Fier: soiuri, alegere și reparații

Fier: soiuri, alegere și reparații

Se pare că pentru a alege un fier de călcat bun pentru acasă – ocupația nu este foarte simplu. Pentru a face ca dispozitivul să devină un asistent universal, trebuie să ia în considerare un număr mare de nuanțe. Intensitatea de lucru depinde de caracteristicile tehnice ale dispozitivului. În magazine puteți găsi diverse modele care sunt caracterizate printr-un set mare de funcții. Pentru a deveni proprietarul unui dispozitiv durabil, este necesar să se cunoască părțile pozitive și negative ale unor astfel de dispozitive.

Dispozitiv și principiu de funcționare

spirala nicrom, situată în interiorul carcasei, încălzit prin șoc electric. Căldura este transferată pe talpă. Design-ul de fier include un număr mare de piese. Printre acestea, jucând un rol major în activitatea dispozitivului sunt:

 • spirală+
 • Temoregulator+
 • Regulator de temperatură+
 • Indicatori.

Para

Panoul frontal al celor mai mulți ironi este echipat cu două butoane: o forță de alimentare cu abur, al doilea hidraizează țesătura, stropirea apei printr-o gaură mică existentă pe nasul fierului. Apa se transformă în perechi, după introducerea unei camere speciale, în care sunt amplasate elementele de încălzire de putere ridicată. Sub presiune abur intră în camera de încălzire. Din aceasta, se va lovi materialul prin găurile de pe talpa.

Unic

Acest articol este considerat a fi partea principală a dispozitivului. Calitatea muncii depinde de starea sa. Fier cu o talpă bună poate fier chiar și lucruri umede pentru uscare rapida. Producătorii produc aparate moderne cu tălpi din materiale diferite:

 • Teflon+
 • ceramică+
 • Acoperire de safir.

Datorită acestei soluții tehnologice, a devenit mult mai ușor de utilizat fierul. Coeficientul de frecare are loc între pânză și talpa. Deoarece acest element este prea gelos, zgârieturile apar adesea pe suprafața sa.

SPILUL SPECIAL NICHROM, echipat cu inele ceramice suplimentare, încălzește talpa. Pentru a regla temperatura de încălzire, este instalat un termostat special. Se oprește sursa de alimentare, efectuând modul specificat.

Mecanism de oprire a încălzirii

Rotirea roata de fier este setată la parametrii de călcare. După ce temperatura devine maximă, contactele termostatului se vor deschide, tensiunea va dispărea. În circuitul electric, dispozitivul include plăci bimetalice. În timpul coeficientului de dilatare inegal în timpul încălzirii, deformarea metalului începe. Ca urmare, placa se ridică, contactul electric este întrerupt, sistemul antipple încetează să funcționeze. Pentru același principiu toate dispozitivele de încălzire (cazane, boilere, relee).

Tipuri și funcții

Clasificarea fiare de călcat moderne este destul de vastă. Principalele tipuri de o mare popularitate sunt considerate a fi de mai multe modele:

 • Clasic+
 • cu termostat+
 • Cu o clapă+
 • Cu un sistem de legare+
 • aburi+
 • drum+
 • Cu putere automată.

Ordinari (dispozitive clasice) se disting prin funcționalitate redusă. Nu există nici un sistem de lenjerie umidificarea. Termostatul electric este instalat, responsabil pentru temperatura de încălzire a tălpii. Un astfel de fier este imposibil de lenjerie accident vascular cerebral strâns, astfel încât producătorii produc astfel de dispozitiv în loturi mici. Nu este practic cumpărat. Dispozitivele inteligente cu închidere automată, cu sistem de umidificare, precum și alte funcții sunt considerate cele mai populare. Irurile cu auto-deconectare sunt foarte asemănătoare cu districtele.

Citește mai mult  Cum de a netezi pielea artificială și produse din ea?

Modelele de drumuri compacte vor fi întotdeauna utile într-o călătorie de afaceri. Datorită dimensiunilor miniaturale, ele sunt libere să se potrivească în sac. Dezavantajul acestora este considerat caracteristici tehnice scăzute.

Cum de a alege?

Inainte de a cumpara un bun de fier pentru uz casnic și pentru călcat o lenjerie diferit, este necesar să se analizeze cele mai importante parametrii tehnici. La urma urmei, vom alege de multe ori fierul de călcat numai pe baza numelui de marcă și aspectul său. Studiul specificațiilor tehnice va contribui la alegerea corectă a unui model modern. Fiecare hostess decide ea însăși, ce talpă este potrivită pentru ea cel mai mult. Costul dispozitivului depinde de materialul său. unic ceramice este instalat pe modelele cele mai scumpe. Ele se disting prin slide-lumină, niciodată zero. O astfel de talpă ușor de curățat. Suprafața ceramică pentru o perioadă lungă de timp rămâne caldă.

Oțel inoxidabil se distinge prin rezistență ridicată, nu se zgârie. Încălziți nu foarte repede. Pentru a mări caracteristicile de calitate ale tălpii, are o pulverizare specială.

Un dirijor excelent de căldură este considerat aluminiu. O astfel de talpă este rapid încălzită și, de asemenea, se răcește rapid. Costul unui astfel de aparat este scăzut, dar se rupe rapid. Zgârieturile sunt formate pe suprafața tălpii. Ei strică materie delicată, formând înăsprirea, uneori tăieturi. Un excelent este stratul de teflon. Se distinge prin alunecare excelentă, nu se lipsește, nu există posibilitatea de a arde. Unul dintre deficiențele Teflon este puterea sa redusă. Poate zgâria orice buton metalic.

Pentru a facilita procesul de călcare a găzduirii, producătorii produc coastere speciale pentru fier fierbinte. Pentru unele modele, sunt fabricate suporturi speciale de perete. Modelele moderne sunt echipate cu o duză suplimentară pe talpă. Vă permite să fierbeți mătase subțire, precum și alte produse care necesită o circulație specială. Duza deține pe o singură datorită clemelor speciale.

Aburul este alimentat prin perforare pe talpă. Datorită numărului mare de găuri, apare o umectare excelentă a țesăturii. Localizarea găurilor afectează eficiența netezilor. Opțiunea standard este considerată a fi un număr mare de microcerturi pe nas, precum și călcâiul tălpii. Găurile cu diametru mare sunt situate la bord. Funcția de stropire este utilizată pentru a hidrata materialul printr-un spray special. De obicei, stropirea este utilizată pentru călcarea țesutului fin când este necesar alimentarea cu aburi.

Modelele profesionale sunt echipate cu o funcție de curățare.

Generatorul de abur este un bloc separat având un încălzitor, Montat într-un cazan în care se formează abur. Un astfel de sistem este un echipat numai scumpe modele profesionale. Avantajul principal este rata de călcare. Ea este de câteva ori mai rapid decât un fier de călcat electric obișnuit. Singurul dezavantaj este dimensiuni mari. Puterea dispozitivului este în intervalul de 200-3200 W. Cu valoarea maximă a tălpii, se încălzește mult mai repede. Este nevoie de mai puțin timp pe vaporizarea și procesul de călcat. Într-o familie mare, este mai bine să utilizeze dispozitive puternice (2500 W), puteți utiliza puterea de mijloc de fier (1000-2000 W). Un produse de consum redus de energie s-au dovedit bine pe drum (1500 W).

Citește mai mult  Rating-ul dintre cele mai bune ăsteia în aer liber

Valoarea de alimentare afectează în mod direct consumul de energie. Cele mai multe dispozitive economice rămân de mică putere. Pentru a reduce consumul de energie electrică, producătorii în proiectarea dispozitivului includ modurile de economisire a energiei speciale. Ele permit să economisească până la 20% din energia electrică. Standard Wire Size – 0.8-4 metri. Cel mai confortabil este considerat a fi 1,9-2,5 metri. Există modele care au o conexiune fără fir. Acestea sunt instalate pe standul echipat cu un cablu electric. Incalzirea se produce prin intermediul standului.

Cele mai recente modele sunt disponibile cu o greutate 0.4-11.2 kg. Este folosit pentru a fi crezut că fierul ar trebui să aibă o mulțime de greutate, asa ca va fi mai bine la fier. La dispozitivele moderne, greutatea nu contează prea mult, aceasta nu afectează procesul de călcat. Greutatea mică îl face ușor de manevrat atunci când călcați lucrurile, mâna devine mult mai puțin obosit. Din greutatea tălpi pentru cea mai mare parte, în funcție de masa de fier. Sistemele din oțel sunt considerate cele mai severe. Mult mai puțin ceramica se cântărește, și dispozitive de aluminiu rămân cel mai ușor.

Ușor de utilizat a mânerului depinde de forma mâner. fiare de călcat cu aburi sunt echipate cu un mâner fixat pe carcasa. Dispozitivele rutiere au un mâner pliabil.

Modele populare și recenzii

Produsele importate sunt găsite în principal pe piața rusă. firmele europene produc dispozitive frumoase și multifuncționale. Cele mai populare sunt fiare de călcat:

 • Philips+
 • Tefal+
 • Bosch+
 • Braun+
 • Rowenta.

Această listă include producători destul de scumpe. In magazine sunt oferite spre vânzare și alte dispozitive cu o calitate similară, dar costuri mai mici:

 • Vitek+
 • Polaris+
 • Scarlett.

Din lista all-menționată mai sus de mărci, mai multe opțiuni rămase numărul mare de caracteristici pozitive rămân. O trecere în revistă mică include mai multe cele mai cunoscute modele.

Bosch TDA 2325

Produsul este echipat cu o funcție de vaporizarea. Managementul nu provoacă nici o dificultate în munca. O astfel de fier poate folosi cu ușurință orice hostess. Include:

 • translucentă+
 • Container de apă (echipat cu nivele de nivel)+
 • Regulator de temperatură+
 • Butoanele responsabile pentru feedul cu aburi (instalat pe mâner)+
 • Cablu electric.

Avantaje:

 • Design durabil+
 • Ipărare ușoară+
 • cost scăzut.

Dezavantaje:

 • Putere redusă+
 • Nu există niciun sistem de „anti-kapl”.

Polaris Pir 2488K

Versiunea bugetară, nu inferioară caracteristicilor sale tehnologice cu cele mai bune modele de prestigioase. Diferă într-un aspect frumos. Are o capacitate mare de 2400 W. Vă permite să fiertați țesăturile. Datorită tehnologiei „Smart Heat”, căldura este distribuită uniform pe suprafața tălpii. Avantaje:

 • Complet de auto-curățare+
 • Previne apariția scalei+
 • Instalat sistemul „antikapl”+
 • Sârmă poate roti 360 de grade+
 • Poate că măturări verticale+
 • Există un indicator de încălzire.

Dezavantaj – Uneori apa este aruncată prin talpă.

Scarlett SC-S130K15

Dispozitiv ieftin echipat cu toate funcțiile disponibile pe sisteme scumpe similare. Cumpărătorii răspund la acest model numai din partea pozitivă. Avantaje:

 • De mare putere – 2400 W+
 • Setarea parametrului+
 • Mecanism de pulverizare a apei+
 • Auto-curățare unică+
 • Prevenirea apariției scalei+
 • Autocillion+
 • Ceramica talpa+
 • cost scăzut.
Citește mai mult  Cum de a elimina piese din fier pe haine?

Judecând după numeroase recenzii, calitățile negative la dispozitiv nu au fost detectate.

Posibile defalcări și eliminarea acestora

Eșecul aparatului sovietic sau importat este asociat în principal cu funcționarea analfabetă a dispozitivului. Uneori se rupe de fier datorită salturilor de tensiune. Efectuați la domiciliu Repararea fierului este destul de dificilă, deoarece nu este întotdeauna posibilă determinarea defecțiunii imediat. Cu toate acestea, există mai multe caracteristici caracteristice care permit mai repede să găsească o defecțiune.

 • După furnizarea energiei electrice, indicatorul luminos luminează, talpa nu se încălzește. Mai întâi trebuie să inspectați priza. Pur și simplu nu poate da un curent. A doua sursă de defecțiune poate fi o ruptură a firului de rețea. Uneori arde doar siguranța datorită unei temperaturi mari.
 • Lumina luminii luminoase luminoase, dar nu există încălzire. Cauza defecțiunii este asociată cu elementul de încălzire. Poate că siguranța. Lucrarea acestor părți oferă alimentarea cu energie electrică.

 • După depunere, perechea devin fragmente vizibile de scară pe suprafața tălpii. Ei bine vizibilă apă ruginită. O astfel de problemă apare din cauza apei la partea electrică. Când elementele dispozitivului incluziv sunt în contact cu umiditatea, are loc o reacție electrochimică, treptat distructiv metal. Acest proces devine mai puternic dacă există multe săruri și tot felul de impurități.
 • O defalcare destul de comună este eșecul sistemului de evaporare. Se întâmplă că butonul de alimentare și opriți această funcție este nedumerit foarte mult, dar de alimentare cu aburi nu are loc.

Pentru a dezasambla fierul, trebuie să-l opriți mai întâi de la rețea. Apoi, aveți nevoie pentru a scoate capacul din spate, după care este foarte bun pentru a elimina ambele butoane de care depinde ajustarea de alimentare cu aburi. Butoanele sunt deținute pe mâneci datorită puterii de frecare. fixare cu șuruburi Apoi deșurubat de mâner din plastic. Sub instalat unei pompe de alimentare a pompei, precum și o pompă care alimentează cu apă la suprafața tălpii, pentru a face formarea de abur.

În partea de jos a pompei de abur, o minge lipirea la partea de jos este instalat în cazul în care acesta a fost format prea mult la scară. Pentru a reveni lucrabilitatea la dispozitiv, necesitatea de a împinge mingea la interior, și apoi se colectează dispozitivul. În cazul în care inspecția vizuală va fi detectată chips-uri sau fisuri, este necesar să se înlocuiască partea. Piese de schimb pentru fier poate fi achiziționat într-un magazin specializat.

Pentru a nu repara de fier, trebuie să urmați câteva reguli obligatorii pentru utilizarea sa. Fier se transformă în rețea numai înainte de a începe lucrul. Repararea trebuie efectuată numai cu mâinile uscate. Analiza instrumentului ar trebui să apară pe un strat solid, non-curent rezistente la căldură.

Cu privire la modul de a repara fierul cu propriile mâini, uita-te în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: