Toate pentru acvariu: de la echipament pentru decor

Toate pentru acvariu: de la echipament pentru decor

A decis să acvariu dobândi – o idee minunata, dar pentru expresia nu este potrivit. Va trebui să petreceți timp, deoarece, în plus față de acvariu și șeptel în ea, trebuie să luați echipament, sol, decor și vegetație. Și acest lucru necesită nu numai timp și bani, ci și anumite competențe.

Selectați acvariul

Primul lucru pe care este cumpărat – containerul în sine pentru viitorul regatului acasă subacvatic. Și apoi, pe baza caracteristicilor sale, tot sprijinul și conținutul operațional vor fi achiziționate. Ca material din care se face un acvariu, fie sticla este selectată sau acrilică. Mulți cumpărători și nu suspecta că acvarii nu sunt numai sticla.

Care sunt avantajele rezervorului acrilic:

 • va costa mai ieftin decât design-ul de sticlă+
 • sticlă mai ușoare în greutate+
 • Mai durabile, veți fi asigurați împotriva cusăturilor curgătoare+
 • O varietate de forme mai interesante decât modelele de sticlă.

Dar există dezavantaj serios de Acvarii acrilice – acestea sunt destul de ușor de zero. Dacă pe o cârpă pe care le ștergeți containerul, clasele a rămas, este deja un risc grav de zgârierea. În plus, în cazul în care acrilic este ieftin, apoi în timp, el va fi vizibil galben. Este necesar pentru a curăța acvariu acrilic, ca produse chimice de uz casnic standard nu poate fi corectată (ea va dori).

Important! acvarii din sticlă sunt cumpărate de azi – în multe poziții inferioare ei acrilo.

În ceea ce privește mărimea capacității, atunci dacă sunteți un acvarist novice, pentru a alege modele adâncime și. In ciuda dimensiunilor impresionante, de îngrijire pentru ei este mai ușor. Volumul minim – 60 litri, optim – 100 litri. In forma de acvarii pot fi cele mai diferite, dar dreptunghiulare și panoramice sunt cele mai solicitate.

Principalul lucru este că se potrivește rezervor în interiorul camerei unde va sta.

Mormintele și stellags

În acest moment, multe greșeli se întâmplă. Ce va sta acvariu, este foarte important. Puteți să-l puneți undeva într-un alt loc, ocolind canapeaua, dar este o opțiune mai preferată și mai fiabilă.

Cerințe pentru alegerea canapelei:

 • trebuie să fie confecționate din material rezistent la umezeală+
 • trebuie să fie durabilă și fiabilă în raport cu greutatea acvariului+
 • Ei bine, în cazul în care cabinetul va fi pe picioare reglabile pe înălțime.

Dacă vă îndoiți, puteți lua un metal Tamba, care este cu siguranță deformat sub greutatea mini-rezervorului. Dar merită un astfel de design foarte mult.

Echipamentul necesar

Sprângeți nisipul, pietricele-cochilii, turnarea apei și lăsați peștele – este cât de mulți neofiți își imaginează toate preocupările asociate apariției acvariului în casă. Desigur, totul nu este atât de primitiv. Fiecare pas necesită o înțelegere a rolului său în procesul de creare a unui rezervor în care locuitorii săi vor fi confortabili.

Este imposibil să prezentăm echipament de acvariu fără Încălzitor. El poate fi un fund – l fixează corect în sol, care este bine afectat de flora acvariu. Se întâmplă un încălzitor de flux extern – acesta va fi parfumat în afara rezervorului cu tăierea furtunului de filtrare. Este bine și se încălzește uniform de apă. Și există un încălzitor submersibil să fie coborâtă la un lichid la o anumită marcă.

Când ajungi încălzitorul, cere indicatorii puterii sale, precum și modul în care funcționează termostatul în dispozitivul. Și acest lucru este foarte important: dacă termostatul este rupt, toți locuitorii regatului subacvatice sunt pur și simplu sudate în apă incredibil de fierbinte. Landmark în capacitatea echipamentelor – 1 W per 1 l capacitate de rezervor.

Și, de asemenea, nevoie de acvariu Compresor – Se va livra aer, organizarea de aerare a apei. Și aici, asigurați-vă că să acorde o atenție la puterea dispozitivului, pe silentness și posibilitatea de reglare a debitului de aer. Multipling volumul rezervorului pe raportul de 0,5, vei afla ce putere trebuie să fie un compresor pentru acvariu.

Curățați și ordinea în suporturile pentru container filtru. Se întâmplă un exterior și interior, de jos și canistră. Modelul de jos este plasat sub sol, prevenind Zaks solului. Dar pentru rezervor acasă este pliat în funcțiune. Dar filtrul extern este un design destul de confortabil, instalat în afara acvariu. Cel mai ieftin opțiune va fi un filtru intern, dar are un defect – dimensiunea sa. De multe ori trebuie să puneți filtrul de umplere de filtrare.

Iluminat

Alegerea lămpilor de iluminat depinde de modul in care organismele vii din acvariu se va dezvolta, trece reproducerea și creșterea lor. Lămpile cu incandescență nu sunt considerate o opțiune potrivită pentru acvariu – acestea sunt mai potrivite pentru terarii. Și cel puțin unii oameni sunt în grabă pentru a cumpăra lămpi cu incandescență, nu este alegerea cea mai rațională: ele sunt prea mari pentru producția de mini-apă, precum și acestea sunt în măsură să provoace alge focare.

Dar lămpile luminescente sunt potrivite, deoarece:

 • căldură de la ei un pic, dar exact la fel de mult ca și regatul subacvatic+
 • Ele se pot lăuda cu o gamă largă de radiații spectrale, iar acest lucru este semnificativ pentru acvariu+
 • Ei au o lumină actuală care este benefică pentru locuitorii subacvatici+
 • Ele acoperă zona mare comparativ cu lampa cu incandescență+
 • Printre acestea se potriveste modele cu o ieșire de lumină mare.

Incepatori sunt de obicei sfătuiți să T5 lămpi de cumpărare, care sunt relativ ridicate eficiența luminii și radiații la fața locului. Există lămpi cu halogenuri metalice care pot aranja o vacanță în acvariu – există un efect al jocului de soare pe apă puțin adâncă. Dar aceste lămpi aloce prea multă căldură.

Pentru a evita supraîncălzirea a fluidului, trebuie să se înroleze Ventilatoare de răcire sau pur și simplu opriți lampa în acvariu pe oră, care nu este întotdeauna confortabil și destul de riscant. La cumpărarea iluminării, urmați temperatura de culoare a lămpii. Dacă mini-rezervorul este superficial și îl umple cu apă proaspătă, temperatura de culoare a lămpii nu trebuie să fie mai mare de 6500K.

Pentru acvariul reciului și peștii de apă adâncă care trăiesc în el, rezervorul este necesar cu o temperatură de 10000K și mai mult.

Alegeți accesoriile acvariului

Vorbim despre consumabile suplimentare de acvarii. Acest lucru, de exemplu,, Cordushki. Ele sunt diferite – unele modele sunt echipate cu dozatoare. Sunt necesare alimentatoare, astfel încât locul de stabilire a prețurilor să aibă o concentrație într-o singură zonă pentru a evita distribuția de hrană necontrolată în timpul acvariului.

Poate fi util să se acvarist și Sacchi. Sunt necesare pentru a prinde pește și a transplanta-o într-un alt recipient. Achiziția obligatorie va fi termometre care vor controla indicatorii de temperatură a apei. Puteți cumpăra un termometru electronic, cristal lichid sau alcool.

Nevoie de I sifon, Destinat pentru pomparea fluidului. Acest accesoriu utilizează cu o înlocuire completă a apei cu curățarea ulterioară a solului. Avem nevoie și umflături pentru pește: dacă trebuie, de exemplu, să selectați luptători agresivi din reproducerea nipheenței.

Pregătirile care blochează dezvoltarea algelor nedorite pot fi, de asemenea, utile.

Cum de a dota?

Aranjamentul de acvariu este propriile mâini – aceasta este alegerea solului drept și decorul adecvat, concis și vegetația. Totul ar trebui să fie frumos și convocat între ei.

Primare

O opțiune universală bună este nisipul cu o fracțiune de cel mult 2 mm și pietricele de la 2 la 8 mm în diametru. În cazul în care nisipul este mai mică de 1 mm, apa va incepe sa fie umplute, ceea ce va conduce la reproducerea bacteriilor patogene. Grosimea solului trebuie să fie între 4 și 6 cm.

Pebbles fracție mai mare de 8 mm, de asemenea, nu iau: Pentru solul este nu numai că nu numai penetrarea apei dulci, dar, de asemenea, sedimentarea organicists. Organizatorul nu ar trebui să se aplece.

În ceea ce privește nisip roșu sau galben, există o mulțime de precauție, din păcate, cele mai multe dintre ele sunt corecte. Într-un astfel de sol de o mulțime de fier capabile de a adera la reacția cu apă. Există, de asemenea impurități calcaroase indicatori de duritate a apei creșteți. Întuneric solului poate fi considerat cel mai de preferat ca acvariu nu arata nenatural. Încă o atenție în ea trebuie să fie nituite la pește și componenta floristică, și nu pe nisip.

Decor

Aici începe cel mai interesant și, probabil, o alegere dificilă. Ce pur și simplu nu oferă magazine pentru animale de companie. Deja un mic castele de predare și peșteră, dar peisajul temelor piratate nu vor renunța. Șaibele scufundate și cuferele de monede – toate acestea sunt relevante și pot fi într-adevăr adecvate într-un acvariu mare.

Scoici și pietricele marine sunt, de asemenea, populare, dar nu ar trebui să fie exagereaza cu ei. Urmărind corali artificiali sub apa. Astăzi, Squigs sunt relevante, care servesc ca o decorare naturală a lumii subacvatice. Dar ei vor trebui să-l bată, dacă nu cumperi o opțiune gata făcută, dar căutați eșantionul dorit în viața sălbatică. Skorega va trebui să se fierbe mai multe ore și apoi să se usuce. Și este nevoie de apă numai dacă nu mai este un copac viu, dar uscat.

În decorul este foarte important să se limiteze, arăta moderare. Acest lucru este încă mini-apă, și nu o expunere dintr-o varietate de Umpluturi decorative. Face un accent pe ceva.

Vegetație

Plante artificiale – aceasta este ceea ce alege mai multe acvaristi astăzi. Cu ei într-adevăr, practic, fără bătaie de cap, doar numai de la placa este în valoare de ei de curățare de două ori pe an. Dar, trebuie să spun, și beneficiile unei lumi subacvatice mici, de asemenea, ele nu aduc. Dar, împreună cu acvariu, aveți un biosistem reală, în cazul în care unul ajută la altul, feed-uri, vindecă, susține echilibrul.

Condiții de viață vegetație este comparabil cu sistemul pulmonar: se evidențiază într-adevăr de oxigen, și o parte din flora acvariu poate servi ca un pescuit pentru pește și, deosebit de important, un loc pentru depunerea icrelor.

Dacă ți-e teamă să nu ghicească cu alegerea de plante, Achiziționarea ceva foarte simplu și nepretențios. De exemplu, Grass Walsenery. Ea repede și doar ia timp util, crește într-un timp scurt, și este, practic, nu este nevoie să aibă grijă de ea. pliante subtiri de Valliners cearșaf frumos acvariu peretele din spate. Pentru partea de mijloc a rezervorului, slănina se va potrivi, Rotala și târâtoare ludwig. Un inconvenient mic cu Yavansky mușchi va fi foarte dragut.

În prim-plan a rezervorului va fi la locul anabias în formă drepte pitic, precum și variații ale echinodorusov.

Instrumente de curățare

Acvariul are nevoie de curățare regulată, care este o regulă obligatorie. Cu toate acestea, astăzi, în kituri de vânzare active care au tot ce ai nevoie pentru a ghida comenzi în rezervor. Inclus în trusele pensete cu bureți netede dizolvati – Ele ajuta la plante vegetale fara durere, precum și efectua reglarea fină. Sunt incluse și SCORSING, că tăierea frunzelor moarte, să elaboreze muguri frumoase. Există un set și lopată specială, care se descurcă perfect cu fumatul a solului, formarea de micro-relief.

Ce este înainte de curățare, atunci rezervor de sticlă va curăța orice substanțe chimice de uz casnic de înaltă calitate. Dar acrilic poate fi curățat numai de specialitate pentru acvarii acrilice (Din probele interne ea încântă rapid).

Este evident că Acvariul – acest lucru nu este numai frumos, fascinant și informative, dar, de asemenea, costisitoare. Cheltui bani și timp și bani. Dar, în caz contrar, în nici un fel. Acvariul va decora casa ta și un relaxant real live, numai dacă te nu va regreta atenție și îngrijire față de ea.

Despre cum să aibă grijă de acvariu, puteți afla, uita la video un pic mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: