Câți ani trăiesc Shih Tzu și ceea ce depinde?

Câți ani trăiesc Shih Tzu și ceea ce depinde?

Multi crescatori vis de rare rase de caini exotice. Acest lucru poate fi atribuit Shi-Tzu. Charming animalele de companie sunt numite lei miniaturale și crizanteme chinezești. Câinii sunt incredibil de frumoase si poseda inteligenta ridicat. Cu grijă știință de carte, Shih Tzu trăiește mai mult de 20 de ani.

Despre rasă

Originea animalelor neobișnuite are o poveste interesantă. Potrivit uneia dintre versiuni Shi-Tzu au fost crescute în Tibet. Conform unei vechi legende, un animal de companie fermecător însoțit pretutindeni Marele Buddha, iar în cazul în care pericolul transformat într-un leu curajos și a apărat cu înverșunare proprietarul său. În antichitate a acestei rase, au fost furnizate tot felul de onoruri. Cu toate acestea, există o părere că, pentru prima dată a apărut în crizanteme chinezești Bizanț, iar mai târziu a intrat în Tibet.

Rasa pentru o lungă perioadă de timp nu a lăsat limitele Chinei, și numai la începutul secolului 20, câini de talie mică a apărut în Europa.

Astăzi, Shi-Tzu pot fi caracterizate ca o rasa de prestigiu și exotice. pui in miniatura Lviv sunt destul de scumpe și necesită îngrijire atentă.

Aspect

Shi-Tzu – Animale neobișnuite. Corpul lor acoperă uimitor de lână lung, care este similar cu structura cu păr uman. Animalul de companie are o mai groasa, iar fasciculul pe cap seamănă cu chrysant. Caracteristicile includ:

 • o forma dreptunghiulara tors puternic+
 • cap miniatură+
 • aspect inteligent expresiv+
 • botul Neat decorat cu mustață și barbă luxuriantă+
 • Urechi suspendate+
 • coada pufoasa Dens+
 • membrele scurte.

crizanteme chinezești sunt o piatră decorativă. Creșterea câinelui adult este de 25-27 cm.

lei miniatură sunt foarte diverse: alb, negru și tong, gri, albastru și tigru. Este demn de remarcat că firele de păr cu patru picioare frumos, și inutile frumos cad în timpul pieptănare.

Caracter

Lions miniatură servi devotedly proprietarul și să înțeleagă subconstient ceea ce are nevoie. Ei joacă cu plăcere amelioratorului în aer curat, și apoi, curling departe de sat, ma uit la TV cu el. Shi-Tzu – animale de companie mândru și independenți, care nu poartă o atitudine desconsiderare față de ei înșiși. crizanteme chinezești le place să fie în centrul atenției și suferă singur. Adore toate gospodăriile și devoțiune le servesc până la sfârșitul zilelor lor.

Creșterea și formarea de patru căi prieten are nevoie să fie angajat de la o vârstă fragedă.

Cățeluși de crizantema din China Destul de încăpățânat, Prin urmare, crescatorul trebuie sa fie pacient. În lipsa educației corespunzătoare, Shi-Tzu se va transforma într-un „hooligan“ negestionate. In plus, cainele va incepe sa arate calitatea cioban – maraie si apuca proprietarul in spatele picioarelor. Crescătorul trebuie să câștige autoritate dintr-un leu în miniatură. În caz contrar, animalul de companie va fi incapatanat si ignora echipele. Se aplică forța fizică în raport cu PSU mici strict interzisă. Din aceasta poate suferi psihicul.

Cât de mulți trăiesc?

La domiciliu, speranța de viață a Shi-Tzu este de la 12 la 15 ani. Cu toate acestea, cu grijă corespunzătoare și de nutriție echilibrată, viața unui animal de companie poate fi crescută la 20-23 ani. În același timp, un câine fermecător să se maturizeze vârstă își va păstra o stare de spirit ludic și activitate a crescut.

Îngrijire și reguli de conținut

Shih Tzu sunt longevivi în cazul în care proprietarul va monitoriza cu atenție aspectul și de nutriție a animalului. Pentru inceput Grija de lână unui animal de companie fermecător. firele de păr lungi sunt periodic și PIN-ul este pieptanat zilnic cu o creastă specială sau o perie de metal.

Se spală animalul de companie este necesar, cu utilizarea de șampoane și aparate de aer condiționat, care vor fi achiziționate în magazin pentru animale de companie.

Odată cu apariția chatins, acestea sunt de tăiere frumos. Pentru rasa, o coafura de noduri de top este caracterizat. Acesta este un pachet sau coada pe capul unui câine care seamănă cu o floare uimitoare – chrysanthm.

Pentru animalele de companie de sănătate și longevitate sunt dieta importante. Alimentele trebuie să fie proaspete și diverse. De la produse naturale, costume Shih Tzu:

 • Low-grăsime carne proaspătă (vită, iepure și curcan)+
 • Fierte pește marin fără oase+
 • lactate+
 • Kashi (orez, hrișcă și herchles)+
 • legume și fructe proaspete+
 • verdeaţă.

Aditivi excelent pentru animale alimentare vor fi varza marine, carne și pește și ulei de pește. În ceea ce privește feed-uri industriale, produse premium pentru roci decorative vor fi potrivite pentru crizantema chineză.

Shih Tzu este predispus la obezitate, astfel încât acestea să nu recomandăm să le arunci.

deținătorii cu patru picioare de lână lung gros sunt sensibile la boli ale urechilor și ochilor. Curățați chiuveta orale de animale de companie de 2-3 ori pe lună Cu bete de bumbac umezită în peroxid de hidrogen. Pentru spălarea ochilor va avea nevoie de picături speciale. Odată cu apariția secrețiilor purulente, animalul trebuie să prezinte de urgență de specialitate. De asemenea, leii in miniatura sufera de formațiuni tartru. În acest sens, un control atent asupra animalului de companie cavitatea orală. Curățați dinții de Shi-Tzu recomanda De 1-2 ori pe săptămână, cu o perie specială și pulbere dentară.

Mers pe jos câine de două ori pe zi (dimineața și seara).

  Creșterea activității fizice pentru aceasta rasa nu este de dorit, deoarece Shi-Tzu este supus bolilor de inima. În vreme caldă, animalul de companie poate supraîncălzi, astfel încât plimbări ar trebui să fie scurte. Pentru această rasă suficient 20-30 minute de joc mobil pe zi. Pe măsură ce creșterea animalelor, durata plimbărilor este redusă.

  Reprezentanții rasei SHI-TZU trebuie să prezinte periodic veterinar. Specialistul va contribui la identificarea diferitelor boli la etapa inițială și prescrie tratamentul competent.

  Totul despre rasa câinelui Shi-tzu uite în continuare.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: