De ce câinele are nevoie de o coadă?

De ce câinele are nevoie de o coadă?

„animale de companie tailed“ – așa-numitele pisici și câini. Natura nu creează nimic de prisos, înseamnă că această parte a corpului este necesară pentru un animal. De ce ai nevoie de o coadă de câine? Ce funcții pe care le efectuează?

Caracteristici fiziologice și tipuri

Din punct de vedere al fiziologiei, o coadă de câine este o continuare a coloanei vertebrale și constă din mai multe vertebre.

In diferite rase, are o formă și lungime diferită. Acești indicatori depind de locul unde provine acest tip, precum și din aceste funcții, pentru executarea cărora sa intenționat.

Deosebim următoarele trei tipuri de cozi.

 • „Buturuga”. Drepte, alungite pe orizontală coadă de grăsime. Această formă a mers la moștenire de la strămoșul general – lup. În prezent, se întâlnește foarte rar. Senbernarov, Newfoundland, Labradors poate fi numit.

  • Ușor diferit de „Polyn“ Tip Tip Wears Titlu „Sablevoid”. Cei mai caracterizați purtători sunt dalmați, câini, păstori germani, collie. Când un câine este calm, o astfel de coadă este coborâtă și o îndoire mică, amintindu-se la sabore. Într-o stare excitată se ridică orizontal sau ușor deasupra liniei din spate.

  • Coada „cârlig” forma este similar cu versiunea anterioară și se distinge numai prin faptul că vârful său va fi mai mult îndoit. Există păstori caucazieni și de sud, Bedlington.

   • Semilună„. Acest formular se găsește la metologii rampelor, precum și Chow Chow, Spitite. Caracterul său – se îndoaie peste spate, dar nu se încadrează pe el.

   • Tipul următor – „inel”. Complet îndoit și se află pe partea din spate a câinelui. Cel mai adesea, rasele nordice, atât vânătoare, cât și călărie, cum ar fi Huskies Siberian, Husky, Alaskan Malamutes posedă. Surprinzător, aceste soiuri sunt cele mai apropiate de descendenții lupi, a căror coadă are o formă de completă.

   • Exista rase cu coada în două ture (pugs), sub formă de spirale (Akita-Inu, Bolshams) sau Tirbuşon (Buldog francez).

   • Printre vanatorii din cele mai vechi timpuri era singur, separat Terminologie în numele diferitelor tipuri de cozi de câine. De exemplu, în Greyhound, el a fost numit „Regula“, la câinii de vânătoare – „Gon“, în Pointers – „Prut“. Slim, acoperite cu seturi de lână coada lung poartă numele de „Feather“, „aripa“ sau „Flag“.

   Fapt interesant: atunci când traversează indivizii cu cozi drepte si curbe, puii cele mai multe ori va avea o coadă sicklet sau inel.

   funcţii coadă

   Dacă face o analogie cu corpul uman, atunci coada poate fi aproximativ în comparație cu mâinile. Wrapping atunci când mersul pe jos, gesticulație în timpul unei conversații – aceste mâini ajuta o persoană să se simtă mai încrezător.

   Citește mai mult  Câini Bobtail: descrierea păstorilor de staroangalieni, nuanțele conținutului lor

   În mod similar, câinii: Cu ajutorul mișcărilor coastei, ele susțin echilibrul, în special cu o alergare rapidă sau mersul pe suprafețe neuniforme, pe viraje ascuțite, când trebuie să ajungeți rapid la ieșirea. Acest organism îi ajută să țineți pe apă în timpul înot.

   Coada are o valoare și când comunicați cu rudele. Chiar sub el, glandele secretoare speciale sunt situate pe părțile laterale ale găurii anale la animale. Ele distinge lichidul cu care câinii vor face teritoriul și se vor raporta la triburile lor. A ridicat coada cu o mișcare puternică ca o balenă răspândit mirosul său în jurul districtului. În cazul în care câinele vrea să păstreze „incognito“, scade coada, de închidere glande.

   Diverse poziții și mișcări ale coada va ajuta la determinarea stării de spirit, precum și intențiile imediate ale PSA.

   Iată câteva sensuri.

   • Relaxat, o ține înapoi – Câinele este calm și prietenos. Dar, în același timp atent la ceea ce se întâmplă în jurul valorii de.
   • Ridicat pe verticală în sus, de stres și încă – animalul se simte unele pericol și se pregătește să-i reziste. De asemenea, se poate calma jos.
   • Omis – exprimarea observațiilor, subordonare și recunoașterea autorității. Se întâmplă un semn de tristețe atunci când câinele trece aproape de proprietar, fie indica boala.
   • mișcări energetice „Elice“ – incantare, bucurie, la o întâlnire furtunoasă.
   • Coada ferm populata – câinele se teme de.

   De ce animalele de companie sunt datul din ele?

   Dacă te uiți cu atenție animalele de companie, puteți vedea că coada este aproape constant în mișcare.

   Câinele cu Comunică lui de ajutor cu jurul lumii, informațiile proprietari, rude, transmite. Liderii turmelor, „autorități“, cea mai mare parte calei coada ridicate cu mândrie în sus, după ce a îmbrățișat poziția principală în acest domeniu și răspândirea mirosului lor.

   Citește mai mult  Care sunt husseaua pupa?

   În procesul de studierea comportamentului animalelor în situații diferite, oamenii de știință au scos la iveală o caracteristică interesantă. Sub acțiunea emoțiilor pozitive, mișcarea cozii este mai mult îndreptată spre dreapta, și cu un impact negativ și negativ – dimpotrivă, spre stânga.

   Această concentrare este destul de mică, imperceptibile pentru ochiul uman, cu toate acestea, alți câini vedea și înțelege.

   Visil coada nu este întotdeauna un semn de starea de spirit bucurie și bună.

   Câinele îi va admira la o întâlnire și cunoștință cu rudele sale, atunci când acesta își exprimă entitatea proprietarului și vrea să ceară iertare pentru un fel de practica, inconfortabil în societatea oamenilor străini, dar nu îndrăznește sau teamă să arate agresiune.

   Cățeluși, atunci când apar pe lumina, nu știu cum să Vive coada. Această abilitate evoluează treptat, aproximativ un an și jumătate. La coada copil percepe ca ceva outsuen, jucându-se cu el, încercând să prindă.

   În cazul în care câinele adult începe să facă același lucru, pot exista mai multe motive pentru acest lucru:

   • ratări, încearcă în acest mod de a atrage atenția proprietarului, jocul+
   • este sub stres, atacuri de panică+
   • De asemenea, este posibil, o boală nervoasă, este deja necesară o consultare medic veterinar aici.

   Pro și vacă

   câini Inutil nu sunt în natură. Și cât de mulți crescători au încercat să aducă o astfel de rasa, nu sa întâmplat nimic.

   In Roma antica, a existat o credință care, taie coada, vă puteți proteja câinele de infecție cu rabie.

   Moda pentru relief, care este, excizia completă a cozii, merge cu rădăcinile în Anglia medievală.

   La acea vreme, a existat o taxă pe lungimea cozilor de câine. Proprietarii, care doresc pentru a economisi bani, a început să-i scurteze. Treptat, acest semn a început să ia în considerare standardul unor rase (în special derivate din Marea Britanie).

   De asemenea, se taie cozile participanților de câine de luptă. Acum, în legătură cu un studiu mai detaliat al fiziologiei si psihicului câinilor, fezabilitatea acestei proceduri este pusă la îndoială.

   Citește mai mult  EUKANUBA DOIN HOOVE

   Ca și în orice caz, există și contra posedă.

   Factori pozitivi includ considerente de siguranță a animalelor atunci când efectuează o anumită sarcină. De exemplu, în timpul urmăririi de ruinare fiarei, sănătatea și chiar viața unui câine depinde în mare măsură dacă inamicul va fi capabil să-l apuca de coada. Ei bine, dacă nu este, atunci nu există nici un pericol.

   Același lucru se aplică animalelor care servesc în Forțele Armate, agențiile de aplicare a legii, detașamente de salvare, organizațiile implicate în distrugerea șobolani.

   Prin urmare, Operația de îndepărtare Coada este realizată exclusiv de mărturie, Atunci când acest lucru se datorează preocuparea pentru păstrarea vieții și sănătății câinelui.

   Partea negativă este că organismul este rănit. Dacă este necesar, relieful, se face la o varsta foarte frageda, este de dorit până la vârsta de cinci zile, se realizează printr-un catelus.

   Dacă operația nu reușește, câinele va avea dureri constante și disconfort.

   În plus față de daune fizice, câinele este, de asemenea, expus la stres psihologic, deoarece procesul de comunicare cu rudele este perturbată.

   Toți acești factori pot duce la o schimbare în natură și comportamentul în rău.

   Prin urmare, în ultimul timp, în multe țări, relieful a fost interzis ca efect inuman în ceea ce privește animalele. Este permis să facă numai acei câini, în activitățile de servicii din care prezența cozii este un anumit pericol.

   Desigur, nimeni nu a anulat standardele existente, iar persoanele fizice li se permite să participe la expoziții, în deplină. Fiecare proprietar însuși decide, îndepărtați coada de câine sau nu a lui. Dar dacă decizia este făcută să se oprească, atunci trebuie amintite momente importante:

   • Avem nevoie la o vârstă fragedă în primele cinci zile de viață+
   • Operațiunea trebuie efectuată de un medic veterinar.

   Având în vedere toate momentele de mai sus, este sigur să spunem că coada câinelui este foarte necesară – pentru mișcare, comunicare cu alți câini și cu oameni. În cele din urmă, doar pentru frumusețe și încredere în sine – la urma urmei, cu ceea ce mândria ei poartă această decorare naturală!

   Despre ce coada câinelui, uitați-vă în următorul videoclip.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Narcisa Raescu

   Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: