Plăci de tăiat din plastic: Caracteristici și selecție

Plăci de tăiat din plastic: Caracteristici și selecție

Bucătărie de tăiere bord – un obiect care este întotdeauna la îndemână, la o amantă bună. Acesta este destinat pentru tăierea diferitelor produse, de tăiere de carne, pește. Uneori plăcile de tăiere sunt folosite pentru a alimenta alimentele gătite. Mai devreme în Arsenal, proprietarii au predominat produse din lemn, dar astăzi alegerea materialelor este semnificativ mai largă. Puteți găsi modele din lemn, sticlă și plastic la vânzare.

Să ne insista pe ultima versiune și pricepută care argumente pro și contra inerente placi de bucătărie din plastic, precum și modul de a avea grijă de ei pentru a menține estetica și extinderea duratei de exploatare.

Particularități

Plăcile de bucătărie din plastic de înaltă calitate sunt fabricate din polipropilenă sau din polietilenă. Aceste două tipuri de materiale plastice sunt inofensive pentru sănătatea umană. Când contactați alimentele, ele nu le dau substanțe toxice dăunătoare.

Unii producători oferă modele cu acoperire antibacteriană specială. O astfel de „coajă” crește igiena produsului și prelungește viața.

Avantaje și dezavantaje

Orice modele de plăci din plastic au anumite avantaje:

 • Rezistența la absorbția mirosurilor ascuțite+
 • Obstacol în calea dezvoltării microorganismelor rău intenționate+
 • Greutate mică+
 • Estetica – Vanzare Diverse modele in variante de culori diferite sunt prezentate+
 • Ușor de îngrijit – Spălați produsul este permis de orice detergent, eventual de spălat într-o mașină de spălat vase+
 • Durabilitate și fiabilitate (se referă la obiecte realizate din plastic de înaltă calitate)+
 • preț accesibil.

Există plăci de plastic și unele dezavantaje. De exemplu, dacă produsul este fabricat din materiale plastice de calitate scăzută, Suprafața sa poate fi acoperită cu zgârieturi atunci când interacționează cu un cuțit. Din cauza unor daune, subiectul cu timpul își pierde proprietățile de igienă – începe să „absoarbă” afară, iar pe suprafața sa există o reproducere a microorganismelor periculoase pentru sănătate. Produsele din plastic ieftine nu pot fi numite practice și durabile.

Citește mai mult  Totul despre termos cu pompă

Pentru o altă lipsă de „frica de temperaturi ridicate. Acest lucru se aplică și ieftine, și modele scumpe. Pe subiectul de plastic este imposibil de a pune feluri de mâncare caldă, în caz contrar acesta va pierde aspectul său atractiv.

Modele

Magazinele prezintă o gamă largă de placi de taiere din material plastic. Diverse modele diferite în formă, dimensiuni, soluții de culoare, caracteristicile lor constructive. Următoarele forme sunt în vânzare

 • Pătrat+

 • dreptunghiular+

 • Rundă+

 • oval.

Ca regulă, modele de culoare au nuanțe luminoase și suculent. Ele pot fi ambele imagini monofonice și diverse: fructe, fructe de padure, peisaje, flori, imagini cu diferite atribute de bucătărie. Puteți alege produse mici sau placi mari din material plastic. Acestea din urmă sunt capabile să reziste la sarcini mecanice grave, dar tocat sau intepaturi de carne pe ele încă nu se poate.

Producătorii produc panouri pentru tăiere produse cu butoane sau fără ele. Modelele cu suport sunt mai convenabil de a opera. Există, de asemenea, placi pe suport. Practic, aceste kituri sunt realizate într-un design unic stilistic.

Setul poate include 2,3, 4 sau mai multe elemente.

În funcție de model, placi de plastic poate:

 • să fie echipate cu butoane de cauciuc specializate, care să permită prevenirea alunecare în timpul tăierii produselor+
 • Echipat cu un recipient pentru legume, fructe zdrobite scuti, carne și alte produse+
 • au „caneluri“ la fluidul excesiv de colectare+
 • au un protector „coajă“ antibacterian+
 • Echipat cu protecție termică (acestea sunt singurele modele care pot fi folosite ca un stand sub cald).

Din cauza unei selecții uriașe de plăci din plastic intern și străin pentru tăiere, uneori este dificil să se facă alegerea corectă și să achiziționeze un model de înaltă calitate și ușor de utilizat. Oferim parametrii de bază la care selecția merită acordată atenție.

Citește mai mult  Totul despre China Chineză

Criteriile de alegere

Placă de tăiere a bucătăriei – nu cel mai important „instrument” din Arsenalul Hostessului Modern. Cu toate acestea, fără ea, va fi problematică pentru a găti alimente fără deteriorarea batetorului de lucru pe setul cu cască al zonei de lucru. Alegerea unui element, este important să țineți produsul în mână. Nu ar trebui să fie prea greu și voluminos, altfel să folosească un astfel de subiect va fi incomod.

Cele mai „rulate” dimensiuni ale plăcilor:

 • 20 * 30 cm+
 • 30 * 40 cm+
 • 30 * 50 cm.

Utilizați subiecte mari, precum și mici, nu întotdeauna confortabile, așa că Merită să luați dimensiuni optime.

Forma bord este selectată în funcție de preferințele personale, cu toate acestea, bucătari cu experiență cred că cele mai multe elemente convenabile au o formă dreptunghiulară. Culori și aspectul produsului sunt, de asemenea, selectate cu dorințele lor. Deci, ca să nu pentru a obține confuz care bord pentru care produsul este destinat, puteți cumpăra produse sub formă de legume, fructe sau pește pentru tăiere produse adecvate.

În cazul în care este important pentru comoditate, Ar trebui să acorde prioritate modele cu mânere, adâncituri sau locașuri speciale destinate capturării produsului. Mai convenabil sunt modele echipate cu găuri pentru agățat și „caneluri“ pentru a prelua vorbit cu produse lichide.

Alegerea unui consiliu de tăiere, ar trebui să fie abandonată din achiziționarea de obiecte ieftine și subțiri. Ca regulă generală, pentru a reduce costul unui astfel de produs a, producătorii pentru materialele de fabricație utilizare calitate redusă prime. Ca urmare, un consiliu de încredere obținut, care va fi înlocuit în curând.

Citește mai mult  Ce oțel este mai bun pentru cuțite?

Subtilități de îngrijire

Pentru orice masă de bucătărie trebuie să aibă grijă cu atenție. Astfel de evenimente se va prelungi durata sa de viață, și va contribui, de asemenea, preveni reproducerea microorganismelor dăunătoare pe suprafața subiectului. placi de plastic pot fi spălate în mașina de spălat vase sau manual, folosind un burete și un săpun de uz casnic sau un detergent specializat. După spălare, este de dorit să șteargă produsul uscat.

Pentru a perie bord, puteți utiliza facilitatea de cumpărături sau sifon. Otet (esenta 9%), felierea lamaie sau bicarbonat de sodiu va ajuta rapid elimina mirosul. Acestea sunt vândute în aproape orice magazin de produse alimentare și în ciuda prețului scăzut, foarte eficient. Pentru a curăța produsul sau eliminarea mirosurilor neplăcute, Ai nevoie de dunk bord, în apă cu oțet într-un raport de 1: 1, frecați de lămâie sau pasta fierte de suc și apă.

Cu grijă corespunzătoare, placa de bucătărie va continua nu numai desăvârșirii sale externe, dar, de asemenea, igienă.

Pe avantajele placi de plastic, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Comments: 1
 1. Ioana

  Ce fel de plastice sunt recomandate pentru plăcile de tăiat? Există diferențe între aceste tipuri de plăci de tăiat? Cum alegem placile de taiat potrivite pentru diverse scopuri?

  Răspunde
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: