Apă spaniel: caracteristici, tipuri și subtilități de conținut

Apă spaniel: caracteristici, tipuri și subtilități de conținut

Spaniel de apă este unul dintre cei mai mari câini din lume și, în același timp, una dintre cele mai vechi. Aceste animale sunt hardy, îndrăzneț și destul de jucaus. Ele se disting prin intermediul inteligenței ridicate și abilitatea de a vâna, astfel încât animalele de companie este adesea stabilită ca un câine de familie sau un câine sportiv.

Istoria originii

Spanielul de apă este unul dintre cei mai vechi câini din întreaga familie de Spaniel. În timpul săpăturilor arheologice de lângă Lacul Lagur, au fost descoperite rămășițele unui astfel de animal – de estimări aproximative, acestea se referă la VII-VIII secolele. Aceste animale pot fi găsite în partea de sud a Irlandei pe malurile râului Shannon. Potrivit cronicilor conservate, mai multe spanieli de apa au fost prezentate la regele Franței Sir Robert Cecil în 1598.

În 1607, prima descriere a spaniel, iubitoare stropirea cu apă. Caracteristicile distinctive ale unui astfel de animal a devenit lung lână în bucle mici si o coada buna – a fost pentru acest aspect neobișnuit de câini numit șobolani.

În secolul al 19-lea, în țările din Lumea Veche, rasele de câini au început să rapid, în această perioadă, cele mai multe rase au fost încrucișate. Nu a scăpa de soarta și prepelicar similare – a fost trecut cu setter irlandez, pudelul și retriever creț. Începând cu 1859, aceste animale au început să participe la concursuri și expoziții internaționale, iar în 1866 reprezentanții rasei au reușit să ia primul loc și de a obține recunoașterea la nivel mondial. Cu toate acestea, standardul oficial al Rock a fost aprobat numai după secol – în 1990, iar în 2001 s-au făcut modificări.

Răspândirea maximă a Rat Spaniel a primit în Irlanda, Anglia, precum și în America. Animal recunoscut ca un vanator excelent pentru joc acvatic, acesti caini sunt înotători rezistente și puternice.

lână lor se caracterizează printr-un efect hidrofug pronunțat, astfel încât animalele de companie se simt minunat în mediul acvatic.

Descriere

Spanielurile de apă au o serie de caracteristici distincte care le disting printre alte rase. Acesta este cel mai mare câine cel mai mare de tipul cel mai nobil. O caracteristică caracteristică este lână curbată. Carcasa este mare, dar în același timp nu atât de mult încât animalele să pară voluminoase.

Temperamentul de apă Spaniel este destul de echilibrat, ei găsesc întotdeauna o limbă comună cu bebeluși, adesea se comportă ca educatori mai în vârstă de nanny. Veselia unui astfel de animal de companie poate invidia orice alte animale de companie – Spaniels sunt gata dimineața până seara pentru a vă bucura de proprietarii noștri cu optimism și prietenos. Acești câini sunt cu adevărat legați de proprietar și de toți membrii familiei sale, încercând să arate bucurie de fiecare dată când sunt aproape.

Spanielurile de apă și în timpul nostru sunt adesea folosite pentru a vâna pene de apă cu apă, în timp ce în fața lor au pus sarcina de a scoate păsările din pădurile de vegetație a apei – vânătorii sunt luați. Cu toate acestea, pe uscat, aceste animale de companie vor fi un ajutor bun.

Citește mai mult  Argint British Chinchilla: Descrierea și conținutul pisicii

Datorită mișcărilor rapide și aproape cele mai scăzute, ele conduc rațele indiferent de locul în care acestea sunt în pădure sau pe teren.

Spanieluri de apă Extrem de curios, ele arată un interes deosebit în cunoașterea întregului nou și necunoscut. Ține minte, Acești câini categoric nu tolerează educația aspră, Dresser rigid folosind metode de bici. Nu este permis să ridice vocea și să afecteze fizic câinele. În formare, merită o preferință pentru lecția de repetare consecventă, altfel câinele va crește agresiv, nervos și potențial periculos pentru o persoană.

Rasa este diferită Activitate înaltă, Prin urmare, proprietarul trebuie să ofere un animal de companie Prezența permanentă a încărcăturilor sportive, Zilele de zi cu zi cu ocazia de a alerga și de a se fora. Supravegherea prelungită în aviar și în singurătatea apartamentului urban nu duce la nimic bun – animalul începe să se trezească, devine apatic și poate chiar să se îmbolnăvească serios.

Specificații

În conformitate cu standardele de stâncă, lungimea spanielilor din greabăn, de obicei, nu depășește 46 cm, greutatea cățelelor corespunde la 18 kg și bărbați – aproximativ 20 kg.

Capul trebuie să fie în mod necesar proporțional cu corpul. Morda alungită, expresia sa este foarte inteligentă și inteligentă. Craniul are schițe largi și puternice. Nasul este de obicei alocat, este destul de larg, cu nările mari de maro închis, aproape negru umbra. Buzele sunt aproape de dinți, suprafața lor este destul de netedă.

Ochii sunt ușor rotunjite, de regulă, livrate pe scară largă. Curcubeu coajă galben-maroniu sau întuneric. Pleoapele adiacente globilor foarte strâns. Urechile se încadrează pe nivelul ochiului animalului.

Lungimea coastei este medie, curbează arcul. Labele din față de dimensiuni moderate, bine dezvoltate și puternice, drepte și foarte puternice. Musculatura pe coapsele dezvoltate. Lână curl, moale, neapărat prezentă sub.

Vizualizări

Cele mai frecvente soiuri de rasă sunt cele mai frecvente.

 • irlandez. Acesta este un câine puțin mai mult decât toate celelalte rude. Greutatea corporală atinge 30 kg, iar creșterea ajunge până la 60 cm. trăsătură caracteristică a acestor animale – coadă de șobolan. Trunchiul este acoperit cu bucle destul de mici, în întregime, excepție este doar botul și secțiunile inferioare ale membrelor – există o lână netedă și destul de scurt. Când eviți un câine, vă puteți simți o criză ușoară a capacului de lână. Din capul câinilor de acest fel, un mic chub se blochează – își protejează ochii.

 • Olandeză. Aceste spanieluri sunt maro sau negre, se întâlnesc mai puțin frecvent cu spoturile albi. Câinele se distinge printr-un temperament agresiv, deoarece este potrivit pentru crescatorii cu un caracter solid și rigid, capabil de a rupe de penetrarea unui animal de companie.

 • Engleză. Câinele de culoare negru peg sau ciocolata-peg, trunchi acoperă lână cu bucle, în zona întunecată este mai lungă.

Recomandări pentru alegerea unui catelus

Dacă intenționați să cumpere spaniel-ul de apă, atunci cel mai bine este să contactați pepinierelor străine. Faptul este că în Rusia și țările CSI numărul de pepiniere pot fi numărate pe degete, și anunțurile de pe propunerea unor astfel de pui apar rar – nu a înregistrat oficial o singură pepinieră rasa specializate.

Citește mai mult  Recomandări pentru alegerea pasta de dinti pentru câini

Puteți găsi un catelus bun prin contactarea cluburile americane și engleză, fie în FCI. În SUA, prețul unui catelus incepe de la $ 900, iar în Anglia le puteți cumpăra pentru 1000 de lire sterline.

Nu există date în țara noastră, deoarece populația este extrem de mică.

Hrănire

apa de alimentare spanieli produse preferabil naturale de înaltă calitate. Acest lucru contribuie nu numai la cea mai bună auto-Wittig de câine, dar încă vă permite să mențină starea normală de lână sale. Dacă sunteți din cauza ocupării forței de muncă, aveți posibilitatea de a se angaja în produse și hit-uri de gătit, puteți contacta feed-uri gata făcute, dar necesare premium sau de super clasa premium.

Atunci când alimentarea orice Spaniel de apă, trebuie respectate anumite reguli:

 • Este interzis pentru a da animalelor de companie dulciuri, alimente gras și afumate+
 • Este recomandabil să pâine și alte produse Evitați de panificație+
 • Hrănirea trebuie să fie echilibrat – aproximativ 70% din dieta trebuie să fie produse din carne (vită, carne de vită și de miel)+
 • O dată pe săptămână sau o altă puteți adăuga sub-produse de înaltă calitate pentru a le – ficatul sau inima+
 • Din când în când, poate fi administrat puiul și curcanul, dar pentru a vă transpune păsările de companie, nu este complet necesar+
 • La fiecare 10 zile peștele este permis, dar nu neapărat soiuri albe cu conținut scăzut de grăsimi+
 • Restul de 30% ar trebui să cadă pe cereale, cât și legume și fructe+
 • mash pentru a fi sigur de a adăuga verdele tăiate sau varză de cereale+
 • O dată pe săptămână a permis includerea ouălor și brânzei de cabană cu conținut scăzut de grăsimi.

Puii de până la șase luni sunt hrănite de 4-5 ori pe zi. Pe măsură ce ajung la vârsta de 6 luni, numărul de hrănire treptat ajustat la 2, iar valoarea porțiunilor propuse, dimpotrivă, a crescut.

Ține minte că Spaniel – caine inalt, cu un piept puternic, astfel încât acestea să poată fi dificil să mănânce dintr-un recipient pus pe podea. Este recomandabil să folosiți suportul, a cărui înălțime corespunde cu înălțimea sternului.

O jumătate de oră după hrănire castron ar trebui să fie eliminate, chiar dacă produsele alimentare propusă nu finisare.

Este foarte important ca animalul are întotdeauna acces la apă potabilă curată.

Îngrijire

Spaniel de apa este de preferat să se mențină într-o casă privată, cu un teren mare de uz casnic. Pet este permisă în voliera, în această versiune a cabinei trebuie să fie izolate. Dar, în orice caz, animalul ar trebui să aibă posibilitatea de cea mai mare parte a zilei liber de mers pe jos în jurul valorii de curte.

Trebuie remarcat faptul că Pentru viața în apartament, spanieli de apa poate fi destul de ușor de adaptat, dar în acest caz, proprietarii trebuie să le ofere activitate fizica constanta – 2-3 o singură dată de mers pe jos durată de cel puțin o oră, de preferință, pe un echipat special pentru site-urile de câine. Câinele ar trebui să poată să vină în jos și cel puțin o dată pe săptămână să înoate. Bine ati venit Jocuri active imitând de vânătoare, emiterea de sarcini pentru identificarea obiectelor și a contactelor cu alti caini.

Citește mai mult  Alimente pentru pești Artemy

Foarte important grijă în mod corespunzător pentru lână, Îngrijirea este destul de simplă, dar trebuie să fie cu siguranță frecventă. Avantajul rasei este severitatea slabă a pălării sezoniere, cu toate acestea, lână are nevoie de luptă regulată. Dacă nu acordați suficientă atenție acestei proceduri, buclele de câine vor începe să scadă și să închidă accesul la capacul pielii pentru inspecția sa pentru apariția paraziților – căpușe și purici.

Lana este pieptănată de cel puțin 2 ori pe săptămână. Utilizați mai întâi o perie cu o peră mijlocie, care colectează murdăria acumulată, iar apoi un pieptene cu dinți mici vine în curs – părul mort este excretat și foliculii de păr sunt masați.

În căldura anului ar trebui să permită în mod regulat câine să înoate în rezervor – Aceasta contribuie la formarea buclelor curbate. În timpul rece, câinele trebuie să fie scăldate sub duș, pentru aceasta, șampoane speciale pentru câini sunt adecvate, iar instalația de aer condiționat nu este de dorit, deoarece duce la bucle.

La fiecare două sau trei luni, este recomandabil să se taie animalele de companie, cel mai bine este de a contacta serviciile profesioniștilor.

Instruire și educare

Apa Spaniel este un caine inteligent si foarte inteligent, care, în mâini bune dă perfect grijă de Dresser și educație. Un animal din aceasta rasa are nevoie de socializare timpurie și cuprinzătoare, ea are nevoie de moale, dar abordarea încrezător. Nu ar trebui să reducă animalul de companie. Absența dorinței lui să-l asculte, dar în același timp, grosieră efectele fizice și țipete duce doar la faptul că animalul se va închide în sine și nu mai vrea să continue învățarea.

Ar trebui să fie negociat în minte Irish Spaniel se manifestă într-o varietate de sporturi, de regulă, sunt implicați în competițiile privind agilitatea.

Numai proprietarul ar trebui să fie angajat în creșterea unui câine, care va atinge respectul pentru câine cu acțiuni încrezătoare. Umiditatea standard, repetarea reutilizabilă a aceleiași lecții nu duce la rezultate bune – câinele începe să rateze și pur și simplu refuză să-i execute datele.

Checologii experimentați recomandă să dea preferință jocurilor cu o abordare stimulantă – numai în acest caz pot fi obținute rezultate rapide și bune.

Speranța de viață și sănătatea

În general, spanielurile de apă trăiesc 10-14 ani. Ei au o imunitate bună din natură, acești câini au fost influențați și o sănătate excelentă. Destul de repede se adaptează la cele mai nefavorabile situații de viață și, prin urmare, rareori bolnavi.

Cu toate acestea, există, de asemenea patologie tipic pentru aceasta rasa, care pot apărea în linii cu o anumită periodicitate, sunt atribuite acestora:

 • Hipertiroidismul+
 • articulații displazie de sold+
 • secol+
 • procesele tumorale+
 • epilepsie+
 • patologia urechii+
 • Boală de piele.

Despre cum să aibă grijă de spaniel-ul, puteți afla mai multe.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: