Plante artificiale pentru acvarii: aplicare, Pro și Contra

Plante artificiale pentru acvarii: aplicare, Pro și Contra

Plantele vii din acvariu efectuează o serie de funcții importante – contribuie la menținerea microflorei optime într-un rezervor artificial și apă saturată cu oxigen. Deci, ca animalele să nu rănească și nu au crescut aleatoriu, trebuie să fie atenți pentru ei, iar acest lucru va necesita o mulțime de timp și anumite cunoștințe. Dacă proprietarul acvariului cu pește nu are astfel încât el poate alege plantele artificiale. Luați în considerare argumentele pro și contra lor, precum și sfaturi da cu privire la alegerea și îngrijire corectă.

Avantaje și dezavantaje

Algele artificiale de acvariu poate fi o alternativă la iarba vie. Desigur, ei nu vor fi în măsură să aloce oxigen pentru a sprijini activitatea vitală a peștilor și a numeroase microorganisme artificiale populează rezervoare. Cu toate acestea, aeratoare de aer moderne sunt în măsură să rezolve această problemă. Dacă comparați plantele de acvariu naturale și artificial, vă puteți asigura că cele mai multe beneficii ale ultimului.

 1. Modest. Algele non-vie Indiferent de starea microflora în acvariu, nu necesită îngrijire specializată (iluminare adecvată, aplicarea substraturilor nutritive). Pentru a menține estetica, va fi necesară doar clătiți sistematic plante sub apă – astfel de manipulări nu va necesita o mulțime de timp și de timp de la aquariumist.
 2. Durată lungă de viață. plantații efectuate Calitativ sunt capabile de a nu schimba aspectul lor de 5-7 ani. Ei nu putrezesc și nu mănâncă pește.
 3. Accesibilitate financiară. iarba artificiala este aproape întotdeauna mai ieftin decât acest lucru.
 4. Selecție imensă. Datorită bogat sortiment de floră neînsuflețite, toată lumea va fi în măsură să dobândească analogii artificiale de cele mai rare plante exotice, care va fi vizual dificil de distins de trai. O gamă largă vă permite să pună în aplicare orice fantezie și de a crea un design original și unic al unui rezervor artificial.
 5. Comoditate în aplicare. Plantări pot fi replantate, schimbarea compozițiile – și toate acestea nu aduce atingere aspectului lor.
 6. Warredness pentru locuitorii din acvariu. Plante artificiale de înaltă calitate sunt realizate din materiale ecologice și sigure.
 7. iarbă artificială „nu se tem de“ ape de locuitori acvariu, Din moment ce ea nu are nici o rădăcină de sistem.
Citește mai mult  TERNECTION: caracteristici, caracteristici de conținut și de reproducere

In ciuda avantajelor descrise mai sus, unele acvaristi preferă încă alge naturale. Oamenii susțin alegerea lor prin prezența unor dezavantaje semnificative care sunt în vegetație neînsuflețit. Luați în considerare cele mai importante:

 • Incapacitatea de a apei curățim de nitrați și alte dăunătoare pentru sănătatea compușilor de pește+
 • Apariția zonelor de congestie din cauza lipsei unui sistem radicular dezvoltat+
 • Riscurile de educație rănilor din pește atunci când acestea ating cu margini ascuțite ale produselor (aceasta privește ieftine plante aromatice de calitate redusă)+
 • Pierderea de vopsele cu funcționare pe termen lung (decolorare cele mai sensibile la produse de calitate scăzută).

Pentru nivel parțial aceste dezavantaje, este recomandat să se folosească o floră care trăiesc împreună cu artificiale (aproximativ aceleași raporturi). Astfel, este posibil să se creeze condiții confortabile pentru conținutul de pește și, în același timp, face în sine nu foarte mult sarcina de a avea grijă de alge reale.

Recomandări pentru alegerea

In magazinele de animale de companie alegerea vegetației artificiale pentru acvarii este bogat. Printre ficțiunea pe rafturile de bunuri sunt adesea fondator al produselor sărace. Pentru a alege plantă în condiții de siguranță, important atunci când cumpărarea este ghidat de un număr de reguli.

 1. Slaba calitate a vegetației artificialeCu termen lung de funcționare începe să se dezintegreze, pune apa la substanțe toxice. Așa că acest lucru nu se întâmplă, ar trebui să fie convins de absența unui miros neplăcut de plastic. Merită preferință tipuri dure de cauciuc moale decât.
 2. Nu ar trebui să fie achiziționate de alge,având o culoare strălucitoare nenatural. Cel mai probabil, compozițiile de colorare agresive au fost utilizate la fabricarea lor.
 3. Este necesar să se inspecteze cu atenție produsul – Ar trebui să fie zgâriat uniform, iar stratul de vopsea este bine a avut loc pe teren. Când stropire pigment, cel mai bine este să renunțe la achiziționarea de bunuri.
 4. aquaries cu experiență recomanda pentru a alege vegetație cu frunze netede masive – spălați-le mult mai rapid și mai ușor decât un decor cu frunze mici sculptate.
Citește mai mult  porecle sofisticate pentru câini din două sau mai multe cuvinte

Dacă este posibil, este mai bine să cumpere iarbă artificială într-un acvariu realizat din poliamidă sau mătase. Aceste două materiale sunt absolut sigure pentru sănătatea peștilor, iar vegetația dintre ele arata mai natural.

Singurul lor dezavantaj, în comparație cu decorul din plastic și cauciuc, este briefness. După anul de funcționare, plantele încep să-și piardă intens estetica lor și va necesita în curând de înlocuire.

Cum să emită acvariu?

Decorarea acvariu necesită o abordare creativă. Se afișează o fantezie, puteți crea o locuință de lux și elegant pentru pește dintr-un acvariu fără succes. Sunt întocmite cu un container în diverse moduri – totul va depinde de preferințele personale ale amelioratorului de pește. Este el să decidă ce decor și în ce cantitate nevoie. Cu toate acestea, există mai multe sfaturi plăcere să ia în considerare:

 • În cazul în care plantațiile de tipete, sunt selectate culori vii, este necesar să se aleagă un sol în culori mai relaxat (de asemenea, este posibil să se ia scoicile în aceste scopuri)+
 • În primul rând, este necesar să se ascundă echipamentul (de exemplu, un filtru sau compresor) pentru vegetație+
 • Cea mai îndepărtată parte acvariu (peretele din spate) este eliberat de alge lungi, cu toate acestea, lungimea lor nu trebuie să depășească înălțimea de acvariu în sine+
 • În centrul vă puteți poziționa plantele, lungimea care va fi de aproximativ 1/3 din înălțimea acvariu+
 • Pentru proiectarea spațiului de lângă peretele frontal, trebuie să utilizați un mic decor de diferite dimensiuni, în caz contrar compoziția situată în spatele spate nu va fi văzut+
 • Pentru a atrage atenția asupra centrului de acvariu, puteți poziționa în această zonă de buturugă, pietre frumoase mari sau un alt decor.

Alcătuirea acvariu, nu ar trebui să aveți plante într-un singur rând – ai nevoie de haotic „ofili“ le în jurul perimetrului întregului container.

Pentru a nu exagera cu o abundență de vegetație, nu ar trebui să cumpere mai multe decoratiuni diferite – vor fi suficiente 2-3 tipuri de iarbă pentru acvariile medii. Cel mai bine este să alegeți alge de diferite nuanțe și dimensiuni, cea mai imitantă floră naturală.

Citește mai mult  Alegeți alimente pentru pisici mai mari de 12 ani

Îngrijire corectă

plante de acvariu artificiale, cum ar fi de zi, nevoie de îngrijire. Faptul este că există o microflora în rezervor – microorganisme utile și dăunătoare trăiesc acolo. Din cauza acestor locuitori pe pereții rezervorului, subiecții decorului, pe suprafața ierbii naturale sau artificiale, raidul este format în timp. Situația va fi agravată dacă algele rău intenționate vor fi îndreptate în acvariu (de exemplu, o barbă neagră). În acest caz, decorul este capabil să fie acoperit cu un strat de diferite microorganisme.

Pe măsură ce plantațiile sunt contaminate, trebuie să se clătească bine. Numărarea plantelor pot fi câteva moduri eficiente.

 1. Cu apă clocotită. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie pentru a pune decor în recipientul de apă clocotită timp de 15 minute. După acest timp, plantele sunt îndepărtate, căderea din suprafața lor este curățată cu ajutorul unui burete rigid sau a unui răzuitor.
 2. Mijloace de albire. Pentru curățarea trebuie să pregătiți o soluție specială. Pentru aceasta, albul este amestecat cu apă într-un raport de 1/9. În soluția rezultată, este necesar să plasați peisajul și să așteptați 15-20 de minute. După aceea, plantații artificiale trebuie clătite bine cu apă sub presiune.

Pentru îndepărtarea mai profundă a clorului, puteți utiliza produse cu efectul de clor neutralizant.

Metodele de mai sus sunt ideale pentru curățarea decor acvariu din plastic și cauciuc. Dar pentru a elimina contaminanții din produse de mătase, ele nu sunt potrivite. Pentru a curăța decorul de mătase, se recomandă utilizarea unei scule din sare și suc de lămâie. Amestecul rezultat este aplicat cu un strat subțire pe suprafața plantării și este distribuit folosind o periuță de dinți. După îndepărtarea plăcii, produsele sunt spălate temeinic sub apă caldă curentă.

La plante nu au nevoie de îngrijire frecventă, acvariștii experimentați sfătuiește să înceapă melci speciali într-un rezervor. Se hrănesc cu alge, prevenind depunerea intensivă a plăcii pe suprafața decorului și a pereților vasului. Cu ei poate fi mult mai puțin probabil să curețe acvariul.

Cum se fixează plantele artificiale pentru acvariu, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: