Costum National Chechen

Costum National Chechen

Caucazul este o regiune foarte multinațională a Rusiei. Pe de altă parte, diferite popoare sunt adiacente aici, interacționează îndeaproape și schimbând experiențele acumulate într-un secol.

Costumul National Chechen – un exemplu viu al creativității unice a meșterilor populari, un eșantion de obiceiuri vechi, o mărturie a interacțiunii profunde a persoanelor cecenice cu popoarele vecine. Costumul național a reflectat nu numai stilul de viață al caii și tradițiilor lor, ci și valori spirituale, credință.

Persoanele cechene sunt distinse prin respectul profund și respectul față de strămoșii lor, prin urmare costumul național nu este stocat în muzee, ci este utilizat pe scară largă în viața de zi cu zi.

Stilul de viață al oamenilor ceceni este direct legat de materialele pe care cele mai vechi timpuri le-au aplicat la fabricarea hainelor naționale. Țesăturile sunt ocupate din lână de oaie, blana și pielea de animale locale au fost utilizate pe scară largă.

Sukno, simțit – totul a fost propria noastră producție. Toate costumele au fost făcute doar pe cont propriu. Aproape fiecare femeie știa cum să coase sau să se rotească. Stăpânirea producției de îmbrăcăminte națională a fost transmisă din generație la generație și a fost considerată subiectul mândriei naționale.

Costum național masculin

Principalele părți ale oricărui costum de sex masculin au fost pantaloni și o jumătate de minut alungit (Beshmet). Pantalonii au avut o tăietură, o îngustată pentru a fi convenabilă pentru a le fixa în cizme.

Beshmet este un semi-confent adaptat dintr-o țesătură ușoară, a efectuat funcția unei cămașă frumoasă. Beshmet se confruntă strâns cu o figură a unui bărbat la centură și mai jos sa extins aproape la genunchi. O astfel de formă a subliniat perfect cablajul și figura musculară a bărbaților ceceni. Pe piept, Besht ar trebui să fie întotdeauna fixat în mod strâns pentru noduli speciale. Aceleași butoane au fost decorate cu manșete de mâneci singulare de jumătate de cană.

Citește mai mult  Olympica Nike

Besht a folosit atât hainele de acasă, cât și ca o festivă. Diferența a fost folosită numai pentru țesături. Pentru versiunea de zi cu zi a existat o țesătură simplă de bumbac, iar pentru atlasul colorat scump. În ciuda aterizării strânse a Beshmet pe figură, el a fost întotdeauna confortabil și nu a constrânge mișcările unui bărbat. Prin urmare, astfel de haine au fost folosite pentru uniforme de trupe.

Circus – acest lucru este similar cu viziunea și cioara cu o parte beshmet a unui costum masculin. Cherkesska a efectuat funcția de îmbrăcăminte festivă, astfel încât întotdeauna fabricată din materiale mai scumpe. De obicei, a folosit cea mai bună calitate. Cherkessk a fost pus pe vârful lui Beshmet, repetând forma sa. Îngustă la talie, ea a extins cartea și închise genunchii. Spre deosebire de Beshmet, Circassianul a fost fixat numai pe centură.

Cel mai interesant detaliu al acestei îmbrăcăminte a fost campionii, care erau situați pe ambele părți pe piept. Au servit pentru a stoca cartușe de rezervă. În prezent, în numirea directă a acestui detaliu a nevoii nu mai este acolo, totuși, este încă prezent ca decor de îmbrăcăminte.

O parte distinctă a unui costum masculin este un bot. Burk este o mantaua fără mâneci cu umezeală solidă, alternativă. Era un satelit integrat de păstori, războinici, călători. Băieții nou-născuți întotdeauna înfășurați în Burku, astfel încât, în viitor, au crescut de către alpinisti reali.

Burku a făcut doar femei, iar numai cei mai buni meșteri au posedat acest drept. Pentru producție folosită numai vată de oi de înaltă calitate.

Valoarea bursei este dificil de supraestimat. În condiții imprevizibile ale terenului alpin, această mantie caldă și despachetată servită și îmbrăcămintea și o pătură și o pătură.

Citește mai mult  Pelerine pe rochie de seara

A completat costumul tradițional căptușeală – tată și cizme din piele la genunchi, unde bărbații au umplut cizmele. Tata este un simbol al onoarei și demnității bărbaților ceceni. A fost făcută din piele de oaie naturală. Ea ar putea fi cu părul lung sau scurt (doodle). Papa a fost moștenită și, dacă nu ar fi fost fii în fiți, atunci tatăl a fost transferat cu o revelație uriașă la cel mai respectat gen de om.

Atingeți tatăl altcuiva este interzis să nu insulți proprietarul. Interesant, în unele cazuri, tatăl ar putea înlocui pe o dată a unui tânăr. Prieten, luând tatăl mirelui, ar putea înlocui întâlnirea cu o fată. Și ea putea să vorbească cu el, ca și cu iubitul ei.

Papah și sunt acum o cămașă permanentă de ceceni, în picioare împotriva presiunii modei moderne.

element obligatoriu al costumului a fost, de asemenea, o curea din piele. Decorat cu inserții metalice, el a servit pentru transportul rece sau arme de foc.

costum national Femeie

Cecenă femeie este modestia, chascolism și frumusețe. Fetele nu demonstrează corpul lor față de străini. Acest comportament a fost reflectat în cultura de costum tradițional.

costume pentru femei este foarte diversă în schema de culori. Femeile în vârstă purta haine cu tonuri mai relaxate, iar fetele pus pe rochii de o largă varietate de culori și nuanțe, decorate cu fire de aur și argint și pietre scumpe.

tinuta pentru femei este format din patru părți obligatorii.

rochie de Jos

A avut forma tunica și care se încadrează la cea mai mare glezna. Filtrați la talie, ea a rupt un pic de carte, formând falduri de lumină care curge. A existat un decolteu mic pe piept și gât acoperit guler cusatura cu un buton mic. Rochia de jos a fost întotdeauna distinsă prin mâneci foarte lungi, ajungând la vârful degetelor mâinilor.

Citește mai mult  Care este diferența în bluză?

O astfel de rochie a fost lăsată să poarte cu șanțuri libere și să iasă în mod liber în stradă, în mod natural, adaugă costumul cu capul corespunzător.

Rochia de jos a fost modestă, iar salburile speciale au fost folosite pentru a decora femeile. Ei au fost comandați de la maeștri și au purtat, târâți în partea de sus a tunică. Pentru decorațiuni, fire de argint și aur au fost utilizate, precum și pietre prețioase și semi-prețioase. Aspectul pieptarului reflectă bunăstarea materială a familiei.

Rochie de top

Seamănă cu un caftan sau un halat de baie lung. Nu avea un guler și a deschis pieptul la bibi frumoși au fost clar vizibile. Pe talie a fost fixată cu cârlige mici, ca rezultat al figurii feminine a dobândit o formă foarte feminină.

Rochia de sus a fost foarte frumoasă. Cele mai scumpe și frumoase țesături sunt folosite – Falch, Safyan, mătase, Atlas, catifea. A fost decorată cu broderie luxoasă, pietre, margele. Podelele fusta divergente ca două petale, care a fost atașată de mai multă grație.

Un astfel de costum a fost caracteristic numai fetelor tinere, iar femeile adulte îmbrăcate mai modeste.

Batistă

Capul cecelor a acoperit neapărat o batistă, fie un șal ușor. După căsătorie, fata a pus o pungă specială în care părul a fost curățat – Chukhta. Batista pentru o femeie a avut același lucru important ca și tatăl pentru un bărbat. El a simbolizat puritatea și castitatea.

Centura

Cureaua pentru o femeie a fost foarte importantă. Pentru el a folosit argint, aur, pietre prețioase. El a fost moștenit, iar mama a dat prima centură la fiice înainte de nuntă.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: