Conținutul axolotl la domiciliu

Conținutul axolotl la domiciliu

Imaginați-vă că un monstru mic va trăi în acvariu acasă, este ușor de a trăi astăzi: pentru acest lucru nu trebuie să meargă departe în Mexic pentru un locuitor valoros – o astfel de perspectivă este atractiv pentru mulți acvaristi. Axolotl se numește animale fantastice, iar apariția sa, într-adevăr, corespunde acestei caracteristici. De fapt, aceasta este o larvă neutual Salamandra (creatura jumătate armate devine, nu transforma într-o formă de adult).

Aceasta creatura este un interes considerabil pentru oamenii de știință, din moment ce se caracterizeaza prin regenerarea cozii, labe și branhii. Prin urmare, atât de mulți asolotals trăiesc în captivitate: Din fericire, acest lucru nu devine un obstacol în calea lor de reproducere.

Condiții de conținut

În viața sălbatică, larva de Ambistoma locuiește exclusiv în Mexic, o formă inexprimabilă și este Axolotl. În captivitate pot trăi aproximativ 10 ani. La acasă într-un acvariu monstru de apă, nu este atât de ușor să conțină, este un locuitor sub apă, mai degrabă exigente.

Dacă larva este tânără și mică, se va potrivi într-un acvariu mic de 50 de litri, dar adulții nu vor mai fi în măsură să existe pe deplin în astfel de condiții înghesuit. Volumul minim al rezervorului pentru unul sau două astfel de monștri este de 100 de litri.

Apă

Pentru deținătorii de acvariu, uneori, problema este că această salamandra drăguț este un locuitor mare de răcire. Parametrii Temperatura apei nu trebuie sa fie mai mare de +20 de grade Celsius. În cazul în care a crescut la +24 și mai mare – aceasta este deja o amenințare reală pentru Axolotl, ceea ce va duce la boli sale și moartea ulterioară. Cu cat mai mare temperatura, cu atât mai puțin în apa de oxigen. De aceea Mai cald în capacitatea de apă, faptul aerarea pentru viața Axolotl. Dacă, din anumite motive, nu poate conține o creatură în apă rece, să renunțe la ideea achiziției sale.

Dragons (așa numită asolotley) pot exista doar în apă curată. Deoarece necesitatea de rezervor care urmează să fie curățate în mod constant, fără a uita să se schimbe apa. filtrare a apei din recipient va fi diferit de cel care se aplică pentru pești de acvariu. Monștri, cum ar fi în derivă, pentru că un filtru puternic, care formează fluxul de apă, este considerat a fi agresiv pentru axolotl.

O alegere bună este filtrul intern cu prezența bureti: ea moderat puternic, dar nu formează un curent puternic. Și costul este de asemenea destul de acceptabil.

Primare

Partea de jos a rezervorului trebuie să vystelit nisip curat de cel puțin 3 cm grosime. Conform acestui jos pici este convenabil pentru a rearanja filele. Scoici și pietre mici în axolotl casa inacceptabilă – un animal le înghite de multe ori, de ce bolnavi și chiar mor. Pebbles, pe care le va folosi pentru a adăposturi de formă, ar trebui să fie de așa natură încât salamandra nu-l poate înghiți.

Citește mai mult  Cum pentru a determina vârsta de papagal Corella?

monștri active pe timp de noapte, pentru că în acvariu ar trebui să fie nici o lipsa de zakoulochkam întuneric în cazul în care animalele în timpul zilei, pentru a ascunde de lumină deranjantă. Acest lucru poate fi un diapozitiv cu pietricele mari sau coajă de nucă de cocos, sau chiar un vas de lut cu o gaură pentru a Axolotl putea ascunde în oala – ca variante frecvente ale unor astfel de adăposturi.

Acesta ar trebui să înceapă cu siguranță, în vegetația de pe rezervor slip Axolotl găsi adăpost pentru ouă. alge marine care trăiesc de obicei înlocuite cu plante artificiale frumoase.

Orice elemente care sunt în rezervor, nu implică muchii ascuțite – sau Salamander pot fi tăiate, corp mic ea este foarte fraged. sagittariya preferat Plant, nayas, kladofora Ludwig.

Iluminat

Tipul și luminozitatea acestui parametru pentru un monstru de apă nu fundamentală, pentru că dragonii pot spune vederii prost. Acestea sunt considerate nocturne, care este în întuneric ca să fie activ.

Nutriție

Sexual maturi salamandra și prăjește sale sunt hrănite în mod diferit. Totalul numai că axolotls prădătorii în cavitățile lor orale au dinți. Și Predators, după cum știți de când lecții de biologie, este nevoie de proteine ​​pentru dezvoltare. În mediul natural, monștrii de apă sunt mulțumiți de infuzori, crustacee și zooplancton – proteine, într-adevăr, este baza dietei lor.

In acvariu, Axolotl hrănite:

 • Molii și viermii de ploaie+
 • Taspads, Cyclops, Dafnesia, Artemia+
 • melci si melci+
 • Focuri foarte mici+
 • A fost achiziționat feed pentru pește de pradă.

Dar pentru a hrăni mamiferele din carne asolotl nu poate, corpul Salamandra nu va fi urcat de astfel de alimente. Animalul este nepretențios în alimente, Mănâncă la fiecare două zile. Mai mult, procesul de digerare a alimentelor din dragonii de mare este atât de lent încât, dacă două sau trei săptămâni veți pleca fără a mânca Asolotl, cu o probabilitate mare pe care El va supraviețui. Dar încă nu efectuați experimente dure, ci și nu alimentați mai mult de două zile.

Frys mananca foarte bine micro-executori, nu renunta larve de țânțari. Dacă utilizați granule alimentare pentru peștele prădător, leagăn-le în apă. Când monștrii sunt în creștere, carne de carne și creveți pot fi adăugate la dieta lor, să le dea file de pește. Dar încercați să nu hrăniți peștele vii, ei, din păcate, sunt adesea bolile pietonilor.

Chiar dacă găsesc informații despre acvariștii care au simțit axolotul de carne de vită și carne de vită cu conținut scăzut de grăsimi, nu iau un exemplu atât de dubios cu ei. Cu o astfel de gastro-intestinale un produs alimentar, COPES cu mare dificultate de amfibieni.

Resturile alimentare îndepărtează imediat de la acvariu, deoarece monștrii preferă să trăiască într-o ramură de apă pură.

Cum să vă îngrijiți?

Punctele de îngrijire a monstruului mării pot fi concentrate într-o notă detaliată.

 1. Experții au calculat volumul de acvariu perfect pentru un axolotl – 76 litri. Trebuie să fie umplut cu apă care nu depășește +20 grade Celsius. Apa se pregătește, precum și lichid pentru peștele de apă dulce. Dacă ignorați pregătirea, clor și alte substanțe chimice de apă sunt în măsură să dăuneze grav amfibieni. Capacul acvariu este urmat pentru a menține închis, deoarece teoretic salamandre poate scăpa.
 2. În continuare, instalarea unui filtru canistra extern. Acest lucru se face pentru a menține apa în stare pură, ca și celălalt asolotli lichid pur și simplu nu va accepta. Organizarea monstru un flux lent de apă, rapid va deveni un stres puternic pentru amfibieni.
 3. Furnizarea regatului subacvatic axolotl substrat competent. pietricele acvariu mari, nisip mici este destul de potrivit. Îngrijirea nu prevede utilizarea unor mici granule sau de nisip de mare, astfel încât animalul nu le-a înghițit.
 4. Ar trebui să fie dezactivat în lumina acvariu, ca de obicei axolotl, iar Albino nu are nevoie de iluminat la care este utilizat peștele. Porniți lampa mai puțin de multe ori, din moment ce își încetează activitatea de căldură de la ea poate harmind amfibieni.
 5. Urmați regulat sănătatea animalului de companie. Dacă locuiți într-o regiune cu un climat fierbinte, ajustați temperatura în camera în care se află acvariu. Evitați creșterea temperaturii în cazul în care apa încălzește până la +23 grade și mai mare, salamander așteaptă o lovitură de căldură.
 6. Feed animale de companie alimente dreapta. Orice hrană live este exclusă, carnea de mamifere este exclusă. Nu depășiți Asolotl, adulții mai mult decât suficient pentru a alimenta de trei ori pe săptămână. El trebuie să dea atât de multă mâncare pe măsură ce poate mânca într-o jumătate de oră.
 7. Încercați o dată pe săptămână să se toarnă de la acvariu cel puțin jumătate din toată apa, Pentru ao înlocui cu proaspăt.
 8. Urmați securitatea amfibieni, nu permiteți conținut într-un singur rezervor de adulți și prăjiți. Alte locuitori subacvatici din acvariu cu axolotl, pentru nimic.
Citește mai mult  Rasele calme ale pisicilor

În cele din urmă, nu ar trebui să-l atingi, chiar dacă vreau cu adevărat să-l omor pe Dragon. Aceasta este o creație fragilă, dacă este necesar, puteți să-l prinde cu o tipa. De la contactul cu oamenii, Salamandra are stres sever, în afară, poate da cu ușurință susținătorului de familie.

Ce pește poate avea loc?

Salamandra larvelor este conținută de preferință într-un recipient separat, toate acestea trebuie să fie de aceeași mărime. Peste si melci nu se inteleg cu monstrul, așa cum el ar prefera vecinii săi să mănânce fără nici un fel de sublimare. Dar atât peștii mari, care nu sunt peste dintii axolotral vor, de asemenea, să nu fie buni vecini ai amfibian – din cauza culorii sale luminoase el însuși poate deveni o victimă. Din anumite motive pentru a ataca peștii sunt rezolvate pe branhiile Axolotl. În cazul în care prejudiciul este nesemnificativă, regenerează sale de corp. Dar leziuni mari devin ireversibile pentru Salamandra.

Da, și, în general, vecinii, cu excepția pentru sine similare.

Și există mai multe cauze grave:

 • Amfibienii păstrează o viață de noapte, iar pentru natura lor de pradă vor ataca cu siguranță peștele de dormit pașnic+
 • Temperatura apei în care se scurge de mare este deloc potrivită pentru majoritatea tipurilor de pești de acvariu+
 • Salamander adulți nu ar trebui să țină într-un singur rezervor cu Fry, deoarece canibalismul este inerent acestui animal.

Adulții, într-adevăr, pot ataca Fry, mai ales dacă nu au alimente proteine.

Dar puteți auzi asta Natura prietenoasă a cartierului detectează Asolotl cu somnul de somn și persoanele adulte Danio. Cu alte prietenie de pește de acvariu Montstrict nu începe. Dacă vă decideți să faceți prieteni acolotl cu creveți, ei vă plac acești prieteni, dar nu, foarte repede, el va transforma noi vecini la propria lui delicatesă.

Citește mai mult  coridoare Sterba: conținut, reproducere și îngrijire

Nici măcar nu vă gândiți să combinați broaștele ACXOLOTL și țărmurile pe un teritoriu. Țestoasele de apă sunt prădători, deoarece dragonul va fi ucis în cel mai scurt timp posibil. Broaștele nu vor reveni de la amfibiene, vor urmări-o în speranța de a mușca o bucată de branhii, de exemplu. Triton nu este, de asemenea, cel mai bun tovarăș pentru un dragon.

Concluzie: cei mai buni vecini sunt egale cu asolotley. Doar nu-i face foame, altfel prietenia Dragonilor se încheie, ei vor începe să se mușine reciproc, să atace rudele și cineva va câștiga în cele din urmă.

Dificultăți posibile

Acasă și dificultăți evidente – să nu dea vara să crească în indicatori de temperatură în acvariu. Dar, în scopul de a reduce grade in casa Axolotl, este suficient pentru a arunca intr-un acvariu de gheață-cub altele.

Merită să spunem despre mușcătura lui Amfibian. Cum nu spun ei acvariștii nu atinge mâinile lui Salamanndru, încă încearcă să o contacteze. Și animalul poate musca. În cele mai multe cazuri, acest lucru nu este periculos pentru o persoană, mai degrabă, Axolotl însuși va fi stresant de la un astfel de contact. Dar o reacție alergică nu este exclusă, și atunci trebuie să ia un medicament antihistaminic. În plus, livrarea de amfibian din apa poate fi aplicată nu numai psihologic, dar, de asemenea, o vătămare fizică este un animal foarte fragil.

Poate amfibieni și se îmbolnăvesc. Printre frecvente diagnostice referitoare la axolotley – anorexie, ascită, hipovitaminoza, obstrucție intestinală. Dar, în cazul în care îngrijirea este corectă, condițiile sunt adecvate, iar salamandra nu bolnav, Ea va trăi în acvariu de până la 15 ani. Ca o regulă, atâta timp monstru nu este fără nume, de acvariști veni cu porecla lui. Dintre frecvente numele axelor, care sunt evidențiate pe forumuri, poate fi remarcat după cum urmează: Lotti, Akson, Phoebe, Promsh, Dormidont și Kuzma.

Despre caracteristicile conținutului axolotl, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: