Cum să curățați aurul alcoolului de amoniac?

Cum să curățați aurul alcoolului de amoniac?

Fiecare dintre noi are o bijuterie de aur favorit. Dar, din păcate, în timp, produsele de aur începe să se umple și să piardă aspectul lor atractiv primar. Dacă observați că bijuteriile au început să-și piardă strălucirea și frumusețea lor, nu trebuie să fie supărat pentru că bijuterii de aur este ușor de curățat.

Cea mai eficientă metodă de curățare bijuterii din aur este amoniacul. Cel mai important – să pregătească în mod corespunzător o soluție de curățare care va reveni decoratiuni aspectul primordial.

Beneficiile Fashion

Există o serie de avantaje în curățare de bijuterii din aur, cu ajutorul de amoniac:

 • Disponibilitate – Puteți fi cu ușurință bine cunoscut pentru noi toți, este posibil să se cumpere fără nici o problemă în orice farmacie cel mai apropiat, și mulți oameni pot fi găsite întotdeauna la îndemână acasă, trusa de prim ajutor+
 • preț scăzut – amoniacul este foarte disponibil la costul+
 • Proceduri de curățare Simplitate și viteză+
 • Folosind diferite variante de rețete dintr-o soluție cu alcool ammonic, va fi posibil pentru a curăța chiar și acele produse care conțin anumite tipuri de pietre prețioase+
 • Aspectul de proprietate perfectă și sclipici frumos după curățare+
 • Această metodă de curățare este complet sigur.

Desigur, această metodă de curățare are anumite dezavantaje:

 • Un miros neplăcut – amoniacul are un miros specific mai degrabă ascuțit, la care unii oameni pot avea o reacție foarte acută+
 • Mirosul de amoniac pot fi salvate pe produse de aur care au fost curățate. Dar, în termen de câteva zile, mirosul va dispărea fără urmă+
 • Cele mai greu accesibile zone de bijuterii va trebui să fie curățate prin metode mecanice, care, la domiciliu este aproape imposibil de făcut+
 • Această metodă nu trebuie utilizată pentru produsele care au un strat de mată, deoarece amoniacul poate deteriora+
 • Dacă bijuteriile dvs. conține, de asemenea, pietre prețioase, este mai bine să atribuiți aceste produse pentru curățarea comandantului, deoarece soluțiile care sunt încorporate de amoniac pot deteriora unele tipuri de pietre.
Citește mai mult  Decât aruncați marcajul de pe diferite suprafețe?

Rețete de soluții de curățare

Există multe rețete diferite cu alcool amoniac pentru curățarea aurului. Cu toate acestea, înainte de a continua pregătirea, este recomandabil să se îndeplinească o recomandare simplă, comună tuturor cazurilor și metodelor de curățare. Inițial, clătiți produsul în apă cu adăugarea de soluție de săpun. Astfel Veți eliminaPoluarea și praful.

După efectuarea unei astfel de acțiuni simple, veți atenua foarte mult și accelerați purificarea ulterioară a aurului.

Există mai multe modalități de a curăța produsele de aur:

 1. Cea mai ușoară metodă de curățare a aurului este utilizarea alcoolului amoniac în formă pură. Trebuie aplicat un burete de bumbac și ștergeți produsul, puteți utiliza, de asemenea, stick-uri de bumbac pentru această procedură. La sfârșitul curățare, necesitatea de bijuterii pentru a se spala sub jet de apa.
 2. O altă metodă destul de economisesc pentru poluarea luminoasă – o soluție de apă și amoniac – la 1 cană de apă, este necesar să se utilizeze 1 lingura de amoniac. Decoratiuni sunt obligate să părăsească în acest agent pentru o jumătate de oră, după care clătiți sub jet de apă.
 3. De asemenea, o soluție este considerată o opțiune sigură și de economisire pentru a curăța aurul, care include amoniacul, apa curată și praful de spălat (puteți folosi pudra pentru copii, deoarece nu este agresiv, nu există tot felul de arome și alte componente inutile pentru noi).

reteta de gătit este foarte simplu – trebuie să ia o linguriță de amoniac, o lingura de praf de spălat, un pahar de apă. Destul se amestecă toate ingredientele. Este necesar ca pulberea de spălare se dizolvă complet în apă. Soluția rezultată va fi deosebit de eficace în timpul primei jumătate, alcoolul amoniac încă nu a fost evaporat. Cu acest instrument, puteți curăța produsele fabricate din aur galben, care poate conține pietre prețioase. Solutia este perfect pentru a face față poluării gras forjat.

Pentru o altă rețetă eficientă, amoniacul va avea nevoie, peroxid, săpun lichid și apă curată.

Intr-un pahar de apă curată se dizolvă 25-35 ml de peroxid, o linguriță de amoniac și jumătate din linguriță de consistență lichidă săpun. Instrumentul rezultat ar trebui să stea un sfert de oră. Aceasta reteta nu este de dorit să se aplice pentru decoratiuni de curățare în cazul în care sunt prezente în ele pietre semi-prețioase, din moment ce Peroxidul de hidrogen poate afecta negativ starea lor – pietrele pot hangout.

nevoie de aur să fie coborât în ​​soluție fierte și se lasă timp de 10-15 minute. După aceea, bijuteriile trebuie îndepărtate din soluție și clătire sub jet de apă.

Ce probe vor rezista la această prelucrare?

Orice are nevoie de bijuterii care urmează să fie curățate foarte atent pentru a nu strica aspectul frumos. Ce soluție de curățare este mai bine să utilizați, va depinde de tipul de aur.

Citește mai mult  Procesul de fabricare baie cu ultrasunete

Deci, pentru aur galben și roșu, este posibil să se utilizeze soluții care sunt încorporate de amoniac. Și concentrația de amoniac în agentul de curățare trebuie să corespundă eșantionului din metale prețioase. Pentru aur galben, trebuie să utilizați următoarele rapoarte:

 • 375 probă – până la 17% alcool+
 • 585 probă – până la 30% alcool+
 • 750 Sample – până la 50% alcool.

Pentru roșu (roz, portocaliu) de aur:

 • 375 probă – până la 15% alcool+
 • 595 probă – până la 13% alcool+
 • 750 Sample – până la 5% alcool.

Pentru alte tipuri de aur (verde, alb și t. D. ) Utilizarea soluțiilor care conțin alcool este complet nedorit. De asemenea, curățarea independentă la domiciliu nu este de dorit pentru bijuterii care conțin pietre prețioase. Dar, dacă ați acceptat încă decizia de a curăța produsul din aur, decorat cu pietre, înlocuiți amoniac amoniac – Nu este atât de periculos, are o concentrație mai mică, datorită căreia culoarea pietrei și a tăiat lui nu va strica.

Pentru prepararea soluției, să ia șase părți apă și o parte din amoniac, este de asemenea necesar să se adauge un detergent mic. Decorații trebuie să-l dețină în soluția pregătită timp de 15 până la 20 de minute, timp în care amoniac timp de a face față cu murdăria de pe bijuterii, dar nu le va face nici un rău.

După curățare, clătiți ca elementele de sub jet de apă curată.

După cum puteți vedea, pentru a curăța bijuteriile de aur la domiciliu cu ajutorul amoniacului este foarte ușor, principalul lucru – dreptul de a pregăti o soluție de curățare. Cu toate acestea, aurul este un metal foarte capricioasă, uneori este destul de dificil de a elimina poluarea de pe suprafața sa. Iar dacă nu a reușit să stoarcă produsul de aur la domiciliu de la prima dată, în astfel de situații este mai bine să ia produsul la atelierul de bijuterii. Un profesionist va face față cu această sarcină foarte rapid și eficient, și decorarea dumneavoastră vă și mai departe mult mai mulți ani vor încânta.

Citește mai mult  Cum să se spele hota de grăsime la domiciliu?

Mai multe moduri de a curăța aurul aurii.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: