Producerea de tigaie de pe disc grapă

Producerea de tigaie de pe disc grapă

Tigaie – dispozitiv de bucătărie destinat pentru prăjit și stingere a alimentelor. Are o formă plană sau semicirculară a părții de jos. Poate fi echipat cu un mâner pentru exploatație în timpul încălzirii. Materialele principale din care sunt fabricate tigaia de prăjire sunt: ​​oțel, fontă, aluminiu, oțel inoxidabil. Există modificări ale unei tije de prăjire care pot fi făcute cu propriile mâini. Una dintre modalitățile comune de fabricare a acestui dispozitiv este modificarea discului Harrow.

Particularități

Haron – dispozitiv agricol, cu care solul se arat. Are o formă convexă convexă rotundă. Unele soiuri de grapă au o față de tăiere care conține dinți largi. Este fabricat din oțel durabil, cu o grosime de până la 1,5 cm. În centrul grapei există găuri de montare, datorită căreia se află în poziția corespunzătoare pe unitatea gazdă.

Proprietățile materialului, grosimea și dimensiunea diametrului fac grapa necompletului corespunzător pentru fabricarea tigaiei de prăjire la domiciliu.

Wok, fabricat din grapă, este ideal pentru utilizare în condiții de drumeții. Acesta poate fi instalat pe copii de rezervă osoase improvizate, precum și pe un tripog special, utilizat pentru a păstra un cazan cu fund rotund. Cu o fabricare independentă de o tigaie de prăjire de la grapă, puteți echipa elemente de fixare suplimentare, permițându-vă să atașați picioarele de susținere, ceea ce își extinde semnificativ funcționalitatea și face universal.

Instrumente

Procesul de fabricare a unei tigaie sau a fundației grapei este asociat cu prelucrarea produselor metalice. Având în vedere acest lucru, este necesar să se pregătească lista minimă a accesoriilor instrumentale care să permită această lucrare. Setul principal de instrumente conține:

 • aparat de sudura+
 • Mașină de rectificat unghiulară+
 • ciocan+
 • viciu+
 • Instrumente de măsurare (ruletă sau riglă)+
 • Alte instrumente concomitente.
Citește mai mult  Cum să pregătiți o nouă tigaie de prăjire?

Invertorul de sudare va fi necesar pentru a elimina găurile situate în partea centrală a grapei și atașând elemente suplimentare. Bulgaria este necesară pentru tăierea semifabricatelor metalice și prelucrarea acestora, precum și pentru cusături sudate. O ia pentru a pregăti roțile de tăiere și măcinare, duze pentru stripare și lustruire.

La conducerea muncii de sudare, utilizarea unui ciocan este de o importanță capitală. Cu ea, depozitele de zgură care apar în timpul procesului de supraîncălzire a metalelor la punctul de sudură și sudura de stropire. În cadrul acestor sedimente, zonele defecte ale îmbinărilor de legătură sunt situate: crăpate sau goliciune. Aducând zgura cu un ciocan, puteți identifica aceste defecte și le puteți elimina.

Prezența viceului este binevenită, deși nu este obligatorie. Ele ajută la menținerea piesei de prelucrat într-o poziție staționară, ceea ce facilitează procesul de prelucrare. Fără mâna menghină, obiectul prelucrat poate fi consolidată prin orice mod convenabil. Instrumentele de măsură sunt utilizate pentru măsurătorile produc ale parametrilor de mărime a semifabricatelor, care sunt necesare în fabricarea de elemente de fixare de picioare de susținere tigaie.

În procesul de remake al grapă cu discuri în tigaie, se pot lua alte instrumente, care este determinată de caracteristicile produsului finalizat.

Materialele

Componenta principală a tigaia self-made este o grapă de oțel cu pereți groși durabile. Elementele rămase sunt concepute pentru a da o formă funcțională adecvată. Următoarele materiale pot fi folosite pentru a elimina găuri de montare:

 • placă metalică+
 • fier Prut+
 • bilele de rulment+
 • Alte elemente disponibile.

  Grosimea plăcii metalice trebuie să corespundă grosimii peretelui grapă. Acest lucru va elimina elementele de fixare fără a perturba suprafața interioară a tigaiei sau partea inferioară a acesteia. Diametrul tijei de fier trebuie să corespundă diametrului găurilor situate în centrul VOCA. Dacă diametrul său este mai mic decât diametrul găurilor, atunci spațiul inutil dintre tijă și marginea interioară a orificiului poate fi umplut cu conducta de tăiere cu diametrul corespunzător sau alte inserții metalice.

  Citește mai mult  Cafea Cani: Tipuri, Timbre, alegere și îngrijire

  Dacă diametrul tijei mai mare cu diametrul găurilor, soluția optimă va fi egalizarea valorilor prin încălzirea tijei. Găurile rezultate nu sunt considerate eficiente din punct de vedere al costurilor, ca metalul, din care se face grapa, groasă și durabilă. Utilizarea bilelor de rulment ca elemente care acoperă găurile de fixare din grapă este cea mai bună modalitate de a efectua această sarcină. Principala dificultate este de a căuta bile cu diametru suficient.

  Elementele adecvate pot fi bile de la rulmentul tractorului, care pot fi găsite printre părțile de pe teritoriul majorității atelierelor autorului.

  Pentru a asigura ușurința utilizării, tigăi de prăjire în valoare de mânere în formă de sudură la marginea marginii sale. Ele pot fi făcute din armătură sau tija de fier având un diametru mic.

  Modalități de îndepărtare a găurilor

  Făză de fixare a grapei, diametrul căruia variază de la 15-20 mm, se află în centrul piesei de prelucrat, ceea ce împiedică utilizarea sa ca pe o tigaie de prăjire. Eliminarea lor folosind o placă metalică poate fi efectuată în două moduri. În primul caz, 2 părți ale plăcii sunt sudate pe ambele părți ale grapei în așa fel încât găurile să fie complet blocate. Provar produs în jurul perimetrului elementelor plăcii, care va exclude apariția scurgerilor.

  Suprafața amplasării plăcilor interioare și exterioare se pregătește cu ajutorul unui polizor și duza corespunzătoare. O atenție specială este acordată suduri interne, deoarece acestea vor atinge produsele care sunt preparate într-o tigaie. Prezența fisurilor și gol în cusăturile vor contribui la părțile mănâncă în ele, ceea ce nu este de dorit. A doua metodă de a folosi o placă de metal pentru a îndepărta găuri grapei este fabricarea elementelor de închidere rotunde, al cărui diametru corespunde diametrului acestor găuri.

  Citește mai mult  Pro, Contra și modelul Row Silit pielii

  Conturul fiecărei găuri este transferată la suprafața plăcii, după care se taie cu un cerc polizor și tăiere. Tabletele rezultate „“ sunt introduse în găuri și fierbe de-a lungul liniei de contact a acestora cu marginile interioare ale găurilor. Atunci când se utilizează o sarcină tija de metal peste găuri, găurile sunt simplificate. Tija este introdusă în gaură și fierbe. Apoi, piesele sale suplimentare de deversare. Pentru a facilita executarea acestei lucrări Puteți pătrunde în prealabil, lungimea căreia este egală cu grosimea peretelui grapei.

  În prezența bile portante ale diametrului corespunzător, îndepărtarea găurilor se face după cum urmează: mingea este introdus în gaura, astfel încât nu este vizibil în interiorul tigaia. Provark se efectuează. Nișa care se formează deasupra balonului sudată este umplut cu metal lichid dintr-un electrod de topire. În forma finită a unei tigaie, în fabricarea cărnii de rulment au fost utilizate, vor fi proeminente rotunjite în partea de jos. Aceste proeminente servesc ca picioare justificative, permițând instalarea unei tigaie cu un fund semicircular pe suprafețe netede.

  Cum de a face o tigaie de frică de pe discul Harrow, uitați-vă în următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: