Ce pentru a curăța hainele din spuma de montare?

Ce pentru a curăța hainele din spuma de montare?

Când efectuați lucrări de reparații, îmbrăcămintea este adesea murdară cu diferite materiale de finisare. Una dintre cele mai dificile tipuri de la considerate de poluare este urme de spuma de montaj. Amestecul se distinge prin bună aderență, atât de strâns legată de cele mai diferite materiale.

Particularități

Montarea spumei este una dintre cele mai populare materiale de construcție. Este utilizat pentru etanșarea Fantele și fisuri pe diverse suprafețe. Amestecul pătrunde perfect chiar și în cele mai greu accesibile locuri și strâns legată la suprafață.

Caracteristicile tehnice ridicate ale materialului sunt un avantaj necondiționat în construcții, pe care nu le veți spune despre acele cazuri atunci când amestecul intră în contact cu îmbrăcămintea.

Îndepărtați poliuretan de etanșare spuma cu tesatura este destul de problematic. Acest lucru este valabil mai ales atunci când spuma a reușit să îngheț. La congelare se dilată amestecul de asamblare și umple toată zona de mare tesatura. Puteți face față cu petele solare numai cu metode de curățare destul de agresive.

Decât drop?

Cea mai simplă metodă de curățare a lucrurilor din materialul de etanșare cu spumă poliuretanică – utilizarea amestecurilor speciale. În magazinele de construcții de vânzare o soluție pentru spălarea unui pistol clădire din reziduuri de spumă. Aceasta înseamnă cu ușurință îndepărtarea materialului de etanșare din spumă poliuretanică cu țesături. Cu toate acestea, o astfel de soluție nu poate fi la îndemână. Scoateți locul în mod independent, poate fi, de asemenea, prin utilizarea de remedii populare.

Instrumente cu șurub

Nu este întotdeauna la îndemână, există soluții speciale pentru a elimina urmele de spuma de montaj. În acest caz, puteți face față cu poluarea cu ajutorul unor remedii populare.

În viața de zi cu zi pentru brichete și arzătoare de gaz, benzina purificată este adesea folosit. O astfel de soluție a este utilizat în principal pentru îndepărtarea vopselelor de ulei. Cu toate acestea, benzina purificată înmoaie și spuma de montare. Avantajul acestui fond este lipsa unor componente care ar putea lăsa urme de murdărie pe tesatura.

Aproape fiecare reprezentant de sex feminin în casă acolo găsește un produs cosmetic pentru a elimina lac de unghii. În cazul în care compoziția unei astfel de lichid include o acetonă, remediul poate fi utilizat în siguranță pentru îndepărtarea spumei de montaj. Cu toate acestea, soluția lacurilor este capabil să facă față doar cu pete proaspete.

Uleiul de floarea soarelui afectează etanșant spumă poliuretanică nu mai rău decât solvenți. Pentru un efect mai bun, uleiul este recomandat să se încălzească înainte de a aplica într-o zonă poluată. Dezavantajul acestei metode este apariția de pete de ulei uleioase pe haine, pentru a scăpa de care nu va fi atât de ușor.

compoziţii speciale

amestecuri speciale includ mijloace pentru curățarea pistoalelor de montare, care sunt adesea produse de producători împreună cu un anumit tip de material de etanșare, precum și compoziții concepute pentru a elimina spuma de montare de pe diverse suprafete.

Soluția pentru pistoale de construcție de spălare este bine făcut față nu cu pete proaspete, uscate încă. Luați în considerare poluarea solara cel mai bine cu aerosoli speciale.

Solvenți pentru spumă de montaj sunt capabile să înmuierea materialului de construcție, ceea ce îi va permite să-l șteargă de pe suprafața. Astfel de amestecuri sunt mai scumpe soluții pentru arma de montare, dar, de asemenea, mai eficientă.

Citește mai mult  Decât spălarea uleiului de combustibil cu haine și încălțăminte?

Proaspete și nu uscate urme de spumă puteți încerca să se spele. Uneori cateva linguri de sare se adaugă uneori cu săpun și înmuiate în soluția rezultată. zona poluata trebuie să fie spălate, cu atenție și pierde. În cazul în care spuma de montare nu a avut timp să penetreze profund structura materialului, se va elimina cu ușurință.

Se îndepărtează spuma de montare de haine pot fi, de asemenea, folosind pete convenționale. Stratul superior de spumă trebuie îndepărtate prin lama de cuțit de papetărie. Apoi zona problema este tratată cu un colorant pentru îndepărtarea, după care lucru trebuie extins complet.

Pentru un efect mai mare, este posibil să se utilizeze în mod constant benzină și pete pentru îndepărtarea. Cu toate acestea, aceste fonduri pot strica de îmbrăcăminte, astfel încât este necesar să se lucreze cu ei foarte atent.

etansant Spumă poliuretanică după penetreaza congelate profund între fibrele materialului și strâns adhesively cu ei. Petele uscate ale spumei de montaj va fi îndepărtat numai prin mijloace agresive. Dacă casa nu a avut o soluție specială pentru a elimina materialul de etanșare din poliuretan, atunci puteți utiliza următoarele compoziții:

 • Benzină purificată pentru arzătoare cu gaz+
 • acetonă+
 • Fluide speciale pentru a elimina un amestec de montare uscată+
 • Solvent White Spirit.

Cu un tampon de bumbac sau o cârpă, mijloacele selectate sunt aplicate pe o suprafață contaminată, după care spuma este curățată cu un țesut perie. Apoi hainele trebuie să se spele.

Deficiențele utilizării soluțiilor chimice includ următoarele puncte:

 • Înmuiați și curățați solvenții de spumă de montare sunt mult mai complicate și mai lungi în timp decât atunci când se utilizează o compoziție specială+
 • Soluțiile agresive pot strica chestia, deoarece cu expunerea activă poate dizolva pigmenții de vopsire pe haine sau fibre ale țesăturii.

Nu fiecare țesătură nu poate rezista la efectele substanțelor chimice puternice, astfel încât orice remediu selectat înainte de a aplica la o suprafață contaminată trebuie testat pe un mic țesut neautorizat.

Dimetilsulfoxidul de dimetil va ajuta la combaterea petelor solare. Mijloacele pot fi achiziționate în orice farmacie. Națiunea este cunoscută sub numele de „dimeksid”. Lână umezit în această compoziție impune o zonă contaminată și se lasă pentru o impregnare bună pentru aproximativ o jumătate de oră.

Etanșantul de spumă poliuretanică sub influența dimetil sulfoxidului devine moale și elastică. Spuma poate fi honeying vârful cuțitului și trage cu bucăți mici de material. Reziduurile de spumă pot fi spălate cu săpun.

Revizuirea amestecurilor de cumpărături

Pe piața materialelor de construcție există multe soluții pentru a îndepărta spuma de montare de pe diferite suprafețe. Eficacitatea unul sau altul mai curat depinde de compoziția amestecului, precum și de la producător. Înainte de a deține lucrări de construcții, este recomandabil în avans pentru a dobândi o soluție specială pentru curățarea. Puteți face cunoștință cu sortimentul direct în magazin sau pentru a afla informații despre produs în avans.

 • Curățător Oppa Proiectat pentru a elimina materialul de etanșare a spumei din poliuretan de reziduuri din pistoalele de montare. Cu toate acestea, acest instrument se confruntă perfect cu contaminanți din spuma de montare și pe alte suprafețe. Amestecul este produs în cilindri de aerosoli cu un volum de 500 ml. Mulți maeștri recomandă ca se recomandă „oppa“ mai curat. Amestecul a fost iubit de către cumpărători de înaltă calitate și un cost mic. Dezavantajele includ o soluție de mare.
 • MAKROFLEX PREMIUM. Agentul de curățare a spumei Makroflex este potrivit numai pentru eliberarea petelor proaspete. Prețul acestui produs este semnificativ mai mare decât costul maiicatorului „OPPA”. De asemenea, Product Makroflex Premium produs în 500 ml cilindri de aerosoli. Cumpărători, sărbători amestec de bună calitate. Cu pete proaspete, aspiratorul se descurcă rapid și eficient.
Citește mai mult  Cum de a alege o masă de călcat?

 • Grover. Sub acest brand două modificări de substanță de etanșare spumă poliuretanică: Grover Cleaner și Grover Remover. Grover Cleaner se aplică numai pentru a îndepărta urmele proaspete. Această soluție poate fi de asemenea utilizat ca agent de degresare pentru diferite suprafețe înainte de a aplica un strat de vopsea pe ele. Grover Remover este o modificare mai popular. O astfel de soluție a este cea mai eficientă în combaterea poluării din spuma de montare și ajută la eliminarea urmelor chiar vechi. Petele clare din spumă nu se poate numai cu tesatura convenționale, dar, de asemenea, de la lucruri din piele. Acest produs nu conține freonul.

Este posibil să se lucreze cu un astfel de material, chiar într-o cameră închisă. Cumpărători Grover Remover sărbători amestec de o calitate excelentă și ușurința de utilizare. Soluția este produsă sub forma unui cilindru aerosol. Inclus la spray există o duză convenabil.

 • Soudal. Produse pentru curățarea spumei de montare Soudal sunt disponibile sub formă de spray și pastă specială. Aerosol ajută să facă față doar cu urme proaspete. Comparativ cu paste, acest tip de purificator se distinge printr-un cost redus.

Soudal paste pentru curățarea costurilor de spumă congelate mai mult decât mulți aerosoli. Cu toate acestea, o astfel de deficiență este compensată de produse de înaltă calitate și consum redus. Cumpărători alocă următoarele beneficii ale acestui instrument:

 • Ușor în munca+
 • Pentru a elimina petele de care aveți nevoie destul de câteva astfel de pastă+
 • Nu strica suprafața.

Metode de curățare la domiciliu

  Procesul de curățare haine din spuma de montaj va fi complet dependentă de mijloacele selectate. Așa cum am menționat anterior, cel mai simplu mod de a elimina astfel de contaminare este un pistol cartuș de lichid de curățare. În acest caz, procesul de purificare va fi după cum urmează:

  • Stratul exterior al spumei este îndepărtat de pe suprafața cu ajutorul unei spatule de metal sau o lamă de cuțit.
  • Diferite tipuri de tesut pot da răspunsuri diferite la agentul chimic. Prin urmare, recomandă să se aplice în prealabil o soluție puțin pe porțiunea de îmbrăcăminte în umbră. Dacă materialul nu este alterat și nu a schimbat culoarea, lichidul poate fi aplicat pe situl contaminat.
  • Pe este necesară o bucată de vată sau o cârpă moale pentru a turna curat, apoi începe freacă ușor soluția în pata pe haine.
  • Atunci când spuma razmoknet bine, este necesar pentru a curăța suprafața cu un burete de spălat vase sau o perie cu peri rigid.
  • Apoi, lucrul este șters prin orice mod convenabil prin adăugarea unui număr mare de săpun de uz casnic sau de praf de spălat.
  Citește mai mult  Cum pentru a curăța haina cașmir acasă?

  Cele mai multe mijloace eficiente pentru îndepărtarea urmelor vechi din spuma de montaj sunt solvenți speciali. Înainte de a aplica un lichid la o secțiune poluată, are nevoie de tesatura să fie curățate cu piesele adezive de spumă. În acest scop, puteți utiliza un cuțit ascuțit sau lamă subțire. Trebuie să acționați atât de curat încât să nu taie tesatura.

  Pe materialul care a apărut în structura, spuma este afectată cu ajutorul unui solvent. Zona de problemă este pierdut în soluție și se lasă să se extindă pentru timpul specificat pe ambalaj. Cel mai adesea suficient să aștepte 15 minute. spumă moale poate fi considerat folosind o perie sau frecare a unei zone contaminate.

  Cel mai convenabil de a folosi aerosol solvenți pentru spumă de montaj. Astfel de soluții sunt ușor de manevrat o zonă poluată. Timpul de expunere a unei astfel de compoziții crește la 25 de minute. spuma Sent elimina un burete de spuma de cauciuc.

  Metode non-standard

   nu afectează numai poluarea din spumă de montaj nu numai cu mijloace speciale sau depuse. Construirea materiale la Reacționează impactului temperaturii. Există două moduri de a haine curate din spumă poliuretanică, material de etanșare, folosind temperatura:

   • sub influența temperaturilor negative,+
   • Sub influența temperaturilor ridicate.

   In primul caz, îmbrăcăminte este bine ambalate in punga de plastic, în timp ce porțiunea contaminată a țesutului trebuie să apară în. Apoi, lucrul trebuie să fie eliminate în congelator până la înghețarea fața locului spumă. După îngheță etanșant, zona contaminată este inspirată de o lamă de cuțit. Spuma rămasă poate fi îndepărtată prin solvent. În concluzie, îmbrăcăminte trebuie să se spele bine.

   blugi vechi clare sau o jachetă dintr-o pânză poate fi utilizat cu expunerea pe termen lung la temperaturi ridicate. Lucrurile trebuie să fie răsucită în așa fel încât să le lovit razele solare drepte și lăsați-le pentru câteva zile. Site-uri tesatura contaminate trebuie să fie frecat cât mai des posibil pentru spuma pentru a merge mai bine din material.

   Recomandări

   Atunci când se utilizează substanțe chimice agresive pentru a îndepărta petele de spumă de montare, trebuie să aibă grijă nu numai cu privire la siguranța materialului, dar, de asemenea, despre propria sănătate. Solvenții sunt destul de toxice, asa Atunci când se lucrează cu astfel de substanțe, camera trebuie să fie bine ventilat.

   Este demn de a evita fluidul din mucoasa ochi, gură și nas. Toate lucrările trebuie să fie efectuate în mănuși de cauciuc pentru a evita iritarea pielii mâinilor.

   Nu este întotdeauna posibil să se îndepărteze la fața locului solar din spuma de montare de haine. Materialul de construcție poate pătrunde suficient pentru a pătrunde în structura țesăturii și este rău să se ofere efectelor diferitelor instrumente de curățare. În acest caz, zona contaminată poate fi tratată vopseaua pe țesătura culorii corespunzătoare – astfel încât locul va deveni mai puțin vizibil.

   Pentru curățarea pantalonilor din țesături delicate, este mai bine să nu utilizați agenți agresivi și solvenți. Substanțele chimice pot coroda fibra de material, iar pantalonii vor veni la descarcare.

   Cu privire la modul de îndepărtare a spumei de montare de la haine, consultați următorul videoclip.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Narcisa Raescu

   Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

   Comments: 1
   1. Roxana

    Cum se curăță eficient hainele din spuma de montare?

    Răspunde
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: