Tot ce trebuie să știți despre pisicile Somali

Tot ce trebuie să știți despre pisicile Somali

pisicile somaleze sunt foarte frumoase. Ei arata ca aristocrați reale – flexibil, grațios, cu un pufos „vulpe“ coada, strident arata si un guler sofisticat. În același timp, ele sunt curios pisoi, jucaus, blând – reale pisici-însoțitori. Dacă sunteți în găsirea unui bun și distractiv, în timp ce pisica neobișnuită cu caracterul unui câine – nu există nimeni mai bun decât Somalia.

Istoria originii

Detaliile exacte ale originii pisicilor de rasă Somalia sunt necunoscute, dar pisoi cu părul cu păr periodic au apărut în așternut de la rockul abisinian, și acest lucru se întâmpla în diferite localități. Aspectul așa-numitei gene de fluier de lungă durată este asociat cu numele crescătorului Janet Robertson. În anii 1940, pisicile ei din rasa abisiniană au fost vândute la nivel mondial. Deci, după un timp printre abisinele australiene, canadiene și americane, pisoi cu lână lungă și coadă de pufos înalt au apărut. La acea vreme, a fost considerată o căsătorie de roci, iar pisoii nu au participat la reproducerea ulterioară.

În anii 1960, crescătorii canadieni și americani ai pisicilor au decis că o rasă separată ar fi de la pisoi cu părul lung – Abyssin. Succesul pisoi cu parul lung este asociat cu numele unui alt crescător – Mary Mailing, ea era cea care le-a demonstrat la expoziție în Canada, în cazul în care au produs Furore. În 1978, Somalia a recunoscut Asociației CFA, iar acum somalezi au primit o recunoaștere mondială. În același an, o descriere a acestei rase a fost compilat și standardul aprobat pentru ea.

Rasa a fost obținută de la țară la granița cu Etiopia, în cazul în care, probabil, pisici etiopiene a aparut, a oferit crescătorului lui Evelin Magweque din America. Primul reprezentant al rasei a fost înregistrată oficial în numele aceluiași Maria Miling în 1965. Și clubul „somalez“, a câștigat în 1972.

Este logic la concluzia că Somalezii – Cel mai apropiat rude ale Abyssinsev. În 1979, Somalia a dobândit statutul de campionat. Anul viitor, somalezi au fost acceptate de către toate cluburile Felinologists, au fost admise la expoziții. Un an mai târziu, pisicile din rasa somalezi sunt distribuite în țările europene, și după 10 de ani, ei primesc o recunoaștere de către organizațiile internaționale. Acum, somalezii pot participa la orice expoziție a avut loc în lume.

În ceea ce privește Rusia, pisicile din Somalia până în prezent sunt comune aici, ei au statutul de rasa rare și neobișnuite.

Descriere

Rămâne încă un mister de ce lung a cărei genă a apărut. La urma urmei, Abyssins sunt pisicile cu păr scurt. Ei au lână groasă și moale, în zona umărului ea este mai scurt. cap de dimensiuni mici somalez, foarte curat. Spre deosebire de capul urechilor au o dimensiune foarte mare. Unii reprezentanți ai rasei au degustători pe urechi. labe din fata au 5 degete, iar partea din spate – 4. Lână crește între degete. Ochii somalezi sunt foarte expresive, au o formă de migdale și poate fi maro sau verde, sau chihlimbar auriu.

În lungimea de pisica creste pana la 26-30 cm, de mare – de până la 30 cm și o greutate poate fi 3.5-5 kg. Pisicile din rasa Somalia animale foarte luminoase, atractive. Datorită culoarea contrastantă a feței și urechi mari, precum și un aspect curios, ei arata ca bureții. Similitudinea îmbunătățește coada pufoasa.

Standardul rasei somaleză este aproape la fel ca în Abyssinians, cu amendamentul pentru par lung.

Standardul rasei prevede, de asemenea, următoarele caracteristici:

 • cap în formă de pană, filare lin spre bărbie+
 • Urechile au o aterizare largă+
 • Lungimea cozii este proporțională cu lungimea corpului+
 • Ochii sunt rezumate de negru, cu „săgeată“ la etaj+
 • Paws au rotunjire la linia de deget+
 • pomeții slab exprimat, sub linia Vibris ele îngustează.

Lână pe corp este distribuit inegal, lungimea lungimii este minimă, pe partea din spate – puțin mai lung, iar lâna pe stomacul este mai lung decât totul. Pe gâtul pisicilor luxuriante guler, pe picioarele din spate – pantaloni pufoase.

Avantaje și dezavantaje

Ca orice altă rasă de pisici, somaleză au și denominațiuni și dezavantaje. Să începem cu avantajele, și anume:

 • Reprezentanții rasei sunt complet adorabili+
 • Joc, curios+
 • Instruire distributabilă+
 • neobișnuit și au o intuiție excelentă+
 • inteligent și inteligent+
 • Fără pretenție în alimente+
 • Anularea sănătății.

  Există minusuri, deși nesemnificativ, cum ar fi:

  • Somalis Transfer foarte prost, chiar și nelujit+
  • Destul de Wayward și, uneori, nu poate să se supună proprietarului+
  • Dragostea de a juca cu firele de păr ale proprietarilor, astfel încât oamenii cu părul de lungă durată pot fi dificili cu astfel de pisici+
  • pante la boala renală+
  • Neobișnuit de mișcare, care poate anvel oamenii predispus la contemplare.

  Caracteristicile caracteristicilor

  Pisicile rasa Somalia – uimitor. Ele sunt rude ale pisicilor abisiniene, de la ei au fost îngrijorați și un personaj viu. Dar reprezentanții somalezi ai familiei feline mai liniștite și mai tactice, în comparație cu abisinienii. Somalis sunt iubiți de toți membrii familiei. Ele sunt bine un contact cu copiii, chiar și cel mai mic. Îi place să se joace cu ei, răbdători și să nu zgârie niciodată copilul, chiar dacă le-a dat disconfort.

  Cu un adult om somali pisica se comportă diferit. Chiar și cu curiozitatea enormă a pisicii în legătură cu toate acțiunile proprietarului, el nu-i va impune societatea și el nu-l va deranja. Somalis iubesc incredibil să comunice. Chiar dacă o persoană a venit la casă pentru prima dată, pisica va demonstra tot ce știe cum să-i atragă atenția asupra lui. Dar ei simt intuitiv când interesul lor este inadecvat atunci când o persoană nu este în starea de spirit de a juca și de a comunica, atunci ei rămân deoparte.

  În mod surprinzător, cu toate sociabilitate și curiozitatea ei, Somalia este extrem de rar miau.

  Reprezentanții acestei rase posedă o mare minte. Acestea sunt destul de ușor de tren, ei percep setul principal de echipe standard bine, poate chiar să învețe să aducă elementele de proprietar mici. Unii somalezi pot efectua o serie de trucuri, deoarece acestea nu sunt inerente în încăpățânare, precum și ei percep cu interes orice acțiuni de proprietar. Dar, desigur, ei încă rămân pisici, câini nu.

  Somalezi sunt bine și rapid se adapteze la condițiile în schimbare. Ele sunt ușor de vină cu alte animale de companie în casă, și, cu toate că ei sunt vânători uimitoare, ei pot face prieteni chiar și cu rozătoare. Reprezentanții rasei păstrează spiritul ludic și curiozitatea la bătrânețe. Le place obiecte mici și detalii, și mai ales – picaturi de apa de la robinet, care se prinde laba.

  Somalez extrem de rar produc gheare, ceva cu adevărat serios ar trebui să se întâmple să se întâmple să se întâmple. De asemenea, este caracteristic reprezentanți ai rasei Ragdoll.

  Somalezii au dexteritate extraordinară. Ei nu se potrivesc cele mai înalte elemente din casă – dulap, frigider, și, de asemenea, știu cum să „scurgere“ în greu accesibile locuri. Motorika printre reprezentanții rasei este bine dezvoltată – ei știu cum să păstreze obiectele de dimensiuni mici, în labele lor și să se joace cu ei. Ele sunt foarte iuti, mobile, energic. Uneori se pare ca în cazul în care nu au nevoie de odihnă.

  Le place să fie cu cineva de la membrii familiei, dar, în cazul în care proprietarii nu sunt de până la el, se va ocupa de afacerile lor. Rămas singur pentru o lungă perioadă de timp, poate scădea. modalitate foarte bună de ieșire – este, de preferință, un animal de companie „partener“, de preferință, din familia felinelor.

  Caracteristici distinctive ale Abyssins cu părul lung sunt după cum urmează:

  • Non-agresiv nici proprietarilor, nici să străini+
  • Ușor vin la contact, prietenos+
  • inteligent, inteligent+
  • dragoste „îmbrățișări“, afectuos, blând+
  • Ei bine teach, amintiți-vă echipe, lăsând pentru formare+
  • Foarte om obsesiv poate „profite“.

  In ciuda lor non-agresivitate, pisicile somalezi nu răspund întotdeauna calm la inconvenientul. În cazul în care există copii în familie, este mai bine să nu-i lase unu la unu cu o pisică. Flutura, copilul poate fi zada pentru a trage pisica pe coada sau mustață și de a lua un pumn sau mușcătură.

  Somalezi Nebolutliva, dar foarte place să toarce, stau într-o stare de spirit mare.

  Culoarea opțiunilor

   Somalezii sunt cu părul lung „copii“ ale Abyssinsev. Ei au ca corpuri flexibile si gratios de dimensiuni medii sau mari. Mordock este foarte expresiv. Cu toate acestea, există, de asemenea, diferențe, și anume:

   • Lungimea lâniei+
   • guler Lush și pufos vulpe coada asemanator.

   În perioada de acoperire a somalezilor arata destul de inestetice, dar restul timpului sunt foarte frumoase. Reprezentanții de culoare pot fi diferiți, dar luarea este întotdeauna. Prezența culorii bifate este semnul principal al somaliei. Culoare bifată – Aceasta este prezența benzilor transversale întunecate pe fiecare păr. Cu cât este mai mare numărul de benzi din pisică, cu atât mai valoros.

   Ticking puternic (diferit numit cod de bare) și respectarea culorii standard face ca pisicile din grădinițe să fie mai scumpe, iar grădina în sine primește o reputație.

    Inițial, doar două nuanțe au fost prezente în paletă – este sălbatic și Sorrroel. Acum este mult mai larg și în fiecare an devine din ce în ce mai rafinat. Principala gamma a culorilor Somali astăzi este reprezentată de culori ca:

    • sălbatic – tonul roșiativ sau maro-roșcată de lână, pe capetele negre + centura spinală întunecată trebuie să fie neapărat+
    • icre – lână mată cremoasă, în unele locuri are o culoare caldă, la baza umbrei foarte ușoară + la „Kosul” cel mai apreciat Culoare precis uniformă+
    • albastru, Sau mai degrabă, o nuanță albastră fumoasă pe partea de sus și în interior – lumină de bej sau cremă + pe suprafață, dungile unei umbre albastre gri, același ton și perne pe labe+
    • Sorroel – Culoarea roșie de cupru cu lăsarea în maro deschis, la baza umbrei de caise + în pisici o astfel de culoare a garniturii și a plăcuțelor labe sunt vopsite în roz și pe vârful coada și urechile din lână Karara+
    • argintat – orice culoare, în care nuanța de acoperiș și bifare – alb.

     Dacă cumpărați pisoiul Somaliei pentru a participa la expoziții, atunci trebuie să luați în considerare ceea ce este considerat o căsătorie a rasei, și anume:

     • Disponibilitatea nisipului sau a nuanței gri+
     • Zonele negre la baza de lână+
     • Desene reziduale – Dungi pe jos, pete pe caz+
     • pete albe – acesta este un indicator pentru descalificarea pisoiului + să zicem de culoare alba numai pe bărbie, gât, nari+
     • Mounded coada crosetate+
     • colier închis+
     • Prezența unui deget în exces sau, în mod contrar, neccomplete.

     Important! Atunci când alegeți un pisoi, să acorde o atenție ludic său, mobilitatea. Fucking sau pisicute agresive – nu este o opțiune, mai bine să acorde o atenție curios și de distracție.

     Costul reprezentantului rasei incepe de la 11.000 de ruble. Desigur, prețul depinde de faptul că pisoiul etaj, ce date externe are, ce fel de pedigree. Există mai multe pepiniere somalezi în țară, cea mai mare – de la Moscova.

     Există pepiniere în Kiev și Minsk. Dacă achiziționați un pisoi prin Internet, în primul rând, să specifice reputația vânzătorului și comentarii cu privire la aceasta. Nu ezitați să apelați sau scrie cumpărătorilor care au achiziționat pisoi din crescătorului, și întrebați dacă acestea sunt mulțumiți de cumpărare. Acest lucru va permite pentru a evita risipa inutilă de bani, pentru că, după cum sa menționat deja, somalezilor sunt scumpe.

     Condiții de detenție

     Grija pentru somaleze Cat (ca pentru orice reprezentant cu parul lung al familiei felin) au nevoie foarte atent. lână lung necesită curățarea regulată și pieptănare. Somalezii au o lână moale amendă de lungime medie, care arata bine îngrijit și nu laminate în chatins. Dar aceasta, desigur, nu înseamnă că nu este necesar să se pieptene lână.

     În plus față de lână, reprezentanții rasei au subparul, care este destul de gros în creștere. Acest lucru va necesita o FURminator. Dacă îl utilizați, atunci năpârlire nu va fi atât de puternic. Aceasta, desigur, va avea un efect pozitiv asupra curățarea camerei. Deși trebuie remarcat faptul că Somalezi, în ciuda relativ lung hairedness, ele nu sunt legate la fel de mult ca și alte roci cu pufositatea similare.

     În cazul în care Somalia este conținută în condițiile apartamentului orașului, atunci trebuie să se plimbe în mod regulat. Dacă sunteți sigur că nu există căpușe de pe gazon pe care sunt planificate, atunci puteți purta o pisică într-o pisică și să dea o plimbare. În cazul în care o astfel de încredere este absent, este mai bine să meargă pisica pe un teren, împrejmuită și se pulverizează de la insecte. Poate că este, de asemenea, în valoare, folosind un guler anticlececraft speciale. Puteți produce o pisică pe loggie, cu condiția ca acesta este glazurată și fixat bine.

     După mersul pe jos pisici, trebuie să se spele. Somalezii sunt complet calm se referă la apă, în plus, au încredere exclusiv proprietarul, așa că nu ar trebui să fie cu înot și spălare labele. Somalezi au nevoie de jucării, Brates și alte jocuri pentru jocuri. Jucăriile sunt de dorit să se schimbe, astfel încât să nu deranjeze pisica. Pentru că dacă se întâmplă acest lucru, un animal curios va merge să caute „jucării“ pe masa de masă sau de master noptieră.

     Speranța de viață a animalului cu grijă competentă și adecvat – de la 13 la 15 ani.

     Hrănire

     nevoie de pisica somalez să mănânce bine și eficient. Proprietarul poate o să se pregătească să mănânce fie cumpere furaje gata făcute. Și una și cealaltă opțiune acceptabilă. La pupa finită trebuie să conțină cel puțin 40% din carne. Aceasta, desigur, este scump, dar celălalt este inacceptabil. Dacă alegeți furajul finit, atunci este imposibil să-l alterneze cu alimente naturale. În caz contrar, pisica poate aștepta pentru boala digestie.

     Dacă te-ai oprit pe un aliment natural, atunci acesta trebuie să fie echilibrat foarte strict: pentru pisicuțe în proporție de 3: 1 animal de legume, precum și pentru adulți – 2: 1.

     Pisicile kitului ar trebui să fie, de asemenea, grăsimi de pește, ouă, ulei vegetal, produse lactate fermentate, lapte special pentru pisici.

     Sănătate

     Reprezentanții rasei Somalia se deosebesc de o sănătate excelentă. Uneori provoacă îngrijorări la dinți și gingii, ar trebui să fie verificate periodic. Dinții au nevoie de curățare zilnică. Din cauza prieteniei sale și a curiozității sale, somalienii arată adesea atenția asupra altor animale – păsări, câini, alte pisici. Nu toți sunt bucuroși să fie singuri și nu vor să comunice. Prin urmare, uneori Somalis primesc leziuni de la animale.

     În perioada cuprinsă între 9 și 12 săptămâni, pisoii pot fi instiliți. Aceasta este o vaccinare cuprinzătoare: protejează împotriva Chlamydia, Chumka, Calicivină, Rinotracheita. Într-o lună puteți re-vaccina. De la rabie vaccinate fie cu vaccinare primară, fie repetate – depinde de dorința proprietarului. Ulterior, vaccinările se fac la vârsta de un an, iar apoi – în fiecare an.

     Dacă pisica de la o vârstă fragedă pentru a învăța la curățenie, atunci nu va fi nici o dificultate cu el.

     Există o boală gravă, care este supusă lui Somali. Aceasta este o deficiență de piruvatkinase. Acest lucru se întâmplă datorită prezenței unei gene recesive, care determină dezvoltarea icterului. Grupul de risc este pisoi până la șase luni și individ după 12 ani. Tratează glucoza și salina injectabilă a icterului. Injecția intravenoasă.

     În conformitate cu statisticile colectate de medicii veterinari, pisicile Somalei sunt supuse unor astfel de boli ca:

     • Amiloidoză renală – Din păcate, nu există nici un tratament + numai pisicile sunt bolnavi, cauzate de o încălcare a schimbului de proteine+
     • dislocări ale cupelor prinse – Această patologie este ereditară + dacă forma bolii este severă, o tratează prin intervenție chirurgicală+
     • obezitate – cea mai mare parte de sex masculin după castrare crește procedura + poftei de mâncare, prin urmare, este necesar să se asigure că și cât de mult este pisica mănâncă, trebuie să fie deosebit de atenți.

     În cazul în care animalul nu are suficiente vitamine, atunci aspectul de guma (gingivita) inflamația este posibilă, precum și formarea unei pietre dentare. Nu mai vorbim de necesitatea degelmintion regulate, precum și o inspecție pentru purici. Acest lucru este important mai ales pentru acele pisici care merg pe stradă. O dată în 6 luni, este necesar pentru a vizita medicul veterinar pentru inspecție profilactic.

      Aspectul primul flux din pisica, de obicei, are o vechime de peste 8 luni. Cu toate acestea, este recomandat pentru a da naștere nu mai devreme de un an. Datorită aristocraticness și rafinamentul rasei, sunt grav gravidă somalezi, printre ele vin foarte des în imposibilitatea de a peste sarcina si sa se usuce puii de indivizi. Acesta este motivul pentru pisoi atât de scump.

      Pentru a crește probabilitatea, pentru a primi întâlnire gravidă cu o pisica ar trebui să fie efectuate pe teritoriul pisica. Cat trebuie sa fie stau acolo timp de 3-4 zile pentru a obține utilizate și de a reduce nivelul de stres. În cazul în care este instalat faptul de pisica sarcinii, ea are nevoie de o mulțime de atenție și de comunicare afectuos.

      În acest moment, proprietarii nedorite să plece undeva, și mai bine să fie cineva de la membrii de familie a fost în mod constant la domiciliu. În acest moment, nevoile pisica să fie în jurul valorii de o persoană.

      Pisoii apar pe lumina cu guler și pantaloni (desigur, în copilărie, dar încă distinge). Mama pisica grija pentru pisici foarte atent. Este mai bine să plece pisoi cu mama mea până când ajung la vârsta de 12 săptămâni, în caz contrar ele vor supraviețui stres sever. Acest lucru poate afecta starea lor mentală, și fiziologice. În cazul în care pisica nu este de a devia pe împerechere, fluxul se va produce mai mult și mai des – de trei ori pe lună. Ei au o bună funcționare a sistemului sexual, sunt formate chisturi și polipi.

      Uita-te chiar mai mult despre pisici somaleze în următorul videoclip.

      Evaluează articolul
      ( Încă nu există evaluări )
      Adaugă comentarii

      ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: