Cave City de Chufut-Kale în Crimeea: istorie, caracteristici și locație

Cave City … misticism, Fyshmagoria, Weave strânsă de ficțiune și realitate, imersiune în atmosfera inundată de piatră. Acestea sunt doar câteva asociații care cauzează acest cuvânt. Dar orașul pestera nu este o ficțiune de science-fiction, dar realitatea care a ajuns până la noi sub formă de îndoieli. Există un astfel de oraș în Crimeea, și este numit Chufut-Kale.

Descriere

Dacă spui uscat și monosilabic, Chufut-Kale este un oras medieval cetate situat pe un platou de munte. El este un monument de patrimoniu cultural. Cel mai înalt punct deasupra nivelului mării – 581 m. Orașul antic, la o altitudine, a lăsat mai multe întrebări decât răspunsuri, participa la sute de turisti in fiecare an.

Locul este un pic infricosator (încă înălțime, stânci rece), dar chiar și mai interesant – construirea de construcție este impresionant aici cu integritatea lor. Și când știi, ce an și secolul în care sunt datate, e de mirare că toate acestea sunt destul de bine conservate.

Chufut-Kale în tătară înseamnă „Cetatea evreiască“. Un astfel de nume este utilizat în literatura istorică sovietică, și în lucrări de Karai vorbitori de limbă rusă – autori mai mult de un an și jumătate de secol. Dar, numit orașul vechi și în mod diferit, și anume:

  • Kyrk-EP sau Kyrk-OR, Chifut-Keslayi – Acesta este numele tătară din Crimeea din oraș peșteră, existente în timpurile Crimeea Khanate+
  • Kale sau Cale – Acesta este un nume autentic referitor la dialectul Karaiz-Crimeea, care a folosit Karai ei înșiși+
  • Vila Yuhudim – Traducere din limba ebraică ca „stânca evreilor“, această frază ar putea fi găsite în literatura de specialitate Karaite până la mijlocul secolului al XIX-lea, iar în a doua jumătate a secolului următor a fost înlocuit de sat ha-Kara+
  • Chuf Calais și Jail Calais – Acestea sunt numele târzii care pot fi interpretate cu turc ca o cameră de aburi sau o fortăreață dublă.

Pentru habitat și sat de oameni, acest teren se potrivește perfect: Valea scenic în sine, un stoc bun de apă proaspătă, rock cu un platou. Orașul a devenit un adăpost fiabil de la inamici și invadatori. Și totuși informații precise și convingătoare despre momentul în care orașul a fost format, nu. Excavațiile au clarificat ușor situația: oamenii locuiau aici în epoca Neolith, mai târziu, tribul Tavrov a fost stabilit aici. Dar cu planificarea urbană a acurateței.

Istoria originii

Una dintre teoriile istorice spune că aproximativ în secolul al VI-lea, bizantinii au construit o fortăreață pentru alani, aliații lor pe vârful muntelui. Așezarea a fost numită Fulla. Și în secolul al X a existat un Principatul Goto Alan, partener al Imperiului Bizantin. Informațiile calitative despre acest stat nu au fost păstrate, dar există referințe la raidul tătarilor din secolul al III-lea și jaful orașului Horde Nagaya în 1299.

La teritoriile capturate, tătarii au organizat Principatul Vassal, Karaims trăia pe teritoriul său.

După ceva timp, orașul a devenit pe scurt capitala Crimeei Khanate – și o astfel de piatră de hotar a fost în istoria sa. Aici a fost reședința lui Khan nazi gri. După ceva timp, capitala a fost amânată la Bakhchisarai, tătarii au început să părăsească orașul. Când tăstații au dominat aici, în prizonierii cetății urbane au ținut prizonieri cu fiară mare. A fost o mentă.

Pierderea puterii metropolitane și a ieșirii populației locale a condus la faptul că numai karaimii au rămas în oraș. Mișcarea lor a fost reglementată de legile tătarului. Și cu acest foarte poros, orașul a devenit Chufut-Kale. Aceasta nu este doar o „rocă evreiască”, este un „Skal Zhid”, dacă este exactă – o astfel de nuanță ofensivă este ignorată.

Tătarii considerați că Karaimov, care a mărturisit o singură ramură a iudaismului, evrei.

În 1774, rusa a venit aici, și acest lucru a fost marcat de un alt flux de locuitori locali. Crimesii și Karaims au început să părăsească așezarea, în secolul al XIX-lea doar familia îngrijitorului a rămas. O faima largă a orașului a adus fete amare pentru conținutul de prizonieri speciali ai războiului.

Istoricii sugerează că închisoarea era situată în complexul Pestera din trimestrul noului oraș, care a fost situat aproape aproape de linia de mijloc a cetății, în abis. Deci, am fost luat la granița din Crimeea. Vasily murdar. El, fiind întemnițat, a corespuns cu conducătorul – cu Ivan Grozny. Tătarii au condus conversații pentru schimbul de murdar pe Divai-Murza, comandantul din Crimeea. Și cel puțin murdare rugat cu lacrimi în ochi pentru eliberare, regele l-au salvat numai în 1577.

Citește mai mult  Minerale Crimeea: Soiuri și minerit

A fost în captivitate și Nikolai Pototsky, viața sa încheiat cu închisoare de eliberare după bătălia sub Corsun. Boierul Vasili Șeremetiev a vizitat, de asemenea, Cetatea din Chufut-Kale. În concluzie, deținutul a petrecut 21 de ani, patru conducător schimbat în timpul detenției sale. În 1681, tratatul de pace a fost semnat între Bakhchisarai Hanatul Crimeii și Rusia, prizonieri, inclusiv Șeremetiev, au fost răscumpărate. Dar, în sălbăticie, boierul a trăit doar un an – închisoare mâncată de sănătate sa făcut simțit.

Unul dintre ghicitori istorice este dacă Ekaterina Mare a fost încă în Chufut-Kala. Mulți specialiști tind să cred că informațiile despre sosirea ei este greșită, nu este nimic mai mult decât o legendă. Dar se știe că aceste locuri au vizitat scriitori restante – Mitskevich, Griboedov, Zhukovsky, Lesya Ukrainka, Gorki, Tolstoi. James Aldridge și Andrei Bitov au vizitat aici.

Văzu propriile priveliști ale Cave City și Artiști Repin, Serov, Kramskaya. Până în prezent, cea mai mare parte a teritoriului este în ruine. Dar multe facilități cele mai interesante, extrem de valoroase au fost păstrate bine – esoanele din Moscheea, Mausoleul lui Janicke-Hanoi, Temple Karaaym, Estate rezidențiale, Unele economice. Dacă mergeți aici cu un turist, asigurați-vă că excursiile nu va fi o speculație pe ashee arsură a locului legendar. Există ceva de văzut și ce să vedem.

Cum să obțineți?

Prima destinație – Bakhchisarai. Cu mașina sau microbuzul de aici puteți ajunge la stația de start Tower. Există un parc auto. De aici începe un traseu de drumeție, lungimea căreia este de 1,5 km. Doar 10-15 minute de accident vascular cerebral și veniți la Mânăstirea Male Sfinte Adormiră, una dintre celebrele altare Crimeea. Deja, prin Maryam-der, veți veni în City Notorie Cave.

Coordonatele orașului pe harta – 44 ° 44 ‘25.44 ‘n 33 ° 55 ‘19.85 ‘e. Dacă există experiențe cu privire la faptul că merită până acum doar de dragul orașului Pestera, marcați-le. Districtul Bakhchisarai este interesant în sine.

Da, în general, Crimeea este un loc pe care nu vedeți o vacanță. Care este unic.

Obiective turistice

Traseu, turist de conducere la Chufut-Kale, înfășurare, neascultătoare, rece. Călătorii care au decis să viziteze un oraș uimitor în Shale sau, mai rău, pe tocuri, riscând să nu ajungă la destinație. Numai adidași sau adidași nu vor face o excursie la execuție. Traseul va duce la intrarea sudică la așezare – acestea sunt porți de stejar real, duplex, tapițate de dungi de fier. Poarta se numește Kuchuk-Kap, sunt echipați în peretele sudic al cetății.

Vederea însăși a acestui zid vorbește: Cetatea reală, invadatorul notabil, gata să apere posesiunile cu toate cele acerbe.

În spatele porții așteaptă un coridor îngust și lung, asemănător sacului (numai din piatră). Inamicul care a venit aici strălucea apărătorii. Pentru iubitorii de istorie antică, un astfel de dispozitiv de fortăreață este familiar – acesta este un sistem clasic defensiv de orașe antice (și și medieval). Drumul care începe la poartă, pavat de piatră. Se ridică dintr-un tunel sumbru. Acolo în lumină puternică ridică roca primitivă cu peștele peșterilor.

Dacă îl vedeți într-o frumoasă iluminare naturală de vară, spiritul captează.

Și aici, turistul, publicat pe platformă, se dovedește a fi în lumea de peșteră actuală. 28 Premisele de astăzi este obișnuit să fie numit definiția „mănăstirii creștine”. Dar faptul că astfel aici a fost exact necunoscut. Chiar dacă presupunem că nici Biserica nu era nici un loc religios aici, Fiecare dintre cele 28 de peșteri este interesantă în sine. Și aici este curtea cu Kara – temple pe care le veți vedea mai departe și acest lucru este deja cu siguranță temple – Kenasi. Karai Cheutut Tora, dar templele lor sunt diferite de sinagogă.

Cimitirul Kararay

Acest loc merită cu siguranță o descriere detaliată. Valea, care este trimisă la sud-est de Chufut-Kale, numit Josafatova (Analogia cu Ierusalimul nu este accidentală). În partea superioară ajunge, există un cimitir major karai. Nu un cimitir mic și sute de pietre de epocă vintage. Ele sunt diferite în mărime și forme, ele sunt mutate și chiar inversate, au fost furate în brațele lor grele ale rădăcinilor copacilor. Și toate acestea – aleatoriu, dar cu putere ocupă un teritoriu uriaș.

Citește mai mult  Cum de a alege bețe de schi pentru creștere?

Istoricii cred că ritualurile funerare pentru diferite straturi ale populației nu au avut diferențe semnificative, dar forma și mărimea pietrelor de piatră au fost variate. Multe monumente poate chiar epitaful dezasambla. Este teribil că unii turiști vin aici ca în locul puterii? Poate exista locul ultimei adăpost astfel? Dar dacă nu vă agățați de cuvinte, atunci cimitirul Karaizsky este într-adevăr puternic energic.

El nu a fost concediat cu Pământul, nu a strălucit în vârtejul istoriei, dar stă aici și în timpul nostru de înaltă tehnologie ca un memento viu că nu suntem primii pe acest pământ și că nu ultimul. Și există un fel de înțelepciune simplă și greu de prins.

Există multe mistere pe care turiștii le-au descris de mai multe ori. Și despre rockul rău în legătură cu cei care au încercat să desecteze cimitirul și despre situri uimitoare de pe teritoriul său, care au rămas neclar curate, când toți în afara lor au fost îndepărtați cu frunzișii. Dar cazurile pe care cineva le-a venit aici cu lumea și respectul, iar cimitirul a avut un impact negativ, nu sa întâlnit nicăieri.

Siege Bunăstarea

Acesta este un alt loc interesant. La marginea stâncii estice, acest artefact este creat în paralel cu orașul și structura defensivă. În piffos și închisoare, rezervele de apă au fost foarte modeste, de mult timp pentru a da orașului apa, ei, desigur, nu știu cum. În vremurile pașnice, orașele au luat apă potrivită pe sistemul de alimentare cu apă ceramică la platoul picioarelor.

Dar, în situația blocadei, un astfel de sistem nu a putut funcționa, așa că am salvat binele bine, numit local Denise-Kui – Wodge de mare.

În meșteșugarii de matrice Rocky au făcut o gaură cu patru unghiuri. În jos scara din șase marșuri au coborât, fiecare – teren de joacă. Și aici au divertisment cu succes. Și în mijlocul primului marș, o peșteră considerabilă, ca să spunem așa, ușa. Se presupune că acesta a fost locul gardienilor care păzesc obiectul strategic. Și încă o fereastră a fost abandonată în partea de mijloc a coborârii pe stâncă.

Turismul gânditor a chinuit întrebarea – cum a fost livrată apa aici. Și acesta este aproape cel mai mare mister al poalelor. Deși mulți cercetători sunt încrezători că în anii 1930 ai secolului trecut, omul de știință au fost capabili să explice fenomenul. Și a sugerat un specialist că ar putea fi doar umiditate atmosferică acolo, care a fost prezentată pe stâncă a fost cea de noapte obișnuită. Deoarece marea este aproape, temperatura zilnică este ridicată, aerul a rămas brut noaptea.

În plus, în timpul verii în noaptea de noapte, rece: stâncă răcită semnificativ și a lucrat ca un condensator puternic, uriaș.

Când funcționarea bine oprită, nu este cunoscută. Dar, cel mai probabil, sa întâmplat în perioada în care invadatorii au reușit să spargă zidul exterior al cetății. Ea a încetat să fie impregnabilă. Sursa separată a apei a fost pierdută. Deși apa este până în prezent vine aici, dar în cantități mult mai modeste. Specialistii ei nu sunt sfătuiți – asediul bine este foarte poluat.

Mănăstirea Sfânta Adormirea

mănăstire ortodoxă în acest domeniu va provoca, de asemenea, un interes considerabil. Acuratețea informațiilor despre istoricul apariției sale nu este garantată, dar există o opinie care a fondat templul la granița dintre secolele VIII și IX, și că el a fost de fapt centrul culturii creștine de pe peninsula.

Crimeea, după cum știți, a fost apoi Protatar, creștinii, ușor spune, oprimat. Impozitele că au fost forțați să plătească au fost de fapt inexpervantia. Ei nu au avut nimic de a face cum să se ascundă în crăpăturile de munte din această nedreptate. Apoi, pentru ceva timp mănăstirea sa oprit existența. Dar, în secolul al XIV-lea a început o nouă etapă a existenței sale.

În anii invaziei turcesti Manastirea Adormirea Maicii Domnului a fost listat ca reședință al Metropolitan Gotfish. De asemenea, există o opinie că numai din secolul al XV-lea mănăstirea a fost născut. El a supraviețuit războaielor ruso-turce nu. În câțiva ani de likholety militare, un spital a fost localizat aici, morții au fost îngropați la cimitirul mănăstirii.

Dar ce inflamat viața mănăstirii a fost sosirea puterii sovietice. Și soarta amară, înțeles multe temple pe întreg teritoriul sovietic, ar putea fi chiar mai trist pentru mănăstirea. În timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, un spital militar, aici a funcționat, iar după război, o psychorechenetic reală a deschis aici.

Manastirea a fost reînviat în 1993.

In interiorul templului este foarte mic, o mulțime de turiști. Un grup merge în sus, celălalt jos. În templu, un plafon foarte interesant – piatra, este evident că el a fost diluat, că el a fost punctat cu ceva special. Există o cameră mică, icoana mamei lui Dumnezeu Bakhchisarai (Panagia) este depozitat acolo. Punctul de vedere în aer liber a manastirii este impresionanta nu mai puțin. karnisies piatra atârnă majestuos, icoane – dreapta pe stânci.

Citește mai mult  Podgorica: descriere, atracții, de călătorie și peste noapte

Durba Janger Han

Așa-numitul mausoleu al secolului al XV-lea, care este de fapt păstrată complet. Este considerat un monument al arhitecturii, situat în sud-estul orașului. Acesta este patrimoniul istoric al Hordei de Aur. Teritoriul care se învecinează astăzi este gol, dar odată a existat un cimitir în acest loc. În 1437, Khan Tukhtysh a ordonat să construiască un mausoleu în memoria fiicei sale Janger Han.

Cineva compară soarta acestei fete cu Fecioara Orleansiană, dar în acuratețea de a spune povestea vieții ei, nu veți putea.

Adevărat, o linie interesantă este cunoscută și este transmisă de la gură la gură, deși nu este altceva decât o legendă. În timpul asediului orașului, Janik a fost salvat de oameni: ea, fiind subțire, ca o curea, singura ar putea ajunge la puț.

Fata a ajutat la uzura apa în bazinul de piatră, iar dimineața a murit șirul de evacuare. Acum, fiica glorioasă a poporului său seamănă cu un mausoleu, la prima vedere, o clădire cu amabilitate, dar neobișnuită – o opt-marchetă, decorată cu sculpturi.

Străzile „mort” oraș

Este imposibil să spunem că un obiect al orașului City poate provoca pe alții. Nu, o singură impresie holistică este orașul ca întreg. Turismul cade pe piața, care a plecat astăzi urme de evenimente vechi, foarte lungi – moschei, piatră bine, templu creștin. Veți învăța despre Karais, care a trăit, cartierul lor, s-au angajat în ambarcațiuni și gospodărie. Casa de piatră mare a unuia dintre ele, cronicar și om de știință Firkovich și astăzi se află în orașul Cave.

Monetărie, Magazine de artizanat, Typografie – Totul a fost aici și, judecând după integritatea clădirilor, se pare că ieri. Dar secolul a trecut, iar acesta este cel mai mare, luminos, cu dificultate și-a dat seama de impresia orașului antic: cum este posibil ca prin stratificarea secolelor în fața noastră, zidurile cărora nu se vor prăbuși de la atingerea palmele noastre.

Va fi interesant să se rătăcească în jurul străzilor orașului antic, încercând să-i rezolvăm secretele, să descifreze mesajele oamenilor care au trăit odată aici, să înțeleagă ce puterea era la puterea pe care o urmă de el astăzi. Străzile lui Chufut-Kale sunt perfect păstrate: În caz contrar, trotuarele au făcut în antichitate, merită să arătăm mai mulți constructori curenți. Într-un duș puternic de apă curge pe drum, Dar călătorul trece calm de-a lungul trotuarului de piatră. E sigur, făcut de secole.

Informații pentru vizitatori

Site-ul oficial al obiectului cultural și istoric informează că este posibil să se organizeze un tur de între 9 și 18 ore din zi, modul de funcționare al CASS – până la 17.00. Există un anunț că frizură și aprovizionarea cu apă potabilă ar trebui să fie cu tine la orice vizitator: fără aceasta, excursie este imposibil. Acesta nu este un dig, ci o zona stancoasa, chiar dacă nu a sosit în timpul iernii, dar într-un sezon fierbinte, pantofii ar trebui să fie durabil și închis – adidași. Purta haine confortabile.

Cu copii mici, nu merită mers aici: Rocks, munți, gropi și stânci sunt periculoase pentru copii unpredictive. Bilete de preț – în regiunea de 200 de ruble (integral) și 100 (preferențial). Bea și mănâncă pe teritoriul peșterii orașului poate fi, dar numai dacă te duci și să bea purtați, Și în nici un caz nu este un maestru.

Chufut-Kale este moaște de piatră din Crimeea. Multi turisti excursie aici face gândire despre lucruri importante, revizui viața, misiunea, urmele tale de viață. Prin urmare, chiar și din punctul de vedere al energiei reîncărcare, călătoria aici va fi util. În cele din urmă, imersiune în istorie este interesant și, din fericire,.

Despre ce orașul pestera de Chufut-Kale în Crimeea arată în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: