Câți ani trăiesc canvari și ceea ce depinde?

Câți ani trăiesc canvari și ceea ce depinde?

Canary astăzi se găsesc adesea în familiile rusești ca animale de companie. Aceste păsări iubesc pentru bunăvoința lor, transformând mintea și faultatea. Din articolul veți învăța câți ani trăiesc Cales în sălbăticie și acasă, precum și ce factori afectează speranța de viață a acestor păsări.

Cât de mult trăiesc în natură?

În patria sa – pe Insulele Canare – aceste păsări drăguțe preferă să se miște în efective mici până la 15 persoane, rareori persistă într-un singur loc. În sălbăticie, dieta lor constă în semințe de plante sezoniere și insecte mici. Mai presus de toate, aceste păsări iubesc varza sau frunzele de salată, astfel încât acestea se așează adesea în apropierea satelor umane.

Spre deosebire de alte păsări, Canary – curat real. Pur și simplu iubesc să înoate în apă și, în general, consumă apă mai mult decât celelalte păsări. Pentru a se simtă în siguranță pe timp de noapte, aceste păsări sunt de gând să stau și turmele de dormit în copaci mari.

De îndată ce vine perioada de cuibărit, de Canas sunt trimise la căutarea pentru o pereche și să cadă din tot pachetul. cuiburi făcute de plante lor puf, mușchi și iarbă uscată, aceste păsări sunt evidențiate deasupra solului în coroanele inaccesibile de copaci. Zidăria este format de obicei din 3-5 oua, care sunt ședinței în femeie de peste două săptămâni. Interesant fapt – în acest timp, frunzele de sex masculin cuib doar în căutarea de hrană, iar restul timpului el nutrește cântarea de sex feminin sau protejează de alte păsări și animale.

Aproximativ 2,5 săptămâni după apariția pui pe lumina, ei încep să învețe intensiv pentru a acoperi, bea apă și mese extract. Astfel, ei ajută neobosit masculul. Puțin mai târziu, el lasă pui și se întoarce la femela, care construiește un nou cuib într-un alt loc. Într-o perioadă de cuibaritului, canaars pot amâna ouăle de la 1 la 3 ori. După încheierea acestei perioade, perechea revine înapoi la turma lui sau în căutarea unui nou.

În condiții naturale, canarul traieste de la 8 la 10 ani.

viață de viață la domiciliu

De obicei, canar preferă să conțină în celule metalice mici pentru păsări de curte sau în avoices spațioase. În aceste condiții, aceste animale de companie, desigur, nu amenință animale periculoase, la fel ca în sălbăticie, dar există și dezavantajele ei într-o astfel de conținut prea.

În captivitate, canarul trăiesc, de obicei pentru un timp destul de lung – de la 10 la 15 ani, care depinde de mai multe nuanțe.

Din factorii care depinde?

Canare – animale de companie foarte delicate în ceea ce privește conținutul și îngrijire, și, prin urmare, acestea vor avea nevoie de o atenție maximă și răbdare de la proprietarii lor. Speranța de viață a păsărilor depinde de factori, cum ar fi alimentația, condițiile de detenție, îngrijire, ereditatea, precum și atitudinea față de animale de companie în sine, pentru care ar trebui să acorde o atenție la conținutul canarul.

 • Ereditate. Pe un astfel de factor important ca ereditatea și predispoziție la boli, gazde neexperimentați de multe ori nu plătesc nici o atenție. Cel mai adesea acest lucru se datorează faptului că animalul nu a fost cumpărat într-o pepinieră de specialitate, dar din mâinile, în cazul în care nu au fost furnizate nici un document, un pedigree sau un pașaport veterinar. Atunci când cumpără canar, chiar dacă aveți un animal de companie într-o pepinieră dovedit, inspecta cu atenție aspectul păsării. Acesta trebuie să fie activ, fara pene umede in apropiere de anus sau ciocul, penele trebuie să se potrivească bine la vițel și să nu fie.
 • Singurătate. La fel ca toate păsările domestice, Canarii sunt pur și simplu incredibil sociale și active. Ei nu sunt în stare să facă fără o societate de altcineva de mult timp și să încerce constant să atragă atenția asupra lor: cauzează jocuri sau pur și simplu tachinează. Din lipsa de atenție de la proprietarii lor, Canarul a strălucit literalmente și închise în sine. Toate acestea pot duce la depozite – depresie și apatie, dintre care pasărea este dificil de adus. Astfel încât astfel de probleme nu apar, crescătorii consiliază plasarea celulelor cu păsări în apartament, astfel încât gazdele erau întotdeauna în câmpul de vedere al canarului – așa că nu se va simți abandonat.
 • Alte animale de companie. Specialiștii consiliază să conțină canar sau unul sau împreună cu persoana din aceeași turmă, aceeași vârstă. Dacă vă decideți să radeți un canar tânăr și relativ vechi, atunci este puțin probabil ca ceva să lucreze. Același lucru se aplică diferitelor tipuri. În special merită să ia această pasăre de la alte animale de companie. Cu pisici și câini de la Canary Prietenia nu va fi niciodată, doar gloating și teasere.
 • interior climatice. Camera în care viața dumneavoastră cu pene pentru animale de companie, ar trebui să fie curate, cu un nivel mediu de umiditate și fără picături de temperatură. Este important să nu păstreze canarului sub lumina soarelui dreapta sau de a părăsi în apropierea ferestrelor – pasarea se poate imbolnavi de proiecte. Cel mai bun dintre toate, aceste păsări se simt într-un loc uscat, dar o cameră străluceau cu o temperatură de cel puțin + 22 … 24 grade Celsius.
 • Puritate. curățenia naturală a fost transferat de Canare de la strămoșii lor care trăiesc în păduri dese. Aceste păsări nu ca atunci când în cușca lor sau murdare sau rele mirosuri cotet. De la igienă rău, aceste păsări devin tăcut, low-activ și neliniștiți. Există adesea cazuri de manifestare a agresiunii, atunci când pasărea s-au grabit la proprietar sau instruiți sranks.
 • Boluri. De îndată ce ați observat un comportament ciudat în spatele canarului nostru de origine sau observați semne de boală, îl duceți imediat la medicul veterinar. În cazul unui astfel de organism blând, ca un canar, auto-tratamentul poate fi fatal.

Hrănirea este cel mai important factor pe care sănătatea și starea de spirit, veselia canarului și chiar câți ani va trăi. Acesta este motivul pentru care acest produs va fi analizat separat de ceilalți. Atunci când alimentarea canar la domiciliu, să adere la recomandările specialiștilor.

 • Alimentele pentru aceste păsări ar trebui să fie nu numai vitamine saturate, ci și echilibrate. Cea mai bună opțiune va fi un hrană specială pentru canar – fără amestecuri pentru alte păsări nu sunt potrivite aici.
 • Cea mai dificilă etapă din hrănirea canarului – cuibărit, precum și moli. În acest moment, pasărea are nevoie de o dietă specială vitaminizată.
 • Canary doar adora verde, astfel încât în ​​anotimpurile de primăvară și de vară includ în dietă astfel de plante ca o păpădie (este frunzele, desigur), plantain, sorrel, salată.
 • Tarifurile, merele și ardeii de clopot vor fi utile din legume. Mai bine dacă legumele sunt proaspete. Nu uitați că înainte de a servi animalele de companie, legumele și fructele trebuie clătite temeinic.
 • Ca aditivi la alimentele principale din hrana pentru canarii, puteți adăuga semințe de floarea soarelui, boabe de hrișcă (confuză). Aproximativ de 2 ori pe lună, dieta poate fi îmbogățită cu o ouă fiartă sau brânză de cabană cu grăsime mică.
 • Unii experți sfătuiesc să dea nisipului râului dezinfectat al lui Canary (ca hrănire).
 • Calciul este o componentă extrem de importantă pentru canar și, prin urmare, merită să adauge un mic cretă în alimente sau o coajă de ouă ruptă. Creta poate fi convenabilă pentru a împinge cârligul și a atârna direct în cușcă.
 • La păsări pot supraviețui cu ușurință iarnă și nu se poate îmbolnăvi, uneori în dietă ar trebui adăugat cărbune (puteți cumpăra într-o farmacie). Ea servește ca un medicament universal.
 • Și, de asemenea, nu uitați să clătiți alimentatoarele din când în când, să schimbați conținutul la noul, astfel încât să nu existe mucegai.
 • Nu merită să aruncați un canar, chiar dacă animalul de companie arată întreaga vedere pe care o dorește încă. Păsările adulte vor fi destul de nu mai mult de două linguri de hrană pe zi împreună cu aditivi.

O bucurie mai bună pentru pasărea ta va fi dacă o eliberați puțin în jurul camerei. Astfel de proceduri, conform crescătorilor, sunt foarte ridicate de starea de spirit a canarului, le fac mai activi și sănătoși.

  Dacă doriți să oferiți canarului dvs. să zboare, să respectați anumite reguli.

  • Acoperă strâns toate ferestrele în interior, închideți ușile. Este încă o pasăre sălbatică care dorește ca libertatea și poate chiar să zboare pe stradă. În plus, atunci când o ușă sau ferestre deschise, este posibil ca la un proiect, ei slam dramatic închis și răni animalul de companie.
  • Se scoate din camera de toate animalele de companie. Chiar dacă este o pisica care tocmai se târî sub canapea, sau un câine care este aparent niciodată nu doare o muscă.
  • În camera nu trebuie să existe recipiente deschise cu lichide. După cum sa menționat deja, aceste păsări ca să se scalde și bea apă, și, prin urmare, poate fi otrăvit numai de chimicale din neatenție la stânga sau apă stătută.
  • Dacă eliberați un animal de companie în bucătărie, asigurați-vă că nu au fost incluse arzătoare, și a fost nicăieri să fie apă clocotită. De asemenea, să fie închise ermetic, la momentul de ventilație a păsărilor de mers pe jos.
  • În general, încercați în timpul acestor plimbări păstrează întotdeauna animalul de companie la vedere.

  Despre îngrijirea canari vezi mai jos.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: