Spitz japonez: descrierea rasei, opțiunile de culori și regulile de îngrijire

Spitz japonez: descrierea rasei, opțiunile de culori și regulile de îngrijire

Ca un spitz german, o varietate japoneză de această rasă are o istorie la fel de bogată. Câinii albi au propriile lor caracteristici ale naturii, comportamentului și caracteristicilor exterioarelor.

Istoria rasei

Potrivit comunității cynologice, spitz japonez au avut loc de la rasa de autoadk. Această teorie, din păcate, nu poate fi dovedită, așa cum a fost respinsă, datorită faptului că câinii nordici sunt rude de specii moderne de bucăți.

Se crede oficial că Spitz japonez a fost condus în Japonia, motiv pentru care și-a luat numele. Timpul de naștere al rasei este considerat a fi decalajul între 1920 și 1930. În această perioadă, scuipele germane pitharf au fost aduse pe teritoriul Japoniei. Ei sunt progenitorii subspecii japoneze ale acestei rase.

În 1921, expoziția de animale a avut loc la Tokyo, la care publicul a reușit să vadă Spitzul german adus din Europa. Animalele imediat simpatia dobândită de oameni, crescătorii, astfel locali au decis să aducă o rasă similară.

În timpul selecției lungi, japonezii a reușit să obțină o nouă rasă de câini. câini alb-zăpadă a primit recunoașterea lor de la o federație Chinologică numai în 1964. O duzină de ani mai tarziu, rasa a fost recunoscuta ca un club de reproducție de câine în Marea Britanie.

Din acest an, răspândirea la nivel mondial de spa japonez. Astăzi, aceasta rasa nu vrea să recunoască canise de o singură țară – Statele Unite ale Americii. În opinia lor, câinele japonez a apărut foarte asemănătoare cu câinii eschimoși.

Descriere

Japoneză Spitz diferă de tipul clasic de corp cu o structură a feței. Se pare imediat influenta Est.

Un animal este mic, cu lână groasă alb ca zăpada, botul este ascuțit, cum ar fi „vulpe“, urechile o formă foarte protejată, triunghiulară, coada este rulat în inelul.

Mai multe detalii despre exteriorul rasei.

 • Cap. Dimensiunea botului este medie, oasele capului larg, cum ar fi frontal. Tranziția din zona frunții în zona urbană este pronunțată. Nasul nas, alungit, vopsit vopsit negru. Ochii maro închis, în formă de migdale, înconjurați de pleoapele negre. Uită-te drept, curios. Mediu al maxilarilor, colați bine dezvoltați. Mușcați în formă de foarfece. Buzele sunt strâns adiacente gurii, fără discreție. Black Shade Suprafață de buze.
 • Corp. Formatul corpului pătrat. Carcasa este armonios complicată, coloana vertebrală este dezvoltat. Sub lână este bine trasată de mușchi dezvoltate. Departamentul de col uterin este de lungime medie, lat. Dimensiunile corpului și membrele sunt proporționale. Spin neted, fără deformare. Departamentul de san de forma ovala, coastele sunt divorțați. Stomacul este strâns, nu imaginat. Pielea este elastică, nu formează o pliere. persoane de sex feminin feminin, elegant, alungit. Bărbați, dimpotrivă, coreey, strâns formate.
 • Limba. Turele drepte, paralele cu. Umăr împreună cu spatula formează un unghi neted, coatele nu sunt întoarse. Coapse largă, puternică. Pasul rapid, măsurat. Perii de laba rotunjite, degetele sunt strâns adiacente unul cu celălalt, placa de unghii este negru, cum ar fi plăcuțele de lapt.
 • Coadă. Foarte ridicată deasupra spatelui, forma sabră, care îi permite să se încadreze în inel.
 • Lână. La câini sub acoperire groasă cu părul lung. Pe lână toracică formează un guler luxuriantă. Templele din zona umerilor, lungimea lungă, pe fața și zona din față a părului părului este scurtată. Coada de volum, cu margine.

  Speranța de viață a spitzului spația japonez este de 13 ani. Sub rezerva regulilor de îngrijire și de conținut Viața animalului de companie poate fi mai lungă.

  Spiturile japoneze sunt distinse Corespondența, ușor de antrenat, poate servi ca un câine însoțitor sau poate acționa ca un gardian. Operatorul bun ajută PS să se adapteze cu ușurință la oameni, copii mici. Prețul unui caine din aceasta rasa variază de la 25 la 60 de mii de ruble.

  Caracter

  Rasă aparține prietenos, vesel. Un animal se duce rapid la contactul, ușor de utilizat devine proprietarului și a familiei sale, fără a prezenta semne de agresiune. Spitz copii dragoste, fac parte copiii bine, cu toate acestea, ei nu vor fi o bona.

  Principala caracteristică distinctivă a pieselor – tăcere. Spre deosebire de mini spitts, animalul de companie nu dă vocea la dreapta și la stânga, câinele este, practic, nici un gavits. Din cauza tăcerea PSA, unii proprietari încep să creadă că animalul are probleme de sănătate, dar nu este. Japonezii servesc numai în caz de anxietate, pericol, frică. În restul timpului ei pot ușor văita sau suge, snort.

  spitts japoneze sunt în mod constant în mișcare, arătând activitatea oriunde. Ei prefera jocuri de plictiseala. Pet nevoie pentru a achiziționa o varietate de jucării, iar proprietarul trebuie să se acorde mai mult timp să meargă cu animale.

  Spitz împărți cu plăcere jog dimineață în parc. Câinele merge bine la contactul cu reprezentanții altor rase sau cu alte animale. Absența instinctele de vânătoare permite să nu pisici Chase, veverițe, rozătoare mici.

  Citește mai mult  Aquarium Piranha: Tipuri și conținut

  câinii de Est nu se va indoi murdaria, acesti caini sunt extrem de curate. Ei nu pot trăi în tărgi.

  Mintea și natura duplicat al animalului permite să memoreze rapid comenzi, efectua diverse trucuri. Ghivece nu se va trezi proprietarii în dimineața sau să învețe o delicatețe atunci când nu este permis.

  Acestea sunt comise proprietarilor, arată un sentiment de tandrețe, au nevoie de dezmierdare, dar nu enervant. Japoneză Spitz este perfect pentru familiile cu copii, flegmatic sau melancolic.

  Culoare

  Culoarea poate fi doar un singur – alb. Prezența petelor colorate, a unității, a notelor sau a altor semne pe stratul alb de zăpadă a PSA este considerată defecte. Dacă vânzătorul vă oferă sub masca de condimente japoneze de animale cu haina roșie, neagră sau gri, știți – aceasta este o farsă.

  În același timp, toate mucoasele, precum și pernele de labe de câini trebuie să fie vopsite negre.

  Inaltimea si greutatea

  Bărbații din greabă ajunge la 40 cm, femele nu mai mari de 35 cm. Greutatea PSA adultă este de 10 kg, târfă – până la 7 kg.

  Dacă cumpărați o parte adultă cu o creștere de până la 30 cm sau mai puțin cântărire, care este indicată în standardul de rasă japoneză, atunci vă vindeți un fel de spitz obișnuit sau un animal bolnav.

  Animalele sunt foarte asemănătoare, deci este întotdeauna ghidată de semne de exterior al PSA. De asemenea, este de dorit să studiezi un câine pedigree.

  Avantaje și dezavantaje

  Calitățile pozitive ale animalului includ caracterul. Temperament bun, psihicul echilibrat al animalului și mintea ascuțită permite câinelui să cucerească cu ușurință prietenii. Absența instinctelor de vânătoare și a agresiunii face ca această rasă să fie însoțită. Câinele este vesel, jucaus, necesită plimbări lungi, dar ei trec într-un mod pozitiv. Acești câini practic nu merg, se comportă ca aristocrați și nu servesc o voce tuturor. În casă cu copii mici, va fi un mare plus. Mintea PSA și personajul său îi ajută pe animalele de companie să fie ușor de memorat echipa, fără a provoca în timpul pregătirii momentelor negative.

  Dezavantajele în primul rând ar trebui să includă costul catelului. Această rasă nu este ieftină, indivizii de rasă de rasă sunt în medie 60 de mii de ruble costă. Ca toate rocile câinilor decorative, japonezii au boli ereditare asociate cu viziunea sau sistemul digestiv. Există, de asemenea, afecțiuni dobândite. Dacă favoritul este corect să aibă grijă și să vizitezi periodic VET, atunci riscurile apariției de răni pot fi reduse aproape la zero.

  În procesul de molid, câinele scade o mulțime de lână, astfel încât această rasă nu se potrivește cu oameni care suferă de alergii și cei care nu-i place să găsească lână pe hainele lor și în colțurile camerei.

  Cum de a alege un catelus?

  Puppiesele purebred încep să deranjeze mama la vârsta de 2 luni. La această vârstă, animalul de companie are semne externe ale rasei și caracterul format.

  La cumpărarea unui câine, este necesar să inspectați documentele atașate animalelor. Câinii pedigree trebuie să fie vopsită în ele, metrică de catelus. De asemenea, se recomandă inspectarea independentă a părinților PSA. Un pașaport veterinar este, de asemenea, atașat copilului, în care ar trebui să fie toate mărcile necesare de vaccinări.

  Este recomandabil să respectați comportamentul copilului și condițiile pentru conținutul său. Camera trebuie să fie curată, un copil – activă, membranele sale mucoase fără noroi, selecție. Catelul ar trebui să aibă un bun apetit.

  Catelusul cu costuri reduse poate indica înșelăciunea cumpărătorului. Reprezentanții rasei de rasă nu pot costa mai puțin de 25 de mii de ruble, deoarece sunt în cerere și rare.

  Copiii sau persoanele adulte sunt sfătuite să cumpere în pepiniere speciale sau la crescători cu comentarii bune și documentația completă.

  Hrănire

  Majoritatea proprietarilor de spitz japonezi tind să creadă că hrănirea câinilor merită doar alimentația nu mai mică decât clasa premium, dacă este imposibil să-i furnizeze un meniu echilibrat complet din masa naturală. Pentru scuiptele se potrivesc cu hrana de clasă Holistică, Super Premium, Premium. Aceste amestecuri sunt îmbogățite cu minerale, vitamine, compoziția lor este perfect echilibrată.

  Dieta este selectată pe baza următorilor factori: vârsta și dimensiunea câinelui, sănătatea animalelor de companie. nutriție adecvată afectează calitatea de lână animală, scaun, activitatea, curățarea membranelor mucoase, starea de spirit.

  În cazul în care se decide să se hrănească Spitz japonez cu alimente naturale, atunci este necesar să se facă un meniu echilibrat, care include următoarele poziții.

  • Carne – Carne de vită, pasăre, sub-produse. 25 grame per kilogram de greutate adult individuale.
  • Culturile de cereale – Orez sau hrisca. Prezentat în formă fiartă, fără sare, condimente, condimente sau alți aditivi.
  • Legume. Ele dau un animal de companie are nevoie în fiecare zi, treptat,.

  Produsele alimentare sunt furnizate feliat pentru felii de mediu, astfel încât câinele le poate face griji cu ușurință. Unul sau de două ori pe săptămână este permis de a înlocui produsele din carne fierte decojite din os de pește marin, a trata câinele cu pui fiert, prepelițe, da un pic de brânză de vaci, kefir.

  Citește mai mult  Chinchilla persană: Descrierea rasei și caracterului pisicilor

  Un factor important în hrana pentru animale de companie – accesul la apă potabilă curată. Apa se înlocuiește în fiecare zi sau o jumătate de zi, este recomandabil să se păstreze vasul departe de zona de alimentare pentru a menține curățenia lichidului. Capacități cu apa poate fi oarecum, le puteți aranja toate peste apartament în locuri în care animalele de companie cele mai multe ori vii.

  Un rol important este jucat de nutriție câinelui. Cățeluși consuma alimente de până la 4 ori pe zi, câinii adulți mănâncă de 2 ori pe zi. Hrănirea ar trebui să meargă la aceleași ore. Este interzisă între mese, pentru a aranja animalelor de companie. Astfel de acțiuni pot duce la faptul că animalul va începe să abandoneze regimul și din alimente normale.

  Este demn monitorizează cu atenție reacția unui câine pe produse alimentare, deoarece rasa este predispus la manifestări ale reacțiilor alergice. Este interzis pentru a da un produs de câini care au trecut de fumat, precum și gras, murate sau alimente acută. Este imposibil să-l hrănească cu dulciuri, făină, carne tare.

  Îngrijire

  îngrijire Spitz japoneză este ușor. O atenție deosebită trebuie acordată stării de lână animală, curata ochii, urechile, dinții.

  În ciuda faptului că câinele în sine este curat, este încă necesar să se petreacă în mod periodic procedurile de apă cu ea. câini complete de baie sunt ținute la fiecare două luni sau înainte de expoziție.

  Apa ar trebui să fie cald, astfel încât animalul a fost confortabil în ea. Pentru curățare lână groasă, șampoane speciale sunt aplicate pentru rase de caini cu parul lung. Puteți utiliza, de asemenea, șampoane de probă pentru menținerea strat alb.

  mijloace agresive sau alcaline sunt în măsură să strice calitatea unui animal de companie lână.

  După lână baie este presată, animalul este învelit într-un prosop uscat pentru îndepărtarea excesului de umiditate. În cazul în care câinele este obișnuit cu uscător de păr, apoi lână poate fi uscată cu ea. Într-un alt caz, este mai bine să lase să se usuce în mod natural animalele de companie.

  Camera în care este localizată Spitz, ar trebui să fie caldă, fără schițe.

  În continuare ar trebui să fie de a continua cu pieptănarea. Pentru această procedură, este în valoare folosind o perie de masaj. Lână este calculat în direcții diferite. Pe parcursul perioadei, scăldatul nu este recomandat ca chopenins nu sunt formate, mai bine în locul procedurilor de apă, utilizați FURminator sau Pooscher.

  De fiecare dată, după o plimbare sau o dată pe săptămână, conținutul urechilor și ochii animalului se efectuează în apartament. Cu ajutorul unui disc țesut într-o loțiune specială, este procesată o zonă din jurul ochilor. Cojile de ureche sunt mai bine periat cu o baghetă de bumbac, încercând să nu o direct în ureche. După o plimbare în natură, se recomandă de a inspecta câinele pentru căpușe, în cazul în care nu a fost folosit un guler special de.

  Toate articolele pentru îngrijire sunt achiziționate în farmacii veterinare.

  spitza japonez este de a preda la curățarea dinților, pornind de la o vârstă fragedă. Curățarea are loc cu o periuta de dinti speciala, care este pus pe un deget. Se folosește o pulbere dinte sau o pastă pentru câini și pisici. Curățați suprafața dinților este recomandată de două ori pe lună sau o dată pe săptămână, în funcție de ceea ce mănâncă un câine alimentare. Se recomandă, de asemenea, să viziteze periodic medicul veterinar dentist.

  Ghearele Câini, în cazul în care ea merge pe stradă în fiecare zi, în cazul în care suprafața este pavat cu pietre sau asfalt, nu trebuie să fie scurtat. În alte cazuri, pentru comoditatea unui animal de companie, acesta este în valoare de a produce o dată pe lună, cu tunsoare lor cu o unitate. Procedura ar trebui să fie făcut cu atenție, deoarece placa de culoare neagră poate interfera cu canalele capilare care nu pot fi deteriorate. Dacă nu există nici o dorință de a face aceasta procedura le animalul este în valoare de ea la medicul veterinar.

  Ca o regulă, Spitz japoneză nu necesită tunsoare regulat. Această procedură este efectuată înainte de participarea la concurs, expoziție. Pentru măcinare, foarfece speciale ale formei rotunjite sunt folosite pentru a face mai ușor să se ocupe de zona labei și în zona dintre plăcuțele. Nu ajută se toarnă murdărie sau alte Musor la Pat Pat. lână Tunsoare în zona anală ajută la menținerea sub coada curățenia. Grooming vă permite să dea o silueta frumoasa a corpului unui animal, fața lui, labe. câine Stripped arată în special în mod eficient pe fundalul colegului său obișnuit.

  Nevoile animalelor de zi cu zi. Durata de un mers pe jos nu ar trebui să fie mai mică de o jumătate de oră. Rasa necesită achiziționarea de jucării suplimentare pe care câinele va fi ocupată în timp ce în apartament.

  Citește mai mult  Cat Food Natura Tabelul

  Reproducere

  Numai animalele sănătoase sunt lăsate să tricot. Femela este mai bine pentru a aduce la punerea pe 11 sau 15 zile de curgere și nu mai devreme decât în ​​al doilea an de viață. De asemenea, Masculii nu ar trebui să fie sub doi ani. Înainte de această animalele sunt, dar nu se hrănesc. Dating un cuplu are loc pe teritoriul masculin. În cazul în care actul iubirii sa întâmplat în timpul datarea, nu intervin în această situație. Masculul poate sta pe spate de sex feminin sau un set de ea. Nu încercați să distribuiți animale. Chiar dacă nevoile de sex feminin pentru a izbucni, este recomandat să țineți cu grijă un animal de companie și salva animalele de la frică, stres.

  În cazul în care nu a avut loc de trecere și câinele a pierdut interesul pentru doamna lui, este recomandat să re-întâlni un cuplu o zi mai târziu, două.

  Sarcina este, în principal, fără complicații. Durata de pui care transportă este de 58-64 zile. Semnele vizibile de prima sarcina au loc timp de 35 de zile. De-a lungul acestei perioade, nevoile de animale a crescut de îngrijire, hrănire mai bine, mai plimbări lungi. Plimbare cu mustul de sex feminin să fie, de asemenea, pentru prima ei cerință.

  În cazul în care zilele de sarcină sunt potrivite pentru finalizare, aceasta este în valoare având grijă de pregătirea „set de maternitate“.

  Include:

  • cârpe curate sau scutece de unică folosință de mari dimensiuni+
  • servetele de tifon+
  • Materiale de înregistrare (Pen, Notepad, Centimetru)+
  • Tara pentru a colecta ultima+
  • Capacitate încălzită sau cutie cu pui de câine Harry+
  • Pregătirile pentru sterilizarea instrumentelor+
  • Foarfece, cleme.

  Este posibil să nu trebuie să utilizeze spitalul de maternitate, ca nașterea în cele mai multe cazuri nu necesită participarea umană. De asemenea, este recomandat pentru a obține un număr de medic veterinar, care poate veni la apel de urgență. Medicul despre naștere ar trebui să avertizeze în câteva zile.

  Singurul lucru care poate fi ajutat de un animal de companie – este de a purifica nou-născuți din ultima: mucus scoateți-l în zona ochilor, gurii, urechi. După ce toți copiii devin curate, pui metrice.

  Sănătate

  spitts japoneze se disting prin sanatate puternica, dar cainii sunt predispuse la apariția bolilor sistemului digestiv (culori orale, ulcere), uneori au probleme cu vederea (cataracta). Pentru a reduce riscul de boli, animalul de companie este în valoare de hrănire un aliment echilibrat, ștergeți cu regularitate ochii după o plimbare, mai ales în vreme cu vant. Cresterea portii sau hranirea frecventa poate duce la obezitate, probleme cu tractul gastro-intestinal.

  La atingerea persoanelor în vârstă, câinii dobândi boli oncologice, un eșec hormonal este posibil.

  Instruire

  Spre deosebire de spa Pomeranian, care fără formare devine capricios și agresiv, rasa japoneză nu necesită în mod special dulap, dar încă mai pot învăța bine toate echipele. Instruirea nu ar trebui să fie obositoare, trenurile trebuie să se desfășoare într-o formă de joc, care combină-l cu o plimbare.

  Pentru a lucra o echipă, Spitza va avea nevoie de aproximativ 3 zile. Orice echipă ar trebui să lucreze în fiecare zi nu mai mult de o oră. Pentru a instrui pui în valoare începând de la vârsta de 3 luni, deoarece la vârsta de 1 lună, câinele este încă prea mică și nu înțeleg ceea ce doresc de la ei.

  Dacă animalul va dormi cu proprietarul, se va obișnui repede cu patul său și se va abandona la locul lui. Fiecare câine ar trebui să aibă propria sa stabilire.

  Agresivitatea sau nonsensul în comportamentul spitts japoneze nu este practic găsit, deoarece o astfel de caracteristici negativ în natura indivizilor au fost respinse imediat în timpul selecției. Dacă într-un anumit motiv, a apărut un câine dezechilibrat, un animal de companie merită să re-educați la focalizare. Profesioniștii vor putea ajusta comportamentul animalului.

  Recenzii de proprietate

  Review-uri de proprietari japonezi Spitz sunt în mare parte pozitive. Proprietarii precum Boodness Animale de companie, diligența lor cu alte animale, copii mici. Lai Lady aranjează toți membrii familiei și vecinii. Câinii nu sunt un gavage dimineața sau pe oamenii care trec de oameni, se comportă extrem de calm, aristocratic. Un animal nu jignește proprietarul și familia sa.

  Pentru unii, activitatea crescută a PSA este uneori făcută minus, dar problema este ușor rezolvată dacă există o casă de țară în care un animal de companie poate fi eliberat pe o zonă împrejmuită. Câinele este mai bine să înceapă cuplul tânăr activ. Problemele de sănătate de la aceștia încep cel mai adesea la bătrânețe. Hrănirea animalelor de companie nimeni nu cauzează dificultăți.

  Raritatea rasei și prețul uneori nu vă permit să achiziționați un animal de companie pentru toată lumea. În general, scutetele japoneze sunt potrivite pentru viața urbană și de țară și sunt însoțitori excelenți.

  În următorul videoclip, consultați caracteristicile acestei rase de câini.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Narcisa Raescu

  Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: