Placi pentru supa: ce sunt dimensiuni și cum să le alege?

Placi pentru supa: ce sunt dimensiuni și cum să le alege?

Este dificil să prezinte o bucătărie sau o unitate de catering fără supă profundă. Scopul lor principal este furnizarea de supe calde și reci, preparate lactate, ciorbe, preparate lichide. In ciuda aspectului destul de familiar, plăcile de supă diferă în forma, volumul și materialul de fabricație.

Particularități

plăci adânci nu ar trebui să aibă un mâner (acest lucru este deja supa sau bulion). Pe masă acestea sunt plasate pe o placă de servire, lingura este plasat pe dreapta. Înainte de supa, The piring, smântână și sosuri sunt servite în savagers.

În conformitate cu regulile de eticheta, supa este prezentat tabelul în costume de ansamblu, și deja distribuite de la ea pe oaspeți. În același timp, zborurile de plăci trebuie să rămână perfect curate.

Materialele

Plăci de luat masa pot fi realizate din diverse materiale. Este imposibil să se aloce cele care mai bine sau mai rău. Principalul lucru este de a înțelege, în condiții ce și pentru care feluri de mâncare sunt de planificare pentru a cumpăra feluri de mâncare. Deja de la aceste criterii pot fi respinse prin alegerea materialului produsului. Luați în considerare cele mai comune opțiuni.

Ceramică

de masă din ceramică este de produse realizate din argilă naturală, rezistente la temperaturi ridicate. Vedere de sus a tacamuri este acoperit cu glazura, sub formă finită poate avea ambele nuanțe de teracotă naturale, și să fie vopsite în orice altă culoare. De asemenea, este posibil să se aplice picturi și desene pe plăci ceramice. Astfel de produse sunt destul de groase si grele, dar, în ciuda acestui fapt, fragil: se poate împărți din lovitură, dintr-o schimbare bruscă a temperaturilor.

Cu toate acestea, plăcile se bine sprijine regimul de temperatură – bulionul fierbinte în ele va rămâne fierbinte de mult timp, iar Okroshka rece nu va fi încălzită. În exterior, astfel de feluri de mâncare arată concis și chiar oarecum nepoliticos.

Se potrivește în mod optim în interiorul bucătăriei în stilul țării sau retro. Majoritatea produselor nu pot fi spălate în „mașina de spălat vase”.

Faianţă

Fayanii – aceleași ceramici, dar expuse la arderea unică și mai îmbunătățită. Strat superior – glazura. Plăcile FAIENSCE sunt destul de grele, dar poroase. Ultima proprietate devine motivul pentru feluri de mâncare de la faianță fragile.

Cu toate acestea, cu un tratament suficient de atent, placa va servi destul de mult. Acest lucru, precum și disponibilitatea prețurilor, face ca aceste modele să fie foarte populare. Este demn de remarcat faptul că Pe suprafața fandei în timp, se formează zgârieturi și brazde. La scena de deteriorare a stratului superior în timp, se formează întuneric.

Porţelan

Porțelanul este o bază de argilă, dar expusă la arderea multiplă. Ca urmare, produsul este lumina, iar pe suprafața sa nu mai există. Ca urmare, stabilitatea plăcilor de porțelan la acizi, baze, temperaturi ridicate. Produse alimentare în farfurii de porțelan timp pierdut rămâne fierbinte. Cele mai multe modele durabile și scumpe sunt realizate din porțelan solid. Mult timp în urmă au devenit deja un model clasic de culoare alb cu aurire. Iubitorii de valoare Minimalist în considerare versiunea de plăci albe de zăpadă, fără desen și reliefuri.

Datorită aspectului său rafinat Porțelan intotdeauna arata festiv, un astfel de kit – o opțiune mare pentru sărbătorile solemne. Nu instalați vase de porțelan în cuptorul cu microunde sau masina de spalat vase.

Este interzis să fiarbă porțelan sau spălați-l în apă prea fierbinte, este mai bine să cumpere un detergent special pentru îngrijirea produselor.

Sticlă rezistentă la căldură

Vasele din acest material poate fi transparent, întunecat și culoare, cu desene. Este optim pentru utilizarea în aragazul cu microunde. Plăcile diferă prețul disponibil și durabilitatea, Principalul lucru este de a evita diferențele de temperatură ascuțite atunci când folosesc plăcile.

Aspectul deosebit de spectaculos în produsele transparente și întunecate de produse cu multe elemente. Unele accident vascular cerebral cu plăci de sticlă au analogi din sticlă-ceramică. Cu toate acestea, ele sunt mai durabile (nu se tem de non-grinzi), într-o măsură mai mică expusă la temperaturi.

Cristal

Extern astfel de plăci reamintiSticlă, dar sunt mai grei. Dacă vă uitați prin plăcile de cristal, se poate vedea cum se joacă razele de lumină și se refuză prin ea. Crystal este rar folosit pentru fabricarea plăcilor de supă, deoarece Este posibil să o utilizați numai sub mâncăruri reci. Dacă această regulă este încălcată, materialul se poate întuneca și se poate împărți.

Metal

Plăci metalice – Acesta este de obicei aluminiu și oțel (oțel inoxidabil). În primul rând, ele diferă în putere și, prin urmare, sunt considerate o opțiune pentru drumeții. Cu toate acestea, astfel de modele încălzit rapid, astfel încât atunci când utilizarea lor este ușor să ardă.

Nu puteți utiliza vase din metal pentru un cuptor cu microunde, dar puteți pune soba gratar sau gaz pe grila (folositi separator).

Plastic

Produsele nu sunt adecvate pentru utilizare frecventă. Acestea trebuie să fie completate din material plastic alimentar, Preferința este în valoare de produse oferindu- din polistiren sau polipropilenă. Înainte de utilizare, asigurați-vă că acest tip de plastic este potrivit pentru mâncăruri calde. Un alt dezavantaj al plăcilor din material plastic – Produse alimentare în ele se răcește rapid, ei înșiși sunt încălzite și deformate cu ușurință.

Lemn

Plăci din lemn sunt în primul rând pentru mediu și autenticitate. Cu toate acestea, în prezent acestea sunt de obicei folosite ca element decorativ. Motivul este suficient pentru astfel de mâncăruri suficiente pentru a avea grijă, în plus, arborele absoarbe mirosurile.

Corian

Materialul modern obținut prin experimente chimice. Reprezintă Diamond fals. Produsele sale de la acesta sunt pe deplin suficiente, atractive și nobile externe.

Dimensiuni și formulare

Dimensiunile standard ale plăcilor adânci variază de la 0,25 – 0,5 mililitri. Diametrul vesela va fi, de asemenea, variat și poate fi egal cu 20-40 cm. Plăcile mai puțin spațioase sunt de obicei adecvate (diametrul de 23-24 cm, eventual – până la 27 cm) pentru copii și vârstnici, precum și pentru cei care controlează cu atenție cantitatea de calorii consumate. Tacâmuri adânci în jumătate de litru este optim pentru bărbați, precum și cei care nu se limitează în mâncare. Prin urmare, Numărul de grame dintr-o singură placă depinde în primul rând de volumul său. Produsul standard găzduiește de obicei 250 ml de supă.

În mod tradițional, plăcile de mese au o formă profundă, cu diametrul inferior al acestora este mai mic decât diametrul părții superioare. Datorită marginilor, bolilor și supelor nu sunt vărsate din feluri de mâncare, în plus, părțile sunt folosite pentru a îndepărta excesul de lichid dintr-o lingură. Exploziile pot fi netede sau reliefate, adesea le-au decorat.

Explozii pot fi mai largi, uneori puteți servi chiar sos. În plăcile cu laturi largi, uneori nu este ușor să se toarnă supa, fără a colora zboruri. În plus, astfel de plăci ocupă o mulțime de spațiu pe masă atunci când servesc. Plăcuța mai largă, cu atât mai repede, supa se va răci, în vasul mai adânc, mâncarea va rămâne fierbinte. Producătorii moderni produc, de asemenea, o feluri de mâncare pătrate și chiar triunghiulare. Produsele pătrate arată elegant, ocupă un loc mic pe masă, precum și ergonomic în depozitare.

Separat este în valoare de evidențierea plăcilor pentru copii. De regulă, ele sunt mai profunde, pot fi echipate cu mânere mici. Cu toate acestea, senior și școlarul preșcolar este recomandat să învețe feluri de mâncare de la feluri de mâncare „pentru adulți“, care este, farfurii de supa clasice.

O trăsătură distinctivă a plăcilor pentru copii poate fi numit de înregistrare – este întotdeauna luminos și plin de culoare, repetă parcelele și imagini din desene animate, cărți.

Producătorii de rating

Luați în considerare cele mai populare branduri, în normele alimentare din care există plăci adânci.

  • Marca Premium Class Colombo (China) Lansări care servesc feluri de mâncare, precum și seturi de ceai din porțelan. O nouă colecție în execuție de designer este produs în mod regulat. Combina toate colecțiile un ornament floral, care merge pe feluri de mâncare alb-zăpadă. În Rusia, este dificil de a cumpăra produse ale acestui producător, pentru că nu există magazine oficiale. Cu toate acestea, pe internet puteți găsi distribuitori oficiali.
  • O altă marcă de clasă Premium – Compania germană Continental. Își poziționează produsele din porțelan ca feluri de mâncare pentru unități, deoarece a crescut indicatori de rezistență. Pentru acest produs are o oxid de aluminiu și margini fortificate suplimentar ale vaselor. Ca rezultat, se dovedește a fi inert la picături de temperaturi, acizi, șocuri. Pe feluri de mâncare, de asemenea, operează o garanție de 5 ani de la data achiziționării.
  • Vasele pentru restaurantul produce Helfer (Austria). Acestea sunt produse din porțelan în designul clasic. Avantajul explicit – Rezistența la impact crescută, design elegant elegant.
  • Brandul American Corelle de asemenea, oferă o garanție pentru felurile de mâncare (deși, de 3 ani), care produce din sticlă rezistentă la căldură cu trei straturi. Produsele nu au acoperiri sau glazură se aplică pe partea superioară a acestora, datorită faptului că imitarea suprafeței de porțelan este realizată. Vasele sunt potrivite pentru servire și utilizare în cuptorul cu microunde, nu absoarbe mirosuri, păstrează lungurile de căldură. Și datorită picturii „Decal“ (ornamente în relief, care sunt aplicate prin gravura sau perforație), feluri de mâncare sunt deosebit de frumoase, iar desenul rămâne de până la 10 ani în funcționarea de zi cu zi a vaselor.
  • Dacă vă plac ceramica de înaltă calitate, supusă arderii duble și fructelor acoperite cu glazură, apoi acordați atenție Costa Nova plăci. În plus față de înaltă calitate și durabilitate, merită remarcat atractivitatea externă a felurilor de mâncare. Motivele de proiectare de bază – etnică, legume.
  • Printre producătorii interni au, de asemenea, timbre decente, de exemplu, Domenik. Produsele sunt disponibile în 3 versiuni – din sticlă, ceramică și porțelan. Este clar că plăcile de sticlă sunt potrivite pentru utilizarea în cuptorul cu microunde, dar acest producător face posibilă utilizări similare și analogi de porțelan, datorită tehnologiei speciale de producție. În ceea ce privește designul, această varietate de alegere este în principiu direcția clasică. Există, de asemenea, o linie de vase pentru copii.
  • Poate că una dintre cele mai uimitoare companii pot fi numite leander. Ele produc plăci și alte feluri de mâncare din porțelan. Lucrul izbitoare este că produsele sunt semnate manual, dar, în același timp, costul lor rămâne suficient de accesibil pentru cumpărător.
  • Ventilatoarele de sticlă pot fi de asemenea recomandate plăcilor de branduri Luminicc (Franța) și Pasaabhce (Turcia). Utilizarea sticlei rezistente la căldură cu rezistență ridicată vă permite să evitați aspectul pe suprafața porilor și, prin urmare, să faceți plăci durabile, inert față de efectele acizilor, abrazivilor, temperaturilor ridicate. Astfel de produse pot fi plasate în cuptorul cu microunde și se spală în mașina de spălat vase. plăci Luminarc sunt o combinație de performanță clasic și practic.
  • POSUD DE LUXE Iubitorii de Neaccesate forme neobișnuite și design-. Linia de produse este împărțit în 2 grupe – preparate din ceramică și porțelan.
  • Dacă sunteți în căutarea de soluții de culoare și de designer îndrăznețe, Atenție la produsele GREENGATE. placă roșu, negru cu modele alb – acest lucru nu este toate opțiunile posibile.

Reguli de alegere

Primul criteriu atunci când aleg plăci de supa – material de fabricare. Pentru cazurile solemne, precum și în cazul în care finanțele, preferința poate fi dat un porțelan. În cazul în care de multe ori produsele alimentare este încălzit în cuptorul cu microunde, atunci ar trebui să alegeți produse din sticlă. Cei care se tem de feluri de mâncare de mediu pot fi recomandate ceramica. Universal și opțiunea Democrat – Faianta.

Atunci când alegeți un produs de porțelan a lovit ușor mâna. Porțelan trebuie să sune de apel, iar sunetul va fi treptat se estompeze. Dacă auzi un sunet surd, sunteți fayans, emise pentru porțelan mai scumpe. Natural, trebuie să verifice certificatele de calitate – Doar vă puteți asigura că vasele pot face standardele existente, ecologia. Cea mai convenabilă formă este recunoscut rotund.

Pentru sărbători, puteți cumpăra analogi pătrat neobișnuite, dar este incomod dintr-un astfel de pachet în fiecare zi.

Culoarea Clasic este considerat alb și nuanțe sale. Asemenea preparate sunt organice arată în orice bucătărie, combinate cu o varietate de feluri de mâncare și textile. Plăci de lumină cu model de legume pot fi considerate universale, ele vor ajuta la crearea unei atmosfere de lumină și relaxată. Psihologii spun că culori luminoase de feluri de mâncare stimulează pofta de mâncare.

Daca nu se tem să mănânce în plus, apoi feluri de mâncare luminoase de culoare va ajuta accente expres la masa. Dacă simțiți diluarea forțelor, se recomandă utilizarea ustensilelor de nuanțe de salată verde. Plăcile galbene și roșii saturate stimulează apetitul. Dar culorile reci albastre și albastre vor ajuta la controlul acestuia.

Produsele de relief pot arăta mai atractive, dar îngrijirea acestui produs va fi mai complexă. Particulele alimentare pot fi înfundate în caneluri și bulgări, determinând apariția unor pete galbene sau întunecate.

În următorul videoclip veți găsi prezentare Soup Luminarc Feston.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: