Pisici pufoase: cele mai bune rase și particularitățile îngrijirii

Pisici pufoase: cele mai bune rase și particularitățile îngrijirii

Goade de blană superbă, admirație decentă, este considerată o carte de vizită a pisicilor de rase cu părul lung. Cu toate acestea, pentru ca favoritele crescătorilor să arate bine, va trebui să plătească o mulțime de atenție și timp. Materialul acestui articol va introduce cititorii cu particularitățile lânii de blană a pisicilor pufoase cele mai populare printre produsele de rasă.

Particularități

Pisicile cu părul lung cu lână pufoasă au o serie de nuanțe. Haina lor de blană este caracterizată de o structură specială. În cele mai multe cazuri, este destul de densă, având în vedere că în perioada de molid, pisicile și pisicile sunt forțate să lingă zilnic părul mort, ceea ce împiedică creșterea copertei noi de lână. Reprezentanții unor rase pot fi de câteva luni pentru a purta o lână detașabilă.

Cu toate acestea, încercările de igienă independentă nu permit o pisică să scape de lână moartă. Cea mai mare parte a părului blocat în stomac. Prin urmare, proprietarul trebuie să ofere un animal de animal rupt de grâu, fie de iarba care va provoca înăsprirea comunii de păr. Unii dintre crescători folosesc o pastă specială de malț la acest lucru.

Pisici pufoase cu părul lung mai greu să păstreze o haină frumoasă de blană: În majoritatea cazurilor, lânia lor predispus la formarea de chatunins. Problema poate fi complicată nu numai prin pieptănarea târzie a lână, dar chiar și utilizarea neregulată a pieptenei.

Reprezentanții separați ai pufosului sunt capabili să-și strică stratul de blană singur, pluționând pe hambarele ei și alte gunoi agățate. Îngrijirea pentru o astfel de lână este extrem de dificilă, dar fără acest haină de blană se estompează și se agită.

Separarea raselor de pisică pufoase sunt caracterizate de molirea pe tot parcursul anului. Dacă nu îndepărtați lână moartă de la o astfel de blană la timp, animalele de companie își riscă lâna la blocarea intestinală. Alte pisici au grijă de lână complicată de caracteristici individuale. De exemplu, una dintre rase după o tunsoare va crește lână o umbră mai închisă, ceea ce poate duce la descalificarea indivizilor care vizitează expoziția.

O altă caracteristică a pisicilor pufoase este probabilitatea ridicată de alergii, pe care au supus toți membrii familiei unde locuiesc. În perioada de molid, aceasta acoperă literalmente toate lucrurile de acasă, care obligă proprietarul să ia anumite măsuri pentru a reduce reducerea acesteia. În același timp, dacă pisicile obișnuite în timpul moaletelor sunt suficiente pentru a piepta de două ori pe săptămână. Astfel de puffs vor trebui să-l elimine în fiecare zi, fără să uite să acorde o atenție deosebită blănurilor între palipurile labe și la baza urechilor. Restul neuzilor de îngrijire va fi supus unei rase specifice unei familii feline.

Avantaje și dezavantaje

capac de lână dens și pufos de pisici are o mulțime de avantaje, cu toate că nu există deficiențe. De exemplu, la fel ca toate pisicile, aceste favorite sunt generatoare de calm, care sunt generos împărțite cu proprietarii lor și toate gospodăriile.

Puțini oameni știu că, cu contact apropiat de pisici cu sugari, copii scade predispoziție la boli infecțioase durabile. Cat purre calmeaza proprietarii, având în vedere care scade probabilitatea unui atac de cord.

groase de lână promovează rezistența la animale la frig, dar în timpul verii poate fi o problemă reală. În cazul în care, în același timp, ameliorator neglijează normele elementare de igienă pentru animalele de companie sa, pisicile au un risc de boli de piele. Cu toate acestea, de îngrijire pentru o haină de blană nu este la fel de simplu: cu necunoașterea principalele sale nuanțe, punctul de vedere al pisicii devine neîngrijit. Pentru a menține atractivitatea estetică, va trebui să achiziționeze dispozitive diferite în afară de faguri.

reprezentanți separate ale felinelor, haină de blană frumoasă sunt predispuse la epuizare, și, prin urmare, proprietarul trebuie să se asigure că animalul nu se ajunge sub razele de soare dogoritor. Partea din spate a pisicilor pufoase este rezistența cu care indivizii individuale se referă la procedura de pieptănare. În același timp, pisicile individuale sunt încredințate atât de îmbrăcăminte și mobilier, care este de a le elimina de acolo este o chestiune de lungă și consumatoare de timp.

Complexitatea animalelor de companie de îngrijire cu lână foarte lung va fi presupus în faptul că animalele de mers pe jos pe strada de multe ori matura literalmente haina lor de blană. În plus față de faptul că nămolul este pus pe lână, devine un ascensor excelent pentru paraziți mici, care doresc să se bucure de sânge feline. Scoateți purici și căpușe, cu o astfel de problematică lână. În ceea ce privește căpușele, ameliorator lor vor vedea numai atunci când crește în dimensiune.

Cu toate acestea, situația este mai complicată cu purici: nu toate medicamentele sunt eficiente din ele, în afară, împreună cu delir de purici, ei ard de acoperire din lână. Și acest lucru duce la deteriorarea structurii sale, căderile de lână individuale și pierderea silkiness.

Cel mai rău dintre toate pisicile pufoase pentru a scăpa de purici nu sunt suficiente pentru a utiliza un agent antiparazitar special.

Rase populare

Pentru dumneavoastră crescătorii de pisici preferate, înzestrate pufos și lână lungă, puteți atribui mai multe soiuri de rase de pisici, de exemplu:

 • american Kerla+
Citește mai mult  Cum pisicile Maine Coon cresc de luni?

 • Turcia Angora+

 • pisica de pădure norvegiană+

 • Maine Kuna+

 • persană+

 • Himalian+

 • Masquerade Nevsky+

 • Balinsiysky+

 • Papusa de carpa+

 • siberian.

Fiecare tip de animale de companie are propriile sale caracteristici caracteristice. De exemplu, Kerl american diferă extern de mult de colapsul colegului pufos de către urechile Elven. Și acești pisici se nasc cu urechi drepte, iar urechile sunt înfășurate într-o săptămână de la momentul nașterii. Coat de blană Kerla este dens de reziduală și matasos, nu are un substrat și plăcut la atingere. Coada pisicii este foarte pufoasă, lungimea sa este comparabilă cu lungimea corpului.

Turcia Angora are adesea o culoare albă, lâna nu este inferioară pufinei către Cerla americană. În același timp, un reprezentant al acestei rase se poate lăuda cu o structură specială de lână. Cu densitatea sa mare, este incredibil de moale și delicată la atingere, fără nici un indiciu de rigiditate. Capacul de lână lungă nu interferează cu animalul să fie activ și agil.

Norvegii sunt lână groasă și lungă, care este situată, inclusiv în jurul tampoanelor de labe. Lungimea coada corespunde lungimii corpului, capacul de lână pe el este lung și gros. Blana blana are un subpar dens, a cărui lungime este diferită în diferite părți ale corpului.

Datorită activului suport, aceste pisici nu se tem de apă, nu se ajunge în piele, la toate.

Maine-kun, sau rasi intern, are gusturi pe urechi, precum și să acopere bogat, care dă pisica dimensiunea impresionantă. În plus față de o coadă pufos imens, aceste pisici cu par lung au un guler de blană chic. În ciuda densitatea acestui strat de blană, spre deosebire de alte tipuri, este mai ușor de îngrijire. Ea are parul Oratorie si gros, dar subpar moale. Datorită acestui fapt, Maine Coon nu se teme de o răceală, nici de umiditate. Samoks aceasta rasa de haina de blana este mai moale în comparație cu masculii.

Pisica persană iese în evidență printre alți frați de numeroase și soiuri. lână este mult mai mare decât multe pisici din alte rase, și persoanele fizice individuale pot ajunge la 15-20 cm. Este foarte sociabil, precum și tăierea și încearcă să scape cu ușurință de lână excesivă, care, fără îngrijire adecvată, se rostogolește într-o discuție. Lărul ei înșiși sunt lungi și subțiri, când sunt confuzi, sunt supuși terminării.

Pisicile Himalayan sunt caracterizate de volum, care ascunde dimensiunile deosebit de mari ale animalului. Este inerentă prezenței unui subsol bun, distins printr-o densitate și căldură. Textura de lână în aceste animale soft și blând. Lungimea capacului de lână este diferită: de exemplu, firele de păr mai lungi sunt în creștere pe gât, ceea ce creează vizual efectul eșarfa de blană.

NEVSKAYA MASQURADE CAT se mândrește cu o strat de strat de blană. Capacul ei de lână are două tipuri diferite de subiacente: este moale pe stomac și strâns pe spate. Capacul de lână în aceste pisici formează așa-numitul „impermeabil” al unui păr de acoperire tare, care este explicat prin aboriganul originii rasei. La un moment dat, acest tip de animale protejate din lână din umiditate, rece, a contribuit la un fel de deghizare.

Lana acestor animale de companie are loc evoluția lor cu creșterea și dezvoltarea animalului și este tocmai stratul de blană cu subscoperirea sa specială că aspectul aspectului este responsabil pentru. Balinylez se referă la pisici pufoase cu jumătate de picioare, el este caracterizat de un aspect asiatic. De fapt, aceasta este o varietate de siameză cu o față triunghiulară și o coadă pufoasă.

Reprezentanții acestei rase sunt destul de rotiri, distincte de o culoare frumoasă și necesită o abordare specială pentru îngrijirea lânii.

Ragdolls sau așa-numitele praf de rag „cu ochi albaștri literalmente atârnă în mâinile unei persoane și adora această afecțiune, ca orice stoarcere. Ei au o haină de blană nereal, aspectul păpușilor și coada pufoasă, aceste pisici sunt ca jucăriile de pluș. Aceste pisici par mare numai din cauza lungimii și a volumului de lână, în timp ce culoarea pot fi diferite (cu excepția extrem de fum, negru sau roșu).

pisica siberian este caracterizat printr-un strat de blană șic pufos, care reține perfect căldura și nu permite animalelor să înghețe în frig aspru. Spre deosebire de alte colecții pufoase de năpârlire a acestor pisici, nu există nici o scară catastrofală. În plus, lână lor nu este la fel de allergenna, și, prin urmare, aceste pussies își pot permite cei care sunt supuse unor reacții alergice.

Cum de a alege un pisoi?

Pentru a alege un pisoi de o rasa pufos cu părul lung, este necesar pentru a trata. Este imposibil să mergi pe ocazional de emoții, este necesar să aibă o idee exactă a nuanțele unui animal de companie spectection al unei anumite rase, dificultățile conținutului și îngrijirea lână. În plus, trebuie să știți ce va trebui să se confrunte cu grijă, pentru a înțelege că va trebui să aibă grijă de copil în fiecare zi, ca pentru copil. Este demn de cântărire totul „pentru“ și „contra“ și numai după aceea contactul amelioratorului.

Cumpărarea unui animal necesar într-o grădiniță dovedită, care elimină probabilitatea achiziționării unui animal necurat. În același timp, este important să se acorde atenție copiilor cu ghidul corect, cu ocazia socializării. Este important să vă uitați aproape de comportamentul pisoiului: ar trebui să fie moderat curios, dezvoltat, nu leneș, nu reconcistru.

Pentru a vă asigura că este necesar să se solicite documentele vânzătorului pentru un pisoi (pedigree și pașaport veterinar).

Cu cât sunt mai mulți strămoșii pisoiului, cu atât mai bine. Dacă vânzătorul conduce rețeaua socială, puteți privi frecvența pisicii. Dacă pisicile par să lumineze prea des, acest lucru sugerează că amelioratorul folosește o pisică ca incubator. De regulă, adesea dă naștere pisicilor nu oferă descendenți sănătoși datorită faptului că corpul lor nu se poate recupera înainte de următoarea sarcină.

Citește mai mult  Husky negru culoare

Nu puteți lua un pisoi la 2-3 luni. Este în acest moment că are nevoie de prima socializare, comunicare cu frații și surorile, tava de predare, învățarea de a construi relații, primele jocuri. Luați copilul după vaccinare. Dacă cumpărătorul se îndoiește de ameliorator, puteți merge la grădiniță împreună cu un specialist care examinează cu atenție pisoiul, va aprecia condițiile conținutului său, starea cavității gurii, straturile de blănuri.

În plus, este un specialist care poate oferi o evaluare independentă a sănătății animalelor de companie.

Cum să vă îngrijiți?

În ciuda dorinței unei categorii separate de crescători nou nou la puritatea perfectă, scăldați pisoiul și pisica adultă prea des nu este recomandată. Unele dintre animalele de companie trebuie să se usuce după spălare, altele nu sunt complet tem de proiecte, preferând să se usuce în mod natural după ștergerea cu un prosop. Cu toate acestea, expertii nu recomanda să permită acumularea de murdărie: praf, murdărie și îmbulzesc lână sunt semne că pisica trebuie urgent cu plata.

În același timp, diferite tipuri de zooshampune pot fi folosite pentru lână purifica. Ele pot fi tradiționale implicite prin luarea de bai, precum și uscat. A doua Opțiunile se disting prin lipsa nevoii de săpuneală și spălare. După aplicarea și prelucrarea blana, acesta este îndepărtat prin șervețele speciale. Aceste fonduri sunt bune pentru animale de companie, matuire apă.

În ceea ce privește individuale pufos, ele sunt surprinzător de incomode pentru a scăpa de apă. persoane fizice separate pot înota, la toate, stropi în ea, să-l resear, din cauza pe care acestea sunt adesea închise în chiuvete de bucătărie, piscine, precum și băi. Detergenți trebuie să fie alese în funcție de lungimea și tipul structurii de acoperire din lână.

Nu poți încerca să facă baie pisici cu șampon, care folosesc oameni: aceste mijloace pentru ei sunt absolut nu sunt adecvate și poate provoca pierderea de blană.

Combinând lână mort – subiect separat. Pentru o îngrijire completă, proprietarul va trebui să cumpere un pieptene, Pojoker și FURminator. Fiecare prindere este responsabil pentru tipul său de muncă, și, prin urmare, este inutil să încerce să înlocuiască un lucru dintr-o dată toate cele trei. accesorii de lână ar trebui să fie selectate în funcție de densitatea blana, gradul de rigiditate, precum și lungimea.

Cu alte cuvinte, nu numai lungimea dinților este importantă, atunci, de asemenea, frecvența acestora. Cu alegerea greșită a dinților dispozitivului poate fi sapata in pisica, blocat în haina de blană, și apoi să nu dea nici un rezultat. Piec cu duza de tuns este o condiție prealabilă pentru îndepărtarea rapidă și fără durere a lânii moarte. Dacă o alegeți corect cu o lățime și o frecvență, proprietarul va fi capabil să elimine lână moartă într-un timp scurt, înfundându-se într-o haină de blană printre vieți și prevenirea acestora.

Cu toate acestea, înainte de scabie cu un strat de furminator, este necesar să se utilizeze un pieptene, să acordăm o atenție deosebită zonelor abdomenului, axilor, gâtului și HAP.

Dacă proprietarul lansează piepi de lână a animalului său de companie, stratul de blană se poate naște în resimțită. Și aici este adesea inutil pentru a încerca să-l aduceți într-un aspect atrăgător estetic: Koltunes trebuie să confere.

Coat complet de blană pufoasă trebuie să fie în mod necesar și de multe ori: când este lansat, animalul suferă adesea de boli de piele, mâncărime, alergii, precum și eczeme. Adesea, aceasta duce la o stare de disconfort, reprezentanți individuali ai rocilor pufoase și sunt complet abandonate din alimente, se încadrează în depresie și rău. În timpul perioadei, haina de blană acordă atenție în fiecare zi.

Pisicile care se pregătesc pentru expoziții în timp util în îngrijirea îngrijirii, care constă într-un set de diferite tipuri de proceduri de îngrijire. Baza de măcinare se îngrijește de lână, înotul, tunsoarea și însumarea standardului standard al standardului, reglementat pentru un animal de companie nativ. În plus, groomerul poate include în complexul de proceduri de îngrijire a urechilor, ochiului, ghearelor sterning în complex.

Datorită urechilor groase și lungi, este necesar să se acorde o atenție deosebită. Clusterele de sulf trebuie să fie îndepărtate din cochilii urechii cu un șervețel umed umezit în apă caldă caldă. De asemenea, pentru curățare puteți utiliza un instrument special. Este imposibil să se permită vibrisienilor fie contaminate.

Este imposibil să așteptați până când stratul de blană este eliminat, deoarece pielea din Koltuns începe să se enerveze. La procesarea urechilor sau a ochilor, va fi, de asemenea, atent. Dacă medicul prescris tratamentul și proprietarul a trebuit să se ocupe de animalele cu un medicament, nu avea nevoie de medicamente în toată lână.

Dacă animalul de companie poate ajunge la focalizarea înfrângerii și alunecă-o, poate crea o nouă problemă.

În ceea ce privește îngrijirea pisicilor cu lână foarte lungă, în primul an de viață, învățătura de igienă este criteriul-cheie pentru educația lor. Pisoiul nu ar trebui să se obișnuiască să meargă murdar după o plimbare de stradă, nici după toaletă. În primul rând, igiena îi va permite să simtă disconfort atunci când poluarea, în al doilea rând, nu va respinge reziduurile de umplutură sau urină (fecale) acasă. Partea primei tavă ar trebui să fie scăzută, de preferință înclinată, este mai bine ca tava să aibă un cadru detașabil.

Citește mai mult  Caracteristicile de lapte pentru puii regali Canin

În cazul în care lâna este înfundat cu reziduuri alimentare, acestea pot provoca, de asemenea, bulgări de lână. Mai ales pufoase pisicile cu par lung acest lucru poate fi o problemă reală. Pentru a nu chinui animalul de companie cu o baie frecvent, puteți cumpăra un zoozypun uscat și elimina astfel de probleme la nivel local, folosind servetele speciale.

Este necesar să se ia în considerare gradul de puritate al locuinței: cele mai multe dintre pisoii pufoase sunt curios. Prin urmare, în cercetarea lor, ei vor ridica tot praful de pe podea, care cade imediat în lână. Casa de curățare ar trebui să fie atent și regulată.

Pentru a cel puțin într-un fel salva capitonarea mobilier și alte lucruri, nu este nevoie să bată pisoi de la copilărie la patul de master. În cazul în care copilul cu un tânăr gheare vor înțelege locul lui, gazda proprietarului va scădea.

Cum și ce să se hrănească?

haină de blană de pisică este un fel de indicator de sănătate. În cazul în care pisica devine o nutriție completă și echilibrată, lână sa va luci. În plus față de necesarul de vitamine, animalul trebuie să primească cu micronutrienti alimentare. În plus, în dieta nutrițională ar trebui să fie o fibră, care se explică prin tendința de pisici pufoase la formarea trichobesoars, datorită care pot să apară obstrucție intestinală.

Pet pot fi hrănite cu alimente naturale sau furaje industriale. La alegerea unei „mese“ natural din meniul felină ar trebui să fie carne de conținut scăzut de grăsime. În același timp, aceasta poate fi nu numai crud, dar, de asemenea, fierte. Acesta poate fi de pui, curcan, carne de vită.

În cazul în care animalul hrănesc cu carne cruda, înainte de a da un animal de companie, produsul este marcat în congelator timp de mai multe zile, în scopul de a distruge organismele străine.

În plus, pufos este brânză mare nevoie de vaci și chefir, ouă, precum și cereale (de exemplu, orez și hrișcă). pisici mărunțite în alimente nu este potrivit: el trece rapid prin intestine, în timp ce pisica nu are timp să se simtă saturație din alimente.

La alegerea unui feed industriale este de a da prioritate producției premium, deoarece alimentele obișnuite ieftine nu este inutil doar pentru animal, dar, de asemenea, poate supara sistemul digestiv. Proprietarii cumpără pisici pufoase Mâncare uscată specială cu vitamine de lână. În acest caz, indiferent de pofta de mâncare, este imposibil să se ofere un animal de companie mai mult decât este necesar pentru greutatea sa. Acesta va consolida presiunea asupra articulațiilor și a organelor interne, provocând probleme hepatice.

Animalul obligatoriu trebuie să aibă o iarbă specială. Prin ea, pisica va fi capabilă să scape de lâna acumularea în corp. La cumpărarea hranei pentru animale, este necesar să se uite la compoziția sa: de regulă, în el în ordinea scăderii numărului, este indicat conținutul ingredientelor. Trebuie să luați furajul în care vine carnea, Și pe etichetă ar trebui să fie clar că carnea este parte a produsului.

De exemplu, poate fi iepure, carne de vită, miel, dar nu și făină de carne. În cazul în care ambalajul este scris „subproduse“, compoziția este zdrobit în copita făină sau piele. Furajul trebuie să includă cereale (de exemplu, orez sau porumb ciocănire). Ele sunt perfect învățate de către un organism feline și contribuie la purificarea stomacului din lână.

Nu se poate lua hrana pufos cu conservanți sau coloranți artificiali.

În cazul în care modul de alimentare este îndeplinită în dieta, puteți adăuga furaje industriale umed. Avantajele sale sunt de dozare, avertizând obezitatea, precum prezența cantitatea necesară de proteine, saturate pentru animale de companie. Indiferent de rasa pufos frumos, ea nu poate fi alimentat de alimente industriale pentru câini. O astfel de nutriție o nu este potrivit, având în vedere nevoia de proteine ​​diferite.

În nici un caz nu se poate hrăni pisica pufos în alimente de la masa sa. Mai ales este vorba despre afumat și cârnați, precum și leguminoaselor provocând balonare. Gras alimente este dăunătoare pentru pisici, cum ar fi ciocolata, alcoolul, care, în cazuri rare, crescătorii de dragul glumă da animalele lor de companie. Mâncarea necorespunzătoare se reflectă nu numai asupra sănătății, dar în stare de lână. În astfel de cazuri, această haină de blană devine dezordonată, aspră, ea își pierde strălucirea și silkiness.

Cele mai multe pisici pufoase din lume, în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Comments: 1
 1. Diana

  Ce rasa de pisica interioara recomandati pentru o persoana care nu are mult timp pentru ingrijire si prefera sa aiba o pisica pufoasa?

  Răspunde
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: