Totul despre ascuțirea schi de munte

Totul despre ascuțirea schi de munte

La fel ca patine sau snowboard, schiuri, de asemenea, clipi în timp – ei posedă Kants, care, în norma ar trebui să fie întotdeauna ascuțite pentru a diapozitiv cu ușurință prin zăpadă. Deformarea de margine ascuțită unghi conduce la o deteriorare a dinamicii în timpul deplasării.

Aveti nevoie de ascuțire

felie unghiulară numit Kant, permite schior sa nu zboare cu o coborâre rapidă din panta spre partea. Spirele schior prin partea laterală a suprafeței.

Kanta nevoie de bine ascutit, indiferent de termenul lor. Unghiul este ascuțit brusc, astfel încât atlet nu aluneca. Aceasta ajută să vă protejați de leziuni. Pe măsură ce trece toate distantele mari, unghiul de ascuțire pierde claritatea. Mai clară unghiul, cu atât mai ușor este de a încetini, venind la linia de sosire.

În plus față de distanța, claritatea marginii este influențată de duritatea sau molozul de zăpadă, care se încadrează pe părțile laterale ale pieselor de gheață. Periodic, unghiul este ascuțit, dar intervalul intersavice este diferit. Pentru plimbare frecvente și lungi, Kanta se ridică, în medie, de două ori în timpul iernii, cu episoade rare – o dată. Este imposibil să trageți – schiurile nu va reuși mult mai rapid, fără ani de îngrijire a susținut.

Ce cantherais alege?

Cantheraisa pe piața de acces de schi sunt reprezentate de buzunar (amatori) și modele de staționare (profesionale). Sportivii care sunt importante să rămână întotdeauna într-o stare de pregătire, de buzunar adecvat cantherais. Dar dacă pentru tine schiuri – nu este doar un mod de a petrece un timp bun, rulare mai ales pentru o prejudecată comună, iar adrenalina si viteza, atunci se va potrivi ascuțirii de schi multifuncțional.

Citește mai mult  Lista de cele mai bune plaje din Sudak în Crimeea

Înainte de începerea lucrului, unghiul este selectat, coaching-ul corect. Schi sunt împinse cu laterale și laturile glisante. Suprafețele de alunecare trebuie să fie uscate cu un unghi nu mai mare de 1 °. Trei grade – bust: instabilitate rapid cu anumite stiluri de plimbare. SCOS pe suprafața de alunecare vă permite să scapi de excesul de ambreiaj cu strat de zăpadă. Unghiul de ascuțire supraînălțare aceeași pe întreaga lungime a schiurilor.

Ascuțirea schiuri și snowboarduri produse de un fișier solzoase care căsătoria reduceri fabrica. Side supraînălțare este redus cu un unghi de până la 5 °. Dacă sunteți de echitatie în stil sculptură, apoi pe zăpadă în vrac, în colțul de Kant este de 89 ° (minus una din colțul directă). Pentru mișcarea pe pantele de rulare, stratificarea Kant se face cu 2 ° (88 resturi). Unghiul de 85 ° se face pentru conducere în jurul congelate și zăpadă bătătorit, transformându-se în prezent.

Cum să punctul corect?

Nu contează ce se aplică – o mașină, mașină sau alt dispozitiv, – de securitate va face întotdeauna să nu încalce regulile. Ascutit se face în mănuși de protecție și cu ochelari care ochii proteja, în special în vânt. Schiuri sunt prinse în vice, hrănire suplimentară se efectuează cu un fișier și / sau bare abrazive. Schi plasat în menghină vertical.

Foc și măcinarea lemnului elimina eventuale borcan și crestături. Suprafața de alunecare se află pe cealaltă parte a frontului de lucru. role Cantherase mai uniform – unghiul optim este expus pe ea, iar nuanțare se realizează prin mișcarea de-a lungul întregii lungimi, și nu haotic.

Secțiunile care nu se ating de zăpadă ar trebui să fie rotunjite. Direcția de mișcări – la (coadă) partea din spate, și nu invers.

Bunking Kants trebuie să fie indreptare. Ele pot fi mai mare sau mai mică față de alunecare, sau această diferență este inegală pe întreaga lungime.

  • În primul caz, fata de alunecare este dus la somn mai adânc decât Kant ei înșiși. Există o astfel de situație o la care a fost depozitat în mod incorect. Pentru a da astfel de schiuri administrabilitatea, o față de alunecare și de margine expune la un singur nivel. La domiciliu acest lucru se poate face prin metoda de somn grosier, în centrul de service – un diluant de măcinare.
  • Boxe Kanti pus pe zăpadă mai mult decât fața principală. Cel mai adesea, acest lucru se întâmplă atunci când schiurile nu sunt ambalate și depozitate în locuri cu umiditate ridicată sau diferențe semnificative de temperatură. Ele trebuie să fie depozitate sub un strat subțire de lubrifiere specială, care se aplică pe margine și de alunecare față. Difuzoarele Cants duc la faptul că schiorul se întoarce prea repede, nu există nici o neteză – poate să se deschidă brusc de pe pistă. Cu mâinile tale, această deficiență este corectată folosind o moară de frezare fracturatoare.
Citește mai mult  Cum să pliați în mod compact lucrurile într-o valiză?

Kanta se fixează până când sunt egali cu fața glisantă. Granul de tăiere sau bare este selectat, pe baza situației specifice. Poate fi necesară după fiecare rasă de schi. La trecerea lui Kant, zonele laterale nu trebuie turnate de abrazive. De asemenea, ascuțirea nu ar trebui să alunece atunci când lucrează.

Pentru a calibra schiurile, este necesar să procesăm și suprafața laterală. Acest lucru se face folosind un fișier și un bar abraziv. Dacă acest lucru nu este făcut, echilibrul perfect al piesei va fi imposibil.

Țineți unghiul optim de ascuțire. Se formează între partea glisantă și partea inferioară a tăierii laterale. Unghiul corect este ales în funcție de starea schiului, conform căreia atletul va trece. CARVER schi pe stratul de zăpadă tare necesită un unghi de 87 ° rezidual. Pista de schi Amplasarea moderată – 88 °, zăpada slăbită, nu a reușit să tamponească – 89 °.

În cazul în care se efectuează coborârea la viteză mare de pante abrupte de munte, ascuțirea este și mai acută: aproximativ 85 °. În cazul în care schi fond, fulgiul necesar, și unghiul este setat de la 1 la 5 °. Aproximativ Opriți marginile Otpolirovyvayutsya utilizând produse de disc Diamond.

În orice caz, un schi pe aparat sau în cleștii, astfel încât suprafața de alunecare este privit în sus. Nasul schiului a fost lăsat pentru a preveni aderarea pe suprafața drumului. În toate cazurile, niciun fel de schi Doshlifovyvaniya nu poate face: a fost exact, dar aproximativ suprafața PodTochennaya agățată de ușă, în ciuda lubrifierei și a pantei de compactare atentă.

Citește mai mult  Totul despre valea fantomelor din Crimeea

Despre ascuțirea marginilor schiurilor arată mai departe.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: