Pestera Orase din Crimeea: fapte istorice și locația

Crimeea. teren vechi, cu o istorie foarte bogată, de multe ori cu experiență de război și invazia diferitelor triburi și popoare care au părăsit așezări, cetăți și alte monumente după sine. De interes particular sunt orașe din peșteri – atracția misterioasă a peninsulei.

Referință istorică

Pestera Orase Crimeea – structuri arhitecturale unice. Importanța lor în ceea ce privește istoria nu este inferior la castelele europene din Evul Mediu.

De fapt, au efectuat aceeași funcție – au apărat populația de invazia nomazilor. Munții, roci servit în mod natural consolidarea naturale, oamenii le imbunatatit doar un pic.

Numele de „pestera“ în știința istorică modernă nu este destul de fidel. Pe munții înalți, format din roci, tratabile, case ușoare construite și diverse spații comerciale, peșteri și peșteri naturale adaptate pentru depozitare și adăposturi suplimentare. De cealaltă parte, în cazul în care pentru a ajunge la munte a fost cel mai usor, turnuri de paza construite si zidurile cetatii. Materiale pentru construirea pietre servite de pe munte în timpul îmbunătățire.

Vechi de secole istoria de războaie și de raiduri distruse sau deteriorate parte la sol a acestor așezări în mod semnificativ, doar camere în peșteră au fost păstrate. Prin urmare, este stabilit numele – cetăți rupestre.

Dacă te uiți la harta, cele mai multe dintre toate aceste monumente în imediata apropiere a orașului Bakhchisarai. Și ei sunt situate La munți mese, părți ale crestei interioare a sistemului muntos din Crimeea, care se întinde de la Sevastopol la Simferopol.

facilități conservele

Timpul nu a făcut schimb multe monumente arhitecturale. Luați în considerare orașele rupestre cele mai conservate din Crimeea.

Cetatea de Calamita

Rămășițele așezărilor sunt situate în Sevastopol, Inkerman. Aici pe munte manastire din secolul al 6-lea, epoca noastră, bizantinii a construit o consolidare, destinat limitelor proteja de invazia triburilor barbare. În ea, au existat mai întâi 4, apoi 6 turnuri, au fost construite ziduri puternice, cele caasemakes în peșteri au fost echipate.

În cetate a existat un templu, un cimitir, diferite spații economice, era în mod constant o garnizoană. Locuitorii pașnici s-au stabilit în apropiere, care în caz de pericol ar putea să se ascundă aici.

În prezent, ruinele conservate de turnuri, biserici și alte clădiri.

Chufut Calea

Tradus ca o cetate evreiască. Acest oraș antic a fost fondat în secolele V-VI. Numele lui sa schimbat de mai multe ori, cel mai faimos este Kyrk-sau Kyrk-Ep. La vremuri diferite, alanii au trăit în ea, Kipchaki (Polovtsy), locuințe Horde de Aur.

Citește mai mult  Privire de ansamblu asupra Bolfului din Crimeea

După formarea Khanate din Crimeea, el a fost centrul acestui stat. Atunci când capitala a fost transferată la Bakhchisarai, orașul a fost numitChufut-Kale, iar în ea a început să radă karaisul. A existat o lege, potrivit căreia acest popor nu avea dreptul să părăsească soluționarea. Interdicția a încetat numai la începutul secolului al XIX-lea, în anii 1850, a părăsit ultimii rezidenți, iar orașul a început treptat să se prăbușească. Cetatea Chufut-Kale este situat la o distanță de doi-trei kilometri de Bakhchisaraya, în apropierea satului Starose Tower.

Kachi Calon

oraș mare, care include mai multe temple, chilii, clădiri de afaceri. Primele așezări din zonă a apărut cu mult timp în urmă, arheologii au fost descoperite de către parcarea oamenilor vechi. Istoria orașului începe cu secolul V și continuă să evolueze până în secolul al XIII-lea. În prezent, există o sursă de vindecare, templul Sf. Sofia. Și, de asemenea, este renumit pentru vinurile produse aici. Amplasarea mănăstirii este Kaczynskaya Valley, districtul Bakhchisarai, între satele Primestone și perie, la 7 km de Bakhchisaraya însuși.

Bakla

Orașul are originea în mijlocul secolului al III-. Teritoriul extensiv al așezării fortificate incluse structuri defensive, temple, înmormântări (cripte și morminte), spații rezidențiale, economice și de un complex pretins monahal. Cetatea a fost construită de bizantin, iar oamenii trăiau acolo de la V din secolul al XIII-lea. În 1299, trupele piciorului Hana, invizibile pentru Peninsula Crimeea, capturat acest oraș și a distrus-. decontare Bakla este situat în districtul Bakhchisarai, aproape în apropiere de satul Rocky.

Mangup Calea

La Platoul Mangup, oamenii au venit la mileniul I a erei noastre. Acestea au fost Marci. Apoi, timp de mai multe secole aici a trăit, înlocuind în mod constant reciproc, diferite triburi: sciții, sarmați, alani, Khazara, greci, Karai, turci. Prima mențiune a așezării se referă la secolul al III-IV, timpul marii strămutarea popoarelor. Goții în primul rând stabilit. Construcția de fortificații a început, populația a crescut, iar în secolul VII orașul a fost înconjurat de ziduri de cetate puternice, cu bretele si caini de paza.

Dezvoltarea de vârf cade asupra secolului al XIII-XV.

Apoi, el a fost numit Feodoro și a fost capitala principatului același nume. In anii ’70 ai secolului al XV-lea, turcii-osmanilor a venit la Crimeea, jefuit și ars așezarea. Ceva timp mai târziu, a fost parțial restaurată, dar viața anterioară nu a mai fost returnat, iar prin 1790 locuitorii au fost în cele din urmă. Platoul Mangup este, de asemenea, situat în districtul Bakhchisarai. Din orașul Bahcisarai, distanța este de aproximativ 20 km, în apropiere de satul balineze și Khoja Sala.

Citește mai mult  Locuințe în Gurzuf (Crimeea): Cele mai bune opțiuni pentru turiști

Eski-Kermen

Apariția acestui oraș pestera face parte din secolul al VI-lea, a fost fondat de triburi Skif-sarmatică. Nu există aproape nici o informație cu privire la dezvoltare, este cunoscut doar că oamenii trăiau în ea aproape până la începutul secolului al XV-. Oamenii de știință cred, și datele de săpături arheologice acest lucru este confirmat faptul că Eski-Kerman a fost în timpul său protejat în mod fiabil și satele înflorite cu planificarea corectă a străzilor urbane. Au existat, de asemenea, temple și alte facilități. Orașul a păstrat destul de bine, și există ceva pentru a vedea. Acesta este situat la o distanță de 14 kilometri sud de Bakhchisaray.

Tepe Cermen

Este nevoie de o mică zonă, clădirile au mers la mai multe niveluri. În plus față de templele și multe alte clădiri, în el au existat două drumuri mari, pe care în timpul nostru puteți vedea urme rămase de vechile cărări și vagoane. Viața din oraș sa oprit în secolul al XIII-lea, după invazia trupelor lui Tamerlana care au distrus-o aproape complet. Există un cald-kerman la 7 km sud-est de Bakhchisaraya.

Chertter Marmara

Acesta nu este un oraș și nu o cetate, ci o mănăstire care a apărut mai aproape de sfârșitul XIII-ului și acționând până la începutul secolului al XVI-lea. Caracteristica sa este că, în toate celulele, refectorii și alte servicii pot fi trecute prin scările exterioare din lemn și au existat și balcoane, garduri, laturi. Fiecare cameră a fost scrisă numărul.

Cea mai mare impresie produce o sală extinsă de coloană, lungimea sa este de 32 de metri. În prezent, acting mănăstire, călugării locuiesc în ea, să lucreze la restaurarea monumentului. Complexul este situat în districtul Balaklava, în apropiere de satul Ternovca.

KYZ Cermen

Orasul este aproape complet distrus, doar resturi mici de ziduri puternice si turnuri au supraviețuit, scări trepte, peșteri. Dar, pentru a vedea interesant. Oamenii de știință susțin despre corectitudinea numelui: KYZ – de fată, caprele – Turnul de Veghere. Informații despre este destul de un pic, se presupune că a fost fondat în secolul IV î.Hr., iar cea mai semnificativă creștere se încadrează în secolul al VIII-IX.

Citește mai mult  Ce să aduci de la Muntenegru?

Toate aceste monumente pot fi împărțite în categorii în mod condiționat.

  • așezări urbane. Ocupat un teritoriu extensiv, au existat un număr mare de clădiri rezidențiale și economice, au fost temple, îngropare, spații de depozitare, artizani ateliere. ziduri puternice cu turnuri și porți au fost ridicate în jurul orașului. Populația a fost destul de mare, în caz de pericol, locuitorii din cele mai apropiate împrejurimile ar putea fi, de asemenea, ascunse. Acest tip include următoarele – Mangup Kale, Eski-Kermen, Chufut-Kale.
  • Complexe de protecție Fortificate. Ei au fost cetăți mici cu garnizoana permanentă, a servit ca un adăpost pentru populația locală în timpul incursiunilor nomazilor și invazia altor inamici. Ca un exemplu, puteți apela Baclock, Calamite, Tepe-Kermen.
  • Clădiri religioase. În Evul Mediu, mănăstiri, ca orice alte structuri, au fost ridicate pe locurile protejate în mod natural, în munți, dealuri. În plus, au fost construite ziduri, turnuri și lacunele. În peșteri au fost echipate cu biserici, celule, depozite. Cele mai cunoscute sunt Manastirea Inkerman și Chender Marmara.

O parte semnificativă a orașelor din peșteri este situat în sud-vestul Crimeea. Multe sunt incluse în traseul turistic. Conform săpăturilor arheologice, cea mai mare Mangup CALA.

temple Rock și mănăstiri

Alături de orașe și cetăți, există, de asemenea, mai multe mănăstiri și temple aranjate pe stânci în peșteri și grote. Printre acestea sunt abandonate, multe complexe sunt acum restaurate. În timpul unei călătorii peninsula, puteți vizita manastirile actuale.

  • Svyato-Asspensky. Situat în apropierea Bakhchisaraya și Chufut Kale.
  • Feodora Stratilate în districtul Belbek Valley Bakhchisarai. A fost pe jumătate distrusă, dar începând cu anul 2003, recrearea treptată a clădirilor templu a început, și servicii.
  • Manastirea Inkerman. Situat lângă ruinele Cetății Kamait într-una din zonele de Sevastopol.

Aceasta este doar o mică parte din atracțiile arhitecturale, așezări rupestre și complexele templu din Crimeea. Multe monumente sunt încă în așteptare pentru cercetători și să păstreze secretele.

Pe orașele rupestre medievale din Crimeea, a se vedea video de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: