Ce este mai bine: perkal sau poplin?

Ce este mai bine: perkal sau poplin?

Somnul complet este important pentru toată lumea. Și nu numai tăcerea și saltea confortabilă nu o pot oferi, dar și lenjerie de pat. Foi în role, iar capacul de mătase duvet se mișcă constant – înseamnă că ați tăiat țesătura. În plus față de un Bosi complet ieftin, Satina scumpă, o mătase scumpă pentru lenjeria de pat de cusut Luați Poplin și Perkal – țesături de preț mediu.

Caracteristici Popinda

Încă în XIV în. Italienii au inventat o țesătură specială „papală”. Acesta este exact ceea ce este tradus din popfelina italiană. A fost țesătura oamenilor bogați, t. La. Stofa de mătase. Și ea a fost în două moduri: o culoare pe o parte și modelată – pe de altă parte. Astăzi Poplin este 100% țesătură de bumbac fie cu adăugarea de fibre sintetice. Folosit pentru a coase uzura ocazional, inclusiv pentru copii, pijamale de noapte și cămăși, perdele și prosoape. Lână naturală și spălare sunt adăugate la lenjeria de pat de lux pentru bumbac. Dar principalul lucru nu este compoziția, ci o modalitate de a lega fire.

Era în Evul Mediu care au venit cu fire mai subțiri pentru baza panzei și de două ori mai groase ca rață. Ca rezultat, țesătura este fină, un ziar transversal mic este vizibil pe partea din față. Poplinul modern are o densitate de la 110 la 120 de grame pe metru pătrat (aproximativ aceeași densitate are un pericol de înaltă calitate sau satin). În culoarea coloanei, poplinul este albit, vopsit, multicolor sau tipărit.

Țesătura are o serie de avantaje: Moliciune, cip mătăsos, rezistență pentru a exprima, densitate mare, preț democratic, aspect frumos (inclusiv efect 3D). De-a lungul timpului, cumpărătorii să înțeleagă că lucrurile din poplin nu necesită masă, nu deformați, respira bine și să păstreze frumos de căldură. Sub pânză naturale organismul nu sudoare, nu se simte disconfort tactil. Lucrurile sunt rezista până la 200 de spălări, la o temperatură de 30 de grade și nu necesită multă grijă. material inert la electricitate statică, t. E. nu electrificate.

Dar nu există lucruri ideale. Deoarece fabricarea lenjeriei de pat este folosit fire de lână sau de mătase, produsele dau adesea o contracție puternică atunci când spălare. În plus, slab zgâriată poate politica tesatura. Subtilitatea conduce la faptul că baza este vizibil prin panza (perna, saltea, pătură).

Caracteristici Persal

Vorbim despre țesături de bumbac cu o țesătură filetată foarte densă de la fire de grosime medie (similar cu țesături subțiri de fire – batist). Persană Pargal din India a ajuns în Europa, unde francezul Ann Robert Jacques Jacques din 1774 a decis să folosească percale, înmuiată cu ulei de in, pentru marinarii de cusut. Apropo, pe o construcție de navă și de aeronave (pentru parașute de cusut și elemente de placare ale aeronavelor), acest concept are un gen de sex masculin. Când utilizați acest cuvânt într-un caz de cusut despre țesături vorbesc în feminin.

Citește mai mult  Totul despre bobine pentru mașini de cusut

Acum publi este folosit în parașută și navigație, dar ea coase lenjeria de pat, acoperă, T. La. Țesăturile dense nu ratează puf-pene și alte tipuri de materiale de umplutură. De la elicopterul tipărit și de culoare netedă coase îmbrăcămintea pentru copii și femei. Produce percale de la hârtia neexecutivă de înaltă calitate de bumbac de bumbac de umplutură.

Puterea extraordinară este realizată prin strângerea, adică tratamentul cu compoziția adezivă a fiecărei fibre de lenjerie. Ca rezultat, firele nu sunt umplute, dar panza devine netedă.

Datorită utilizării lipiciului, este necesar să producem corect primele lucruri de spălare: trebuie să fie delicată la o temperatură de 20 de grade, fără o presă puternică. De asemenea, se recomandă spălarea lenjeriei când utilizați un mod delicat și o temperatură a apei de 60 de grade. La spălare, nu trebuie să utilizați Bleach, dar aparatele de aer condiționat și de balsamuri sunt binevenite. Nu numai că va da lenjeria un miros plăcut, dar, de asemenea, simplifică călcarea. Fiecare spălare vor fi mai moi și mai plăcute la atingere. Experții susțin că Perkal va rezista până la 1000 spălați.

Astfel, Perkal are o mulțime de caracteristici pozitive.

 • Foarte mare putere.
 • Niveluri ridicate de rezistență la uzură pentru țesături de bumbac. Serviciul de utilizare a produselor – opt ani.
 • Densitate – 130-150 de grame pe metru pătrat. Aceasta este o figură mare pentru panza de bumbac.
 • Țesătura este puțin deformată și nu formează bobinele de pe suprafață.
 • Datorită faptului că firele firelor fire, țesătura este netedă și moale la atingere.
 • Abilitatea de a menține temperatura necesară. Nu e de mirare că această țesătură a apărut în Hot India – Perkal are un efect de răcire. În același timp, în sezonul rece, el păstrează perfect căldura.

 • Utilizarea shicturilor a condus la rezistența la razele ultraviolete și, prin urmare, desenul nu se estompează de mult timp.
 • Tehnologia specială de țesut face o matase de panza.
 • Afectează cu ușurință culoarea nu numai sub formă de fire, ci și atunci când se aplică amprente și desene 3D.
 • Dacă cârpa este realizată din bumbac 100%, setul de pat va avea un nivel ridicat de higroscopicitate, iar corpul nu va transpira sub pătură.
 • Care nu sunt expuse la electrificare.
 • Prezența unui kit de pat făcut din prestigioase publicitate în orice casă.

Există mai multe puncte negative, datorită cărora cumpărătorii nu se grăbesc să cumpere lenjerie de pat din Pocatică.

 • Nivel ridicat de eșantion: După spălarea spălăturii, va fi necesară nu numai călcarea, ci și, probabil, măturat.
 • Producătorii moderni au început să adauge fibre artificiale artificiale la fibrele naturale. Reduce prețul mărfurilor, dar agravează calitatea acestuia. Un astfel de kit de pat va fi mai rău pentru a sări peste aer și umiditate, ceea ce va duce la un somn neliniștit datorită transpirației crescute.
 • Inițial, cumpărarea lenjeriei de lenjerie prin utilizarea lipiciului, deși în timp după spălare, acest efect va dispărea.

Și totuși Perkal este materialul regal, aspectul și calitatea ei asemănătoare cu mătase naturală.

Diferențe fundamentale

Perkal și Poplin au diferențe fundamentale.

 • Diferența în grosimea firelor uzate în timpul producției. În fabricarea poplinului, firele de diferite grosimi sunt folosite în rață și la bază, ceea ce oferă o apariție specială a țesăturii. În timpul producției de fire postate de la aceeași grosime.
 • Producția este diferită și tehnologie: Poplin Tkut pe principiul torsistei duble – dublu dublu al firului, în timp ce percal este creat de o metodă veche de țesut (una fără fire necunoscute sunt interconectate în cruce).
 • Utilizarea tehnologiei de shliltovka în producție personală și absența acestui lucru în fabricarea poplinului – a treia diferență. Face ca puiul mult mai puternic.
 • Pentru gazde, diferențele mai importante sunt nevoia de a fieri mai multe bucăți „de lux”. În timp ce poplinul mai accesibil nu are nevoie de ea.
 • Dacă comparați Poplin și Perkal pe lumen, va fi clar vizibil faptul că Poplin este mai „Holey” material, și percal – mai dens.
 • Pershed procent scăzut de contracție atunci când spălare, care vă permite să alegeți în mod corespunzător până la lenjerie de corp în momentul achiziției.

În caz contrar, nici măcar în fiecare specialist de la prima vedere va determina care materialul în fața lui: poplin sau Perkal.

Ce țesături diferă de la Satina și Bosi?

Toate aceste țesături sunt din bumbac. Diferența este în tehnologia de producție, și aspectul, prin urmare, în continuare, putere, preț. Pânza din satin este moale și blând, cu un luciu, aproape niciodată. Somn pe o astfel de foaie de non-alunecare foarte frumos. Efectul se realizează datorită metodei de legătură firele, care se numește „satin“. Thin dublu fire răsucite formează un șanț diagonal pe partea frontală. satin de înaltă calitate are o densitate mare (peste Popind, mai aproape de pui).

Citește mai mult  Model Bluze cu mânecă scurtă

După mercerizare (procesare web cu baze concentrate), pânză devine mai puternic, mai durabil și rezistent la pătare. Satin lenjerie de pat are, probabil, toate caracteristicile pozitive pentru o noapte confortabil bun. Prin urmare, este numit un înlocuitor de mătase. În același timp, materialul este mult mai ieftin decât Sockel, dar este mult mai scump, persan sau Bosy.

Satin va dura aproximativ 8 ani și va supraviețui 300-400 spălate. Cea mai densă de vedere din satin (satin jacard) este cel mai frumos. Este o fabrica de relief, cu un model convex. Dar puternic lucruri, aproape ca perkal. Calcuse este cea mai ieftină pânză în linia de enumerate. Tesatura lenjerie a fibrelor din fibre de aceeași grosime formează „cruce“, care se suprapun una la alta. Pericolul are mai multe tipuri, care sunt foarte diferite unele de altele, cu o densitate, și, prin urmare, aspectul, durata de viață și de preț.

 • Bled sau netede de cristal Fabric cu o densitate de 142 grame pe metru pătrat. Folosit pentru paturi în clădiri publice cu un fond de pat (sanatoriile, hoteluri, spitale, pensiuni).
 • „Suită” Cu o densitate de 125 – vizualizarea cea mai calitativă, t. La. În fabricarea unor fire mai subtile, dar durabile.
 • „Ranfors” mai mult ca un poplin din cauza densității sale ridicate, dar încă considerată un fel de Bosi.

 • „Standard” – densitate de 125 de grame pe metru pătrat.
 • „Confort” – 120 de unități.
 • Ușoară – 110.
 • Laminate Cu o densitate de 80 de grame pe metru pătrat arată mai mult ca un sit.

Cumpărătorul de unassum va fi întotdeauna în măsură să aleagă un kit de pat din Boszya în buzunar. Această țesătură aproape nu dă o contracție, cel mai adesea nu învață, lipsește umiditatea, posedă proprietăți hipoalergene, deci alergie.

În același timp, cu atât este mai mică densitatea pânzei, cu atât arată mai nepoliticos și fibroidul. Pe panza, este adesea destul de comun ca firele de îngroșare, ceea ce face ca lenjeria să fie dur. În procesul de spălare și uscare a grosierului puternic, este adesea format de Katovka.

Ce să alegeți ceea ce este mai bun?

Dacă achiziționați mai întâi lenjeria de pat de la Poplin sau tocată și nu știți ce să vă opriți, determinați criteriile de selecție. De obicei, foile cu perne și duvete sunt alese în conformitate cu următoarele criterii.

 • Compoziția materialului. Știind că, inițial, ambele țesături sunt bumbac, ar trebui să vă acordați atenție aditivilor: lână și mătase vor primi o contracție, iar poliesterul va complica permeabilitatea la aer.
 • Tehnologia de producție. Adăugarea compoziției adezive a parfumului de fibre face ca rufele mult mai puternice, dar în același timp se va da criza țesăturii.
 • Colorare. Același adeziv va permite o pânză mai atent și va oferi o conservare mai lungă a culorii originale. În timp ce Poplin poate polonezi de la spălare, culorile treptat vor deveni mai decolorate.
 • Forța este cu siguranță mult mai mare în Pocal.Uită-te la cârpă pe lumen sau pune-l pe mâna ta, compara cu flinica și vezi pentru tine.
Citește mai mult  Ce să purtați și cum să coaseți o fustă de denim pentru o fată?

 • Acesta este motivul pentru care durata de viață a kitului percanic va fi mai mult timp de câțiva ani.
 • Dar numai dacă este spălat corespunzător, în timp ce este mult mai ușor să se îngrijească de o floppy.
 • Conform gradului de fermentație, poplinul este cu siguranță câștigă, ceea ce nu poate fi deloc accident vascular cerebral, t. La. El nu crede.
 • De asemenea, poplin mai moale și mai blând.
 • Ambele materiale (dacă sunt 100% naturale) sunt aerului bine trecute, higroscopic, nu electrificat.
 • Perkal are un aspect mai bogat, iar Poplin – textura mai interesantă.
 • Prețul ambelor țesături este aproximativ același (perkal este un pic mai scump).

Avea o alegere bună!

În următorul videoclip veți găsi o revizuire a lenjeriei de pat de la Pocali, Poplin și Bosi.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: