Parfum din anii 80

Parfum din anii 80

Anii 1980 este strălucitoare și excesivă în tot. Acesta este un moment de schimbare, atunci când Uniunea Sovietică a venit de stagnarea epocii de stagnare și a deficitului și răspândirea piața de vechituri. Ai putea cumpăra ceva care a fost adus din străinătate, unde a venit epoca de informare, a apărut un canal Pop MTV, noi genuri muzicale, noi stiluri de haine. Parfumul a fost aceeași raritate în URSS, ca multe alte bunuri, astfel încât parfumurile franceze și chiar sovietice au devenit achiziționarea dorită a oricărei modalități.

Particularități

Istoricii converg asupra faptului că în parfumurile 70-80 nu au existat descoperiri globale, dar piața de masă a fost luminată. În loc să creeze noi direcții, parfumers au dezvoltat tradițional atât de mult încât au trecut dincolo de recunoaștere. De exemplu, pe baza mono-arome, care au avut coarde foarte clare și recunoscute, a fost formată „Școala americană”. Ea pentru o lungă perioadă de timp a devenit principalul concurent al producătorilor francezi, până când japonezii nu au venit la piață la sfârșitul secolului.

Arome florale au fost deosebit de populare în rândul apei de toaletă ale femeilor.

Muzică muzicală cu muzică, violete, iasomie, tuberculi, ylang-yulang. Compoziții de fructe la modă, care conțin diverse fructe de padure, prune, piersic, ananas așezate pe baza din lemn de santal, vanilie, patch-uri și alte componente orientale.

Cu toate acestea, cea mai strălucitoare caracteristică a deceniului a fost recursul parfumurilor la parfumurile masculine. Cultul hedonismului, libertății, forței fizice a adus o serie întreagă de compoziții luminoase, care au subliniat brutalitatea și sexualitatea unui bărbat.

Citește mai mult  Cum să scapi de mirosul de băuturi spirtoase?

Popularitatea spiritelor franceze în perioada de timpuri sovietice

În anii optzeci, lumea aromelor a învățat nume noi. Dominic Ropyon și-a început cariera în Givenchy. În 1984, a creat un parfum Ysatis – hibrid floral-floral, care a primit titlul unui citite. Este un parfum destul de complicat din Franța cu o compoziție neobișnuită, care începe note sub forma unui douet Bergamot și Mandarin în cadrul Galbanic și Green Citrus. A doua compoziție merge un buchet de flori de trandafiri, iasomie, ylang-ylang, iris, tuberculi, garoafe și crin. Structura parfumului nu se termină – în continuare etusul fructelor de lactone de zmeură și cremă-nucă de cocos și baza din lemn de santal, cedru și patch-uri, Ladan, Moss de stejar și Labdanum. Împreună elementele creează o simfonie unică.

La sfârșitul anilor 1970, Yves Saint-Lauren și-a creat personal parfumurile principale, care au devenit un simbol al deceniului următor. Flori-picant Opiu Diferit nu numai cu o aromă ascuțită și agățată, ci și neobișnuită pentru acel moment o sticlă în stil oriental. designerul său francez, de asemenea, creat în propria sa discreție, inspirat de cutii japoneze pentru medicamente.

Și, desigur, să nu mai vorbim de clasici recunoscuți ai industriei parfumurilor franceze. Parfum Chanel numărul 5 au fost foarte rare, dar foarte puțini oameni au rămas neatinse. Prin urmare, în perioadele de restructurare, acestea au devenit un adevarat simbol al luxului și a vieții noi.

Cumpara franceză parfum în URSS nu a fost ușor.

Ei niciodată vândute în magazine imediat „a mers“ la piețele de vechituri și dealerilor second-hand. Cei care au plecat la călătorii în străinătate, a fost considerată esențială pentru a aduce rudele și prietenii lor un astfel de cadou, au fost întâmpinați cu entuziasm.

Citește mai mult  Cum să verificați parfumul codului de bare?

Ce alte mărci și arome erau la modă?

Au existat arome care sunt produse direct în Uniunea Sovietică. De exemplu, băuturi spirtoase „Red Moscova“ multe decenii a ramas cel mai faimos parfum din tara visat de aproape toate femeile. Notele sale principale sunt iasomie și trandafir, așezate pe o bază picantă.

O altă lovitură sovietică este „Riga Lilac” din brandul Leton Dzintars. Acest minunat parfum (liliac aici este doar puțin condensat cu scorțișoară) a fost produs în statele baltice și chiar acolo a fost necesar să încerce să găsească.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: