Cum de a scădea pH-ul din acvariu?

Cum de a scădea pH-ul din acvariu?

Aquarienții începători uneori își iau pur și simplu capetele din numărul de momente diferite care trebuie luate în considerare înainte de a începe pește. Aceasta este forma acvariului și a dimensiunilor sale și a parametrilor de iluminare și rigiditatea apei și o altă masă a altor caracteristici. Unul dintre ele, care are o mare importanță, este pH-ul apei.

Ce este?

Mulți nu dau indicatorul de mare importanță. Aceasta este o greșeală, deoarece tocmai aceasta afectează în mod semnificativ confortul șederii de pește și a plantelor din rezervor. Indicatorul de pH este o caracteristică extrem de importantă, La urma urmei, această scară este un indicator de alcalinitate si aciditate.

De fapt, aceasta dă o idee despre câți ioni de hidrogen sau de grupare hidroxil sunt conținute în lichid.

Care este importanța indicatorului?

Mulți specialiști sugerează că cea mai mică schimbare are un efect extrem de dăunător asupra locuitorilor acvariului. La urma urmei, apa având un pH este egală cu 6,5, va exista un mare acid apă care are un indicator de 0,1 puncte mai mult. Din anumite motive, se crede că toți reprezentanții faunei în condiții naturale trăiesc în apă cu un nivel de pH relativ îngust și stabil. Prin urmare, acvaristicii sugerează că peștele nu au capacitatea de a se adapta la schimbarea acestor indicatori și la cea mai mică abatere a murit imediat.

De fapt, nivelul de apă al apei în condiții naturale este destul de instabil. De exemplu, în Oceanul Indian acest parametru va fi mai mare decât noaptea. De asemenea, el este mai mare în prima primăvară, și cade în toamnă. Acest lucru se datorează frunzelor care se încadrează în apă și în putregaiul lor ulterior, precum și diverse precipitații, în special ploile musonice.

Normele de aciditate

Regulile de acreditare oscilează pe o scară de la 0 la 14. Nivelul minim are un indicator 0.14. Aceasta înseamnă că apa are cea mai mare alcalinitate. Mediul neutru va fi pe 7. Indicatorul scăzut al pH-ului vorbește despre conținutul mare de ioni de hidrogen, datorită cărora apa este acidă. Valoarea ridicată a pH-ului indică un conținut mare de ioni de hidroxid, motiv pentru care apa va fi alcalina. Și neutru va avea o valoare neutră a pH-ului. Este de așa natură cu un indicator în intervalul de 5,5 – 7,5.

Cea mai mare parte a peștelui trăiesc în apă cu un pH de la 5,5 la 9. Dar există specii care se pot adapta la abaterile acestui indicator ca în direcția de creștere și în direcția declinului. În general, locuitorii acvariului se referă la faptul că apa nu corespunde cerințelor necesare. În conținutul de pește, caracteristica nu are prea mult. Dar dacă vorbim de reproducere, rolul mărimii acidității apei este supraestimat.

Multe copii icome necesită conținutul nivelului de pH la un neutru. Acest lucru vă permite să stimulați creșterea peștelui.

Mijloace de coborâre

Înainte de a lua în considerare această problemă, ar trebui înțeles de ce este deloc o scădere a acestui nivel este luată în considerare și nu o creștere. Faptul este că, în majoritatea cazurilor, acvariile folosesc apă de la robinet. Nivelul său de pH este relativ stabil și este de 8 ani. Aproape pentru toate rasele de pește, acest indicator va fi confortabil. Dar dacă vorbim despre conținutul unor pești mai exigenți, de exemplu, ramirii, discuțiile sau unele apistograme labirint vor trebui să schimbe rigiditatea apei și să reducă pH-ul la nivelul apei. Puteți utiliza următoarele metode pentru acest lucru.

  • Aerarea apei. Dacă aerarea este de 20 de litri de apă timp de aproximativ 4 ore, atunci nivelul va crește de la valoarea de 7,8-7,9 la 8,6.
  • Adăugarea la bijuterii solului. Solul, care este în container, joacă un rol serios în formarea indicatorului în cauză. Orice bijuterii sau atribute – fosile, corali, squigs poate crește rigiditatea apoasă, și, prin urmare, influențează modificarea caracteristicii.
  • Adăugarea de nitrați. Această metodă nu este recomandată să fie aplicată, dar uneori o utilizați. Nitrații reduce valoarea pH-ului. Dar cu atât mai mult conținutul lor din recipient, se aplică un rău mai mare pentru pește și alge.
  • Crește temperatura apei. Aceasta va creste aciditatea.
  • Schimbarea cantității de apă din rezervor determină fluctuații în următoarele caracteristici.
  • Prezența plantelor reduce nivelul pH-ului. Va fi foarte bine marcată zi și noapte. Lumina provoacă procesul de fotosinteză în plante. Absorbția de CO2 este efectuată, oxigenul este eliberat. Acest lucru crește indicatorul considerat. Și pe timp de noapte floră respiră acvariu, iar oxigenul este absorbit, care ajustează această caracteristică în direcția opusă.
  • Creșterea artificială a dioxidului de carbon din recipient, care este de obicei efectuată pentru a accelera creșterea plantelor, reduce și parametrul.
Citește mai mult  Brooksfield câine hrană

Cum de a reduce?

O modalitate de a reduce nivelul acestui indicator va fi snag. Esența metodei este că lemnul evidențiază substanțele de bronzare care efectuează oxidarea apei. Pentru a implementa această metodă, va trebui să luați fie un singur snag mare, fie câteva mici și clătiți-le bine în apă de la robinet. După aceea, acestea ar trebui să fie omise în partea de jos a acvariului cu pește. O scădere lentă și planificată a indicatorului în cauză va începe, ceea ce va fi un avantaj serios, deoarece peștele nu va simți nimic.

O altă modalitate este de a folosi turbă fie că. Puteți cumpăra în orice magazin de animale de companie sau magazin de grădină. Ar trebui să fie pus într-o pungă mică și puneți filtrul de acvariu. Dacă filtrul nu este sau nu este posibil să îl puneți acolo, atunci căptușeala la sol este efectuată. Se schimbă la fiecare 2 săptămâni. Turba efectuează același rol ca și fumatul – reduce ușor nivelul pH-ului. Singurul care merită vizionat turbă în jos sub sol nu a început să putrezească. Există, de asemenea, 2 metode de realizare a turbării la rezervor:

  • cum ar fi decoctul+
  • sub formă de extract.

Dacă o opțiune a fost aleasă cu un decoct, atunci pentru pregătirea sa trebuie să fierbeți turba în apă distilată. Pe un litru de apă ar trebui să fie undeva 5 grame de turbă. Are nevoie de aproximativ 30 de minute până când apa devine maro închis. Decocarea rezultată trebuie să fie omisă prin sită, astfel încât să nu mai rămână impurități în ea. Se toarnă în acvariu în porțiuni mici, astfel încât acesta să fie distribuit cât mai uniform posibil.

Și verificați în mod constant nivelul pH-ului. Cea mai mică limită la care se recomandă să aducă nivelul în acest mod, este egală cu 6.

Dacă sa decis să adăugați extract de turbă, merită să știți că este un aparat de aer condiționat lichid, care vă permite să creați efectul așa-numitului „apă neagră”, care este de obicei caracteristică bazinului hidrografic din America de Sud. Extractul este realizat pe baza extractului de turbă, are, de asemenea, un tanin, acizi humici și hormoni. Utilizarea sa vă permite să aveți un efect benefic asupra peștilor, precum și îmbunătățirea creșterii plantelor.

Citește mai mult  Ce și cum să se hrănească Maine Kunov?

Vă permite să facilitați îngrijirea celor mai caprici și valoroase pești de pește, precum și să creați condiții pentru reproducere. Utilizarea acestui extract pe o bază continuă face posibilă reducerea ușoară a permeabilității la lumină a apei datorită creșterii creșterii algelor. În plus, acest extras are un efect antifacterian și anti-grapple asupra apei.

O altă modalitate este folosirea lui Olkhov Bahar. Pentru aceasta trebuie să luați conuri maro din acest copac. Ceea ce ei sunt mai mult, calitatea mai bogată și de mare va fi un decoct. În cazul în care acidication de apă este necesară rapid, atunci decoctul va trebui să fie format din 6 conuri. În 17 zile se va reduce aciditatea apei undeva cu 3.8 puncte. Dar aici trebuie să înțeleagă că o scădere bruscă va duce la stres în rândul peștilor. Prin urmare, în cazul în care situația nu este critică, este mai bine pentru a face un decoct de 1-2 conuri și scad progresiv acest indicator.

O altă metodă de reducere a acidității apei este de a reduce rigiditatea apei. Faptul este că rigiditatea mare de carbonat face ca apa aproape imun la diverse tehnologii de reglare aciditate. În cazul în care metodele descrise mai sus nu dau un efect pozitiv, sau nu este atât de pronunțată, așa cum aș dori, puteți pune un filtru de osmoza inversa. Din cauza aceasta, este posibil să se reducă gradul de duritate carbonat de apă, reducerea conținutului de minerale. După aceea, acidul este adăugat la apă, coborând indicatorul de pH. De regulă, un ortofosforic. Și apoi rigiditatea apei este restabilită de aditivi minerali speciali.

Citește mai mult  Câini cu barbă: specii și caracteristicile lor, alegerea și îngrijirea lor

Există un alt mod – adăugarea de ceai. Este bogat în substanțe tuban, aminoacizi și alcaloizi, care împreună pot ajuta la reducerea pH-ului apei din acvariu. Dar înainte de utilizarea sa, trebuie să măsurați valoarea exactă a acestui indicator. Dacă vorbim despre ceaiul negru, atunci 100 de litri de apă trebuie, de obicei, să se toarnă de la 40 la 70 mililitri ai băuturii. La aplicarea unei concentrații verzi ar trebui să fie semnificativ mai mică, deoarece este mai saturată cu aceste substanțe.

Dacă depășiți doza, este necesar să se înlocuiască o parte a apei cât mai curând posibil, să-și consolideze aerarea și se toarnă aproximativ 25 mililitri de peroxid de hidrogen pe 100 litri de apă. Acesta va contribui la minimizarea efectului ceaiului verde asupra locuitorilor de acvariu. În general, există mai multe modalități de a reduce pH-ul în acvariu. Dar, înainte de a utiliza oricare dintre metodele și metodele de mai sus, este necesar să se cunoască cu exactitate nivelul pH-ului din acvariu.

În plus, acesta nu va fi de prisos să se consulte cu un specialist care va determina ce metodă va fi cea mai eficientă pentru un anumit caz.

Despre cum a reduce pH-ul din acvariu, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: