Fabric „Oxford”: Descrierea, avantajele și dezavantajele, caracteristicile aplicației

Fabric "Oxford": Descrierea, avantajele și dezavantajele, caracteristicile aplicației

Oxford este o specie destul de populară de chestiune sintetică, care este adesea folosită pentru a coase sporturile și uzura ocazională, precum și echipamentul turistic. Această panza se caracterizează printr-o modalitate specială de țesut, care poartă numele „Rog”: materialul vizual este pătratele convexe care sunt situate într-o ordine de verificare.

Suprafața materialului este tratată cu poliuretan sau policlorvin, datorită cărora lucrurile Oxford devin impenetrabile pentru ploaie și vânt.

Ce este?

Rotogodul este un tip de țesut de fibre speciale, în care baza de filament și rațele se curelează în grupuri mici și nu una. Ca urmare, se formează o textură specifică „șah” pe suprafața țesăturii. Una dintre legendele existente afirmă că treburile au inventat țăranii din Rusia, Cine a selectat acest material grosier pentru o varietate de nevoi ale gospodăriei, folosind o fibră de plante ca materie primă numită „Rogoz”. Ulterior, el a fost înlocuit de Lyko, dar numele a rămas neschimbat.

Cu toate acestea, versiunea oficială este complet diferită – tesatura, care este un prototip al Oxfordului modern, a fost obținut pentru prima dată în secolul al XIX-lea din Scoția. Din ce motiv, această pânză a primit numele unuia dintre cele mai vechi orașe britanice este necunoscută, dar istoricii susțin că, după câțiva ani, cămășile din această pânză au devenit comune printre studenții Universității Oxford și până în prezent rămân un simbol al prestigiul acestei instituții educaționale de elită.

Inițial, panza textilă a fost făcută din bumbac pur, până la sfârșitul secolului al XX-lea, producătorii au început să facă Oxford din fibră sintetică, nailon și poliamidă au început să se adauge la acesta, astfel încât acest material să achiziționeze noile caracteristici de fizic și a început să să fie folosit peste tot în multe alte sectoare ale vieții umane.

O stadiu fundamental nou de îmbunătățire a țesuturilor a devenit prelucrarea diferitelor compoziții chimice, Consecința unor astfel de aditivi a devenit proprietăți noi:

 • Gigroscopic+
 • Rezistența la ardere+
 • Rezistență chimică.

Și, deși noul tip de materie este deja în mai multe moduri diferite de la analogic inițial, cu toate acestea, primul nume „Oxford“ rămâne neschimbat.

Descrierea și proprietățile

Tehnica unica de fibre de țesut permite de a proteja materialul de umiditate și a poluării în structura pânză în sine, Datorită acestui fapt, Oxford are multe avantaje în comparație cu multe alte tipuri de materiale:

 • Proprietatea împinge murdăria+
 • proprietăți repelente rezistent la apa si apa+
 • rezistenta la uzura+
 • Creșterea rezistenței+
 • Capacitatea de a menține caracteristicile lor fizico-tehnice la t de la -50 până la + 115 grade+
 • abraziune scăzută a pânzei.

În același timp, trebuie remarcat faptul că prevalența în Oxford modernă de fibre artificiale poate crea un efect de așa-numitul efect de seră, motiv pentru care lucrurile de la un astfel de canvase nu ar trebui să fie purtate în mod constant și mai ales la sport și alte tipuri de efort fizic.

Soiuri

În funcție de ce fire sunt utilizate în fabricarea pânzei, distinge cele trei tipuri și fiecare are caracteristici caracteristice proprii.

 • Bumbac Oxford – Acest material este realizat cu fibre de bumbac, lucrurile pe care le-au făcut sunt foarte bine trecute, sunt igienice și extrem de practice. De obicei de la o astfel de țesătură coase tricouri de toamnă-primăvară. Trebuie remarcat faptul că, în ultimii ani, tehnologia de țesut din fibrele naturale este folosită destul de rar.
 • Nailon – destul de dense și rezistente chimic, dar în același timp material elastic. Se caracterizează prin sensibilitate la lumină și efecte de temperatură crescute, adică țesătura nu rezistă la impactul razelor UV. În plus, acest tip de țesătură are o acumulare de electricitate statică.
 • Poliester – În comparație cu nailonul, nu este atât de flexibil și dens, dar rezistența la lumină și căldură este mult superioară.
Citește mai mult  Splitters: Caracteristici, Funcții, Modele Evaluare

Conform opțiunii de a țese panza, alocă cele două variante.

 • Royal Oxford – În acest caz, sunt folosite fire destul de subțiri, datorită cărora pânza devine netedă, dar este foarte densă. Producția este consumată de materia primă de cea mai bună calitate, o astfel de opțiune pentru țesături este utilizată pentru a coase cămășile scumpe de segmente de afaceri.
 • Repera cu precizie – tehnologia de producție în acest caz este similară opțiunii anterioare, dar materia primă este grosieră și ieftină. Un astfel de material este utilizat pentru producția de pantaloni și cămăși. În plus, țesătura este adesea tratată cu impregnaje speciale, datorită căreia sunt obținute materialul rezistent la aer și umiditate, care este utilizat pentru cusut windbreaks.

Schema de culori a materialului depinde în mod direct de caracteristicile utilizării țesăturii. În performanță clasic, țesătura are o nuanță albastră, dar astăzi este de multe ori vopsite în tonuri de verde, negru și gri, camuflaj, un pic mai rar pot fi găsite alb oxford, culorile roșu sau galben, uneori produc materiale cu model original ( imprimare). La producerea unui astfel de canvase, sunt utilizate fibrele cele mai diferite grosime, și cu atât mai dens firele, mai nepoliticos, dar în același timp, tesutul devine dens. Parametrii de densitate variază de la 150D la 1800D (DEN).

Avantaje

meritors neîndoielnice ale materialului includ Următoarele proprietăți de consum:

 • Sosete lungi+
 • Rezistența la deteriorare și uzură+
 • Greutatea mică de lucruri gata făcute+
 • preț de buget+
 • Usor de intretinut.

Separat, este necesar să ne oprim asupra caracteristicilor hidrofuge ale panza Oxford. Pentru ca pânza să fie higroscopice, este impregnat cu compoziții polimerice speciale, de regulă, după aceea, un film destul de subțire se formează pe suprafață, ceea ce face ca produsul aerului și moistureproof. În același timp, gradul de rezistență la umiditate poate fi determinat prin etichetarea produsului:

 • Protecția de 200-300 mm – nivelul minim de securitate, protejează numai de vânt, nu întârzie umiditatea+
 • 300-500 mm – indică faptul că produsul se va uda complet, la numai 60 minute după ședere sub ploaie furtuna+
 • 800 mm – element absolut impermeabil+
 • 1000-3000 mm – Materialul utilizat pentru jachete calde, costume de schi, precum și corturi, se disting prin proprietăți de protecție excepționale.
Citește mai mult  Masini de cusut la cantaret: Modele si sfaturi

dezavantaje

Contra de la Oxford sunt direct legate de ce fel de fir folosit pentru fabricarea sa. Deci, dacă se bazează fibra de poliester, flexibilitatea minoră în comparație cu opțiunile din nailon devine principalul dezavantaj. Nylon Oxford este distrus sub acțiunea luminii solare, începe să pâlpâie, iar cu contactul prelungit își pierde pur și simplu culoarea originală. Panza de nailon se distinge prin sensibilitatea la ardere: sub acțiunea marginea flacără a țesăturii începe să se topească, dar nu se împrăștie.

Pentru ambele opțiuni, panza se caracterizează prin dezavantaje comune care nu ar trebui neglijate la achiziționarea unor astfel de produse:

 • Materialul este foarte rău pentru aer, adică, este mai ușor de menționat, nu respiră+
 • Sub influența temperaturilor scăzute, Oxford devine foarte solidă și când se mișcă un sunet „ruginit”.

Toate acestea fac ca materialul necorespunzător pentru fabricarea hainei de zi cu zi și exterior, și, în plus, stabilește o restricție privind utilizarea acestuia pentru a crea vară și sport.

Unde se aplică?

Domeniul de aplicare al aplicației Oxford Material depinde direct de gradul de densitate al pânzei.

 • 150 DEN – Acesta este cel mai subtil material, el deține forma de mult timp și dramatic dramatic, motiv pentru care adesea coase ploile și vânturile, precum și salopete subțiri. În plus, panza este utilizată pentru fabricarea stratului superior de jachete, jachete, sacoșe și capace.
 • 210 zi – Este mult mai puternic decât materia anterioară, este optimă pentru croitorul corturilor turistice, a pungilor de dormit, a costurilor pentru pescari și vânători, precum și salvatorii. Oxford din această specie pretutindeni se aplică pentru a crea îmbrăcăminte de lucru.
 • 240 Den – Foarte densă, care este de asemenea folosită pentru fabricarea corturilor, rucsacuri de drumeții și copertine. O astfel de țesătură este, de obicei, înmuiată în poliuretan, ca rezultat, caracteristicile sporite de apă reticulente dobândesc.
Citește mai mult  Ceea ce este mai bun - nailon sau poliester?

 • 300 DEN – este o chestiune impermeabilă foarte dură și puternică, este tratată, de obicei, cu pungi de policlorvin și coase, valize, capace, precum și elemente de ieftină și de pescuit de la acesta.
 • 600 DAN – țesătura este populară în fabricarea copertelor, jachetelor și a altor lucruri destinate utilizării în condiții meteorologice extreme. De obicei, o astfel de pânză este eliberată în versiunea de camuflaj.
 • 1800 Den – cea mai durabilă și mai strânsă vedere a lui Oxford, este folosită pentru croitorul copertinei.

Reguli de îngrijire

La achiziționarea de produse din Oxford, este necesar să se preexamineze informații despre particularitățile web prezentate de producător, deoarece anumite tipuri de țesut pot fi efectuate cu adăugarea de fire specifice care necesită îngrijiri speciale. Subtilitățile de spălare și de călire a panourilor depind de tipul principal de fire utilizate pentru țesut.

 • Soiurile de bumbac din Oxford sunt șterse într-un tip de T nu mai mare de 40 de grade, este permisă utilizarea perfectă a puțurilor. Astfel de produse pot fi netezirea fierului cu încălzire nu este mai mare de 110 grade, dar pentru a le usca mai bine în cameră, iar în îndepărtarea de la dispozitivele de încălzire, deoarece sub influența ultravioletului, panza își schimbă umbra.

 • Nylon sau produsele din poliester sunt șterse în același mod, dar ele le împiedică în moduri diferite: tunurile de fibre din poliester pot fi netezite, orice efect fierbinte este complet interzis. Atunci când spălare, se recomandă să acorde preferință detergenți lichizi.
 • În prezența orice poluare, este suficient pentru a șterge lucru cu o cârpă umedă. În cazul în care are loc o pauză pe pânză, acesta ar trebui să fie pur și simplu cusute sau loviți ușor.

În concluzie, trebuie remarcat faptul că atât bărbații, cât și femeile recunosc fiabilitatea și caracterul practic al produselor de la Oxford, un accent deosebit se face pe durata păstrării formei produsului, protecția împotriva vântului, umiditate și expunerea la fenomene atmosferice nefavorabile. În astfel de haine, foarte confortabil și confortabil în sezonul rece.

În videoclipul următor veți găsi o comparație a țesuturilor Oxford de diferite densitate.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: