Repornirea acvariu: cum să înlocuiască apa?

Repornirea acvariu: cum să înlocuiască apa?

Fiecare acvarist se confruntă periodic necesitatea de a reporni acvariu. Frecvența acestui proces depinde de gunoi a sistemului de apă. Cu cât este mai de volumul său, cu atât mai puțin trebuie să-l petreacă. Cum de a face totul corect, evitând erorile și păstrarea sănătății peștilor, plantelor și a altor locuitori? Cel care face acest lucru pentru prima dată va cere cu siguranță această problemă. Există subtilități și secrete aici, care vor fi bine.

Motive pentru repornirea

Actualizarea acvariului poate preceda mai mulți factori:

 • Nori de apă consistentă, pereți de strângere de către alge, fără modificări pentru substituirea apei+
 • Succesul solului însoțit de un miros caracteristic neplăcut+
 • Boli sau moarte de pește sau plante+
 • Dorința de a schimba designul interior+
 • Locuitorii din acvariu au devenit îndeaproape+
 • Deteriorarea mecanică a capacității.

Fiecare dintre motivele au propriile subtilități de eliminare, care ar trebui respectate, pentru a obține un rezultat pozitiv. Dar există, de asemenea, un algoritm general al acțiunilor, care efectuează care va fi ușor eliminat de problemă.

Unde sa încep

Trebuie să începeți cel puțin o săptămână de la piesa de prelucrat a cantității necesare de apă estimată. Ea va fi, de asemenea, necesară pentru supraexpunere temporară a peștilor, precum și pentru a înlocui fuziune lichid. Atunci când sunt realizate rezervele de apă, puteți începe procesul de repornire.

Înainte de tragerea apei, trebuie să eliminați toate aparatele electrice: termostat, filtru, aerator și t. Ns.. Apoi, mutați pește și ceilalți locuitori ai acvariu în orice capacitate adecvată pentru acest scop. Pentru pește și alți locuitori de apă să fie mai ușor de prins, unele lichide se recomandă să fuzioneze imediat.

Dacă repornirea acvariu este realizată din motive tehnice sau în scopul de a extinde spațiul, apoi o parte din apa trebuie să fie salvate. Este util pentru crearea timpurie a unui echilibru biologic favorabil.

După toate vitele sunt restabilite, Noi ar trebui să elimine elemente de vegetație și decor. Acum puteți scurge resturile de apă și se îndepărtează solul. Scurgeti se face printr-un furtun cu o pâlnie. Apoi, un acvariu gol trebuie sa fie bine peeling.

Citește mai mult  Cum sa faci un raft pentru porci de guineea do it yourself?

Capacitate de spalare Nuante

Fiind într-o casă privată, mai ales în timpul verii, face va fi mai ușor. Dar, după cum știți, barierele nu există pentru acvarist intenționată. Și asta înseamnă asta Se spală acvariu de 100 de litri într-o baie mică – o sarcină pe deplin fezabilă.

Capacitatea de spălare ar trebui să fie apă caldă cu o cârpă moale sau un burete. Utilizarea oricăror compuși chimici este de nedorit. În cele mai multe cazuri, pereții acvariului sunt ușor de curățat, de la placa și murdărie.

Dacă spălarea simplu nu a dat rezultatul dorit, puteți folosi sifon alimente. După curățare, trebuie să clătiți cu ușurință suprafața de cel puțin 3 ori.

Unii fani de pește de acvariu pentru a scoate un alb utilizare var-plan Acid acetic. Valoarea sa mică este aplicat pe discul de bumbac, care se șterge pe sticla. Această metodă este eficientă, deși, dar periculoase: Nu până la sfârșitul acidului spălat poate fi distructive pentru locuitorii din acvariu. Cu ei trebuie să se comporte extrem de atent. În primul rând, este posibil să se efectueze acțiuni numai în mănuși de cauciuc, și în al doilea rând, se spală locurile de contact cu capul de apă caldă timp de 5-10 minute.

După ce rezervorul este spălat, acesta poate fi uscat la soare sau pur și simplu ștergeți pe un prosop uscat. Este necesar, pentru a vedea zonele netratate sau zborul rămas. acvariu de umplere pură cu apă de la robinet, pe care trebuie să fuzioneze.

Ce se poate face cu accesorii și decor?

Absolut toate componentele acvariu sunt supuse de curățare solidă și, în cazul în care există o astfel de necesitate, dezinfectare.

 1. Primare. Este nevoie să se clătește de mai multe ori, eliminați gunoiul, puteți tăia particule prea mici.
 2. Plante. Dacă se utilizează aceeași vegetație, ar trebui curățată de placă și murdărie, îndepărtați rădăcinile și frunzele căzute și re-puține în pământ.
 3. Instrumente implicate în funcționarea sistemului acvatic. Acestea includ: termostat, filtru, aerator, încălzitor, pulverizator și t. Ns.. De asemenea, ar trebui să scape de placă și să se pregătească pentru o muncă ulterioară.
Citește mai mult  Îngrijire pentru pisici: caracteristici ale procedurii

Acum totul este gata să umple recipientul și includerea în lucrare.

Încărcarea acvariului

Primul lucru Pământul este așezat. Apoi puteți încărca Apă. Se face prin același furtun, cu ajutorul căruia ea a fuzionat, doar fără o pâlnie. Turnând apă în jos, este necesar să alinieze solul sau să-i dați forma dorită, De exemplu, pe o parte a suprafeței, faceți o adâncire și pe cealaltă – elevație. Apoi, astfel încât jetul de la furtun nu o blochează, trebuie să înlocuiți o placă largă și să continuați umplerea acvariului.

Dacă apa este fuzionată din rezervor adecvată pentru utilizare, atunci Se toarnă în primul rând, și fascinat de curat. Atunci când nivelul de lichid este de aproximativ jumătate din norma, Plantele ar trebui să aterizeze și să instaleze elemente de decor. Atunci Se montează toate structurile și echipamentele electrice, Extrase din acvariu.

După instalarea toate agregatele și includerea acestora în muncă, puteți scuti melci și pești. Nava este încă în curs de stânga și a observat pentru locuitorii săi cu atenție. Dupa 3 zile, în porțiuni mici, pentru a fixa apa dilatat, aducand treptat la nivelul dorit.

repornire de urgență

Reporniți un acvariu de urgență va fi în două cazuri: un focar bruscă a incidenței rezidenților sistemului acvatic intern sau deteriorarea mecanică a navei.

În cazul în care locuitorii din acvariu sunt infectate cu boli infecțioase, ele sunt plasate într-un borcan separat pentru carantină. În funcție de boala, procedurile sunt efectuate prin tratarea lor.

apa Uscarea se repetă în orice caz. Solul poate fi salvat, dar pentru aceasta trebuie clătit bine, se usucă și o jumătate de oră în cuptor la o temperatură de cel puțin 200 ºС.

Pereții acvariu sunt prelucrate de construcții soluție dezinfectantă. De la plantele infectate este mai bine pentru a scăpa de și să dobândească noi. Componente de decor și componente tehnice, de asemenea, ștergeți cu atenție substanța de dezinfectare. După îmbătrânire carantină, puteți porni sistemul.

Dacă geamul a fost de spargere sau seamlessness a fost spart, este necesar să se extragă tot conținutul din container în cel mai scurt timp posibil, păstrând în același timp apa pentru eclipsează, dacă este posibil, acvariu de reparații sau să cumpere un nou. Apoi, face totul ca și cu repornire normală.

Citește mai mult  Cum de a alege conservate produse de pisică?

Apa este încă plin de noroi

În conținutul acvariu, la fel ca în orice alt proces, totul este bine cu moderatie. Uneori cauza de apă murdară, verde este ascunsă în încălcarea echilibrului bacterian natural. Dacă nu îl restabiliți, puteți reporni o cantitate infinită de timp la sistemul acvatic, fierbeți solul și „spălați clorul” al containerului. Intrați în astfel de extreme nu merită.

Pentru transparența acvariului și o sănătate excelentă a locuitorilor săi nu au nevoie de puritate sterilă. Va fi suficient pentru a găsi cel mai ecologic echilibru între mijloacele de trai ale peștilor, plantelor și bacteriilor.

Cauze de reasamblare a apei după repornire.

 1. Înlocuirea completă a apei și, ca rezultat, o cantitate insuficientă de microorganisme utile. Ieșire: Efectuați o substituție de apă de 30% dintr-un acvariu funcțional pentru soluționarea și reproducerea rapidă a ecosistemului dorit. Dacă nu există nici o modalitate de a lua apa, într-un magazin specializat puteți cumpăra bacterii. Buretele de filtrare nu poate fi dezinfectat sau fiert, va fi suficient să-l clătiți bine temperatura a apei.
 2. Crossing pește. În cazul în care locuitorii din acvariu nu mananca hrana lor timp de 10 minute, se stabilește pe partea de jos și începe să se descompună. Soluție: Reducerea dozei, astfel încât nu există alimente sau de a folosi în exces alimentatoare care le face ușor de reziduuri de alimentare extract.
 3. supraaglomerarea Aquarium. Acest lucru este valabil nu numai pentru pești, ci și la alți locuitori. vegetația excesivă a plantelor contribuie la turbiditatea apei și apariția plăcilor verzi pe pereți. Acțiuni: Pentru a selecta o parte din pește sau plante acvatice într-un alt recipient sau acvariu de cumpărare mai multe.

Transparența apei depinde în mod direct de numărul de plante și lungimea lumina zilei. Vegetația în acvariu ar trebui să fie o mulțime, iar iluminarea se va aprinde suficient de mult pe 6-7 ore.

În continuare, urmăriți video cu privire la modul de a reporni acvariu.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: