AHATHER FULIKA: Descrierea melcilor, conținutului și îngrijirii

AHATHER FULIKA: Descrierea melcilor, conținutului și îngrijirii

Surprinzător, dar numai oamenii nu țin în casa lor în locul animalelor de companie! Mulți dintre noi nu HARDE diverse animale de companie exotice nu pentru că ele pot musca, ci pentru că sunt neplăcute pentru noi. Akhatina Fulika este o creație destul de atractivă. Chiar și cei care nu-i plac melcii pot fi interesați de vederea acestor specimene. Ele arată luminoase, neobișnuite și au dimensiuni mari. Apropo, aceasta atrage atenția.

Particularități

Melcii care vor fi discutate sunt foarte neobișnuite. Ei au o privire exotică în jurul lor există multe zvonuri. De exemplu, se crede că, în unele țări, pentru conținutul datelor persoanelor fizice, prevede o pedeapsă strictă datorită faptului că sunt omnivore și pot distruge aproape toate însămânțarea. În mod corect, observați că zvonurile nu sunt citite. Într-adevăr, În unele state, melcii sunt interzise deoarece sunt considerați dăunători.

Zona obișnuită de habitat a creaturilor misterioase – coasta Africii de Nord. Există un climat umed și cald. Se întâlnesc în principal pe câmpurile însămânțate, în păduri sau în teren mlaștini. Pentru viața lor, o temperatură este necesară de la 20 la 25 de grade. Dacă se scufundă până la 3 grade, melcii are loc o anabioză.

După cum sa menționat deja, indivizii din Fulika sunt diferiți de colegii lor de dimensiuni mari. Slizele adulte cresc până la 35 cm lungime, iar lățimea lor poate varia de la 12 la 15 cm. Greutatea este de aproximativ 600 g și poate, de asemenea, fluctua.

Acești indivizi se deosebesc de culori foarte frumoase și diverse. Ei au un bun simț al mirosului. Cochilia lor poate avea un desen roșu roșiatic, maro, galben sau galben deschis. Corpul care este în cochilie poate fi gălbuie, întuneric sau lumină (coajă are mimicria, schimbă culoarea în funcție de culoarea mediului), iar patru tentacule sunt necesare pe cap. Scurt – acesta este un corp tactil și lung – ochii lui. Moluscul nu are audiere, dar acest defect este bine rambursat cu vederi excelente și atingere.

Apropo, cu ajutorul mirosului melc găsește alimente, un partener de asociere și, de asemenea, se simte un pericol care se apropie. Înălțimea cochiliei conice, de obicei, mai mult decât lățimea sa de aproximativ două ori și constă din 9-11 rotații. În interiorul corpului de moluște există plămâni, inimă, rinichi și chiar există o conceit de țesut cerebral. Radulah este un dinți de Akhatina. Arată ca o panglică de unelte. Respirați melcul prin piele. Viziunea este foarte bună și vă permite să vizualizați spațiu la o distanță de un centimetru. Folosirea viziunii este recunoscută și iluminare.

Mollusk are receptori care se află pe talpa. Ele definesc forma și textura stratului de acoperire. Dacă nu este suficient de netedă, o membrană mucoasă specială ajută la mutare, care evidențiază melcul.

Persoanele descrise de noi sunt destul de rapide. Dăm tabelul de creștere, conform căruia totul va fi clar vizibil.

AHATHER IMMAKULYAT \ AHERHER PANTHER

1 lună – 2 cm

2 luni – 4 cm

3 luni – 6 cm

4 luni – 10 cm

AHATHER FULIKA

1 lună – 2+ cm

2 luni – 4+ cm

3 luni – 6+ cm

4 luni – 10+ cm

pe an completează înălțimea

AHATHER reticulta

1 lună – 3+ cm

2 luni – 7+ cm

3 luni – 10+ cm

4 luni – 14+ cm

pe an completează înălțimea

Archatatina margat ovum \ surulis

1 lună – 2-3 cm

2 luni – 4-5 cm

3 luni – 6-7 cm

4 luni – 8-9 cm

5 luni 10+ cm

Citește mai mult  Câte Pisici Scottish Fold live și ceea ce depinde?

Habitat și stilul de viață

Fiecare elev știe că toate melci vii în cazul în care cald și umed. Dar, dacă vorbim despre reprezentanții Akhatinov, se poate argumenta că această specie a fost deschis pentru prima dată în 1930 în China, în orașul Xiamen în semnificații subprivocial. Apoi, într-un fel această specie a căzut pe Pratas (Taiwan Island). Și cu răspândirea mână ușoară cuiva în India și Pacific.

Pe această distribuție de acest tip nu s-au oprit. Melc a continuat să cucerească insulele din Oceanul Indian, chiar și ajuns în Statele Unite ale Americii. Apropo, acum Akhatin este distrusă fără nici un regret. Poate că ar fi început să acționeze cu „extraterestrii“ și în Europa, dar climatul local nu a venit. Distribuție a eșuat, iar acum în țările europene, melci sunt crescute doar pentru placere.

Dacă luați în considerare faptul că Akhatins sunt percepute de oameni ca animale de companie, atunci putem spune în siguranță că au distribuție la nivel mondial. Rusia nu este o excepție.

Aici ei sunt imposibil de a întâlni pe străzi și în pădure, dar puteți găsi în laboratoarele în care elevii studiază. De asemenea, acest tip de moluște devine grozav în apartamente și case ale oamenilor. Pe site-uri în care toată lumea este oferită, Akhatinov vinde și cumpără iubiți de exotic.

Melcii mari sunt în cerere de nu e de mirare. Ele sunt nepretentioase în păstrarea și mâncarea. Fără zgomot și nu necesită o atenție constantă a proprietarilor. Și toate pentru că conduc o viață de noapte. În după-amiaza zilei de moluștele dori să-și petreacă timpul, ruperea în cel mai îndepărtat colț al acvariu sau terariu. Ascunde în principal în sol. Acest tip de melci au memorie pe termen lung: amintiți-vă toate evenimentele care au avut loc într-o oră. Ele pot determina, de asemenea, locul de hrănire și locul în care se află apă. S-a dovedit oameni de știință americani.

In salbaticie, moluștele sunt capabile să se deplaseze pe distanțe lungi, și fă-o foarte repede. Specială de mobilitate au indivizii tineri. Dar vechile melci încerca să păstreze un loc permanent de la care se accesează cu crawlere să mănânce. „Oameni vechi“, practic, nu lăsați colțul lor retras și nu se deosebesc de ea cu mai mult de 6 metri. Dar dacă purtați o moluscă aproximativ 25 de metri de habitatul său, este în măsură să găsească spate rutier.

Dacă există o condiții nefavorabile (secetă în natură sau în condiții proaste de detenție în acvariu), apoi Akhatina Fulika intră în hibernare. Ea poate dura șase luni. Unii crescatori rețineți că moluscă nu poate ieși din hibernare.

Prin urmare, din Africa Akhatin trebuie să fie tratate cu atenție. La schimbarea solului, încălcarea umidității, temperaturii sau modul de hrănire, animalele de companie poate reacționa prin anabyosis. Melcul „canale“ în sine, în adăpost, cu un secret special din compuși de var. Ele se usucă și de a crea o protecție de încredere.

Soiuri

O varietate de tipuri de melci uimitoare. Să încercăm să le ia în considerare mai detaliat.

  • Chiuveta Akhatina de ridicare poate să crească mai mult de 20 cm, are o formă conică. Buclele sunt rasucite sensul acelor de ceasornic și invers acelor de ceasornic. Acest lucru este Albinos melc (are un corp complet alb), dar chiuveta aruncă de culoare galbenă.
  • În Bhutan, câinii vagabonzi locale au murit, după ce a otrăvit de carne Achhatina Fulica Hamillei. În plus, Hemeli a început să atace terenurile agricole. Atitudinea față de ei este negativ.
  • În cazul în care temperatura păstrează în termen de 25-28 de grade pe tot parcursul anului, puteți găsi ACHATINA Fulica Umbilicata. În aceste părți, ea trăiește în pădurile, în câmpurile cu culturi, pe teritoriul zonelor umede.
  • Africa de Est, Tanzania, Kenya – Toate aceste țări sunt acasă la ACHATINA Fulica SINISTROSA. Acest moluscă are un maro coajă. Locuiește în modurile de temperatură care variază de la 23 la 28 de grade. Dar poate rezista și de a reduce temperatura la 2. Acestea sunt renumite pentru astfel de moluste de către colonii mari, care pot juca doar un singur melc. Dragoste climatice, caracterizat prin tropice umede.
  • Moluscă, avand o culoare variat (de la maro închis la brun omogen și lumină), numită ACHATINA Fulica (Ahatin Fulika Standard). Are un set standard de calități, care este inerentă în toate celelalte specii. Apropo, este de aceste persoane care sunt solicitate pentru cei care încep melci acasă ca animale domestice.
  • Melc, având un corp alb masiv și aceeași chiuvetă, – Aceasta este ACHATINA Fulica VAR – alb Jade. Pământul umed iubește.
Citește mai mult  Descrierea feedurilor Friskies

condițiile de creștere

Ele nu sunt atât de complicate așa cum se pare. Moluștele pot fi păstrate și în creștere într-un apartament obișnuit. Containerul din plastic, acvariu sau terrariu este cel mai potrivit. Locul de conținut ar trebui să aibă o bună aerisire. DNO Echiparea solului sau jetoanelor de înaltă calitate (nucă de cocos, lemn). Solul trebuie să ocupe o treime din acvariu. Ulterior, animalul dvs. de companie va putea să iasă în ea.

Păstrați evidența regimului de temperatură (22-26 grade) și umiditatea (65-75%). Așezați termometrul și o ceașcă cu apă în recipient și dacă ceva a mers brusc greșit, iar animalul dvs. de companie a căzut într-o hibernare, apoi creșteți temperatura conținutului la optimă și în fiecare zi pulverizați melcul cu apă caldă. Apoi totul va fi bine, iar moluștele va începe să vă mulțumească.

Alimentarea adecvată

Melcii de casă ar trebui să mănânce diversă. Akhatina ierbivore, astfel încât în ​​timpul iernii au nevoie pentru a freca și să dea morcovi în cantități mici, și puteți vă rugăm, de asemenea, fructe de sezon noastre pentru animale de companie. Ahantine nu va fi refuzat din amestecuri de cereale, alimente pentru pești, acestea pot fi tratate cu alimente de pui. Dieta zilnica trebuie sa contina de proteine ​​(18,28%).

În plus față de produsele alimentare de legume, gigant mănâncă moluste nisip, creta, pietre mici și oase. Nu este surprinzător, pentru că Akhatam are nevoie de o sursă de calciu, astfel încât coaja lor este puternică. Și dacă lipsește, ele vor începe roadere cojile unul față de celălalt.

Melci mici din această specie dragoste plante cu frunze foarte moi. Nu vă faceți griji cu privire la digestia lor, deoarece melci Ahatin Fulika poate determina produsele alimentare care ei vor beneficia. Hraneste Champignons preferate, pui fiert (1 dată pe lună), să terci fără sare. Este categoric imposibil de oferta de zahăr, sare, citrice și produse acru.

Cum să vă îngrijiți?

De la un melc mic puteți crește cu ușurință mare, dacă vă oferiți o bună îngrijire. Pentru a face acest lucru, hai să dăm terci de copil cu un conținut ridicat de calciu, un amestec de semințe de sol și cereale. Puteți să vă răsfoiți terciul fiert Ahain, ca parte a cărei parte ar trebui să fie trei cereale. Copiii nou-născuți hrăni alimente moi. Începeți să faceți nevoie în a doua sau a treia zi. Ei iubesc frunzele de salată, cretă, coajă de ouă, sepia.

Citește mai mult  Descrierea de rase de câini care nu miros ace

Curățați locul melcilor vii nevoie săptămânal, cu înlocuirea completă a substratului. Rezervorul este spălat cu apă simplă, săpun și produse de curățat nu pot fi utilizate. În plus, atunci când apar ouă, trebuie să fie eliminate, altfel numărul imens de tineri nu pot fi evitate. Trebuie să luați melc numai cu mâini curate, apă curgătoare. Nu aveți suficient pentru chiuvetă, este mai bine să poziționați o talpă PET.

Reproducere

În melci din această specie este specifică. Acest moluscă este hermafrodită (el are oua si ovare), iar corpul produce spermatozoizi și ouă, în același timp,. Prin urmare, un animal de companie este destul de capabil de a juca, în ciuda unei populații mici. Un melc trece un alt gamet.

Reproducerea are loc la atingerea unei anumite vârste, individul este asociat aceeași dimensiune. De asemenea, se întâmplă că achatins mici se împerecheze cu o cantitate mai mare. De obicei, o copie majoră joacă rolul de sex feminin.

Clearing continuă timp de o jumătate de oră, iar transferul de jocuri are loc în decurs de două ore. Ambele melci se poart intriganta: ele mângâi capetele reciproc. Sperma, care este transmisă de către partea melc a garanției sale, este păstrat în corpul durat aproape doi ani.

După împerechere, cele de sex feminin până la amână 300 ouă (viabilitatea lor este de 99%). Ea poate face acest lucru de până la șase ori pe an. După eclozare, moluscă este activ în creștere de peste șase luni, iar apoi creșterea sa încetinește. În natură, Akhatina trăiește aproximativ șase ani, dar în captivitate, ei pot trăi zece.

Despre conținutul Akhatina Fulika uite următor.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: