Kerry albastru Terrier: Descriere Rasa, Tunsori și conținut

Kerry albastru Terrier: Descriere Rasa, Tunsori și conținut

Câine activă cu sănătate puternică – Kerry Blue Terrier, în mod legal, este subiectul mândriei naționale a irlandezii. Printre abilitățile sale, puteți observa pășunatul bovinei, transportatorul serviciului de gardă, mirosul, ajută la lupta împotriva prădătorilor mici. Mai mult de o secole și jumătate la rând, câinii cu culoare albastră rară își dovedesc superioritatea asupra spectacolului de câini și a concursurilor sportive.

Ele sunt considerate tovarăși excelenți, tovarăși devotați și pentru a se întâlni cu Kerry-Blue Terrier pot fi răspândite, din SUA în Australia.

Istoria originii

Irish Blue Terrier a primit numele său datorită județului Județean – Highland, activitatea principală în care este pășunatul oilor. Aici, rasa a câștigat fenotipul și calitățile de lucru recunoscute pentru care este evaluat special ridicat. Nuanța albastru de lână, conform diverselor surse, a fost câștigată de câini ca urmare trecere ogarul irlandez, grâu, Bedlington Terrieri, Fox Terrieri, Spanish Dog Water. Nu există informații exacte despre procesul de reproducere, deoarece pe termen lung, încrucișări de trecut în mod autonom, în cadrul județului, printre fermele ciobănești.

Numai legende frumoase sunt păstrate, în conformitate cu care Kerry-Blue Terrierul au fost obținute în secret de la cavaleresti wolfges sau chiar de la câini regelui spaniol, aflat pe insulă, ca urmare a naufragiu.

Numai informații despre mentiunile prima acestei rase pot fi considerate fiabile. Ele sunt datate în secolul al XIX-lea, și de atunci, Terrierii irlandeză se referă la câinii cu culoarea gri-albastru, compact și energic.

Din anul 1922, miezul carierei expoziției rasa a început. Pe legendarul Cruffts spectacol, aproximativ 20 de persoane au fost prezentate pentru prima dată, și după 3 ani, a fost creat primul club oficial. FCI Standard Proprie pentru Kerry albastru Terrier a fost adoptat în 1963. In Statele Unite, rasa a fost recunoscuta inca din 1922.

Descrierea rasei

Caracteristic pentru Kerry albastru Terrier Descrierea rasei accentuează unicitatea fenotip și adăugarea acestuia. Înapoi în 1928, a fost acest caine, care a fost titlul de „aproape perfect“, și de atunci apariția sa nu a suferit modificări speciale. Este interesant faptul că culoarea albastră a lânii într-una din cele trei opțiuni dobândește numai după 18 luni – până la acea dată, nuanța de pupa poate fi gri închis, grafit și chiar negru pete maro, sunt permise.

Adult Kerry albastru Terrier-ul are următoarele nuanțe ale blanii, recunoscut ca standard:

 • IDEAL BLUE – ton albastru bogat, se întâlnește cele mai rare+

 • Albastru Fantasy – cu o predominanță de perle și de culoare argintie, întunecare la vârfurile urechilor, coada, fata, labe+

 • Albastru Style – închis, din oțel bogat cu gradație la negru argintiu.

Alte tipuri de rase standard, descrie după cum urmează.

 1. Greutate 15-18 kg pentru masculi, Bitches mai elegant. Înălțimea greabănului în intervalul 44.5-49.5 cm.
 2. adăpost bogat, ondulat, moale.
 3. Membrele sunt puternice, cu o îmbinare neetanșe pronunțată și coate elegante. Spate mai musculos, cu dreptul de livrare. labe compacte, cu perne rotunjite, gheare negre.
 4. Coada de la colțul din dreapta, îndreptate în sus. Jos, aproape nu merge în jos.
 5. Cazul cu sânii adânci, bine definite, spatele drept, proporțional cu partea din spate inferior.
 6. Gatul este lung, bine dezvoltat, cu pus drept pe umeri.
 7. Capul cu un cokery abundent, și-a exprimat „barba“, este destul de masiv la câini, mai elegant la biți. Stop este slab pronunțat, craniul este dezvoltat armonios, botul de lungime medie. Nasul a nasului este întotdeauna negru, la fel ca pigmentarea guma, snob câine. Close-up dinți, alb, închis în foarfece sau muscatura directă.
 8. Proporțional, întuneric umbra nuc maro sau saturate. Situat corect, fără un teșit, o privire este clară.
 9. Urechile de marime mijlocie sunt situate pe părțile laterale ale capului, cu înainte de îndoire.

Pentru Terrierul albastru Kerry nu este caracterizat printr-o extensie, oblongația cazului – Acesta este un câine puternic cu mușchi severi, trăiesc și mobil. Vicii de dezvoltare este criptorchismul, haina tare sau „sârmă”, orice variații ale culorii, cu excepția celor permise. Pigmentarea strălucitoare a nasului și umbra corpului de gheare este exclusă, nasul clarificat.

Citește mai mult  Acvariile de 300 de litri: mărimea, selecția și echipamentul

Caracter

În standardul de rasă, este clar specificat tipic – cu un lanț și o viață de terrier clasic. Acesta este un câine cu o privire inteligentă inteligentă, inteligență bună. Socializarea timpurie este foarte importantă pentru Kerry-Blue Terriers.

Ei au nevoie să aibă grijă de gazdă, creșterea, în caz contrar riscul este riscul ca, agresiunea cainele va incepe sa arate agresiune nemotivată, autoritatea proprietarului se va opri percepe.

pui Kerry-Blue Terrier – ticăloșii fermecătoare, curios și prietenos. Ele sunt la fel de prietenos pentru copii și adulți, jocuri de dragoste și activitatea fizică. Cainii din aceasta rasa sunt incredibil de fotogenice, adore pose. Cu sarcinile potrivite, emoționalitatea rapidă a catelusul nu va livra fără griji speciale – după jocuri și farse, el va dori în mod sigur să se odihnească.

Bright caracter trasatura irlandez terier albastru – sociabilitate. Ei se simt minunat în familie, plimbari țară dragoste și excursii. Singur, PSA nu este recomandat pentru o lungă perioadă de timp, el poate aranja o adevărată se amestecă în casă. O altă trăsătură distinctivă este aristocrație naturală și mândrie. Cu acest câine va trebui să căutați compromisuri, negociați, găsiți o limbă comună.

Speranța de viață

Kerry Blue Terriers, ca mulți câini compacți, sunt considerați ficatori de lungă durată. În medie, reprezentanții de rasă trăiesc cel puțin 13 ani, dar există cazuri în care PSAM a reușit să sărbătorească cea de-a 18-a aniversare. Terrierii bluși irlandezi nu au tendința pronunțată la dezvoltarea bolilor genetice.

Dar acesti caini au o predispoziție la formarea de chisturi epidermice – neoplasmele pe piele. Când apar, este mai bine să contactați medicul veterinar.

Conținut și îngrijire

Organizați condiții bune pentru conținutul Terrier Kerry-Blue DUMNEAVOASTRĂ. Animalele se adaptează ușor la cazare în apartament și la condițiile casei de țară. Dar pentru conținutul străzii, ele nu sunt potrivite. Este foarte important să oferiți un câine Nivel suficient de activitate a motorului, să ofere libertatea de mișcare.

Pe urmele activelor Kerry Blue Terrier, merită să se păstreze pe o lesa cel puțin în oraș – rădăcinile de vânătoare ale PSA întotdeauna se simt simțit.

Atunci când se organizează un caine adult este nevoie să acorde o atenție maximă pentru a controla peste ochii ei. Ei trebuie să fie curățate în fiecare zi, de la poluare, inspectați. De asemenea, animalul de companie va necesita curățarea dinților, haircuting gheare. Urechile sunt curățate periodic de contaminare cu un tampon de bumbac și o soluție antiseptică specială. Prelucrarea obligatorie a lânii antiparazitare, degreminare.

   Maturitatea sexuală a câinilor de rasă Kerry-Blue Terrier vine într-o perioadă de 7-9 luni, fetele cresc ușor mai devreme. În timpul curgerii, animalele au nevoie de îngrijire specială, proceduri de igienă suplimentare. Tricotarea câinilor este permisă nu mai devreme decât să atingă 1,5 ani, când formarea oaselor este finalizată.

    Kerry albastru Terrier apartine rase de caini care au nevoie de tunsoare regulată a capacului grosier. În plus, acestea trebuie să fie pieptanat pentru a preveni formarea de chatunins. Înainte de câini tunsoare se spală în mod necesar, uscat cu un uscător de păr. Printre elementele obligatorii de îngrijire pentru animale ar trebui să fie prezente Perii cu peri autentici, piepteni de metal cu dinți curbate și lavete drepte rare. Nu face fără un FURminator.

    Regularitatea de tunsori pentru Kerry-Blue Terrier este foarte important. frecvența optimă – nu mai puțin de 4 ori pe an, pieptănare este produs la fiecare 2 zile.

    Este foarte important să se facă o tunsoare expoziție cu cel puțin 2 săptămâni înainte de spectacol, astfel încât lungimea totală de lână a fost de 5 cm.

    Existente, poartă-blue-terrier scheme de măcinare rămân similare, dar diferite modele și siluete vă permit să dea o personalitate strălucitoare pentru animale de companie. Procedura va fi următoarea.

    1. Tunsul de câine este realizat pe lână curată și bine combinată. Prima zonă – chiuvete urechi, zonă întunecată, whisky, gât. Capacul este acoperit suficient de scurt, în regiunea marginii urechilor, linia este formată folosind foarfece.
    2. Tunsoare de lână din coadă în zona parietală. Aici sunt folosite foarfece și pieptene, direcția de mișcare – împotriva creșterii din lână. În primul rând, o mică catenă este separată, atunci este tăiată cu foarfece. Astfel încât suprafața completă a spatelui în lateral este procesată.
    3. Zona anală se taie scurt cu o mașină, ea este procesată de „pantaloni” în partea de sus.
    4. Labele și partea inferioară a pieptului păstrează lungimea naturală a capacului grosier, este pieptănat în direcția de sus în jos.
    5. Barba și mustața sunt pieptănate, expuse la tăiere după cum este necesar. O siluetă clară direcționată strict înainte ar trebui menținută. Pulere suplimentare pe sprâncene atârnate pe foarfece.
    6. Părțile inferioare ale labei sunt prelucrate de foarfece pentru a da o siluetă frumoasă.
    Citește mai mult  Totul despre Hill S

    Cu o tunsoare conform schemei, este important să se respecte o serie de puncte care sunt importante. Toate zonele de tranziție între zonele de lână lungi și scurte trebuie să fie cât mai ușoară și moale. Bang se formează pe zona de tranziție de pe frunte până la față, ea se îndepărtează de el aproape sub zero, între urechile firelor de păr este puțin mai lungă. Mișcarea sprâncenelor se face în direcția colțului exterior al ochiului la breton.

    În zona de pășunat din unghiul la al doilea premolant, lâna pe față va fi acoperită în scurt timp, formând o legătură armonioasă cu zona cervicală. Moustache la capătul botului trebuie să meargă în barbă. Pe părțile laterale ale gurii lungimea rămâne astfel încât lâna nu ajunge în gură în timp ce mănâncă. Tăierea coada implică dându-i o formă de cone, ușor aplatizată pe părțile laterale ale formei.

    Printre variantele populare ale siluetei lui Kerry-Blue Terrier poate fi alocată:

    • expoziţie – cu conservarea unei siluete clare numai în rasă+

    • igienic – cu îndepărtarea întregii mașini de lână, peștele pe picioare, barbă, breton+

    • Acasă sau Fantasy Option – Puteți lăsa lungimea în care doriți sau tăiați asaltul asupra întregului corp timp de o lungime.

    Active și care necesită o atenție la puii din Terrierul albastru irlandez din primele zile de ședere în casă trebuie să aibă condiții confortabile pentru cazare. Au nevoie de propriul lor loc cu un pat sau un coș spațios. Este necesar să îl dotați în camera proprietarului – La început, catelul va fi dor de mama, plâns și o mângâiere mică, mângâind calmul noaptea.

    Nu faceti o milă pentru a lua copilul în patul meu. Adulții Kerry Blue Terriers nu sunt la toate miniaturale, dar este destul de dificil să depășească acest obicei.

    Va trebui să aibă grijă de agreația animalului de companie. Kerry Blue Terriers – câini destul de energici, și acasă pentru ei ar trebui să fie un stoc suficient de jucării. Bile potrivite, oase, cauciuc sau bastoane siliconice. Singurul lucru pe care costurile este să nu – transformarea în jucării de articole de uz casnic, saci vechi, adidași. Sub interzicerea cifrelor din cauciuc cu „SIPS” (câinele le poate înghiți).

    Ai nevoie pentru a lua un catelus pe mâini foarte atent, sistemul muscular este destul de slab. Fără a fi nevoie, este mai bine să nu afișeze sensibilitate în acest mod și să elimine manifestarea nelimitată a emoțiilor de la copii mici. Face ca un copil să aibă nevoie corect, Asigurați-vă că pentru a sprijini zona de sub piept și cultura.

    Până la 3 luni, Kerry-Blue Terrier Puppies cu dificultate se obișnuiesc cu un anumit loc pentru a vizita toaleta. Nu a început încă mersul liber, merită să punem câteva tăvi în casă cu scutece absorbante. Cercetarea copilului pentru rate nu este necesară, dar laudă pentru ritualul corect efectuat exact.

    Kerry Blue Terriers de la vârsta fragedă ar trebui să se obișnuiască cu manipulările pentru îngrijire a corpului, ochi, urechi. caine adult va fi supus tunsoare regulat, și răbdare este mai bine de a educa într-un animal de companie în avans. Este demn de a obține o masă specială la domiciliu și cheltui pe ea examenele de zi cu zi ale ochilor și urechilor, catelus pieptene. De multe ori se spală și copilul, și nu este nevoie de câine pentru adulți. Mijloacele speciale sunt selectate pentru înot, păstrarea substanțelor naturale de protecție pe piele și lână lor.

    Citește mai mult  Descrierea de furaje umede Purina Pro Plan pentru pisici

    Cu vârsta între 3 până la 6 luni catelus urechi trebuie să fie fixat într-o anumită poziție. Acest lucru va face posibilă realizarea lor post dreapta pe măsură ce creștem. Corect rezolva această sarcină va ajuta medicul veterinar.

    Decât feedul?

    Kerry-Blue Terrier dieta ar trebui sa constea de produse sigure și utile pentru sănătatea sa. Si pui si adulti recomandat meniuri cu o predominanță a produselor proteice. Nu mai puțin 50% din produsele alimentare totală obținută ar trebui să ocupe carne scăzut de grăsime (Piept de pui, veal, miel) – pe zi oferă aproximativ 300 g. Orezul și hrișcă sunt permise de la crupă – sunt bine sudate, amestecate cu alte ingrediente.

    Legume – sursa de fibre utile, trebuie să fie prezente în dieta câinelui în obligatorii. Raw poate da orice, altele decât cele de varză albă, leguminoaselor produse. Ele sunt date în combinație cu realimentarea de ulei natural vegetal. Printre produsele feroase fermentate pentru Kerry-Blue Terrierul, se recomandă brânză de vaci, acesta poate fi preparat independent de lapte proaspăt.

    La dieta naturala este recomandat sa adauga Vitamine si minerale complexe recomandate de un câine observarea doctor veterinar.

    În cazul în care câinele își petrece cea mai mare parte a zilei, singur sau animale de companie oarecum, este în valoare de traducându-le să se usuce alimente. produse alimentare finite conține deja toate componentele necesare, dar pentru câinii cu blana abundenta, aceasta trebuie să fie alese cu atenție sporită. Mai bine daca cainele va primi de înaltă calitate Super Premium Class feed.

    Acesta este pe deplin adaptată la nevoile animalului, vă permite să păstreze calitatea de lână, condiția expoziție de animale de companie.

    Atunci când sunt incluse în regimul alimentar al furajelor finite, prezența accesului la apă este de o importanță capitală pentru buna funcționare a sistemului digestiv. Apa îmbuteliată este folosită pentru băut, puteți utiliza dispozitive tip de automate. Modul de hrănire este determinată în funcție de vârstă pentru animale de companie:

    • În 2-3 luni, catelusul devine alimente de 4 ori pe zi+
    • Juniori până la șase luni, trebuie să aibă 3 hrănire pe zi+
    • De la 6 la 12 luni Câinii sunt transferate la alimente cu două alimentat.

    Respectarea acestor recomandări, puteți evita periculoase pentru Kerry-Blue Terrierul de obezitate, oferă o mobilitate maximă pentru animale de companie și păstrarea stării fizice optime.

    educatie si antrenament

    Kerry-Blue Terrier Dog, lăsînd bun pentru formare. Cu pregătire ca urmare, ele pot transporta serviciul de pază, să participe la vânătoare. Atenționările ping acestei rase sunt bine dezvoltate de abilitatea de a normale de vânătoare, extracte, șobolani, șobolani. Puteți merge cu lesă un câine doar în afara orașului, în afara piese auto plin de viață și de alte surse de pericol. Pe site-ul de țară, Kerry albastru Terrier poate acționa ca un apărător de animale, păsări de la Predators mici.

    câini de mers pe jos ar trebui să fie efectuate numai în lesă și în gulerul. Schleik terrier compact nu este prea util. De la vârsta de catelus este în valoare de predare un animal de companie, fără să latre pe fleacuri – o voce tare a unui animal de companie este capabil de a deveni o problemă gravă în conținutul său în carcasă apartmentmatic.

    În timpul antrenamentului Este important să se facă acest proces cel mai puțin împovărătoare pentru animal. sesiuni scurte de clase timp de 15 minute se recomandă să alternează cu jocul. Exerciții ar trebui să fie schimbate, în caz contrar ele vor purta rapid un ps. Reprezentanții rasei creează adesea dificultăți în formare datorită creșterii afectivitate, ei doresc să vă rugăm proprietarului atât de mult, acestea sunt greșite, lipsit de griji.

    Cele mai bune tactici de comportament va fi calm, lipsa de agresiune din partea proprietarului.

    Despre caracteristicile rasei de câine Kerry-Blue Terrier, a se vedea următorul videoclip.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: