Capace de piscină textile: caracteristici, argumente pro și contra, alegere

Capace de piscină textile: caracteristici, argumente pro și contra, alegere

După cum știți, angajarea în sporturile de apă este mult mai convenabilă dacă părul nu interferează cu mișcările. Și dacă în timpul procedurilor marine și fluviale pot fi rezolvate în mod independent, utilizați capacul de înot sau nu, apoi pentru a vizita piscina, disponibilitatea unui astfel de accesoriu este o condiție prealabilă. Mai mult decât atât, nu numai silicon și latex atributele apărut în vânzare, dar, de asemenea, pălării speciale textile pentru piscina.

Particularități

Purtând astfel de accesorii sunt oricum necesare în aer. Acest lucru se face pentru bucle fixe, precum și pentru a se asigura că filtrul piscina nu urca parul de vizitatori.

Ca o regulă, capace de material sunt folosite pentru a ocupa aquaeerobic. În înot, acestea nu sunt foarte confortabile, deoarece acestea se uda repede. Ele sunt necesare, astfel încât părul este îndepărtat și nu interferează cu a face exerciții.

Ei, de asemenea, nu permit organismului supraîncălzire, ca umezeala din cap în timpul ocupației este ușor să se evapore prin tesatura.

Poartă un atribut de înot permite nu numai să respecte normele de vizita piscina publică, pentru a arăta respect elementar pentru instituții și vizitatori, dar, de asemenea, face o imagine mai drăguț și unic.

Soiuri de materiale

pălării textile pentru piscina sunt realizate din materiale, cum ar fi Poliamidă, nailon, poliester, Elastomer, lycra, acril, microfibră. Produsele din aceste țesuturi nu reduc rezistența la apă, deoarece acestea au un coeficient ridicat de frecare. Prin urmare, atributele de țesut nu sunt utilizate în înot sport. In plus, ele trec apa.

Compoziția fiecărui material se caracterizează prin anumite proprietăți. De exemplu, accesoriile fabricate din nailon se disting prin rezistență la uzură, elasticitate, rezistența la tracțiune. exemple excelente de astfel de produse – capace vitezometru (seria PACE) de la 100% nylon. Ei iau forma capului și nu straluceasca mișcări atunci când înot.

Citește mai mult  Înot pantofi piscină: caracteristici, soiuri, reguli de alegere

Poliester se distinge prin durabilitate, rezistenta, rezistenta la deformare. Țesătura practic nu absoarbă umiditatea, rezistentă la clor și se usucă mult mai repede decât analogii. Excelent exemplu – Hat de la compania italiană Arena (seria poliester), Acesta se distinge prin cusături plat și un design ergonomic cu trei panted.

Fibrele elastomerice (elastan) tesatura are avantaje, cum ar fi subtilitate, greutate redusa si rezistenta la umiditate. Produsele sale sunt capabile să se întindă de 8 ori și ușor de revenit la aspectul original. Din cauza instabilității la clor din elastan pura, accesorii pentru înot nu sunt cusute. Numai combinație cu alte materiale este permisă. De exemplu, în capace Adidas (seria Infinitex) 78% poliamidă, iar restul de 22% fiind – Elastan.

Likér are indicatori buni pentru elasticitate, permeabilitate la aer, durabilitate la clor și sare. Cel mai des utilizate cu alte materiale pentru a îmbunătăți caracteristicile materialului. De exemplu, Mad Wave Hat (pe termen lung seria fire de păr) 80% este format din nylon si 20% din lycra. Modelul este caracterizat prin rezistență ridicată și rezistență la uzură.

Poliamida are o rezistență ridicată la abraziune, elasticitate, greutate redusa si protectie impotriva ciupercilor. De exemplu, Hat de la Arena (seria UNIX). Un astfel de atribut este suficient de puternic, elastic și, în același timp, subțire și respirabil.

accesorii fibre acrilice sunt caracterizate prin hypoallergenia, rezistenta la clor și sare de mare. Ei nu absorb umezeala și de culoare așteptare pentru o lungă perioadă de timp. Exemplu – Rusă-made Megasport HAWP.

Criteriile de alegere

Atunci când achiziționează un capac de țesut pentru piscina, ar trebui să acorde o atenție la materialul de fabricație. Mai bine în cazul în care nu este din bumbac, ci din materiale sintetice. De exemplu, o combinație ideală este de 80% poliamidă și 20% Elastan. Un astfel de produs va fi o distinge prin elasticitate suficientă, pielea în ea va respira.

Citește mai mult  Palarii pentru femei pentru piscina: descriere, tipuri, reguli de alegere

Pentru cei care doresc să-și protejeze părul de efectele clorului sau al apei sărate, pălăriile combinate sunt o soluție excelentă. Afară, acestea sunt realizate din silicon sau poliuretan și în interior – din țesătură. bază de textile constă de obicei din poliester sau lycra. Ele combină confort, elasticitate, de urgență și durabilitate.

Și din cauza binelui optimizarea stratului exterior, accesorii pot fi folosite pentru formare și de concurență.

Apropo, pentru parul lung exista modele speciale cu pliuri și cu o formă alungită a spatelui. Ele sunt în multe feluri câștigate în aparență, pentru că nu se potrivesc cu capul foarte mult. Este important pentru multe fete, dar la înotul serios, astfel de capace de înot sunt nepotrivite.

Avantaje și dezavantaje

În ciuda astfel un dezavantaj serios ca înveliș, Accesoriile textile au multe laturi pozitive.

 • Capul de fisuri este confortabil cu șosete. Ea este elastică, întinsă bine și nu apasă capul.
 • În ciuda umezelii părului, menține temperatura optimă a corpului. Și după cum știți, o persoană pierde prin capul lui la 40% din căldură.
 • Ușor de purtat și eliminat. Puteți chiar să o eliminați cu o singură mână.
 • Atribut cât mai simplu posibil. Clătiți suficient sub apă curgătoare și uscați in vivo. Dar ar trebui să evitați bateriile și lumina directă a soarelui.
 • Bine fixează părul. Și datorită faptului că accesoriul nu strânge capul strâns, coafura nu pierde volumul.
 • Baza de țesături a capacului vă permite să auziți echipa de antrenor.
 • Permite evaporarea de la cap ușor de ieșit.
 • Materialul atributului de înot nu provoacă alergii.
 • Accesoriile textile se pot lăuda cu un preț scăzut, precum și o mare varietate de modele și de culori. Unele modele de sex feminin sunt decorate cu margele, broderii si aplicatii.
Citește mai mult  Cum de a alege un jucător pentru piscină?

Prin contra de pălării țesături includ următoarele puncte:

 • acestea trec repede de apă – pentru acest motiv, nu sunt utilizate în sport grave+
 • În ciuda faptului că nu există nici o diviziune clară în bărbați modele de sex feminin și, se bucură de cea mai mare parte reprezentanții sexului frumos și copii+
 • Capace din unele țesuturi au o proprietate întindere rapid și culoare pierde+
 • Atribute din materiale textile nu au o grilă dimensională, cu toate acestea, aceleași modele de la diferiți producători pot fi diferite în dimensiune.

Cum să purtați?

Pentru ca capacul de înot bine pentru a repara parul, acesta trebuie să fie pus în mod corespunzător. Pentru asta aveți nevoie:

 • Par să se adune într-un pachet, și breton bang înapoi+
 • acoperi mâinile în interiorul capacele, îndreptați-l și se întind pe laturile+
 • întinde mai întâi pe frunte, whisky și urechi, iar apoi pe spate+
 • Eliminați o astfel de pălărie, spre deosebire de ei „colegi“, mult mai ușor, se poate face chiar și cu o singură mână.

Apropo, în cazul în care părul încă a căzut din capacul textil, acestea pot fi instalate cu ușurință. Cu omologii de silicon este imposibil de făcut.

Cum de a alege un capac de înot, uita-te în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: