Tubery în parfumerie

Tubery în parfumerie

Parfumurile cu Tuberosa nu confunda nimic – această notă este atât de strălucitoare și bogată încât, nici măcar să fie soluționând în compoziția de parfum, sună tare și clar. Mulți consideră prea tare, obsesivă și prea grele „grele“, în scopul de a transporta în mod continuu. Cu toate acestea, nu este necesar să respingeți „regina nopții” – aceasta este exact ceea ce se numește această plantă și este absolut meritată. Înțelegem că este tubery și cum să „îmbogăți” aromele cu el.

Ce este?

Descrierea biologică de bază spune că tubul este o plantă de tuberculi cu tulpină directă a grosimii medii. În înălțime poate crește până la un metru. Florile de tuberoză nu sunt solitare, formează inflorescențe de 30 de curgătoare. Aroma lor a gurii și saturate, dar nu în niciun moment al zilei. Dimineața, înainte de zori, florile miros mai ușor și proaspete, iar seara concentrația este îmbunătățită, ajungând la saturația finală până în noapte. Tubul este în creștere în principal în Maroc, India și China, deși patria sa se numește Mexic.

Nu confunda Rosa și Tuberose, crezând că tuboza este un fel de trandafiri. Acestea sunt plante absolut diferite, care nu sunt legate între ele, cu excepția faptului că starea regală.

Rose numită flori regine și tuberose – Queen Night.

Aromele de top

Pentru primele parfumuri de timp cu tălpuire tuberoza a apărut în anii ’30 ai secolului trecut, de exemplu,, Tuberosa de la Santa Maria NovellA. Cu toate acestea, o adevărată capodoperă, pe baza acestei plante a fost creat în 1948, și a fost un parfum cult Fracas de la Robert Piguet. În timpul post-război, a căzut ca este imposibil pentru modul în care – femeile care sunt obișnuiți să fie puternic și să lucreze pentru ei înșiși și pentru bărbați purtate cu mare plăcere.

Citește mai mult  Parfum Patchouli în parfumerie

În 1950-1960 astfel de arome nu mai apărut. Cu toate acestea, la sfârșitul anilor 1970 și, în principal, în anii 1980, un adevărat boom de arome tuberoase a început. Acest lucru se datorează așa-numita mișcarea Power Girl – femeile au început să ocupe posturi înalte, să depună eforturi pentru putere, poartă costume, cum ar fi oameni, și au nevoie luminoase și arome bogate. Acesta este motivul pentru care tubery a devenit popular – nu există nici un alt, mai bogat în mirosul de flori. Aceasta este singura floare a cărei miros miroase ca un buchet întreg – în același timp ca și verde narcise și lapte ca flori exotice, iar în bucla – chiar și miere, similar cu ceara de albine absolut.

Dintre parfumurile tuberoase iconice, care a apărut în acei ani, poate fi remarcat faptul ca:

  • GIORGIO GIORGIO Beverly Hills+
  • Poison Christian Dior+
  • Poeme Lancome+
  • 5th Avenue Elizabeth Arden.

Toate acestea până acum au fani care le poartă cu plăcere.

În timpul nostru, parfumieri sunt la fel de inspirate de tuberosa, crearea de compozitii frumoase bazate pe ea. Tubereeuse criminelle Serge Lutens, carnal flori Frederic Malle – Aromele care au apărut în 1999 și 2005 sunt considerate tuberculii produse de parfumerie de referință. cu toate acestea Fracas – Absolutul, care este ghidat de parfumieri, crearea sau încercarea de a crea un parfum bazat pe această floare uimitor de frumos.

Compozițiile de parfum moderne cu tuberculii sunt semnificativ mai ușoare, dar în același timp, nu mai puțin luminos și memorabil. Una dintre ultimele astfel de lansări a fost parfumul Gabrielle de la marca Chanel. Tube – exact componenta pe care-l face în același timp și elegant rebar.

Citește mai mult  Cum să faci parfum acasă?

Este interesant faptul că în cazul în care au fost preferate mai devreme aromele cu aceasta nota cea mai mare parte femei mature, Gabrielle a fost conceput inițial pentru un public mai tânăr, și a câștigat popularitatea ei. Olivier Pollee a lucrat la compoziția parfumului, actrița Kristen Stewart a devenit imaginea campaniei campanie publicitară.

Interesant, nu orice parfum cu tubath, chiar dacă este foarte frumos și perfect compilat, a găsit publicul său. De exemplu, Jean-Paul Gauthier a făcut mai multe „abordări“ la această notă parfumat. Si daca Classique, care a ieșit în 1993, a supraviețuit masa reemitere și variații (au fost peste 50), Fragil Așa că norocul nu a fost. În 1999, când a ieșit, un braț tuberoasă era deja adormit, o moda, a domnit pentru ozon-castravete, pepene verde arome proaspete.

Prin urmare, o compoziție frumoasă, cu un tuberos luminos, bogat în notele inimii, nu și-a găsit audiența în cantități suficiente și a fost destul de îndepărtată din producție. Acum Fragile poate fi găsit doar pe așa-numitele piețe de vechituri parfum, În cazul în care oamenii entuziaști de schimb de parfumuri și caută colecții pentru o lovitură de lungă durată a aromelor.

Cum de a alege?

În parfumerie, tubosis este adesea prezent în aroma în notele ale inimii, care este, nu ar trebui să fie dezvăluite imediat, cu notele superioare, dar un pic mai târziu. Cu toate acestea, datorită saturației sale, se aude după prima aplicație. Alegerea parfumuri, ar trebui să vă familiarizați cu descrierea lor. Cu tubath în parfumul feminin, trebuie să fiți atenți, deoarece, în plus față de saturația sa, este foarte alergică. Dacă o persoană are o reacție alergică la flori albe, aroma trebuie să fie încercată în doze mici și foarte atent, cel mai bun pe blotter de hârtie.

Citește mai mult  Ambroxan în parfumerie

Pentru probele de pe piele ar trebui să meargă numai în cazul în care nu există reacții negative – sufocare, tuse, iritație a membranelor mucoase, dureri de cap. Și chiar dacă sunteți atât de fericit, care este capabil să reziste și să se bucure de aroma saturată a lui Tuberos, este mai bine să purtați parfum cu nota ei, un pic mai restrâns decât oricine altcineva, pentru că acest miros este capabil să umple întreaga cameră, fiind aplicat în cantități excesive.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: