De ce câinii nu pot fi ciocolată?

De ce câinii nu pot fi ciocolată?

Fiecare proprietar îi iubește animalul. Câinele este un membru al familiei, aproape un copil de 5-7 ani, astfel încât toată lumea vrea să o trateze cu ceva delicios, de exemplu, bomboane sau ciocolată tăiată. Dar ar trebui să se amintesc că produsele pe care corpul uman le sunt transferate în mod normal și chiar utile, la câini pot provoca otrăvire, dacă nu cu fatale, atunci cu consecințe grave. Ciocolata nu poate fi gândită, adăugați la această listă.

Decât dăunătoare?

Theobromin este un alcaloid de rânduri purine, o substanță care conține azot care este conținută în fasole de cacao. Medicina este utilizată pentru a trata bolile bronhopulmonare. În doze mici provoacă urinare armată și excită mușchiul inimii. În doze mari, acesta a fost inițial interesant, atunci efectul deprimant asupra sistemului nervos, se extinde și îngustă vasele. Ciocolată, datorită teobrominei, care dă un sentiment de plăcere artificială, întotdeauna și totul mărește starea de spirit și ajută la a face față stresului.

Și pentru câine este o otravă care provoacă euforie și dependență puternică și acționează ca un medicament sau alcool. Pe proprietar și animalele de companie, Theobromin acționează la fel. Diferența este numai că câinele are o perioadă de eliminare a teobrominului este mai lungă decât o persoană și este de aproximativ 20 de ore. În această perioadă, corpul câinelui va simți pe deplin efectul toxic al ciocolatei.

De exemplu, pentru a obține otrăvire la om, concentrația de teobromină ar trebui să fie de 1000 mg / kg de greutate viu și pentru o doză fatală câine – în medie, 300 mg / kg. Ciocolata de lapte conține de la 150 la 200 mg de această substanță.

În plus, cofeina – alcaloidul, în acțiune, este similar cu teobromina, dar în ciocolată este conținut într-un număr mult mai mic. Câinele provoacă emoții puternice, din cauza căruia animalul de companie poate deveni agresiv. Are un efect diuretic și cauzează dependența persistentă. Despre pericolele excesului de zahăr și nu merită să vorbească. Obezitatea, alergic, însoțită de mâncărime și dermatită, și diabet din cauza deprecierii insulinei – aceasta este ceea ce așteaptă animalele proprietarilor.

Citește mai mult  rase de pisici Baltata

Un număr mare de aditivi de gust – atât artificială, cât și chimică, nu va aduce și nimic bun. Iar stafidele conținute în ciocolată pot provoca, de asemenea, otrăvire sau provoacă boală renală într-un câine. Pentru ca PSA o rasă mică, 10-15 grame va fi de ajuns.

Chiar și a studiat proprietățile substanțelor care fac parte din ciocolată, proprietarii se vor întâlni, ceea ce va spune: „Dar de la micul ciocolată de adăpost este puțin probabil să se întâmple ceva”. Nu se poate întâmpla, dar nu merită să efectuați experimente pe animalul dvs. de companie, Deoarece diferite tipuri de ciocolată conțin o cantitate diferită de teobromină, care este numit doar otrăvire. Cantitatea de theobromin direct depinde de cantitatea de cacao din ciocolata, iar ciocolata mai inchisa, cu atat mai periculoase pentru câine.

De exemplu, în calculul 100 grame:

 • Ciocolata alba – 3,5 grame+
 • Ciocolata cu lapte – 150-200 grame+
 • Ciocolata amara (60.70.85% cacao) – de la 490 până la 800 de grame+
 • Coacere ciocolata – 1350 grame.

Conform exemplului descris, se poate observa că un câine mic va fi suficient și felii de ciocolată cu lapte.

Oamenii de știință din America, efectuarea de cercetări, a constatat că Primele semne de otrăvire pot începe cu raportul dintre teobromină 20 mg / kg de greutate a animalelor, și sunt însoțite cel mai adesea în tulburări intestinale.

Dulciuri cu ciocolată, marshmallow, bomboane de ciocolată și bare de ciocolată în compoziția lor conțin mai puține produse de cacao, respectiv și mai puține substanțe periculoase, dar este încă mai mare decât în ​​ciocolată albă. Cu toate acestea, există o altă captură. O astfel de bună este foarte dulce și grasă și poate duce la următoarele boli: pancreatită, diabet, insuficiență renală, obezitate și boli de inimă.

În plus, chiar și un mic slicker poate provoca dependență, iar data viitoare când animalul va folosi cu siguranță o situație adecvată și va mânca mult mai multă ciocolată.

Simptome de otrăvire

Primele simptome pot apărea după 3 ore după ce câinele a tras și a mâncat ciocolată.

Citește mai mult  Ce și cum să se hrănească un pisoi de la 1 la 3 luni?

Merită acordarea atenției la următoarele puncte:

 • Animalul este prea activ: un animal de companie este îndoit, din păcate, se deplasează de la colț la unghi, căutând un loc liniștit, cade, dar imediat se ridică și se execută+
 • Afectează tulburările digestiei, vărsăturilor și diareei+
 • Temperatura locală crește+
 • Tremurând animalele+
 • Partidul Beowbeat+
 • Urinare armată, sânge poate fi prezent în urină+
 • Caracteristicile descrise pot fi însoțite de tulburări de coordonare.

Cum să ajute?

Dacă observați sau ghiciți că animalul dvs. de companie a mâncat, du-te imediat la clinica veterinară. Anterior, animalul dvs. de companie va oferi prim ajutor, cu atât este mai mare probabilitatea de a evita efectele otrăvirii. Dacă s-au manifestat deja semne de deteriorare, iar animalul a început să vărsăm, Nu o opri.

Este necesar să așteptați până când masele de dumping vor conține în compoziția particulelor alimentare și numai după acest avantaj „Polysorm”, „Zoonormal” sau „enterosgel”. Apoi, ar trebui să mergeți la specialistul veterinar care va lua testele și va scrie tratament. Întorcându-se la clinica veterinară timp de 2-4 ore, puteți spera o recuperare completă a câinelui. În alte cazuri, complicații sau evoluție letală sunt posibile.

Cum să înlocuiți ciocolata?

Dacă animalul dvs. de companie iubește foarte mult ciocolata, îl puteți înlocui cu „câine”. Ciocolata pentru câini este făcută din fructele de corn, ele sunt sursa inulinei, care este utilă pentru digestie. Dulceața la Gesury dă iarbă Stevia, care este utilizată de diabetici ca înlocuitor de zahăr. Și uleiul de palmoyadron și serul de lapte ajută corpul să fie într-un ton. Toate ingredientele sunt absolut sigure și nu provoacă alergii.

Citește mai mult  De ce pisicile dorm în picioare proprietarului?

Lecitina și complex de vitamine va fi foarte util pentru imunitate. Sângele albuminei normalizează metabolismul și va avea un efect pozitiv asupra sistemului de formare a sângelui.

Puteți trata câinele cu fructe și fructe de padure, mai ales că multe patru picioare le iubesc foarte mult. Acestea sunt inofensive pentru câine, și va deveni o sursă de vitamine. Din fructe si boabe Puteți da pepene verde, mere, pere și caise. Principalul lucru nu este de a experimenta cu exotice. Pentru o plimbare, ne recomandă să ia un pic de carne uscată cu felii subțiri, și să încurajeze câinele pentru comenzile corecte. În plus, sigur, în timpul unei plimbări, veți vedea un magazin pentru animale de companie, care vinde delicatese gata făcute și utile.

Este important doar să ne amintim că delicatetea nu trebuie să depășească 10% din dieta de zi cu zi.

Astfel, puteți să vă asigurați că da câine ciocolata nu se poate. Chiar și un mic felii poate contribui la otrăvire, și să te edita într-un punct slab minute vă va încă. Nu rănit capriciile unui animal de companie, pentru că starea lui de sănătate depinde de. Mai ales că în prezent există multe produse delicioase și utile, destinate să înlocuiască delicatețe dăunătoare.

Despre ce produse sunt dăunătoare câinelui, uitați-vă în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: