Cum să spălați perdeaua în baie?

Cum să spălați perdeaua în baie?

Cortina din baie are nevoie de curățare și de îngrijire regulată, deoarece, cu timpul, particulele de apă săpun sunt așezate pe ea, apare mucegaiul, ridicarea și galbenul. Acest lucru se poate datora ventilație slabă de interior.

Metode de curățare

Puteți spăla cortina în două moduri, folosind o mașină de mașină sau manual. Metoda de spălare a nevoii de a alege, în funcție de materialul cortina de baie. Mulți producători oferă modele elegante din vinil, poliester sau polietilenă.

Variantele vinilului și poliesterii pot fi șterse cu mâna sau într-o mașină de spălat. Puteți folosi diverse pulberi și albire.

Dar nu merită cortina pentru a arunca imediat într-o mașină de spălat, trebuie mai întâi să se familiarizeze cu recomandările producătorului. De obicei toate informațiile sunt prezentate pe o etichetă atașată pe partea laterală a produsului.

Alegerea ideală este perdele care pot fi spălate în mașina de scris, Folosind albire conținând clor. Acest lucru vă va permite să se spele cu ușurință orice fel de pete.

Perdelele din polietilenă sunt caracterizate printr-un aspect simplu, preț accesibil și pe termen scurt. O astfel de perdea poate servi un an și jumătate cu grijă corespunzătoare și regulate.

Dacă nu îndepliniți cerințele elementare, atunci perdeaua poate fi aruncată într-o lună.

Dacă perdeaua nu poate fi spălată, atunci acesta trebuie să fie curățate și spălate departe cu ajutorul fondurilor universale, și apoi uscați bine. Dacă este interzisă utilizarea spălării mașinilor, puteți spăla produsul manual.

Spalat pe maini

Spălați perfect perdelele din baie de la galben sau calcarul va permite spălarea manuală. Este important ca perdelele să fie cusute din țesătură. Dacă este fabricat din vinil, poliester sau polietilenă, atunci Spălarea trebuie făcută după cum urmează:

 • Ar trebui să luați un bazin de dimensiunea dorită, să obțineți apă caldă în el și să adăugați la acesta cu un calcul al a trei litri de apă 1 oră. soda spoonful și de două ori mai puțin acid lemonic.
 • Cortina trebuie să se înmoaie în soluția rezultată și să plece timp de 60 de minute.
 • Obloane de poliester după înmuierea trebuie să fie încurcate cu mâinile, deoarece această acțiune vă va permite să eliminați mai bine chiar și poluarea dificilă.
 • Apoi, trebuie să vărsați apă curată și să clătiți bine perdelele din ea.
Citește mai mult  Toate bureți despre pentru spălat vase

Experții recomandă adăugarea câtorva albă la apă pentru a curăța domeniul de aplicare de la placa galbenă sau din mucegai. O cantitate mică de clor nu va strica țesătura perdelelor și va permite, de asemenea, ciupercile să facă față disputelor.

Dacă perdea de baie este foarte poluată, atunci merită, în afară de înmuiere, încă folosesc spălarea și numai după aceste acțiuni, puteți să-l clătiți și să-l uscați.

Spălarea mașinii

Mașina de spălat mașină este foarte confortabilă și de înaltă calitate. Cu ajutorul său, produsul poate fi returnat aspectul inițial. Este important să alegeți numai modul de spălare delicat, precum și să deconectați rotirea și uscarea, deoarece aceste acțiuni pot deteriora perdelele.

Pentru a oferi perdele din poliester sau aspect atractiv de vinil, este suficient să se spele într-o mașină de scris o dată pe lună. Corterul foarte poluat se confruntă cu mașina de spălare Este necesar să se prepară în apă cu adăugarea de albire.

Dar merită acordarea atenției materialului produsului astfel încât înălbitorul să nu deterioreze țesătura.

Ai nevoie de a turna până la 5 litri de apă caldă la 5 litri, se adaugă două capace de înălbire. Produsul trebuie să fie înmuiat timp de aproximativ două sau trei ore.

Dacă perdeaua nu poate fi spălată cu substanțe care conțin clor, atunci puteți utiliza un pic de înălbitor destinat îmbrăcămintei copiilor. Un astfel de înălbitor este utilizat pentru înmuierea și adăugarea în timpul spălării. Pentru a spăla mai eficient mașina de scris, experții recomandă împreună cu perdea pentru a încărca încă câteva prosoape în mașină.

După spălarea perdea pentru baie, este încă încă înmuiere timp de 30 de minute într-un pic de apă sărată.

Acest lucru va permite un strat suplimentar de protecție pe produs. Va reduce apariția petelor, astfel încât perdelele vor trebui să se spele mult mai puțin.

Cum să se usuce?

După spălare, ar trebui să fie destul de uscat un obturator pentru baie. Specialiștii interzic categoric stoarcerea produsului, indiferent de materialul său. După apăsarea materialului va rămâne marcat și a pierdut un aspect atractiv.

Citește mai mult  Cum se curata toaleta?

uscare corespunzătoare include mai multe acțiuni de bază:

 • După spălarea cortinei trebuie să se descompună în baie la apa din ea.
 • În continuare, produsul trebuie să fie închis vertical pe frânghie, în timp ce este necesar pentru a se evita formarea de cute.
 • Dacă există o dantelă pe baie, apoi cortina după spălare vă puteți val imediat pe ea. Această opțiune este foarte convenabil și practic.
 • Coase perdele pentru baie în cerul liber sau pe balcon. Singurul ar trebui să evite intrarea în produsul de lumina directă a soarelui.
 • Este strict interzis să stea cortina în apropierea radiatoarelor. Acest lucru poate duce la formarea de pete galbene.
 • Nu poți accident vascular cerebral. Acestea sunt înghețate sub influența temperaturilor ridicate.

Eliminarea petelor ruginite

pete ruginite pe cortina elimina destul de suficient, mai ales dacă acestea sunt vechi. Cu noi pete de rugină vor ajuta să facă față câteva moduri fără complicații:

 • Este necesar să se facă o soluție de la peroxidul de amoniac și hidrogen în raportul 3: 1. Soluția trebuie aplicată petelor cu un burete și va pierde un pic. Dacă rugina nu pleacă, atunci puteți lua un șervețel umed, umeziți-l în soluție și puneți pe o pată timp de 20 de minute. După aceea, perdea poate fi spălată în mod obișnuit.
 • Puteți utiliza instrumentele care oferă producătorilor bine-cunoscuți pentru a elimina rugina, cum ar fi „Adrin” sau „Sanita”. Remedierea trebuie aplicată la fața locului, țineți câteva minute și eliminați din material folosind un burete umed.

Curățarea perdelei trebuie efectuată în mănuși. Amintiți-vă că ventilația de baie va împiedica apariția petelor ruginite pe perdea. Perdelele de spălare sunt recomandate pentru a produce doar o mie.

Spoturi de la ciuperci și mucegai

Cu umiditate ridicată pe perdea, pot apărea mucegai și ciuperci. Dacă decideți să curățați perdele de la această problemă, și nu doar arunca departe, atunci trebuie să poarte o mască pentru a proteja organismul de mucegai litigiu dăunătoare.

Fondurile de la ciuperci și mucegai pot fi achiziționate în magazine specializate sau fonduri de utilizare, care sunt în fiecare casă, și anume: sodă alimentară și oțet.

Procesul de curățare a cortinei pentru baie este în valoare de exercitare în mai multe etape:

 • Cu ajutorul unui burete sau o perie care aveți nevoie pentru a elimina toate poluarea din produsul.
 • Se toarnă apă în bazinul și se adaugă carbonat de sodiu și oțet să-l aproximativ 100 de grame.
 • Se înmoaie perdeaua în soluție și se lasă pentru un timp (până la 10 minute).
 • După înmuiere cortina, trebuie să clătiți cu atenție în apă rece.
 • Canalul poate fi pus în uscător sau majorete în camera de uscare completă.
Citește mai mult  Cum să Krestle aur alb cu diamante?

Multe sunt folosite pentru a stewardese elimina mucegai și ciuperci. Popular înseamnă „Domasetos“. Merită să-l vărsați pe pete și să plecăm câteva minute, după care se clătește bine. Pentru că înmuiere, merită să folosiți apă caldă. Apa fierbinte distruge perfect disputele Moldovei, dar poate deteriora materialul cortinei.

Cum să scapi de var?

Tipul estetic de produs Pălării de apă uscată, așa-numitele raiduri de var. O soluție excelentă pentru eliminarea este acidul de lamaie. Poate fi folosit pentru înmuierea sau adăugarea la mașina de spălat mașină.

Oțet, remediu mai eficient – Bleach conținând clor ajută la scăparea varului.

Instrumentele trebuie să adauge într-o cantitate mică în apă pentru înmuierea perdelelor.

Spălarea regulată va împiedica apariția varului. Trebuie să utilizați modul delicat, pudră bună. Pentru perdelele din materiale delicate, adăugarea aparatului de aer condiționat este perfectă în timpul spălării.

După spălare, produsul necesită uscare. Umiditatea pe perdea va contribui la dispunerea mucegaiului și a ciupercilor. Umezeală – cauza perdelelor de poluare rapidă.

In mod regulat Se recomandă aerisirea baie, După luarea dușului, ștergeți pliurile perdelelor până la uscare completă.

Sfaturi despre cum să spălați corect cortina în baie, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: