Cum să se spele guașă cu haine?

Cum să se spele guașă cu haine?

Dacă există un copil mic in casa, apoi în timpul procesului de creație, mizeria este securizat. Plastilină, creioane colorate și vopsele lăsa urme peste tot. Eliminați guașă vopsele de haine destul de ușor, dar poate.

Ce este guașă?

Guașă este vopsea pe bază de apă. Culoarea guasa este determinată de tipul de colorare pigment, care este peathed în pulbere în procesul de producție. Belil-i dea o structură mată groasă.

În producția modernă, aceste substanțe sunt utilizate pentru a îmbunătăți proprietățile materialului ca guma de fructe, dextrina și glicerină. Ele acționează ca plastifianti. Ca bază de legare, se aplică Fenolilor sau gumiarabic. În Guachi copiilor, în loc de gumiarabic intră lipici.

Există trei tipuri de guașă în funcție de scopul:

 • Artistic guașă. Acesta este folosit doar pe pânze speciale pentru desen. Particularitatea este rapid absorbit în suprafață vă permite să aplicați vopseaua în mai multe straturi de saturație. Belil, gummyiabik și apă distilată sunt prezente în compoziția sa+
 • Poster guașă conține PVA și Kaolin clei. Datorită acestor substanțe, acoperirea devine mai dens, iar culoarea este mai saturate. Se usuca repede. Utilizați o astfel de vopsea pentru fabricarea diferitelor afișe și peisaj. guașă pentru copii în compoziție este cel mai aproape de poster+

 • vopsea fluorescentă este capabil de stralucitoare sub razele ultraviolete+
 • guașă acrilic. dezvoltărilor moderne permisiunea de a adăuga acrilice la guașă. Acesta vă oferă posibilitatea de a acoperi orice motiv și nu se spală după ce se usuca vopsea.

Cum să eliminați petele?

În cazul apariției unui spot de la Guachi, este în primul rând să se gândească la modul în care să-l eficient cu haine la domiciliu. Există un număr foarte mare de pete specializate în vânzare. Cu siguranță, să profite. Cu toate acestea, cu mult înainte de a fi fost inventat o varietate de remedii populare pentru îndepărtarea petelor de vopsea.

Printre bugetul de produse sunt larg cunoscute „Antipyatin”. Judecând după comentarii, el se descurcă bine cu mai multe tipuri de poluare. De la produse mai scumpe, pentru a îndepărta petele de utilizare „Vanish”, „Barza”, Îndepărtarea petelor OT „Amway” și „Faberlik”.

Toate mijloacele trebuie să fie utilizate în conformitate cu recomandările de pe ambalaj și de ceas pentru care tipuri de țesuturi se potrivesc.

În cazul în care magazinul nu ajută, sau pur și simplu nu se întoarcă la mână, puteți folosi rețetele populare pentru îndepărtarea petelor.

Nu toate dintre ele sunt la fel de bine potrivite pentru orice tip de țesături.

Cu materiale sintetice, este mult mai ușor pentru a elimina pata decât hainele de spălare din țesături naturale.

Cele mai multe beneficii renumite și dovedite sunt următoarele:

 • Ia materialul evaporat, umed abundent apa ei. În obicei săpun de cumpărături, petrece zona poluat și se lasă la aproximativ o jumătate de oră, astfel încât pata este destul de înmuiat. Apoi, încercați să caustize poluarea și clătiți cu apă curată. Dacă este necesar, repetați din nou procedura. Săpunul este potrivit pentru toate tipurile de țesături și pentru prelucrarea îmbrăcămintei pentru copii.
Citește mai mult  Cum să spălați petele de iod din haine și mobilier?

 • În cazul extrem, puteți încerca să influențeze pata cu detergent feluri de mâncare de consistență de gel. Se aplică unui loc poluat, pre-spumare și pleacă pe țesătură, astfel încât să fie bună în Impregn.
 • Pudra de muștar are, de asemenea, proprietăți de curățare. Trebuie să o dizolve cu apă până la o consistență terci, apoi aplicat pe suprafața poluată. Este necesar să părăsiți remediul timp de 15-20 de minute și să spălați.

Acum, toate retrage guașă cu țesătură sintetică.

În cazul în care metodele descrise mai sus nu au ajutat, încercați să utilizați alcool amoniac. Cea mai eficientă formulă este un amestec de amoniac și acid oxalic.

Fondurile trebuie să fie conectate în părți egale și se aplică pe o pată. Soluția trebuie să se acorde timp pentru a impregna materialul, și hainele de ambalaj, apoi într-o mașină de spălat.

Puteți încerca să utilizați îndepărtarea lac. Aplica-l pe un disc de bumbac sau șervețel țesături și transporta în suprafață, după care ați înțelege cu siguranță lucrul cu pudră într-o mașină de scris.

Țesături naturale sunt susceptibile de a vă lua o mulțime de probleme. produse chimice de casă disponibile la mai multe case vor veni la salvare în acest caz. Încerca să afișeze un loc folosind benzină purificată. tampon de bumbac umezit în soluție, procesul de pata și se lasă un pic, astfel încât benzina intră în răspunsul de vopsea. După aceea trebuie să se spele produsul în mașină pentru a elimina mirosul. Potrivit pentru aceste scopuri și „Spirit alb”. El are un miros mai puțin sofisticat decât cel al benzinei. schemă de procesare este aceeași.

Oțet se descurcă perfect cu pete de vopsea pentru desen pe haine sintetice. Trebuie să-l aplice la poluare, să-l lase pentru un timp, și se clătește produsul în apă pentru a scăpa de mirosul.

Benzina acționează bine, dar poate lăsa consecințe neplăcute pe materialul textil – divorturi din pete de ulei. Cu ei va ajuta să facă față cu alcool. Este necesar să se impregneze șervețel de țesut și ștergeți divorțurile, apoi se spală din nou lucru.

Deosebit de țesături delicate necesită o abordare atentă. Există o rețetă pentru astfel de materiale – un amestec de glicerol, amoniac și alcooli denaturați luate în proporții egale. Soluția trebuie să fie îngrijit turnarea direct pe loc, da-l să absoarbă timp de 20 de minute, apoi se clătește bine de mai multe ori.

Citește mai mult  Cum să spălați cerneala de pe mâner din haine?

Haine alb

țesături de culoare albă au propriile lor specifice de prelucrare. În primul rând, este posibil să se utilizeze orice înălbitor pentru a elimina pata guașă. Este mai bine de a alege un instrument, Ca parte care nu există clor.

Dacă trebuie să îndepărtați murdăria cu o bluză sintetică, clor poate distruge tesatura. Prietena frumoasă pentru expunerea la lucruri albe, care este disponibil în arsenalul oricărei amantă, este sifon alimentar. Se toarnă direct poluarea, pre-au bătut joc cârpă cu apă. Puteți încerca să renunțe la pata cu o cârpă sau o perie moale.

După aceea, este necesar să se spele produsul cu o pudră tipic și cu atenție clătire.

aduce rapid guașă cu o camasa alba poate ajuta pasta de dinti. Datorita ingredientelor active moderne, posedă proprietăți de albire. La 5 minute după aplicarea pastei, se spală cu apă.

Dacă există divorțuri, lucru poate fi complet înfășurat într-o mașină de scris. O extremă bit, dar eficientă metodă – pentru a crea produsul alb în acid oxalic dizolvat dizolvat în apă. Se înmoaie nu mai costă mult de o oră, și apoi se clătește cu grijă cu apă curată.

tesatura de culoare

Când curățați țesuturile colorate, înălbitor nu poate fi utilizat, care este, presiunea petelor trebuie să fie proiectate pentru materiale de culoare. Este mai bine să nu utilizați solvenți și „White Spirit“, ei pot schimba culoarea zonei prelucrate, iar în cele din urmă va fi rasfatat. Acest lucru este valabil mai ales pentru produsele sintetice multicolore.

Soda si pasta de dinti este, de asemenea, mai bine să se amâne, dar săpun, de spălat vase și oțet antena de ajutor de poluare eliminare.

În cazul în care copilul sau în procesul de creație lăsat pe blugi o întreagă paletă de pete, va trebui să muncească din greu pentru a le aduce. Culoare denim are o densitate mai mare, ceea ce înseamnă că guașă este profund mâncată în textura sa, precum și necesitățile de poluare să fie afectată de mijloace puternice.

Pentru a obține rezultatul optim, puteți încerca să se amestecă în părți egale de benzină și oțet de masă, se aplică această soluție într-o zonă de problemă, concediu de cel puțin o jumătate de oră, apoi se spală hainele sub jet de apă bine.

pete vechi

Ei bine, în cazul în care poluarea pe haine a fost observat imediat, dar cel mai adesea este găsit după câtva timp după apariția. piese Soased guașă pentru a aduce cel mai greu. Se întărește și în detrimentul proprietăților sale adezive penetrează adânc fibrele din tesatura.

Există mai multe sfaturi pentru eliminarea cu succes a spoturilor vechi:

 • Pentru a elimina poluarea vechi, îmbrăcăminte este mai bine să se dubleze în apă pentru câteva ore. Acesta poate fi tratat suplimentar cu un săpun de uz casnic sau de praf de spălat add.
 • Dacă guașă este dens și a fost mult timp aplicat, este posibil, înainte de înmuiere să se ocupe de pata cu obișnuită sau amoniac, apoi se scufunda, la fel ca în cazul precedent. După toate acestea, puteți aplica toate fondurile de mai sus în funcție de tipul și culoarea țesăturii.
Citește mai mult  Cum pentru a curăța haina cașmir acasă?

 • Dacă un strat de grăsime de Guashi a ajuns la suprafața hainei, atunci vopseaua uscată trebuie să fie îndepărtată cu un cuțit, apoi să scurgă zona afectată cu săpun economic și să plece în soluția de săpun timp de câteva ore. Toate celelalte produse de curățare trebuie aplicate utilizând o perie.
 • Vopsele fluorescente ar trebui să fie curățate cu ulei de eucalipt. Ei lubrifia cu atenție la fața locului, frecati-l cu o cârpă curată. Dar această tehnică nu este potrivită pentru materiale delicate, cum ar fi catifea, mătase, sifon. Puteți întâlni recomandarea de folosire eucalipt sau unt pentru pre-procesare și de emoliere a poluării din guașă, dar după aceste acțiuni asupra produsului va exista o pistă de ulei. Din ea puteți scăpa de alcool sau lichid pentru îndepărtarea lacului.

Sfat general

Există recomandări aplicabile oricăror modalități de a elimina petele de la Guachi:

  • Dacă observați o pată, trebuie să-l eliminați la prima ocazie, în caz contrar murdăria are dreptul de tesatura, care va complica sarcina.
  • Încercați să determine cât mai exact tipul de vopsea, atunci va fi mai ușor să se aplice cele mai eficiente metode de combatere a petelor.
  • În cazul în care se află guașă pe haine cu un strat gros, trebuie să-l îndepărtați cu grijă cu o perie, cuțit sau lame, dar numai în cazul în care la fața locului este complet uscat (în caz contrar, puteți înțelege vopseaua chiar și mai adânc în pânză).
  • Întotdeauna studieze cu atenție etichetele de pe haine. Acestea sunt indicate prin compoziția materialului, care metodele de curățare pot fi folosite pentru a-l. Spălat la toate pot fi interzise.

  • În cazul în care sunt utilizate pete achiziționate, acestea ar trebui să fie selectate de culoarea și tipul de tesatura.
  • Lucrul cu substanțe chimice de uz casnic, pus pe mâini mănuși speciale
  • Compoziții puternice, cum ar fi alcoolul, solventul sau spiritul alb „, pot deteriora țesături, deci este mai bine să le testați mai întâi pe bucata invizibilă de îmbrăcăminte.
  • Produsele de înmuiere, sudate cu guașă, au nevoie de apă rece, altfel lianții în încălzire vor începe să se întărească, făcând pata aproape non-externă. Această regulă trebuie să fie respectate atunci când mașina de spălat.

  Chiar mai multe sfaturi despre cum să aducă vopsea de la haine, să privim în următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: