uri. Bateriile de tip vechi pot fi, de asemenea, utilizate ca sursă de alimentare necesară pentru procesul de argint. Dacă trebuie să reduceți fluxul curent, profesioniștii cu experiență recomandă utilizarea de manevră.

Baie, pe care o vei folosi în munca ta, ar trebui să fie puternică și spațioasă. Două caracteristici mai importante – rezistență la reactivi, electricitate și temperaturi ridicate. Capacitatea de sticlă cu o grosime de 0,5 centimetri este remarcabil de potrivită. În casă puteți găsi acvariul sau o cutie cu o gamă largă.

Că rezultatul a fost pozitiv, trebuie să cântăriți cu precizie componentele utilizate. În acest caz, scalele exacte vor fi utile, de preferință electronice. Este convenabil să lucrați cu ei. Se recomandă verificarea dispozitivului înainte de utilizare.

Pentru implementarea procedurii, vor exista plăci din metale prețioase. Acționează ca electrozi. Aceștia sunt donatori, dintre care moleculele vor merge la obiectul obiectiv. Prin ele, actualul se deplasează la electroliți. Fire mai bine ridică blocare, din cupru, secțiune transversală – 2,5 kV. MM. Dacă în timpul lucrării este necesar să efectuați încălzirea, puteți utiliza un cuptor convențional cu microunde.

Cuptorul (electric sau gaz) sau sobe electrice sunt de asemenea potrivite.

Tehnica de siguranță

La efectuarea argintului, este necesar să respectați regulile de siguranță. În caz contrar, nu numai că nu puteți strica echipamentul și consumabilele, ci și sănătatea. În camera unde se efectuează lucrarea, trebuie să oferiți ventilație. Deschideți ferestrele pentru afluxul de aer proaspăt și circulația acesteia. Dacă nu există ferestre în cameră, porniți aparatul de aer condiționat sau instalați ventilatorul.

Asigurați-vă că vă protejați mâinile, precum și organele respiratorii. Utilizați mănuși de cauciuc și respirator. Utilizați produse de înaltă calitate. De asemenea, puneți haine vechi, care nu este rău de a strica. În timpul funcționării, este interzis să mâncați alimente sau apă. Pot exista particule de reactivi periculoși și agresivi.

Menționăm posibile pericole în procesul de lucru.

 • Evaporarea compozițiilor chimice.
 • Temperaturi mari.
 • Electricitate.
 • Distrugerea rezervoarelor uzate.
 • Mănâncă compoziții pe pielea goală.

Progresul

Pregătirea

Înainte de începerea argintului, este necesar să se pregătească un produs pentru procesare. Elementele trebuie curățate cu atenție de la praf, rugină, urme grase și alte lucruri. Puteți alege o metodă manuală de curățare sau utilizare a echipamentelor speciale, cum ar fi mașina de șlefuit. Când utilizați unelte abrazive sau spongiile metalice rigide, aveți grijă să nu deteriorați produsul.

Dacă există zgârieturi profunde pe obiectul obiectiv, ele trebuie, de asemenea, să fie curățate cu atenție. În caz contrar, atomii de metal nu formează o conexiune suficient de puternică și vor deveni pur și simplu un precipitat. După ce prima fază de curățare sa încheiat, produsul trebuie plasat într-o soluție specială. Aceasta va necesita o compoziție acidă sau alcalină. În această etapă trebuie să acționați cu atenție pentru a nu obține o arsură a pielii.

Cu produse de argintare din oțel, ele pot fi scufundate în sodiu fosfor pentru câteva minute, compoziția de încălzire până la 90 de grade Celsius.

Pentru a curăța obiectele de cupru sau produsele din aliajul său, puteți utiliza detergenți convenționali sau soluții bazate pe sifon. O altă opțiune este utilizarea fosfat de sodiu, dar în acest caz nu poate fi încălzită. În unele cazuri, curățarea cu ajutorul utilizării compozițiilor chimice nu poate da rezultate. Rămășițele pot fi așa.

 • Amprente de la vopsea sau smalț.
 • Ars grăsime înghețată, care a mâncat.
 • Îmbunătățirea profundă a coroziunii.
 • Zgură.
 • Reziduuri de rășină.

Dacă după prima curățare nu va fi posibilă obținerea rezultatelor necesare, trebuie să efectuați această procedură de mai multe ori. Nu puteți începe să ardă un obiect înainte de curățarea completă.

Etapa principală

Pentru a efectua procesul de acasă, puteți utiliza o soluție salină specială. Acidul muriic este componenta principală pentru muncă (HCI acid clorhidric). Este, de asemenea, numit lipit. Compoziția are proprietăți similare cu acid sulfuric. Metoda de argintare este după cum urmează.

 • Pentru a începe cu, placa de oțel și martorul de argint trebuie să fie conectate la clemele de alimentare. În acest proces, asigurați-vă că respectați polaritatea. Argintul trebuie să fie conectat la un plus și cel de-al doilea element – la minus.
 • Capacitatea de lucru este umplută cu apă curată și acid clorhidric. Proporții necesare – 5: 1.
 • Două elemente (donator și obiectul care trebuie acoperite cu argint) sunt plasate în compoziție. Clema de detalii sunt conectate la locul care nu are nevoie de argint. De asemenea, puteți muta clema pe parcursul galvanizării.
 • Astfel încât stratul de argint este neted și uniform, compoziția trebuie uneori să se amestece.
 • Notă: În timpul pregătirii electrolitului, acidul trebuie să fie adăugat la apă cu jet subțire, subțire. După ce lichidul este amestecat ușor cu sticlă cu un pahar.
 • Este necesar să se organizeze o mică distanță între electrozii pozitivi și negativi. În procesul de funcționare, obiectul va acoperi stratul subțire de metale prețioase, stratul gros este dificil de eliberat. Acest proces poate dura câteva ore.

În timpul procedurii de acasă, este necesar să se determine în prealabil ce reacție chimică ar trebui să fie ca rezultat. În timp ce alegeți trebuie să luați în considerare metalul cu care argintul. Plumbul este remarcabil de potrivit ca un anod atunci când acoperind metale valoroase. Nu uitați să actualizați compoziția în care se efectuează procesul de galvanizare (electroliți).

Un exemplu vizual de aplicare a unui strat de argint subțire și neted la suprafața unui alt material poate fi găsit în orice casă. Vorbim despre oglinda obișnuită. Când combinați sticla și metalul prețios se dovedește pentru a obține rezultatul dorit.

De asemenea, tehnicile de argintare sunt remarcabil de potrivite pentru alamă, cupru și diverse articole din aliajele lor.

Când lucrați acasă, piesa de prelucrat selectată trebuie să fie acoperită cu nichel și numai după începerea la argint. Pentru a prepara soluția necesară, trebuie să pregătiți următoarele componente:

 • 40 de grame de potasiu feroviar-ciano și un carbonat de potasiu (sodă calcinată)+
 • 70 mililitri de hidroxid de amoniu sub forma unei soluții lichide+
 • 10 grame de clorură de argint+
 • 15 grame de săruri alimentare (clorură de sodiu)+
 • litru de apă distilată, în timp ce fiert sau apă de la macara nu este adecvat datorită prezenței impurităților terțe+
 • Acesta va lua un terminal de creion de construcție a grafitului, va juca rolul de anod.

Schema aplicată va ajuta. El demonstrează în mod clar procesul. Iată o altă schemă vizuală care arată esența metodei descrise în metoda descrisă în articol. În imagine, totul este extrem de clar.

Completare

După terminarea procesului, este necesar să scape de reziduurile soluției chimice. Ei trebuie să se toarne în chiuvetă și să se clătească cu o mulțime de apă curentă. Toate elementele utilizate în timpul funcționării, este necesar să ștergeți uscarea. Utilizați pentru aceste prosoape de hârtie sau țesături moi.

Îndepărtați hainele de lucru. Echipamentul de protecție de unică folosință aruncați imediat, este imposibil să le folosiți. Spălați-vă bine mâinile cu săpun. Lăsați camera să fie ventilată până când aerul devine complet curat. Este, de asemenea, necesar să se spală cu atenție hainele, este recomandabil să o clătiți cu atenție pentru a scăpa în cele din urmă de particulele de reactiv. Nu uitați să curățați containerele și uneltele care au fost utilizate în proces și în contact cu componentele periculoase și agresive.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: