Aquarium Soma: Soiuri, sfaturi privind îngrijirea și reproducerea

Aquarium Soma: Soiuri, sfaturi privind îngrijirea și reproducerea

Aquarium Soma – Creaturi uimitoare, frumusețea exotică din care puteți admira infinit. Aspectul lor distruge complet ideea umană despre cum ar trebui să arate peștele. Ei nu au scale – în loc de corpul ei protejează pielea acoperită cu mucus sau o coajă complicată constând din plăci osoase. Cu toate acestea, această caracteristică nu le face neatractive. Dimpotrivă, fiecare reprezentant al diversității uriașe de specii de SOM este neobișnuită și chiar fermecătoare. Ce tipuri de aceste pești sunt populare cu acvariștii? În ce condiții de conținut au nevoie? Care sunt caracteristicile îngrijirii pentru acvarii Sommii? Spuneți despre tot în acest articol.

Descriere

După cum se menționează într-o serie de surse, capturile de acvariu sunt una dintre cele mai vechi soiuri de pește de la cele conținut acasă.

Potrivit unor rapoarte, vârsta rămășițelor strămoșilor lor antice descoperită de oamenii de știință în timpul săpăturilor este calculată de zeci de milioane de ani!

Diversitatea speciilor de acvariu SOMS este extrem de mare. Există, de asemenea, foarte mici reprezentanți ai faunei acvariu, ale căror dimensiuni nu depășesc perechile de centimetri, și indivizii relativ mari, ajungând la o lungime de 35-40 cm și mai mult. Soma-giganți sunt găsite, capabile de a ajunge la 1-2 metri lungime, dar acasă nu le conțin.

Acești locuitori uimitoare ale corpurilor de apă interne au culorile cele mai diferite. Corpurile lor au adesea o formă neobișnuită. Cu toate acestea, aproape toate capturile de acvariu unește mai multe trăsături comune. În primul rând, toate duc un stil de viață de jos, preferând să rămână la o adâncime. În al doilea rând, pentru acvariu Somov este caracterizata prin activitate de seară sau de noapte. Odată cu debutul întunericului, ei, cum ar fi conifere lor mai mari, care trăiesc în sălbăticie, pluti din adăposturi în căutarea de produse alimentare.

O altă caracteristică specifică inerentă tuturor soms – prezența unui fascicul de mustăți sensibile situate la gura. Ele ajuta pește pentru a naviga în mediu și extract de produse alimentare.

Reprezentanți ai unor specii de soms au scuipă puternice și ascuțite pe aripioare și panouri osoase. Injectarea aleatorie despre un astfel de vârf poate fi extrem de dureroasă, deci ar trebui să tratați astfel de reprezentanți ai SOMS cu o precauție maximă.

Majoritatea acvariului Soms posedă un caracter pașnic. Ei sunt capabili să se ridice cu mulți reprezentanți ai Fauna Mondială a Acvariului. Cu toate acestea, printre care, există și agresori reali care sunt capabili să prezinte o amenințare la adresa altor locuitori ai acvariului.

Aquarium SOMS sunt deseori numite „curățători” sau „acvariu sanitar”. De fapt, Selectarea resturilor de alimentare nesupravegheate și semiconductoare din partea de jos, aceste pești contribuie la menținerea curățeniei în rezervor. Această caracteristică este adesea interpretată de acvariile neexperimentate incorect. Având în vedere că animalele de companie de existență sunt suficient de alimente din partea de jos și alge, nu acordă atenție dieta completă a somnului.

O astfel de abordare desconsiderare poate duce la moartea peștilor de fund, care necesită de fapt, hrana pentru animale speciale.

În general, capturile sunt creaturi foarte nepretențios, care nu sunt dificultăți speciale. Compus din condiții confortabile pentru ei, acvarist poate crea o fabuloasă frumoasă și armonioasă regat sub apă într-un rezervor de origine.

Tipuri și pictură

Multe tipuri de soms sunt populare atat printre acvaristi amatori începători și în rândul profesioniștilor. Reprezentanții unor specii sunt evaluate pentru inofensive și temperament iubitoare de pace, altele – pentru luminos și colorat exotice, al treilea – pentru formele bizare ale corpului. Mai jos sunt numele cele mai populare tipuri de capturi de acvariu.

Agamix sau Steaua Omcom – una dintre cele mai neprecere varietăți de acvariu SOMS, ușor de înțeles cu aproape tot felul de pește (cu excepția cichlidelor mari). Dimensiunea corpului adulților variază de la 10 la 12 centimetri în lungime. Aceste creaturi au corpul puternic și ușor alungit, o formă triunghiulară mare. Corpul și aripioarele de pește – Culoarea brună de cafea acoperită cu spoturi rotunde mici. Pe coada aripioarele pete îmbinare în dungi transversale. O mustață – dungi, cu întuneric alternativ și zonele luminoase. Speranța de viață a agamixes poate ajunge la 10 de ani.

Coridoare – reprezentanți ai echipei, în habitatul natural al bazinelor hidrografice a Amazonului și Orinoco. Total cunoscute aproximativ 150 de specii de pești aceste mici iubitoare de pace.

Pigmere – reprezentant Dwarf de tipul de coridoare, lungimea corpului, care este de numai 2-2,5 centimetri. Acest pește are un corp elegant alungit, un cocoș alungit și o aripă de coadă cu două legături cu capete ascuțite. Federații – Shade transparente, griști. Pictura Corrido Pagming Cutie – Argintiu-gri sau maro gri. De-a lungul corpului și a fundului buricului de pe ambele părți trec 2 dungi neagră neagră. coridoare Pigmeli sunt pești de artă, care au nevoie de prezența rudelor.

Citește mai mult  Totul despre pisici persane albe și pisici

Din acest motiv, se recomandă să se conțină acești copii în acvariu cu un pachet, nu mai puțin de 10 persoane.

Leopard Somik – Un alt mic reprezentant atractiv de tipul coridoarelor. Dimensiunile corpului adulți sunt aproximativ 6 centimetri. Peștele posedă o culoare foarte remarcabilă a leopardului: toate tancurile galbene gri decorează numeroase modele negre de înfășurare. De-a lungul liniei centrale a bovinelor leopard, trei linii întunecate constând din puncte și accident vascular cerebral întuneric întindere. Pentru această caracteristică a acestor pești sunt, de asemenea, numite „trei-line“. Un alt detaliu caracteristic aspectului lor – prezența unui spot negru rotunjită pe dorsal aripioara.

Venezuela Orange – reprezentant foarte spectaculos de tipul de coridoare, notabile pentru culori luminoase, temperament iubitor de pace și blajin. Lungimea corpului coridoarelor portocalii venezuelene nu depășește 7,5 centimetri. Pește posedă o culoare foarte atractiv, care combină gri-turcoaz și culori suculent portocaliu. aripioarele spinării și coada – transparent, umbra portocaliu blând. Cap de vopsit în culoarea gri-turcoaz cu lovituri de liliac.

ucigaș siamez – som acvariu de apă dulce, ale căror dimensiuni nu depășesc 12 centimetri. Acest pește se distinge prin mobilitate și energic. Când sunt păstrate într-un acvariu cu alte specii de pesti, rareori se manifesta agresivitate. Cu toate acestea, fiind un pradator, koskka siameza reprezintă încă o amenințare pentru pești de acvariu mic și se prăjește. Colora corpului coyxian – Buro-negru, diluat trei Stripes Stripes Lumina Shade. Înapoi aripioare – culoare închisă, coadă – galben deschis.

Panak – reprezentantul spectaculos de apă dulce al Colts. Lungimea corpului acestor pește, în funcție de specie, poate varia de la 7,5 la 40 sau mai multe centimetri. Spin și Boca Panakov acoperite cu plăci osoase de culoare întunecată. Aripile vitroase și în piept sunt pline de vârf ascuțite. Acești pește conduc un stil de viață de jos, ascunzând după-amiaza în adăposturi și vânătoare noaptea. Panaki, fiind prădători, reprezintă o amenințare la adresa peștilor mici. Cu toate acestea, ele nu sunt influențate și alge, iar rămășițele animalelor nevertebrate.

Somomik-Inechor – un reprezentant miniatural suficient de nepretențios al unei într-o zi, durata corpului care nu depășește 3 centimetri. Contururile corpului său reamintesc vizual ancora. Colorarea variază de la cafeaua ușoară la maro închis. Acești pești se disting printr-un temperament foarte liniștit și calm, de bună pentru a obține, împreună cu alte tipuri de dimensiuni similare de pește.

Emerald brose – Foarte atractiv reprezentant al soms adăpost. Dimensiunile corpului unui cont individual adult timp de aproximativ 8 centimetri. Pește are un frumos colorat, trecând de la culoare ușor smarald pe spate într-o nuanță de culoare bej deschis pe un ticălos. Ciorbe sunt pești de artă, astfel încât acestea ar trebui să le conțină, în valoare de mai multe persoane.

Sindontis Dalmatin – captator de acvariu foarte spectaculos, care, cu Părăsirea competent, poate trăi aproximativ 15 ani. Dimensiunile corpului adulților sunt capabile de a ajunge la 20 de centimetri. Pește are un corp alungit elegant, de culoare deschisă, cu pete de culoare închisă. Aripioarele de aripioare au o tentă albăstruie. Somiki-Dalmațienii sunt considerate excelente „cartușe“ de acvarii.

Jaguar Sindont – Un alt reprezentant frumos al echipei, în sălbăticie, găsit în apele de apă dulce din Africa de Vest. Remarcabil de culoare alb-auriu, modelul său de marmură diluată de fâșii maro. Pește poate ajunge la o lungime de 12-18 centimetri.

Cu dreptul de a părăsi synodone Jaguar, acesta este capabil să trăiască timp de aproximativ 12 de ani.

Som Gunter, Peacock Som sau păun ochi de pește – Elegant si agil, fara pretentii la condițiile de detenție. Are un corp de culoare gri-argintiu ușor alungit, cu spectaculoase marcate în apropierea branhii, care seamănă cu o pată cu o coadă de păun. În domeniul gurii sunt 4 perechi de mustăți. Atunci când aceste capturi de reproducție, trebuie să se țină seama de faptul că acestea sunt colorate.

Auto-pelerin COM – pește mare parte de ruinare, în condiții artificiale de conținut în creștere de până la 30-40 de centimetri. Caracteristica sa uimitoare este prezența a doi plămâni primitive, care permite pește pentru a supraviețui în absența apei timp de mai multe ore. Culoarea corpului variaza de la brun-negru la maro pal. Foarte rar sunt interconectate Somi-Albinos. Când reproducție, sacii de sălbatici ar trebui să fie amintit faptul că există piroane otrăvitoare pe corpul lor, o injecție, care provoacă durere severă și amorțeli ale membrelor.

Citește mai mult  Câți ani trăiesc canvari și ceea ce depinde?

Otocycllus – Un mic reprezentant al familiei intr-o zi, in special apreciate printre acvaristi. Acest pește este o algă activă care ajută la menținerea curățeniei în acvariu. Dimensiunea corpurilor lor poate varia de la 2,5 la 5,5 centimetri. Corp Culoare – maro auriu. Partea superioară a corpului în zona capului este vopsit într-o culoare maro mlastina. O bandă întunecată trece de-a lungul corpului pe ambele părți. Speranța de viață medie a otocyncinuses este de aproximativ 5 ani.

Gerinoylus galben sau somn – mici pești de apă dulce, în condiții de acvariu în creștere de până la 12-15 centimetri. Corp Culoare – Lumina sau galben saturate. O trăsătură caracteristică a acestor pești este gura ventuzei, care curata spatiul de acvariu din alge. Cu toate acestea, la maturitate, aceste creații pot reprezenta o amenințare pentru ceilalți locuitori ai acvariu. Squading la corpul unui alt pește, Gerinoylus poate provoca daune moartea.

Prin urmare, le conțin numai cu pești mari și mobile.

Piraar sau roșu-cuțit – una dintre cele mai vechi tipuri de cantități mari, în habitatul natural capabil de a ajunge la o lungime de doi metri. Pestele este notabil pentru pictura interesant. Partea din spate a acestui somn poate fi un maro-maro, teracota sau aproape negru. Boca vopsit intr-o nuanta galben pal, burta – alb. Aripioarele de coadă și partea superioară a fritului dorsal – umbra roșie portocalie. Acest pește este considerat destul de vrăjitor, foarte activ, dar cu acest lucru foarte stânjenit.

Platidoras sau cântând Somomik – unul dintre cele mai frumoase pești care utilizează deosebit de popular în rândul acvariștii. Ei sunt pașnici, hardy, calm. Cu toate acestea, caracteristica lor unică constă în capacitatea de a face sunete neobișnuite. platids dungate fără probleme transporta condiții dure de mediu. În plus, acestea sunt ușor de a obține, împreună cu alți pești non-agresive de dimensiuni medii.

Olive Somik – pește mare de apă dulce din familia lui Ictalurov. Lungimea corpului unui individ adult poate ajunge la 1,6 metri și, prin urmare, aceste creaturi prădătoare sunt de obicei crescute în acvariile decorative și publice. Culoare tradițională – Gri solid de măsline. GRUCO Pictat în culoarea gri-perla. Mustață lungă gri în jurul unei guri largi dau acestor pești un pic minunat, dar un aspect foarte expresiv.

Brachiplatist sau tigru som – Predator carnivor mare, hrănirea pe pește și crustacee mari. Când conținutul dintr-un mediu artificial necesită o mulțime de spațiu liber. Culoarea acestui pește spectaculos, combinând dungi întunecate și ușoare, seamănă cu o piele de tigru. Tiger COM are un corp curbat alungit, a fost alungit si un mic cap în formă de pene.

Conține aceste prădători în companie cu alte pești (în special dimensiunea mică).

Cum de a distinge o femeie de la bărbați?

Diferențele specifice în femelele lui Somov de la bărbați depind de speciile și caracteristicile acestor pești de acvariu. Cu toate acestea, există o serie de anumite criterii generalizate prin care puteți distinge somnul unui băiat de la o fată.

De obicei femelele Somov sunt mai mari decât rudele lor de sex opus. Ei au un corp mai masiv. Liniile abdomenului la femele adesea îndoite cartea. Bărbat, de regulă, are un corp subțire, un pic alungit. Colorarea lor este aproape întotdeauna mai strălucitoare și mai eficient de colorat.

Una dintre trăsăturile caracteristice ale bărbaților – prezența unui tubercul vizibil în apropierea gaurei anale de pe pantaloni. La femelele din acest loc există o mică deschidere de oval.

Cum de a alege?

Planificarea în viitorul apropiat pentru a deveni un proprietar fericit al capturilor de acvariu, merită să luăm în considerare o serie de parametri importanți. Primul lucru de luat în considerare este comportamentul peștilor de un singur tip sau al altui. Unele tipuri de capturi sunt capabile de pașnic față de pietre în mod pașnic, în timp ce altele sunt mai aglomerate și impulsive – pot învinge cu ușurință interiorul acvariului.

Este extrem de important să se analizeze dacă peștele este prădător. Această condiție trebuie luată în considerare dacă omomele sunt planificate să conțină într-un acvariu comun cu alte pești. În același timp, dimensiunile mici ale Som la toate declara securitatea pentru ceilalți locuitori ai acvariu.

Exemplele sunt cunoscute atunci când odată o lungime de 12-15 centimetri mânca vecinii lor o dimensiune mai mică mai mică.

Dimensiunile individului adult – un alt criteriu important care ar trebui luat în considerare la alegerea acvariului SOMS. Deci, prăjituri frumoase și mici de un somn roșu născut inițial de aproximativ 5-8 centimetri. Pe viitor, aceste creații sunt capabile să crească până la un metru și jumătate lungime.

Un alt parametru la care doriți să mergeți la alegerea Omomics – Sănătate. Deci, atunci când cumpărarea ar trebui să acorde o atenție la comportamentul peștelui, coloritul și starea externă. bovine sănătoase, de obicei, se comportă cu calm și flegmatic, are o culoare care corespunde standardului de tipul său, și nu are leziuni vizuale asupra organismului.

Citește mai mult  Tot ce trebuie sa stiti despre Sharpes negru

Regulile de bază ale conținutului

Aquarium Soma – creaturi nepretentioase. Cu toate acestea, sănătatea și speranța de viață depind în mod direct de condițiile de detenție.

Având în vedere că soma sunt peștii de fund și cea mai mare parte a timpului se desfășoară la o adâncime, acestea trebuie păstrate în acvariile spațioase.

În acest caz, înălțimea rezervorului nu contează mult.

Îngrijirea acvariului

Cele mai multe pisici sunt transporta calm o sursă de inspirație puțină apă, scăderea nivelului de oxigen și temperaturi. Cu toate acestea, încălcările echilibrului biologic în acvariu, excesul de săruri și nitrați în apă sunt capabili să-și cheme disconfortul și deteriorarea bunăstării.

Pentru a oferi animalelor de companie o existență confortabilă, este necesar să se controleze temperatura apei, nivelul de rigiditate și aciditatea. De preferință, temperatura apei din acvariu este menținută la 18-26 ° C. Nivelul de duritate recomandat – 6-8 unități.

Când conținutul de SOMS, este de dorit să se efectueze curățarea regulată a acvariului. Ele nu deranjează ecosistemul rezervorului bine stabilit și nu provoacă modificări radicale în echilibru biologic.

Cu curățarea suprafeței, acvariul nu trebuie să se extragă din apă. Cu toate acestea, ar trebui să se facă cu atenție, fără pește înspăimântătoare.

Decât feedul?

Rațiile depind de tipul lor. Majoritatea peștilor de fund sunt omnivori. Acestea vor fi ușor absorbite și uscate și alimente vii și resturile lor semi-presate. Cu un apetit mare, acvariul soma mănâncă o molie, tubulară, daphnia, ciclops, miez. Capturile de prăjire sunt recomandate pentru a alimenta bucățile de carne slabă. Pentru a menține bine-sentimentul de animale de companie, este recomandabil să-și trateze periodic comprimatul Spirulina.

Probleme posibile

Adesea, acvariștii novice se confruntă cu situații în care Somii încep să rădăcească fără motive vizibile sau să moară. Astfel de consecințe provoacă, de obicei, tulburări dur de echilibru biologic în acvariu. Un alt motiv care duce la moartea Somov este o schimbare a nivelului de aciditate a apei și a sărurilor în ea.

Unele tipuri de soms transporta persistent de apă sărată lumina, dar pentru cele mai multe dintre aceste pește, apă sărată este distructivă.

Există cazuri în care de multe ori somices încep să sară din acvariu. Acest lucru sugerează că nivelul de oxigen a scăzut critic în apă. Este posibil să se stabilească situația în acest caz, folosind aerator, care va restabili nivelul de oxigen în apă la normal.

Creștere

Pentru a obține urmași, unele tipuri de capturi de acvariu sunt de multe ori a recurs la ajutorul de depunere a icrelor. Acesta este echipat de un pelvis largi cu apă curată. Temperatura apei din bazin trebuie să fie 19-21 °. În partea de jos a bazinului pune o bucată de plexiglas, la care femela va continua să se lipi ouă.

Apoi, 3-4 masculi tineri sunt lansate în pelvis și 1 femei tinere. Peștii trebuie mai întâi să se hrănească bine. Pelvisul acoperă cu o cârpă curată, lăsând slotul de aer neinteligat.

Pentru a stimula reproducerea, temperatura este redusă la 17-18 °.

În spatele progresului de reproducere, este necesar să urmați cu atenție. De îndată ce feminina se termină să amâne caviarul, ei și bărbații ar trebui să fie transplantați înapoi la acvariu. Apoi, temperatura apei din pelvis trebuie ridicată la 27 °, ceea ce va asigura condiții optime de incubare și așteaptă aspectul prăjiturii.

Compatibilitate cu alte pești

Majoritatea pisicilor au un caracter iubitor de pace și calm. Cu toate acestea, unele dintre tipurile lor sunt recomandate să conțină separat de alte pești. Deci, unele capturi sunt capabile să pună o amenințare la adresa restului locuitorilor acvariului, în timp ce alții pot deveni victimă a vecinilor lor mai agresivi. De exemplu, Nu este permisă să conțină capturi mici cu cichlide mari, iar SOM-uri mari de pradă – cu orice pește mic și prăjiți.

Sfat

Somnul într-o zi luminată de zi preferă să fie în adăpost. Pentru a crea pentru acestea cele mai confortabile condiții, pot fi puse pe fundul acvariului din rădăcină, instalați o grotă artificială sau o peșteră subacvatică.

Evidențierea acvariului, este important să vă amintiți că în partea de jos nu ar trebui să existe obiecte ascuțite – pietre sau decorațiuni cu marginile de tăiere.

Această cerință se datorează faptului că acvariul SOMS are un abdomen foarte blând, pe care îl pot imagina cu ușurință despre obiectele ascuțite.

Vedeți mai multe despre economiile de acvariu în videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: