Costum național Mordovian

Costum național Mordovian

Mordva este una dintre popoarele grupului finno-ugric, care a trăit Iovonly în Rusia Centrală și în regiunea Volga. Istoria acestui popor a impus o imprimare pe toate sferele vieții, nu la excepție.

costum national Mordovian a apărut la începutul dezvoltării acestei naționalitate în rândul populației țărănești, și a fost înzestrat cu unele trăsături caracteristice, cum ar fi tăieturi specifice, țesături speciale, decoratiuni special selectate.

În crearea unui costum al feței, originalitatea acestei națiuni a fost reflectată. Costumul Mordovian, în special feminin, foarte colorat. Unii istorici consideră crearea de costume de acest tip de ascei de femei ale femeilor Mordovi.

De regulă, țesăturile pentru adaptarea maeștrilor Mordovi au făcut independent. Pentru pantofii au o țesătură durabilă, pentru îmbrăcămintea exterioară produse țesăturile de țesături și lână. În ciuda faptului că îmbrăcămintea națională a fost împărțită în două tipuri caracteristice a două grupuri etnice – Erzya și Moksha – a avut o mulțime de combinare a naibii.

Acestea includ :

 • Panza principală pentru cusut, inarmuit de in sau canabis alb+
 • cămașa și îmbrăcămintea exterioară au tăiat drept+
 • Broderie obligatorii pe elemente individuale fire de lână. Broderia cel mai adesea a fost roșu, albastru închis sau negru culori+
 • Ca decor a folosit margele, monede și cochilii+
 • Lapti a zburat de la un lyc+
 • Pentru a da picioarele masive și uniforme, au înfășurat suplimentar.

Este demn de remarcat faptul că, datorită faptului că costumul a fost creat de proprietatea țărănească, este foarte confortabil în viața de zi cu zi. Toate articolele au avut o anumită funcționalitate. Și părțile care au servit decorarea ar putea fi îndepărtate sau mângâiate în funcție de situație.

Costumul Mordovian este incredibil de frumos din cauza unui număr mare de elemente suplimentare, broderie bogată. Având în vedere diverse opțiuni de finisare, nu încetați să fiți surprinși și admirați fantezia meșterilor, gustul lor dezvoltat armonios.

Costum național de sex feminin

În special costumul național alocat alocat.

Acesta este unul dintre puținele tipuri de haine naționale, pe care o femeie nu le-a putut pune pe deplin pe cont propriu, ci a recurs în mod necesar la ajutorul meșteșugarilor. Uneori, procesul de buruieni a ajuns la două ore!

Citește mai mult  Azerbaidjan Suit National

Tinuta de femei moksha au avut o mai mare colorate și multicolore, în comparație cu Erzya.

Principala parte a costumului feminin este un Panar (tricou), cusute de la o pânză albă, decorat cu broderie manuala. Prin natura broderie, ornament, culoare, se poate identifica cu ușurință apartenența unei femei la un anumit grup etnic. Cămașa nu a avut un guler și foarte mult ca o tunică. Această parte a costumului a fost la ambele grupuri etnice: și Erzya, și Moksha.

cămașa femeii Moksha a fost supus unei curele speciale – cadru. Decorat cu perii pufoase. Moksha Shubach a fost, de obicei, mai scurtă decât Erzya, astfel încât au împins pantalonii -.

Moksha ca un decor de tricou folosite prosoape speciale – Keska Ruzat, cantitatea acestora a ajuns la șase bucăți.

În loc de carcasă, Erzya a fost folosit pentru a decora ca o centură – Pula. Prin modul în care Pulai decorat, a fost posibil să înveți despre oferta de femei, despre ea aparținând unei anumite familii. Femeile bogate Mordovian au decorat generos centura curelei, margele cusute, cusute, monede, paiete. Ca rezultat, greutatea centurii ar putea ajunge la 6 kilograme.

Interesant este faptul că fiecare fată Erzya a trebuit să facă o astfel de centură la majoritatea lor. Și apoi pe tot parcursul vieții sale, el a fost satelitul ei integrat. Femeia Mordovian a fost obligată să apară printre bărbați numai cu polar.

Au existat două tipuri de decorațiuni laudă. Partea dreaptă a fost decorată cu broderie. Apoi, aproape la genunchi, marginea era cusută, cel mai adesea negru, dar în vacanță au înlocuit-o la albastru sau verde.

De la deasupra femeilor panare au pus pe aparența rochii – Sundress sau Caften Croaver.

De multe ori purtau lung, aproape la genunchii negru fără negru, care au avut numeroase pliuri pe spate.

Îmbrăcămintea superioară a Mordului a fost făcută din panza și decorată cu broderie, panglici. Erzya a fost numită Rupet și a fost folosită numai în cazuri solemne. Moksha a fost învins (Mushkas) în fiecare zi.

Citește mai mult  Pulovere bej

Importanța imensă în costumul popular a fost dată decorațiilor. Datorită decorurilor, femeia își putea exprima starea de spirit, și-a subliniat starea lor. Care a fost caracteristica bijuteriilor?

 • O mare varietate de pandantive temporale, decorate cu pietre, plăcinte de păsări, margele.
 • Fetele tinere decorate fruntea cu o bandă de țesut cu o margine. Bahrome cel mai adesea stăpânește pene ale splinei.
 • Părul a fost decorat cu accesări care au zburat de la margele.
 • Canurile au fost tăiate din carton sau bere, au fost înăspriți cu o cârpă strălucitoare și fie au răsturnat, fie decorate cu margele. Astfel de cercuri se înmulțesc la cap plecând deasupra urechilor.
 • Decoratiunile pieptului admira diversitatea lor. Ar putea fi margele și coliere cu sticlă. Moksha avea salvați foarte populare, cusute din benzi din piele sau din țesături. Bibii decorate cu broderie, butoane, cochilii, panglici.

Mordeva Headgear diferă în femeile căsătorite și necăsătorite. Fetele au folosit un bandaj îngust de acoperire cu o cârpă brodată și margele de carton brodate. Femeile căsătorite aveau pălării diferite. Regula principală este că părul unei femei ar trebui să se ascundă complet.

Erzianki preferat conresoid înalt sau pango cilindrică, iar Moksha a purtat capace trapezoioid. De asemenea, prosoape de cap sau eșarfe. În mod tradițional, femeile nu au regretat decorațiile pentru ca vacanța lor să se distingă de frumusețe și diversitate.

Costum național masculin

Comparativ cu femeia, îmbrăcămintea bărbaților nu diferă într-o astfel de coloritate și varietate de elemente.

Bărbații Mordovi în multe feluri au avut haine similare și bărbați ruși. Tricoul de cânepă (panar) și pantaloni (PONCST) constituia baza unui costum Mordovian. Pentru incidentele solemne îmbrăcați o cămașă mai elegantă de in fină. Panar nu a concediat niciodată în pantaloni și purta peste pumn, întinerită de curea-amurg.

Custha a atașat o mare importanță. A făcut-o din piele de oxid și ca decor folosite catarama de fier, bronz sau argint. Catarama ar putea fi un inel sau solid cu un scut special pentru fixarea la centura. Decorarea centurii a fost acordată o atenție deosebită. Pietre, modele complexe, inserții metalice au fost o parte integrantă a bărbaților Kushak Mordovsky.

Citește mai mult  Sweatshoes gri

Cureaua a servit, de asemenea, pentru a atașa arme sau alte inventar.

În timpul verii, bărbații și-au completat costumul o altă cămașă albă. Moksha a numit Mushkas, și Erzya – Rupet. În perioada de primăvară de toamnă își completează hainele cu o haină de pânză cu falduri din spate pe talie. De asemenea, în viața de zi cu zi a existat un capanator – o cârpă CAFTAN, având un miros larg și mâneci lungi. Iarna pune pe un strat de oaie pe termen lung.

Ca o cămașă, un bărbat a folosit pălării simțite cu câmpuri scurte. Pălăria de uscare în timp au schimbat cartea tradițională. Vara salvată de la soare cu capace de bumbac, iar în timpul iernii încălzite cu o ureche de pălărie.

Pantofi

Atât femeile, cât și bărbații au fost shode în lapte. Cel mai bun material a fost Elm sau Lipa. În cazurile solemne, cizmele Cord sau cizme de vaci. Cizmele au avut o formă ascuțită și un top îndoit. Ca și rușii, Mordva în iarnă folosită cizme.

Înainte de a pune pe pantofi, picioarele au fost înfășurate în sfere. De obicei, au existat două perechi: vârful pentru ICR și albastru pentru picioare. În sezonul rece pe partea de sus a porturilor adesea folosite înnorate Onuchi. Picioarele netede și groase înfășurate în Ontuchi, au vorbit despre bunul gust al hostessului.

costum national pentru copii

Costum pentru copii Mordvoy puțin diferit de la un adult. Numai în versiunea pentru fata a avut mult mai puține straturi și decorațiuni.

Modele moderne

În prezent, costumul național Mordovian pot fi găsite destul de rar. În viața de zi cu zi pe care o folosesc nu mai. Unele elemente pot fi găsite în sate în rândul populației în vârstă. Seturi complete cu toate decoratiunile posibile sunt reprezentate numai în casele de artă populară sau muzee lore locale Mordovia, amintind generația modernă a artei antice meșteșugari.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: