Yakut Costum National

Yakut Costum National

Îmbrăcămintea națională a diferitelor naționalități are adesea o amprentă clară nu numai viața, modul de viață, ci și condițiile climatice. Deci, de exemplu, costumul național Yakut a fost creat în mod specific pentru condițiile climatice complexe ale nordului. Desigur, are, de asemenea, un anumit număr de elemente împrumutate de la alte popoare, dar nu creează deloc o impresie negativă asupra costumului de yakuts.

Referință istorică

Yakuts, ca o comunitate națională, astăzi sunt cele mai concentrate în Yakutia și pe teritoriul Krasnoyarsk. Un număr mic de persoane din această naționalitate pot fi găsite în regiunile Magadan, Sakhalin și Amur.

Cele mai vechi eșantioane de îmbrăcăminte națională de yakuts sunt considerate a fi costumele care apar în secolul al XIII-lea. Practic, este îmbrăcămintea exterioară cu ornamente populare pronunțate, decorațiuni și elemente. Costum National Yakutsky de acel moment a fost creat din blana unei varietăți de animale, cârpă grosieră și mătase, piele.

Deja în epoca creștină (secol 17-18), setul tradițional de îmbrăcăminte de exterior a fost făcut din piele și blană de animale, deoarece activitatea principală a Yakut a fost o creștere a calului și a bovinelor. Suede, piele și blană de animale domestice cu părul scurt au fost special populare. Pentru izolarea suplimentară în perioadele de îngheț special, meșteșugari Yakut folosit piei de animale cu blană pufos, cu părul lung. Această opțiune părea mai mult ca o decorare decorativă a unui costum național clasic: benzi de blană au fost fermentate în jurul perimetrului îmbrăcămintei exterioare, ca manșete pe mâneci, precum și gulere calde la nivel larg.

Citește mai mult  Pantaloni scurți de dantelă

Caracteristici Croy

În inima fiecărui haine populară se află adesea o siluetă directă cu aceleași mâneci. Costumul tradițional de yakut nu este o excepție.

Cu toate acestea, în „designul” său există mai multe variante:

 • Imaging, Buuktaah. Yakut meșteșugari, fără o constrângere suplimentară, puneți baza acestui tip de caracteristici de tăiere a hainelor de cusut pentru călătorii militari ruși și avidă. Desigur, nu a fost fără alte incluziuni naționale. Numele unei astfel de tăieri se datorează prezenței pliurilor pe spate – „ONOO” și modelul original cu manșon – „BUK” (bufet). Haine superioare (cel mai adesea strat), cusute pe acest principiu, purtate în mod egal și bărbați, femei. Materialele principale pentru fabricarea costumelor naționale Yakut din această tăietură au fost: piele și refuz (țesături din hârtie chineză) – pentru bărbați + blană și piele de piele (în funcție de sezon) – pentru femei. Trim-ul servit dungi de catifea pe guler si manșete+

 • Kytyylah. A apărut în folosirea Yakuts mult mai târziu decât primul tip de tăiat și diferă de el numai cu câteva detalii. De exemplu, o bandă dublă de înnorată, care a fost plasată pe marginea superioară a hainei naționale de top.

Caracteristica principală a stratului de vară de sex feminin, realizată cu Croy Ktylah, este prezența firelor de roșu în ornament, care decorează perimetrul de haine și mâneci. În modelele bărbaților, proiectate de același principiu, există culori mai stricte și plictisitoare+

 • Tanalay. Unul dintre cele mai vechi tipuri de tăiere. Hainele tradiționale de iarnă Yakut, care a fost efectuată de la Rumpy (cerb sau piele de praf) folosind animale de blană de blană. Caracteristicile acestei tăieri sunt în prezența unui pantof de blană, care era situat la intersecția manșoanelor și a prudiilor. Secțiuni pe laturi, decorațiuni din metal strălucitor sub formă de suspensii în zona taliei. Unii istorici insistă că acest tip de tăietură a fost caracteristic costumelor de nuntă.
Citește mai mult  Pantaloni de vară de sex feminin

Practic, costumul național al femeilor de Yakuts nu diferă în mod deosebit de bărbați. Principalele diferențe pot fi numite execuție de culoare, prezența unui decor suplimentar, utilizarea diferitelor materiale.

Costum de yakut feminin

Materia de bază pentru fabricarea robilor tradiționale de femei în Yakutia:

 • Casual – Practic și durabil Siteria și Satin+

 • Festiv – scump, frumos și strălucitor mătase și satin+

 • Îmbrăcăminte exterioară – blană, piele de căprioară cu o adăugare pricepută de bucăți de ornamente naționale de mătase sau blană.

Stratul național de adulți Yakutyanka se numește Sanyah, cusute de pe piei de animale sălbatice: Sabile, Wolve, Wolverine sau Fox. Acesta este unul dintre cele mai importante elemente de nuntă de mireasă. Pe spate, pielea a fost așezată în așa fel încât modelul a fost obținut din blană sub formă de aripi vopsite.

În general, femeile Classic Yakut Wedding Femeile au constat din elementele principale:

 1. Anna – o bucată specială de fata de închidere a țesăturii.

 2. Dur ruduga.

 3. Pantaloni din piele care acoperă, în cea mai mare parte pelvină a mirelui.

 4. Nogvirownits – jambiere speciale din piele sălbatică, care seamănă cu cizme, dar sa încheiat în zona gleznă, nu au avut picioare.

 5. Blană de blană – haina caldă cu fluture pufos.

 6. Căptușeală tradițională, care este tăierea lui și arata ca o cască militară.

 7. Un număr mare de bijuterii. Acest element din Yakuts a fost considerat unul dintre cele mai importante în îmbrăcămintea femeilor. În același timp, totul a fost decorat: haine, pantofi, cap, piept, mâini. Popularitate specială până în prezent este folosită de Yakut Beadwork. Fundațiile sale sunt transmise de la mamă la fiică.

Citește mai mult  Ripped Bluefriend Jeans

Costumul lui Yauchati exact repetat pentru femeile adulte. Pentru fata a fost caracterizată prin utilizarea capătului perimetrului capacului.

Costumul național Yakut pentru bărbați

Desigur, hainele pentru bărbați diferă de modestia specială de sex feminin. Caracteristica principală a fost considerată a avea un finisaj de blană pe mâneci și guler. Înălțimea grămezii unui astfel de finisaj ar putea ajunge la cei mai mari indicatori. Cămașa este, de asemenea, amintită în mod necesar de forma sa cu o cască, făcută din blană naturală și a acoperit urechile de la îngheț, pomeții și o mică zonă. La sfârșitul unui astfel de grindină de yakut, o lună plină sau soarele a fost de obicei numită, ceea ce a marcat continuarea acestuia.

Jacut Boys de la copilărie purtau haine naționale, repetate complet, în decorarea și decorarea lor, îmbrăcăminte pentru bărbați adulți.

Costume de yakuturi indigene astăzi

În lumea modernă, o gamă mai largă de țesături, texturi și bijuterii sunt utilizate pentru fabricarea hainelor naționale. Astăzi sunt o comoară națională și un subiect practic special al mândriei și artei naționale, muzee decente și expoziții. Este întotdeauna costisitoare stofa de calitate și blană, cusute și decorate în cele mai bune tradiții Yakut. Desigur, designerii moderni au mers destul de departe de patrimoniul antic, făcând în mod constant propriile ajustări, viziunea lor și creativitatea lor.

Yakuta a pus astăzi haine naționale aproape numai în vacanță. Dar decorațiile de margele și blănurile continuă să utilizeze până în prezent.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: