Cum să curățați fierul de la scară?

Cum să curățați fierul de la scară?

Mai mulți membri ai familiei, spălarea mai mare. Cu cât mai multă spălare, cu atât mai mult trebuie să fie fier. Ca urmare, modelul de abur de fier nu rezista la sarcina: în loc de o pereche, stropi de apă apar cu particule de programare, iar talpa se transformă netede în similitudinea culorii tinuta. Fair este o întrebare corectă: cum să salvați fierul și curățați-l de știință?

Cauzele poluării

Pentru a înțelege cum de a curăța fierul, trebuie să înțeleagă întrebarea, care este o scară și de ce este format.

Treci peste format din depuneri solide de sare insolubile (în principal, potasiu și magneziu). Aceste depozite apar în procesul de apă și evaporarea ei de fierbere, și numai sărurile rămân în interiorul rezervorului.

Prin urmare, motivul pentru apariția de scară este apa grea. Și ceea ce este mai dur, cu atât mai multe probleme apare.

Stratul de săruri rigide din interiorul firelor de fier la o conductivitate termică scăzută. Murdar de fier fabrică de 10 ori mai rău decât curat. În plus, în timp, particulele de scară se desprinde de pe suprafețele interioare și să deconteze în găurile pentru un cuplu, colmatarea-le, sau împreună cu feribotul lăsați fierul de călcat, la comanda pe haine. Acest lucru duce la aparitia unor pete pe tesatura.

Dar talpa în sine poate provoca haine evained. Acest lucru se poate întâmpla din cauza ruginei, care a apărut în interiorul fier, sau din cauza atitudinii neglijente a gazdei sale de a agrega. utilizare conduce incorecte la faptul că se lipeste tesatura de talpă.

Ne spală talpa

Dacă talpa este încă necesară curățarea, atunci acest lucru se poate face folosind chimice sau de acasă căi de atac profesionale.

Pentru echipamente speciale profesionale pentru curățarea tălpilor de fier aparține:

 • Cillit pentru fiare de călcat – categoria de preț mediu curat. Pentru a-l utiliza, trebuie să porniți fierul și se încălzește până la temperatura maximă, după care se stinge aparatul de la rețea. Întoarceți talpa agregatului. Cillit este aplicat la găurile de perechi și se lasă timp de 15 minute. Dirt Words din găuri, vă puteți spăla cu o țesătură moale fără o grămadă. Fier spălat din interior și în exterior.
 • Casa de sus – mijloace germane pentru protejarea produselor metalice. Ea purifică în mod eficient dispozitivele de încălzire atât din interior, cât și din exterior.
 • Special Creioane pentru curățare Suprafețele de fier pot avea nume diferite, dar principiul acțiunii lor este același. Pentru ao folosi, trebuie să gătiți țesătura veche la care creionul placat va fi accident vascular cerebral. Aparatul electric este încălzit la temperatura medie și se întoarce peste talpă. Creion bine „vopsea” suprafață. Din scula topită, apare un miros foarte ascuțit neplăcut, astfel încât camera trebuie ventilată. De îndată ce Nagar începe să se topească sub acțiunea unui creion, este șters de o cârpă inutilă prin oprirea fierului. Dacă Nagar a căzut în găuri, ei frecau, de asemenea, mijloacele, rotiți fierul și includeți funcția digestie – murdăria sub acțiunea perechii zboară din găuri.

La creionul de topire garantat să nu rămână pe talpă, este convenabil să-l curățați despre țesătură, așezată pe marginea plăcii de călcat sau a mesei. Curățarea creionului este efectuată foarte repede și ușor. Principalul dezavantaj al unor astfel de creioane este un miros ascuțit.

 • Orice Wiper Convenabil de utilizat pentru a purifica baza. Folosind un pulverizator, un lichid care conține amoniacul este aplicat la bază. Intră în găuri pentru retragerea unui cuplu, distrugând.
 • Strong Nagar va înțelege Pulbere de spălat vase. Dar trebuie să aveți grijă să nu zgâriați suprafața.

Metodele de acasă includ fonduri care sunt în majoritatea caselor:

 • Sarea de raw este distribuită pe hârtie cu un strat subțire. Pentru a accelera procesul, puteți adăuga un pic de ras lumânare parafină. accident vascular cerebral de fier la cald această compoziție în mod repetat. Mizeria cu tălpi este lipit de săruri și parafină. Acest mijloc nu poate fier curat cu strat de teflon.
 • alcool Vara este folosit: o bucată inutilă de material este umectat de amoniac și freca talpa. După ce aparatul electric este încălzit și tușele pânză. Toate Nagar rămâne pe tesatura. Dacă este necesar, procedura se repetă. Cu grija! Denumirea de alcool face un miros ascuțit.
 • 9% folosesc oțet de masă în loc de amoniac.
 • De asemenea, oțet pot fi utilizate în felul următor: ei impregnează zdreanță inutile, pliat în mai multe straturi. Fierul este încălzit până când este atinsă, deconectată și lăsat pe tesatura temperatura nivelului MAX. După răcirea completă, baza este șters cu o cârpă moale nonvilous. gauri de putere pot fi curățate cu bastoane de bumbac sau scobitori.

 • Un material ars dintr-un fier puternic preîncălzit poate fi încercat să stoarcă o lamă de lemn. Utilizați metal sau plastic instrumente nu pot.
 • Cashitz din sifon cu apă sunt aplicate la baza rece a dispozitivului. Nu atingeți pentru câteva minute. După scurt timp, amestecul a fost spălat, iar talpa este ștearsă cu o cârpă moale și uscată.
 • Într-un ticălos profund sau pelvisul cu un fund larg pentru a pune mai multe bare (din lemn, metal sau de designer LEGO). Dispozitivul este pus pe barele dezactivate de la sursa de alimentare, astfel încât nasul de fier se afla sub spate (tocuri). În foaia de copt (pelvis), o soluție de apă fierbinte și acid citric turnat (20 grame de lamaie la o astfel de baie). Apa ar trebui să închidă numai talpa. Aparatul electric este lăsat într-un astfel de stat-o ​​cu aproximativ 60-90 de minute.

Cu o cantitate mare de scară, design-ul este pus pe aragaz și să mențină o temperatură suficient de ridicată a apei cu un foc slab. După o jumătate de oră, apăsați valva, care produce abur. Suprafața este spălată cu apă curgătoare, uscată cu o cârpă. Puteți utiliza fierul de călcat într-o zi. Călcarea începe cu țesături inutile vechi.

Aceeași baie se poate face nu cu acid citric, dar cu un oțet tacâmuri. Soluția va consta din 1 litru de apă conectat la 2 pahare de 9% oțet.

Cu poluare severă, se recomandă să se utilizeze mai multe fonduri în același timp: 2 linguri de suc, 1, 5 linguri de acid citric si 1 lingura de otet diluat cu o cantitate mică de apă și se umple baia.

O lămâie obișnuită este, de asemenea, bună pentru a freca poluarea de la suprafață. De fier ar trebui să fie foarte cald, astfel încât sucul de lamaie a început să acționeze mai rapid.

Oțet și amoniac, amestecat în părți egale elimina petele galbene de la o suprafață de călcat. Amestecul într-o cantitate mică este turnat pe cârpă și ștergeți talpa. Dacă acest lucru se dovedește a fi puțin, țesătura este complet îmbibată cu compoziția, după care acesta este accidentat.

150 ml de apă fierbinte, 3 lingurițe de spălare cu detergent lichid, 3 lingurițe de amoniac, 2 lingurite de Limons si 2 lingurite de peroxid de hidrogen sunt amestecate, se aplică pe o bază metalică, rotirea aparatului electric de pe mâner. Amestecul trebuie să rămână pe o jumătate de oră, după care a fost spălat.

Dacă NAGAR este obținut ca urmare a contactului cu fibra sintetică, acesta poate fi îndepărtat pentru a îndepărta lichidul lacului.

Peroxidul de hidrogen, aplicat pe suprafata cu un disc de bumbac, încălzit puțină poluare. În cazul în care Nagar este puternic, atunci ai nevoie pentru a pune fierul de călcat pe materialul umezit în farmacie, și se lasă timp de 2 ore. Apoi, aparat electric fierbinte încercați tesatura inutile. În loc de peroxid, puteți utiliza tabletate hidraulic. bază preîncălzită frecat tablete. Pentru utilizare pensete de securitate. Atunci când se lucrează, va apărea un miros respingător ascuțit.

părți egale de sodă și pastele de dinți sunt amestecate și aplicate la pereții laterali de bază și din metal. După uscare, îndepărtat cu o cârpă umedă, după care este atent spãlatã. Normal 72% Săpun economic va ajuta, de asemenea fierul de călcat. Ei trebuie să înțeleagă talpa fierbinte și lăsați aparatul electric pentru răcirea completă. Wet săpun șervețel este bine spălat de pe suprafața.

Pe principiul creion de la scară, există o lumânare parafină obișnuită. tălpi calde sunt realizate cu o lumânare, după care aparatul electric este deconectat de la rețea. După răcire, bucățile de parafină sunt frumos îndepărtate de pe suprafață. Fierul este bine se spală la resturile de parafină nu a lovit haine.

Curățarea din interior

Pentru a curăța aparatul electric de la utilizarea în interior „Antinakipin”. Conținutul fiolei sunt crescute în 200 ml de apă, turnat în interiorul instrumentului și o include. Când a fost încălzit, acesta este oprit și a pus fierul pe bază, într-o oră sau două umflat lichid. Dacă după spălare cu apă convențională devine clar că aparatul electric a fost complet tras, apoi fierul în poziție orizontală este lăsat pentru o vreme. În cazurile lansate, procedura cu „anti-zipin“ Repeat.

După cum a remarcat cumpărători, producătorul a făcut o greșeală brut prin plasarea instrucțiunile pentru utilizare în interiorul pachetului. Este în ea ca acest mijloc nu poate fi folosit pentru fiare de călcat echipate cu purificare a apei și a sistemului de dedurizare. Ar fi corect pentru a se potrivi aceste informații importante pe ambalaj.

Green & Clean – remediu pentru care se folosesc acizi naturali. formula unica Bioklean Dezvoltat tocmai pe baza acestor acizi. Green & Clean ușor se dizolvă și se elimină la scară, lăsând suprafața de fier este sigur. Acesta are un efect de curățare și dezinfectare pe un aparat electric. Instrumentul are o culoare transparentă și un miros nestiutor.

Conform instrucțiunilor, este necesar să se toarnă 200 ml în rezervor fără diluare cu apă. Fier de căldură și apăsați butonul de eliberare. Potrivit utilizatorilor, în acest moment, împreună cu feribotul, o cantitate mare de scară și noroi. Dar toate acestea sunt însoțite de un miros foarte puternic caustică. Prin urmare, este posibil să se utilizeze instrumentul numai în afara spațiilor de locuit. Conform instrucțiunilor, după eliberarea completă a rezervorului, este necesar să se spele cu apă de două ori cu apă, lansarea abur. Dar, de fapt, ea are de a face mai multe zile. Astfel, remediul este perfect pentru a face față țipând, dar dă un inconvenient puternic pentru utilizatori.

Un despre instrumentul Putere magică Cumpărători, vorbesc foarte bine. Produsul ieftin este perfect pentru a face față misiunii sale, de rupere scara din interior și găurile eliminarea de eliberare a aburului.

Mijloace industriale populare din Germania (Topperr, Bosch, Filtero 605) sunt utilizate în mod egal de multe ori. Înainte de a aplica, este important să citiți instrucțiunile înainte de utilizare. Acestea au toate regulile similare de aplicare:

 1. 3 părți de apă sunt conectate la 1 parte+
 2. Se toarnă soluția în rezervor+
 3. Includeți dispozitivul în modul Max+
 4. După încălzirea completă, opriți+
 5. Fierul într-o poziție orizontală este lăsată timp de 2 ore+
 6. turnați și spălați de câteva ori cu apă obișnuită+
 7. Puritatea rezervorului este verificată prin abur emisiile înainte de călcat.

Producătorii oferă seturi pentru a îndepărta scala interioară și pentru a curăța talpa. Este confortabil. Astfel, curățarea completă poate fi efectuată într-o singură zi, fără a căuta fonduri suplimentare. Un exemplu de astfel de set este Optima Plus. Experiența personalizată arată că este mai bine să utilizați acest instrument fără a adăuga apă.

Instrumentul este turnat în rezervor, fierul este încălzit, după care dispozitivul are poziție orizontală. proces de spălare de fier de la Optima Plus poate ajunge la câteva ore.

Instrumentul este dizolvarea perfect la scară și rugina. Dar aceasta duce la faptul că numai lucruri întunecate pot fi călcate timp de mai multe zile, t. La. Ușor urme verzi rămân pe lumina.

Curățați interiorul de fier cu gospodăriile populației este de asemenea posibil:

 • Apa minerala este turnat în interiorul aparatului electric. Fier includ și mai cald la putere maximă. Alternativ agitare și abur strălucitor, rezervorul este eliberat de scară. După aceea, procedura se repetă utilizând apă convențională.
 • Acid Lemonic va ajuta pentru a distruge scara din interior. Pentru aceasta, 25 g de acid este crescut într-un pahar de apă caldă și se toarnă în rezervor. Inclus de fier se agită de mai multe ori, alternativ cu o pereche de buton. Este mai bine să facă acest lucru deasupra recipientului. Se repetă de umplere se realizează cu apă convențională. După care tușele de tesut care nu sunt necesare, astfel încât urmele de lucruri bune rămân.
 • Când utilizați oțet, este utilizat cu apă, cu apă într-un raport de 1: 1, care este turnat în interiorul instrumentului. Fii atent, aceasta iese în evidență miros caustică.

Dispozitiv de auto-curățare

Mulți producători oferă fiare de călcat moderne de abur cu auto-Clean (auto-curățare) funcția. Fiecare aparat electric are o instrucțiune detaliată, inclusiv de auto-curățare. Înainte de a începe lucrul cu el, este necesar să se familiarizeze. Acesta include, de obicei, următoarele etape:

 1. Se umple rezervorul cu apă și porniți temperatura maximă.
 2. Se încălzește și opriți aparatul electric.
 3. Atunci când tălpi răcite, porniți aparatul din nou și se încălzește până la maxim.
 4. Dezactivați și apăsați pe butonul Auto-Clean, păstrând fierul deasupra recipientului. Mai bine, dacă nu este o chiuveta, altfel va trebui să-l termine la scară.
 5. În procesul de încălzire, dispozitivul poate fi agitat și ușor înclinată.
 6. După golirea rezervorului, acesta este umplut cu apă convențională și spălată.
 7. Sole freca departe de scară.

Aparatele electrice ale producătorilor germani Bosch, Braun, Tefal sunt echipate cu un anti-cunoscut tijă și supapă de protecție. Ei au nevoie de îngrijire specială:

 1. Înainte de a curăța fierul de călcat, opriți și de scurgere a apei din rezervor.
 2. Tasta „cuplu“ trebuie să fie în poziția superioară.
 3. Trageți ușor cheia fără a atinge partea de jos a supapei.
 4. Puneți elementul într-o soluție de oțet sau lămâie la ramura a tijei placata cu var.
 5. Perie cu păr autentic sau artificială fire de perie se spală fragmentele rămase de var.
 6. Se spală tija cu apă curentă.
 7. Curățarea tija să-și petreacă 1 dată pe lună.

Pentru a curăța generatoarele de abur cu filtre de la un calcarului nu poate fi utilizat de oțet, reactivi chimici. Filtrul este spălat cu o soluție de fluid special din var în combinație cu apa. Sugerează și cu privire la starea de servicii post-vânzare.

producătorii Bosch și Siemens oferă să neutralizeze sistemul încorporat echipat cu granule de casetă, care să înlocuiască ionii pozitivi CA și MN pentru negativ. Dezvoltatorii de sistem se asigură în performanța sa pe tot parcursul funcționării fierului.

Utilizarea regulată a funcției de auto-curățare va elimina necesitatea de a aplica alte mijloace. După procedura, aveți nevoie pentru a da de fier „Relax“, astfel încât nu strica lucrurile, ca urmare a supraîncălzirii.

Masuri de precautie

Skippy se luptă adesea cu acizi și substanțe caustice. Deoarece în timp ce lucrează fierul este aproape de mână și a feței, evaporarea acestor componente se pot obține în piele. Prin urmare, atunci când curățarea aparatului electric Este necesar să-și îndeplinească măsurile de precauție elementare:

 • Se recomandă mănuși de utilizare (de preferință material pentru a proteja mâinile de arsuri), masca medicala sau țesut, ochelari de protecție.
 • Camera trebuie să fie bine ventilată. Cea mai bună opțiune – manipulări fabrică produse pe balcon sau de stradă.
 • Fața trebuie să fie la fel de îndepărtată cât mai mult posibil din talpa atunci când perechea este coborâre.
 • În timpul interior de curățare, copiii mici și animalele nu ar trebui să fie.
 • Pentru a evita deteriorarea la suprafață de lucru, sex și lucruri, atunci când se lucrează cu un creion, parafină la îndemână ar trebui să fie un vehicul pentru materialul uzat de picurare pe ea.

Prevenirea

curățare de fier nu este o sarcină foarte dificilă sau lung. Dar poate fi evitată dacă este folosit Facilitățile preventive:

 • tija anti-cunoscut inspecta o dată pe lună.
 • Sole cu găuri pentru ieșirea din pereche Verificați la fiecare șase luni pentru apariția unor urme de scară.
 • Specialiștii Braun, Bosch, Bork, Filips, Tefal, Kerher recomanda turnarea apei de curgere în combinație cu apă distilată (1: 1).
 • Utilizarea conduce apa numai distilată la o deteriorare în formarea aburului și deteriorarea suprafeței interioare a aparatului electric.
 • La terminarea reacției, este necesar să se toarne fluid din rezervor.
 • Talpa exterioară a aparatului electric trebuie să fie păstrate curate, precum și orificii pentru abur afară.

Alegerea corectă a modului de călcat, banii de la scară și pentru a curăța masina pe talpa va salva fierul de călcat într-o stare de lucru pentru o lungă perioadă de timp.

Despre cum se curata fierul din interior de băut, uite în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: