Cum să introduceți un ac într-o mașină de cusut?

Cum să introduceți un ac într-o mașină de cusut?

Abilitatea de a coase hainele singur, repararea și modificarea produselor gata făcute cauzează un mare interes pentru mașinile de cusut. În plus față de cumpărarea unor astfel de echipamente, este necesar să se stăpânească principiile de bază ale muncii sale, să poată stabili procesul de cusut, precum și să facă față defalcărilor. Una dintre cele mai frecvente probleme care sa întâmplat cu cusăturile neexperimentate este o defalcare a jocului, având în vedere că trebuie înlocuită. Pentru a găsi acul potrivit și a pune-o în conformitate cu normele și regulile, trebuie să știți ce să acordați atenție și ce este procedura de înlocuire.

Caracteristici de a înlocui ace pe mașini de diferite tipuri

Mașini de cusut poate fi acasă și industriale. În plus față de numele, ele se disting prin dimensiunile, numărul de funcții și structura. Pentru fiecare dispozitiv, este necesar să se selecteze acul drept, în caz contrar aparatul va funcționa prost sau nu va coase. Selecția acului trebuie făcută în funcție de echipament, grosimea materialului și firele care vor fi folosite. În ciuda diferențelor, structura de ace pentru mașinile de cusut este același, și anume:

 • Uhko, o gaură în care firul este de a face – Se poate deplasa într-o canelură de diferite lungimi: scurt și lung+
 • nucleu – partea principală a acului+
 • ac Sus, Pe partea plată o singură mână – Lysk.

Dispozitivul de mașini de cusut casnice pot, de asemenea, diferă în funcție de model. Pentru a schimba acul de pe echipamente specifice, trebuie să știți cum să pună corect un element nou în locul tradiționalului. Ajutorul în acest caz poate fi tipul de echipament al echipamentului și modelul mașinii. Pentru dispozitivele cu o linie dreaptă, firul trebuie să fie în stânga spre dreapta, pentru echipamentul care coase un zigzag – în față, ceea ce ajută la determinarea în cazul în care exact partea netedă este la baza acului. Pentru a introduce acul într-o mașină de scris manuală „Podolsk”, trebuie să ridicați produsul acului în poziția superioară și să instalați o parte nouă, astfel încât partea sa plată să fie la dreapta.

Când înlocuiți acele, este important să le introduceți până când se oprește astfel încât în ​​timpul funcționării, nu a căzut și nu a rupt niciodată. Pentru fixarea completă, acul oferă un șurub special care o fixează în siguranță în locul său. Dacă totul a fost instalat corect, atunci în timpul funcționării, mașina cusăturii va fi rapidă și frumoasă.

Citește mai mult  Cum de a decora un tricou cu propriile mâini?

Unii producători și-au dezvoltat tehnicile de înlocuire a acului. Deci, compania Brother își completează echipamentul cu o șurubelniță specială, care vă permite să deșurubați vechiul și să puneți un nou ac, partea sa plată va fi localizată pe sine.

Pentru a strânge un articol nou, merită să utilizați o șurubelniță care se va potrivi bine. Dacă după repararea lucrărilor, există eșecuri în lucrarea echipamentului de cusut, merită să citiți din nou instrucțiunea și să verificați instalarea corectă a noului ac.

Descrierea pas cu pas

Pentru a obține o muncă de înaltă calitate a mașinii de cusut, cusătura netedă, fără a trece cusături, este important să alegeți acele potrivite pentru anumite echipamente. Există un număr mare de opțiuni, deci este important să se uite la marcajul, și anume:

 • Opțiunea standard potrivită pentru majoritatea mașinilor și supraîncărcării, are denumirea Hax1 sau 130 / 705N+
 • Selectarea unui ac pentru o mașină de scris sau overlock plat, trebuie să acordați preferință produselor cu etichetarea Hax1SP sau ELX705.

În plus față de selectarea acelor pentru o anumită mașină, trebuie să acordați atenție tipului de țesătură. Pentru mătase, trebuie să luați acul cu un număr de 60/6, unde 60 este dimensiunea acului și 6 – diametrul tijei sale. Pentru cele mai subtile materiale puteți utiliza produse cu numere de la 60/8 la 80/12.

Pentru țesături de lenjerie și tricotate, firele și acele specializate cu un număr de 80/12 până la 100/16 sunt selectate. Dacă este necesar să lucrați cu materiale nepoliticoase și dense, lucrarea se desfășoară cu ajutorul filamentelor și acelor groase cu un număr de la 100/16 până la 120/19.

După alegerea acului drept, trebuie să îl instalați în aparat, astfel încât funcționarea dispozitivului să nu provoace întrebări, iar calitatea produsului a fost cât mai bună posibilă. Introducerea unei noi părți în mașina de cusut este ușoară dacă respectați următoarea ordine de lucru:

 1. Roata roților trebuie să instaleze acul în poziția superioară+
 2. piciorul ar trebui să fie redus+
 3. Mâna stângă trebuie să țină acul, iar dreptul – pentru a vă relaxa șurubul care îl ține+
 4. Scoateți acul de pe ac+
 5. Noul ac ar trebui să stea ca fiind cea anterioară a fost instalată, deoarece aceasta este opțiunea potrivită pentru echipamente specifice+
 6. mâna stângă trebuie să mențină un element nou și corect – fixați-l cu un șurub.
Citește mai mult  Alege o lupă cu o broderie și brodată

Poziționarea acului în Needleidor poate fi diferită, partea plată poate fi rotită spre dreapta și spre stânga, înainte și înapoi în raport cu cusătura. Fiecare producător indică versiunea corectă a acului din dispozitiv.

Reglarea dimensiunii și a grosimii va fi necesară atunci când lucrați cu diferite țesuturi și fire. În unele cazuri, este necesar să se instaleze un ac dublu dacă materialul este cusut de o linie Zigzag. Când totul este pregătit pentru a începe munca, acesta va fi lăsat doar să umpleți firul și să porniți procesul de cusut.

Verificarea calității instalării

Pentru a afla cât de corect necesitatea înlocuirii acului în mașina de cusut, trebuie să faceți o cusătură de încercare. Pentru a lucra, ia o mică bucată de material inutil și testați mașina pe ea. Dacă cusătura a ieșit urât, cu nereguli evidente, trecerea liniilor, lungimea diferită a cusăturii, atunci acul a fost instalat greșit. Dacă pe țesătura cusute este chiar cusătura, fără defecte și inexactități, atunci nu trebuie să schimbați nimic, deoarece lucrarea a fost efectuată cu succes.

Este imposibil să lăsați un ac incorect instalat într-o mașină de scris, deoarece nu numai că puteți strica țesătura sau produsul care este cusut și încă spargeți acul sau refuzați mașina în sine. Pentru a preveni consecințele negative, este important să schimbați imediat poziția acului, și anume:

 1. Mașina complet deconectată de la electricitate+
 2. Șurubul cu mâinile sau șurubelnița slăbește, acul este instalat în poziția corectă+
 3. Dacă, în timpul încercării calității muncii, firul începe, atunci este necesar să se ajusteze poziția acului, tragându-l ușor într-o singură direcție sau altul+
 4. Când acul este instalat în locul său, este necesar să strângeți șurubul+
 5. Verificați calitatea lucrării.

Important! Trebuie să ajustați poziția acului, până când cusăturile sunt perfect netede și frumoase.

Consecințele instalării greșite

Fiecare producător face forma și dimensiunea acului sub o anumită mașină de cusut, partea netedă a bazei acestui produs este, de asemenea, diferită de diferite firme. Toate acestea se fac pentru a asigura o fixare mai fiabilă și o poziție optimă a acului în suportul acului. Dacă puneți un ac necorespunzător sau aranjați incorect, atunci naveta nu va captura firul că absența cusăturii va eșua, deoarece nu va putea să se formeze.

Cu înlocuirea incorectă, acul nu va putea obține cusături de înaltă calitate, firele vor fi confuze, nu toate cusăturile vor clipi, de la care produsul va suferi, peste care funcționează munca. În plus, datorită poziției greșite a acului, nu va cădea întotdeauna în gaură, din când în când consumând în placa de ac, care va implica formarea alegerii și neregulilor care vor deforma țesuturi subțiri și delicate în timpul funcționării. Un alt rezultat neplăcut poate fi Defalcarea acului care nu va suporta coliziuni constante cu o farfurie. Mașina de transfer poate suferi, de asemenea, dacă vârful acului se rupe și se încadrează în ea în timpul funcționării, deci este important să înlocuiți corect acest element, fără a permite astfel de consecințe.

Citește mai mult  Mașini de cusut PMZ: Descriere, tipuri și instrucțiuni de utilizare

Cât de des trebuie să schimbați?

În acest proces, studiul structurii mașinii de cusut, lucrările sale și depanarea noilor veniți este dificil de găsit un răspuns la întrebarea despre cât de des trebuie să schimbați acul în echipament. Dacă vă puteți descoperi din procedura în sine pentru a înțelege și a găsi poziția corectă, ghidată de sfaturile producătorului sau pentru a vă face observațiile și căutați poziția optimă, dar pentru a afla când înlocuirea acului disponibil nu este întotdeauna clar.

Printre cele mai obiective motive pentru care trebuie să eliminați vechiul ac și să puneți unul nou, se pot distinge următoarele:

 • Defalcarea detaliilor vechi+
 • Schimbarea formei, îndoiți+
 • Orb de vârf+
 • În funcție de grosimea țesăturii și a firelor+
 • cu o deteriorare frecventă a acului firului.

Producătorii nu oferă indicații clare despre cât de des este necesar acul, deoarece Principalul factor este calitatea cusăturii produse de acesta. Dacă nu există plângeri despre muncă, cusătura este plată, atunci nu există motive pentru înlocuirea acelor. Cel mai adesea, este necesar să se schimbe această parte datorită grosimilor diferite și tipului de material care ar trebui să funcționeze și după modificări ale caracteristicilor sale. Dacă nu schimbați acul respins sau reasigurat la timp, atunci nu numai că va strica produsul pe care a fost efectuat lucrarea, dar recoltează și mașina de cusut.

Important! Pentru a evita orice probleme cu activitatea echipamentului de cusut, este necesar să cumpărați numai părți de înaltă calitate și să le instalați corect. Făcând îngrijirea în timp util și înlocuirea pieselor de uzură, există o oportunitate de a exploata mașina de mult timp și de a primi rezultate excelente pe ea.

Despre cum să introduceți un ac într-o mașină de cusut, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: