Angora Hamster: Caracteristicile rasei, conținutului și îngrijirii

Angora Hamster: Caracteristicile rasei, conținutului și îngrijirii

Hamsterii sunt animale drăguțe de dimensiuni mici care sunt iubite de mulți. Adesea, acești părinți de companie vă permit să începeți copiii mai mici. Există o cantitate imensă de rase și specii de animale similare. Hamsterii Angora sunt una dintre cele mai populare.

Descriere

Angora Hamster, ca orice alte hamsteri, are unele caracteristici specifice cu care este obligatoriu să se familiarizeze înainte de a cumpăra și de a începe un astfel de animal de companie.

Exterior și habitat

Angora hamster (al doilea nume al animalului este un hamster sirian) – acesta este un animal de companie, locul de naștere original al cărui Asia și America este luată în considerare. În aceste țări, animalele pot fi găsite în condiții naturale. Hamsterii Angora locuită preferă terenul cu climă moderată și un număr mare de vegetație.

Un hamster angora a fost obținut datorită unui aspect neobișnuit: datorită prezenței lânii Lohmata Long pe corpul său, care poate ajunge la o lungime de 2 cm la femele și o lungime de 6 cm la bărbați. Astfel, în aparență, puteți determina cu ușurință podeaua animalului.

O astfel de caracteristică externă a animalului seamănă cu pisicile Angora. Prin urmare, un animal și a însușit un nume similar.

Culoarea hamsterilor Angora poate fi destul de diversă. Se întâmplă atât monofonic, cât și sub forma unei combinații de mai multe culori: negru, alb, gri, bej, reperat.

În dimensiunile sale, animalele pot ajunge la 10 cm lungime, iar greutatea nu depășește de obicei 200 g. Coada la animalele de casă. În plus, este important de reținut că, în indicatorul său extern, Hamsterii Angora sunt similare cu porcii de mare. În legătură cu acest lucru, animalele sunt adesea confundate.

Caracter și comportament

Hamsterii Angora sunt o viziune destul de prietenoasă asupra animalelor în raport cu oamenii. Acesta este motivul pentru care cel mai adesea se reproduce în case unde locuiesc puțini copii. Rozătoarele siriene sunt supuse trenului și sunt considerate mai degrabă inteligente: ele pot fi obișnuite cu tava, precum și să învețe diferite trucuri.

Dacă începeți să vă antrenați și să învățați un hamster de la o vârstă fragedă, atunci mai târziu va îndeplini cu ușurință toate comenzile.

Nu vă fie frică să luați un animal pe mâini: obiceiul companiei umane, hamsterul nu va mușca și va arăta agresiune față de ceilalți.

Speranța de viață

Dacă vorbim despre indicatorii specifici referitoare la speranța de viață a hamsterilor Angora, atunci nu există un răspuns fără echivoc. Dacă vorbim despre cifrele medii, se crede că reprezentanții acestei rase de animale nu au mai mult de 2 ani. În același timp, este important să rețineți că, în cazul îngrijirii atente și îngrijite, precum și atunci când respectăm toate condițiile de conținut necesare, puteți prelungi durata de viață a animalului de companie de cel puțin 2 ori (până la 4 ani ). Angora Hamster, care este recunoscută ca un titular de înregistrare de lungă durată, este considerat un animal care a supraviețuit până la vârsta de 7 ani.

Citește mai mult  Câți ani au husky și ce depinde?

Dintre caracteristicile care afectează speranța de viață a hamsterului, ar trebui să menționăm:

 • Condițiile de naștere+
 • calitatea și nivelul de trai înainte de cumpărare+
 • mod de transport după cumpărare+
 • dietă+
 • condițiile de detenție.

Dacă respectați toate instrucțiunile specialiștilor și să asculte sfatul medicilor veterinari, nu se poate extinde numai în mod semnificativ durata de viață a animalului de companie, dar, de asemenea, îmbunătăți în mod semnificativ calitatea vieții sale.

selecție celulară și aranjamentul

Evident, să păstreze un animal de companie este necesară într-o celulă specială. Ai nevoie să aibă grijă că are suficient spațiu pentru activitatea vitală hamster normală, astfel încât nu obține celule prea mici. De asemenea, este important să vă amintiți acest lucru Celula trebuie să fie destul de puternic, deoarece rasa Angora este mult mai mare (și, prin urmare, mai puternic) alte tipuri de hamsteri.

PET dvs. de companie poate deteriora tija celulei sau poate sparge ușa nesigură și ieși din locul de conținut. În cazul în care hamsterul reușește să părăsească celula, atunci consecințele negative pot fi în mod inevitabil: de exemplu, animalul poate fi aprins cablarea. Prin urmare, este necesar să se acorde preferință produselor din materiale de înaltă calitate care și-au dovedit fiabilitatea și forța lor.

Obligatoriu în celula animalului dvs. de companie ar trebui să fie o roată de rulare, deoarece hamsterii angora au nevoie de multe pentru a vă deplasa. Amintiți-vă că roata de rulare, ca toate celelalte componente ale carcasei animalului, trebuie să corespundă dimensiunii sale (inclusiv blană lungă).

Celulele inferioare sunt recomandate granular special, și nu umplutură obișnuită. Acest lucru se datorează faptului că rumeguș va fi încurcat în lână de hamster lung, acesta va trebui să fie curățate în mod regulat, și mici particule solide vor crea dezavantaje semnificative ale animalului.

Conținut și îngrijire

Angora hamster este destul de simplu pentru a menține la domiciliu, deoarece nu are nevoie de nici o abordare specifică a conținutului său. Este mulțumită astfel modestia și non-dependenta, aceasta rasa de hamsteri a câștigat dragostea de mulți oameni. În primul rând, este important de remarcat faptul că medicii veterinari și biologi interzic scălda de hamster. Lucru este că constatarea animalului în apă va duce la o subrăcire, și, ulterior, – și la diferite boli mărunte.

Citește mai mult  Haird American Cocker Spaniel

Pentru a șterge hamster de la diferite tipuri de poluare, precum și de a efectua proceduri de igienă, ar trebui să fie făcut, nu apă, și băi de nisip. Și nisipul ar trebui să fie absolut curat. Cel mai bun dacă îl achiziționați în magazin pentru animale de companie, și apoi petrece procedura quartzing. În plus, pentru a oferi un aspect elegant și bine întreținute plăcut pentru animalele de companie, acesta trebuie să fie combinate în mod regulat cu o scoică specială.

Un element important al conținutului și de îngrijire – curățarea sistematică a celulei. Ar trebui să se facă cel puțin o dată în 7 zile (după cum este necesar, este posibil să se curat și mai des). La momentul de curățare a animalului de companie ar trebui să fie luate din celulă și a pus-o într-un alt loc. O minge de mers pe jos este potrivit, o celulă portabil sau chiar un borcan de sticlă simplu.

Celula principală a hamsterului trebuie spălate cu apă caldă, fără a folosi detergenți sintetizate chimic. După încheierea procedurii de hamster pot fi plasate înapoi în celulă. Amintiți-vă că, în lipsa curățarea regulată a celulei (și mai târziu animalul în sine) va începe să facă un miros neplăcut și va deveni o sursă de reproducere a diferitelor bacterii rău intenționate, care sunt periculoase nu numai pentru hamster, dar, de asemenea, pentru oameni.

Și, de asemenea, o atenție specială merită dieta. Se crede că ar trebui să mănânce hamsteri boabe de cereale. Cu toate acestea, acest lucru nu este în întregime adevărat. In dieta animalelor pufoase, în plus față de cereale, ar trebui să includă vitamine. Pentru a asigura o astfel de nevoie pentru hamsteri in magazine pentru animale de companie special integrat alimente sunt vândute. In plus fata de hrana pentru animale, hamsteri pot fi dovedite:

 • Legume: Mere, dovleac, salată+
 • VERDE: marar, patrunjel+
 • semințe+
 • Orekhi.

Pentru produsele interzise includ:

 • varză+
 • cartof+
 • usturoi+
 • ceapă+
 • citrice.

Mod de alimentare – de 2 ori pe zi. Și pe tot parcursul zilei ar trebui să fie completate în mod periodic de către stocurile de apă rozătoare.

rozătoare siriene sunt animale termice iubitoare frumoase. Dacă temperatura aerului din încăperea în care sunt conținută, scade mai mică de 10 ° C, atunci hamsterii se încadrează în hibernare. Pentru a le trezi, luați animalul în mâini și încălziți-vă cu căldura lor. De aceea este necesar să se mențină regimul de temperatură constantă. În sezonul rece, acest lucru se poate face cu ajutorul dispozitivelor obișnuite de uz casnic: aparate de aer condiționat, încălzitoare, șeminee.

Citește mai mult  Totul despre papagalul lui Koroell

Este important să rețineți că Veterinarii nu interzic să conțină mai multe hamsteri într-o singură celulă. Cu toate acestea, amintiți-vă că Dimensiunea celulei trebuie să permită fiecăruia să funcționeze în mod normal și să-și mențină activitatea vitală la nivelul corespunzător. Și ar trebui să fie, de asemenea, amintit că Este imposibil să conțină mai mulți bărbați într-o singură celulă. În caz contrar, ei vor arăta semne de agresiune explicită unul cu celălalt și chiar vor lupta. Rezultatul unor astfel de coliziuni poate fi moartea unuia sau a ambelor animale, fie, cel puțin, vătămări grave ale animalelor.

Boluri

Angora hamsteri sunt supuse unui număr mare de boli. De aceea, este important să-și îndeplinească toate activitățile care părăsesc care sunt destul de simple. Cele mai comune boli ale rozătoarelor siriene pot fi atribuite:

 • diaree – apare în cazul supraalimentării legume crude+
 • Constipație – indică o lipsă de lichid în organism+
 • Raceala si gripa – cauza frecventa aparitiei acestor boli devin o varietate de proceduri de apă+
 • boli infecțioase+
 • cistita+
 • lichen+
 • Inflamația saci de obraz – pot apărea datorită deteriorării obiectelor ascuțite.

În manifestările de semne de boli, ar trebui să contactați medicul veterinar.

Reproducere

  Femela de hamsteri Angora donted copii destul de repede: în doar 2 săptămâni. Acesta este motivul pentru care (dacă nu intenționați creșterea animalelor) într-o celulă nu este recomandat să conțină animale de diferite etaje. Numeroase urmași vor apărea în curând. La un moment dat pot adăuga de la 4 la 18 persoane noi. În același timp, merită să știți că femeile pot mânca rândurile în întregime sau parțial.

  Desigur, este mai ușor să obțineți descendenți de la tinerii hamsteri: Animalele sunt gata să reproducă de la vârsta de 1,5 luni. Unde puteți asocia hamsteri nu numai unul, ci și de diferite rase. Animalele sunt, dacă este posibil, ar trebui să fie aceleași dimensiuni.

  Ce greșeli permit noilor veniți să aibă grijă de ANGORA Hamster – în videoclipul de mai jos.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: