Parafina de snowboard: Fie că este necesar și cum să o aplicați?

Parafina de snowboard: Fie că este necesar și cum să o aplicați?

Recent, doar un snowboard achiziționat are un strat protector, care deține o lungă perioadă de timp și vă permite să alunece în mod corespunzător pe zăpadă. Dar lubrifiantul nu este etern, de-a lungul timpului va șterge, iar inventarul va necesita un nou. De obicei – sub formă de parafină.

Particularități

Suprafața glisantă nu trebuie să-și piardă proprietățile și, prin urmare, dacă un moment trist sa stabilit deja, trebuie să fie salvat. Sau mai degrabă actualizați lubrifierea. Și până acum nimic mai bine parafină în acest scop nu este inventată. Nuanța este că o bord a suprafeței originale cu separtate este suficientă pentru sezon, cealaltă – după câteva ori de coborâșuri aveți nevoie de un nou strat pentru alunecare. Experții asigură că prevenirea unui snowboard trebuie efectuată de cel puțin 2 ori pe an: înainte de sezon și la sfârșitul său. Și parafina ajută.

Când aplicați lubrifierea, placa va fi protejată de daune, va glisa mai bine pe zăpadă (care este direct proporțională cu viteza dezvoltată) și Baza de lemn a inventarului va fi protejată de creșterea excesivă a umidității și a temperaturii ascuțite.

În punctele de închiriere, apropo, panourile sunt tratate constant cu parafină și servesc mai mult.

Descrierea speciilor

Prima grăsime pentru consiliu – Universal. Ea, de regulă, nu provoacă plângeri în calitate și deține timp de mult timp. Dar lustruirea independentă nu se poate referi la un astfel de mediu, necesită o alegere.

Există mai multe tipuri de parafină.

 • Ceară fierbinte. Mulți specialiști fac lustruirea numai de ei, având în vedere că este mai bine să protejați snowboardul pe care nu-l poate putea. Și o astfel de acoperire va dura pe bord, într-adevăr, lungă. Și pentru aplicarea parafină fierbinte, este utilizat un fier. Dacă înghețul este puternic, este necesară acoperirea cu o denumire albastră dacă vremea este suficient de caldă, lubrifiantul va avea nevoie cu o marcă roșie, iar uneltele universale au o pictogramă galbenă sau portocalie.

Citește mai mult  Cum se ajunge de la Tivat la Budva?

 • Farbate Parafin. Aceasta este cea mai bună opțiune dacă suprafața trebuie procesată între rase. Este frecat rapid, este ușor. Adevărat, nu va fi atât de lung

 • PARAFIN PASTA. Și el deține și mai puțin. Acesta este un instrument lichid care este suficient pentru o pereche de coborâri, apoi trebuie să aplicați o nouă porțiune. Este vândut în bănci sau fiole, precum și în spray-uri. Puteți aplica parafină de către un aplicator, scufundându-i pasta de pe tablă. Cu vreme caldă, acest agent este folosit mult mai mult.

Este necesar să nu ușor de înțeles tipurile de parafină, dar, de asemenea, pentru a înțelege care unul este nevoie într-o anumită situație.

Nuanțele pentru copii

Există cel puțin 10 variante (interogări), care vor necesita ajustări în alegerea parafină.

Spune-mi cum de a alege parafină.

 • Universal utilizat lubrifiant dacă plimbare precedată la temperaturi de la -4 până la -15 ° C. Și în această situație, atunci când nu este clar ce temperatura va fi, de asemenea, este mai bine să se utilizeze o compoziție universală.

 • parafină gheață este utilizat în cazul în care există o amenințare de uzură rapidă de snowboard. El are proprietăți antistatice pronunțat, care este, într-adevăr îmbunătățește alunecare.

 • lubrifiant Cald ar trebui să aleagă dacă temperatura a crescut de mai sus -7 și a ajuns la + 2 ° С.

 • parafină rece ia în cazul în care temperatura este între -7–23 ° C. Cu un astfel de lubrifiant, zăpada nu va adera la bord.

 • unsoare hidrocarbonat este o compoziție amestecată. El are nevoie de cei care prefera o plimbare liniștită. Și va fi, de asemenea, o bună prelucrare a unui panou de depozitare, pentru curățarea planificată.

 • lubrifiere Fluorid este necesară pentru a crește viteza de bord. Cu cât în ​​amestecul de fluor, cu atât mai repede snowboard se întâmplă. Dar aceasta nu este cea mai compoziția eco-friendly, asta e ceea ce ar trebui să ne amintim.

 • Racing lubrifiant reduce indicatorii de frecare, adică, crește viteza.

 • lubrifiant de granit Puteți îmbunătăți proprietățile antistatice tabla.

Citește mai mult  Plajă Evaluare Mishore (Crimeea)

În cazul în care nevoile de inventar pentru a fi curățat, este luat acoperirea pentru temperaturi calde. Compoziția trebuie să fie topită pe un snowboard (lampă sau chiar o lumânare) și apoi foarte atent răzuire.

Dar brandurile pe care nu trebuie privite în special: Pentru un iubitor de echitatie obișnuit pe bord, aceasta este o informație suplimentară. lubrifianții extrem de competitive sunt necesare de către profesioniști care doresc să devină campioni mondiali, au bord în sine, și toate procedurile de service, de asemenea, de lucru pentru medalii viitoare. Iubitorii sunt gamă destul de obișnuite de a părăsi.

Printre consiliile acelorași argumente pro – pentru a da prioritate parafină fierbinte. El este cel mai rezistent, iar acest lucru este o calitate bună, dar este dificil să facă față cu aplicarea. Dispozitivele suplimentare care apelează „fiare“ sau „Iron“ va fi necesară.

Ai nevoie să paraffinate un nou snowboard?

De obicei, acest lucru nu este necesar. După achiziționarea bord, stratul de lubrifiant este încă protejat, și trebuie să servească pentru un timp destul de lung. Producătorul inflicts stratul protector de bază, și nu este mai puternic pentru a face acest lucru – cel mai bun inamic este bun. În cazul în care snow-board este inchiriat, atunci parafina nu este, de asemenea, în valoare de ea, pentru că este o sarcină cu role.

Dar semnul că placa este timpul să paraffinate, este apariția de pete albe pe bord (pe partea întunecată a acesteia, ele sunt deosebit de vizibile). Dacă rugozitate a apărut pe suprafața inventarului, atunci placa necesită parafină. În mod ideal, ea trebuie să fie absolut netedă. Există un strat de parafină pe bord, verificat ca acest lucru: trebuie să dețină un cui pe suprafața care vine cu zăpadă, și parafină vor fi resimțite. Dar, în cazul în care ceara nu se simte, de data aceasta ca să-l aplice.

Citește mai mult  Prezentare generală Ski Nordway

Instructiuni de folosire

Pentru aplicarea stratului de protecție va necesita timp și răbdare. Și, de asemenea, trebuie să urmeze algoritmul, nu va grabiti, nu să-l rupe.

Iată cum să paraffinate snowboard la domiciliu.

 1. În primul rând, suprafața plăcii trebuie să fie curățate atât de murdărie și de la resturile de ceară. Acest lucru se face de către un agent special de curățare, dar puteți lua aceeași parafină fierbinte. Acesta trebuie să fie distribuite pe întreaga suprafață, nu-l lăsa să se usuce, și grăbește-te pentru a elimina racleta. Murdăria și au nevoie de praf pentru a elimina complet. Această procedură este completată cu o placă de măcinare, pentru care este folosit un șervețel moale (dar se poate și pânză simțit).

 2. Este timpul să se aplice ceara încălzită. Acesta este montat cu un fier de călcat sau un uscător de păr, iar apoi este distribuită uniform pe partea culisantă. În zonele Cante, amestecul trebuie să fie de etanșare, ca parafina este ridicat pe aceste secțiuni mai rapide. Pentru planul fierbinte de fier care aveți nevoie pentru a viziona parafina, iar apoi uniform le picura pe inventar. Și după aceea de parafină este atent netezită de fier. Complet compoziția va îngheța într-o jumătate de oră.

 3. Suprafața are nevoie de un cyclove. Porii sunt deja umplute cu ceara, poti sa te duci acum la purificarea consiliului de excesul de grăsime. Înainte de netezime, puteți merge cu ajutorul cycloying – acest lucru se întâmplă cu participarea a ciclului, un răzuitor de construcții. Ca urmare, placa va fi perfect alunecare.

Rămâne doar să lustruiască inventarul, aducându-l la perfecțiune. Acesta folosește un dop special dintr-un set.

Cu o astfel de snowboard lucioasă, puteți merge la panta – va aluneca imaculat!

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: