acvariu de curățare adecvată la domiciliu

acvariu de curățare adecvată la domiciliu

acvariu pur cu apă transparent, pește luminos gros înrădăcinat și alge smarald, puteți admira infinit. O imagine în continuă schimbare de frumusete subacvatice calmeaza si relaxeaza. Cu toate acestea, astfel încât nimic nu poate distrage atenția observatorului de la contemplarea lumii subacvatice, iar locuitorii ei simțit întotdeauna bine, acvariu trebuie să fie perfect curate.

Cât de des trebuie să se spele acvariu, ceea ce înseamnă și instrumente ar trebui să fie utilizate în această procedură? Care sunt acolo orice modalități de a curăța acvariu, ceea ce înseamnă? Să încercăm să ne dăm seama.

De ce aveți nevoie pentru acvariu curat?

curățarea periodică și spălare Este nevoie de absolut nici un acvariu, chiar si unul care este echipat cu un sistem de filtrare super-moderne. De-a lungul timpului, spatiul de acvariu incepe sa fie umplut cu deșeuri din viața locuitorilor săi, descompuse de resturile de furaje și fragmente de alge. Deoarece filtrele sunt înfundate, apa din acvariu devine tulbure, conținutul de oxigen necesar pentru pește este redus în ea. Concomitent cu aceasta pe peretii acvariului, pe suprafața algelor și subiecții decorului începe să se formeze un episod acut.

În cazul în care nu sunt luate măsuri de curățare în timp util, cantitatea tot mai mare de poluare poate duce la dezvoltarea unor boli și chiar moartea locuitorilor din acvariu. blocaje puternice ale sistemului de filtrare, la rândul său, poate duce la defalcare echipamente.

Principalele caracteristici care indică nevoia de a spăla acvariul:

 • Zbor pe pereți+
 • Flip pe plante, elemente de decorare, jgheab+
 • Reducerea puterii operației de filtrare datorită blocajelor+
 • Apa noroasă sau o schimbare a culorii sale.

Este important să luăm în considerare faptul că curățarea radicală a acvariului implică repornirea completă ulterioară. O astfel de procedură a se realizează de obicei în cazuri extreme, de exemplu, atunci când are loc moartea în masă a peștilor, sunt detectate plante de acvariu severe.

În majoritatea cazurilor, există suficientă curățare regulată a acvariului care nu deranjează ecosistemul stabilit și echilibrul biologic.

Frecvența spălării

Aquarium frecvență de spălare – un parametru specific în funcție de o serie de anumiți factori. În acest sens, volumul acvariului și numărul de locuitori a locuitorilor și volumul de muncă al spațiului decorului, a plantelor vii și artificiale.

Frecvența medie a procedurilor:

 • Schimbarea planificată a apei – 1 timp în 1-2 săptămâni+
 • Curățarea pereților acvariului – 1 timp pe săptămână+
 • Serviciul de filtrare și alte echipamente (lămpi, aeratoare) – 1 timp pe lună+
 • Curățarea pietrelor, articolelor de decor, nisip – 1 timp în 1-2 săptămâni+
 • topping apa proaspătă ca evaporare – 1 timp în 3-5 zile.

În plus, acvariștii experimentați recomandă investigarea regulată a calității apei pentru nitrați, amoniac, nitriți în el.

De asemenea, este de dorit să verifice în mod regulat nivelul de rigiditate și aciditate a apei. Aceste studii sunt efectuate folosind benzi speciale de testare. Odată cu abaterea rezultatelor obținute, norma nu ar trebui să fie încetinită cu îndrumarea ordinii în actualizarea acvariului și a apei parțiale.

Instrumente și instrumente necesare

Fiecare acvarist pentru spălarea și curățarea acvariului utilizează cea mai convenabilă listă de instrumente și prietene pentru el. De obicei, această listă include următoarele dispozitive și accesorii:

 • Răzuitor pentru a elimina algele+
 • pelvis și / sau găleată+
 • MOP răzuitor cu duză de spumă+
 • Șaibă netoxică, sodă, acid de lamaie sau oțet de vin+
 • lama pentru a elimina poluarea complexă+
 • Pompă pentru pomparea apei sau a sifonului+
 • Consumabile – Bureți curați, prosoape de hârtie, cârpă uscată curată.

Scraperuri metalice Pentru a elimina algele potrivite pentru acvariile de sticlă. Cu toate acestea, atunci când lucrați cu ei, este necesar să rămâneți în îngrijire, astfel încât să nu zgâriați pereții și să nu deteriorați stratul de material de etanșare în articulațiile îmbinărte. Pentru acvariile de la acrilic ar trebui folosite Scripturi de plastic. Foarte convenabil la locul de muncă sunt Răzuitoare speciale cu magnet. Ele vă permit să curățați cu ușurință suprafețele mari de la un etaj moale, iar acvariul în cursul muncii nu trebuie să-și atingă mâna.

Citește mai mult  Toate dachshunds despre părul lung

Pentru a îndepărta un plan de var gri-alb cu ochelari va avea nevoie Special Cleaner. Dacă un astfel de mijloc nu se dovedește a fi la îndemână, este permis să se utilizeze o soluție de acid citric sau o oțet de vin, care va distruge stoarcerea varului și pot fi ușor îndepărtate. În plus, puteți accelera eliminarea plăcilor de var utilizând mijloace auxiliare speciale, de exemplu, Servetele tetratec sau pulverizarea farmaceuticilor acvariului sigură și ușoară.

Nu se recomandă utilizarea unor substanțe chimice agresive pentru spălarea acvariului. În primul rând, acestea necesită o spălare foarte detaliată, iar în al doilea rând, ingredientele lor active pot deteriora agentul de etanșare în articulațiile structurii.

Sezon Toate Utilizați pentru a elimina contaminanții Soda alimentară obișnuită. Cu toate acestea, la sfârșitul lucrării, este necesar să se spală temeinic.

Printre accesoriile care pot fi utile în acest proces trebuie remarcat:

 • Sacchi+
 • Lung pinzet+
 • Ladle.

Este de preferat să aveți mai multe sacuri de diferite dimensiuni, în cazul în care acvariul este locuit de diferite tipuri de pești. Pentru Fry și Peștii mici este mai convenabil să folosiți mici chuck-uri fine pe un mâner lung.

Pensete pot fi necesare în timp ce lucrează cu plante, pietre mici și obiecte de decor. Unii acvaristici folosesc suplimentar clipuri chirurgicale cu capete curbate înguste.

În plus față de instrumentele și dispozitivele de mai sus, poate fi necesar Accesorii și consumabile pentru echipamente de filtrare. Acestea ar trebui să fie pregătite în avans, citiți cu atenție instrucțiunile de deservire a dispozitivului.

Separat, trebuie spus despre pregătirea corectă a apei pentru a înlocui (dacă există o astfel de nevoie). Apă pentru umplerea acvariului Utilizați numai rezistente. Urmează apa timp de 3-4 zile.

Instrucțiuni de purificare a suprafețelor

Curățarea regulată a suprafețelor permite, fără costuri de muncă, conțin acvariu în puritate și ordine. Înainte de a efectua această procedură, se recomandă dezactivarea tuturor echipamentelor electrice din rețea.

O listă exemplară de acțiuni care include curățarea suprafeței:

 • Îndepărtarea plăcii de pe pereți cu un răzuitor, magnet sau un burete+
 • Extragerea articolelor de decor și curățarea acestora din placă și poluare+
 • Îndepărtarea plantelor moarte, melci, pește, moluște+
 • Condiționarea și formarea algelor (dacă este necesar)+
 • Curățarea Sifonului SIPHON+
 • Spălarea și curățarea filtrului+
 • Înlocuirea parțială a apei.

La început, curățați pereții din placă și alge. Această manipulare se efectuează fără a absorbit apa din acvariu. raid moale poate fi îndepărtată ușor de către un magnet sau raclete cu un burete spumă. În timpul curățării, o atenție deosebită este acordată greu accesibile locuri – articulațiilor și colțuri. sedimentele rezistente de pe pereți sunt eliminate cu un metal sau racletă de plastic.

În continuare, pietrele poluate plante artificiale și obiecte de decor sunt eliminate din acvariu. Ele sunt înmuiate timp de 10-15 minute într-un agent special de curățare, după care este bine ștergîndu cu un burete, eliminând resturile de depozite, și se spală cu apă curentă.

Plantele vii pot fi clătite dacă este necesar, în apă pură întindere. vegetației în exces este lăsat să se îndepărta. În timpul pacienților recoltare și părți ale plantelor decedați, este necesar să se taie cu un scalpel steril sau foarfece curat. Debordant verdeață apă poate fi comutată, eliminarea suplimentare lăstari și tulpini.

Citește mai mult  Dinții la impozite: când se schimbă de la un catel și cum să aibă grijă de ei?

Solul curățat cu un sifon cu un furtun. Acest dispozitiv va ajuta rapid scoate gunoiul acumulat pe partea inferioară și eliminați chinul, ridicându-se din pietre și nisip. Procesul de curățare a solului începe să-și exercite din cele mai murdare locuri din acvariu, mișcându-se gradual spre zone mai curate. Scurgere de apă murdară se realizează într-un pelvis luminos, urmând cu atenție că, cu debitul în rezervor, acesta este strâns aleatoriu în furtunul de pește.

Adesea, acvaristicii se confruntă cu rotunjirea solului, care apare de obicei atunci când tulburările de circulație a apei. În acest caz, solul este supus înlocuirii complete. semne caracteristice ale detașării – formarea de bule pe suprafața solului, apariția mirosului de hidrogen sulfurat.

Se spală și se curăță produsul de filtrare în rezervoare de apă, topită din acvariu. Acest lucru vă va permite să mențină un strat de bioflora util, care acoperă suprafața dispozitivului. Elemente de dispozitiv puternic contaminate au permis curățarea utilizând o periuță de dinți nouă.

În etapa finală, este necesar să se adauge apă proaspătă dilatat la acvariu. De obicei, înlocuind aproximativ un sfert din cantitatea totală de apă din acvariu. Apa murdară este drenată în pelvis, după care apa proaspătă este alimentată în acvariu.

normele dezafecta

Curatare profunda si spalare acvariu – o consumatoare de timp și supărătoare procedura la care se recurge la cazuri extreme. De obicei exploatația sa este asociată cu focare de boli la pești sau plante. Gama de acțiuni pe care le implică include toate aceleași manipulări ca atunci când curățarea suprafețelor. Diferența principală dintre curățarea profundă a acvariu – prelucrare antibacterian atentă și completă a rezervorului și accesoriile sale.

Clear si procesa un acvariu mare la domiciliu este destul de problematic acasă. Mai simplu și mai rapid performante acvariu plin de curățare împreună. În timpul funcționării, diverse dezinfectanți utilizați – „Alb”, peroxid de hidrogen.

Aplicarea instrumentelor de date, trebuie amintit că toate necesită spălare amănunțită.

Înainte de formarea de pește este îndepărtată din acvariu și transplantată într-un rezervor temporar. Dacă cauza curățării complete nu este o clipă a bolii, este permisă utilizarea apei din acvariul principal. De asemenea, o parte din apă poate fi utilizată pentru a reporni în continuare.

Toate plantele sunt apoi scoase din acvariu. Copiile bolnave distrug, de preferință, plasarea într-un rezervor separat pentru tratament ulterior.

Apoi, de la acvariu extrage solul. Este spălat și dezinfectat temeinic. Pentru a distruge microorganismele patogene și virușii, se utilizează procesarea termică. Pentru aceasta, solul și pietrele sunt aruncate într-un recipient sau sunt calcinate dimpotrivă.

În cazul în care cauza de purificare profunda acvariu a fost boala printre pești sau plante, spălarea de construcție se realizează folosind dezinfectanți și praf de spălat. Toate dispozitivele (alimentatoare, inventar, mandrine, decor) trebuie să fie dezinfectate sau fierte.

În procesul de curățare profundă, chimia poate fi facuta, care va facilita procedura de spălare acvariu, va distruge bacteriile patogene, curata vechi apa din acvariu, va preveni formarea algelor strat pe pereții. Ca exemple de astfel de fonduri, puteți aduce droguri Tetra Biocoryn Pentru a curăța acvariu de poluare biologică, mijloace Tetra Crystal Water Pentru purificare a apei de la toate tipurile de Mudi, detergenți „Himola” și Dennerle Clear Water, mijloace Cidex alge.

Când reporniți toate acțiunile sunt de obicei efectuate în ordine inversă. Deci, în primul rând, solul, echipamentul și pietrele sunt plasate în acvariu, apoi decor și plante. În etapa finală, peștele sunt lansate în acvariu.

Înainte de a le lăsa în acvariu, verificați temperatura, aciditatea și rigiditatea apei. Teste suplimentare pentru conținutul de nitrați, nitriți, fosfor, amoniu.

Recomandări utile

Intervalele dintre curățarea suprafeței acvariului pot fi semnificativ crescute, dacă respectați mai multe reguli necomplicate. Deci, puteți salva apa cu proaspăt mai lungă dacă plecați între capacul acvariului și suprafața apei a spațiului de aer în 5-6 centimetri.

Citește mai mult  Husky cu alți ochi

Încetinirea procesului de contaminare naturală a acvariului va permite controlul temperaturii apei. Ar trebui să fie la nivelul minim admisibil recomandat pentru conținutul locuitorilor și plantelor de apă. Apa prea caldă stimulează mijloacele de trai de microorganisme care produc poluare.

Apa din acvariu va rămâne curată și transparentă mai lungă dacă hrăniți animalele de companie moderat și fără biblioteci. Rămășițele fără hrană neselectate sunt decontate în partea de jos a rezervorului și se descompun, provocând turbiditatea apei.

Am notat Excesul de iluminat duce adesea la formarea intensivă a algelor. Pe lumina puternică a algelor începe să crească în mod activ, formând clustere verzi caracteristice pe pereții acvariului.

Unii locuitori ai lumii subacvatice sunt capabili să asiste la menținerea curățeniei în acvariu. Astfel de asistenți includ malling, on-uri, spălători, alge, melci – Fizi și bobine. Aceste creaturi ajută la lupta cu o floare, peliculă de apă, alge.

De două ori pe an este de dorit să efectuați acvariul. În primăvară, rezervorul produce înlocuirea parțială a apei, plante de plante, să actualizeze proiectarea. În cursul curățării toamnei, distrugerea și sortarea algelor, verificarea și reglarea sistemelor de iluminat, de încălzire, filtrare și aerare.

Acuzații experimentați recomandă fără a trebui să invadeze un ecosistem de acvariu bine stabilit. Orice modificări și intervenții trebuie făcute cu prudență maximă.

În timpul curățării, trebuie să se aplice numai inventarul curat și dezgustat. Toate manipulările din interiorul acvariului trebuie efectuate exclusiv folosind unelte și agenți infident. Este extrem de recomandat să curățați recolta și chiar mai multe mâini murdare. Dacă nu există nimeni în eliminarea acvaristului și mai multe acvarii – pentru fiecare dintre ele trebuie să utilizați un set separat de inventar și materiale.

Mic truc care va ajuta la reducerea duratei următoarei curățenii: La completarea acvariu, solul ar trebui să fie pus sub panta peretelui frontal sau lateral. Toate poluarea, sedimentare, se vor acumula în cea mai adâncă parte a fundului, care va simplifica în mod semnificativ de colectare a acestora.

În timpul curățării acvariu, este imposibil să se scurgă complet apa din ea. Acest lucru poate duce la moartea tuturor locuitorilor din rezervor. înlocuirea totală a apei se efectuează numai în cazul apariției unui focar de boală virală sau bacteriană. In alte cazuri, actualizarea apa din acvariu este produs treptat. Pentru aceasta, la fiecare 1-2 săptămâni, aproximativ un sfert din apa din acvariu sunt înlocuite cu o cantitate similară de apă proaspătă.

Apa proaspătă în caracteristicile lor de calitate trebuie să se potrivească vechi cât posibil. Acesta se referă la temperatură, rigiditate, aciditate, nivelurile nitrit și nitrat. Pentru topping, se folosește doar apă estimată. Mirosul de chlorks din apa nu ar trebui.

Uneori, după înlocuirea apei într-un acvariu pe suprafața sa, puteți vedea un film strălucitor. Aspectul ei spune că rezervorul a rupt echilibrul biologic. Film de la suprafața apei elimina cu un șervețel moale, curat. Important În procesul de lucru, elimina toate fragmentele de film, altfel în curând va apărea din nou.

Dacă această problemă începe să aibă loc în mod regulat, apa din acvariu ar trebui să fie iradiat cu o lampă cu raze ultraviolete sau biomycin dezinfectare. Înainte de păstrare și alte proceduri, peștii sunt eliminate din acvariu și plasat într-un rezervor temporar.

Despre modul în care pentru a curăța acvariu acasă, spune videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: