Tipuri de furci și scopul lor

Tipuri de furci și scopul lor

Acest tacâmuri începe istoria sa în secolul al XV-. Inițial, el a avut 2 dinți, a fost plat și foarte inconfortabil în uz. Cu toate acestea, în timp, aparatul a fost modificat până la punctul de vedere al furcii moderne.

Materiale de fabricație

Durata de funcționare, aspectul și rezistența furcile depinde de materialele din care sunt realizate, precum și de tehnologia de producție selectată. În cele mai multe cazuri, oțelul inoxidabil este folosit ca bază, ca strat superior – crom. Cu cât este mai densă stratul cromat, cu atât este mai mare rezistența dispozitivului la coroziune.

Un alt material „șasiu” – oțel cu adăugarea de nichel. În dispozitivele premium, argintul, aurul sunt utilizate ca strat superior.

Luați în considerare cele mai populare opțiuni.

Oţel

Prin ei înșiși, tacâmurile de oțel nu pot exista, ele vor fi instabile de coroziune. În acest sens, furcile de oțel pot fi produse în următoarele modificări.

Dopuri din oțel care conțin crom

Materialul are de obicei oțel, fier și carbon, precum și mic (13-17%) crom. Este fabricat din oțel 18C, uneori este etichetat ca 18/0. O astfel de oțel se referă la clasa AISI 430 și este considerată buget. De regulă, aceste dispozitive spun că provin din „oțel inoxidabil”.

Produsele de crom pot fi găsite în luciul metalic nobil, ceea ce crește semnificativ atractivitatea estetică a instrumentelor. În plus față de atractivitate, aparatele de crom sunt rezistente la coroziune, nu absorbi mirosurile și culorile. Datorită proprietăților mari magnetice, astfel de dopuri sunt utilizate pe scară largă în instituțiile de catering. Acest lucru se datorează faptului căEchipamentul pentru spălarea mâncărurilor cu sisteme magnetice este larg răspândit în ele.

Aparate din oțel cu crom și nichel în compoziție.

Materialul include Oțel, carbon, fier, nu mai mult de 18% crom și 8,5-10% nichel. Această compoziție este considerată una dintre cele mai înalte calități, CHROMONICHEL Otel este atribuit unui brand 18/10, etichetat și de AISI 304. Dispozitive Chromonicel, datorită procesării speciale, au o nuanță cremoasă plăcută. Datorită cromul în compoziția furcii, acestea au crescut proprietăți anti-coroziune, în timp ce nichelul asigură o rezistență crescută la acizii la acizi (inclusiv concentrate).

Chromonichel cu pulverizare de argint

Dispozitivele sunt un analog chromonicel că argintul este aplicat într-un singur strat. Acesta din urmă trece printr-o curățare specială, după care elementele de întărire adaugă la această compoziție. Seturi cu pulverizare de argint sunt adesea însoțite de inscripția „90 de grame de argint“. Înseamnă că 90 g de argint aplicată setului de 12 dispozitive. Astfel de produse sunt rezistente la coroziune, acestea pot fi spălate într-o „mașină de spălat vase“.

Argint

Exista 2 tipuri: din argint 800 probe și 925 probe. Conțin 800 părți întâi de argint și 200 g de alt metal. Forks de 925 mostre au 925 părți de argint și de numai 75 de părți dintr-un alt metalic. Eșantionul este indicat în mod necesar pe suprafața lor și există un simbol al coroanei.

Dispozitivele de argint curat acționează, de obicei, ca cadou, decorative. Pentru utilizarea de zi cu zi, se apropie puțin – prea greu, sub rezerva coroziunii.

Placat cu aur

Acestea sunt deja cunoscute produse din oțel sau din oțel inoxidabil, acoperite cu cel mai bun strat de aur. Pulverizarea aurului este atât de subțire, măsurată în microni (1 microni – 0,001 mm). Gilding poate acoperi întregul dispozitiv sau doar o anumită parte.

Aluminiu

Aceste furci sunt bine cunoscute în tabelul sovietic. Ei au fost foarte fragili – a fost ușor de pierdut, pentru a ridica carnea dinților sau pentru o altă bucată de mâncare densă era aproape imposibilă. De asemenea, dezavantajele ar trebui să fie atribuite. Nu e de mirare că Dispozitivele din aluminiu astăzi au dispărut practic din viața de zi cu zi și din vânzări.

Melchior

Furculițele Melchioric includ instrumente de lux. Materialul este un aliaj de cupru, nichel și mangan. Astfel de produse arată foarte elegant, nobil, rezistent la coroziune, dar producția lor este destul de scumpă. Deoarece anii ’50 ai secolului trecut, Melchior este din ce în ce înlocuiește cu nezilber. În aparență, instrumentele sunt aproape imposibil de distins, dar procesul de producție, în acest din urmă caz ​​este oarecum simplificată.

Nelziber este un aliaj de cupru, nichel și zinc. Suprafața unor astfel de produse este în mod necesar acoperită de un strat de aur sau argint sau este plâns.

Plastic

Furcă din plastic în majoritatea cazurilor – credincioșii „sateliți” de picnicuri și rutine în natură. Astfel de dispozitive pot fi de unică folosință (numai cum ar trebui să fie utilizate în cafenele fast-food, fast-food puncte de vânzare și alte locuri publice) și reutilizabile (de obicei, mai durabile se pot spăla în apă caldă și utilizate de mai multe ori).

Lemn

linguri de lemn și astăzi, mai degrabă, elemente decorative de interior, furculițe, mai degrabă decât tacâmuri practice. Explicarea acest lucru – briefness produselor, capacitatea lor de a absorbi umezeala, grăsimi, mirosuri. Aceste instrumente sunt foarte dificil de curățat, în legătură cu viața vieții lor foarte mici. Dacă fișa de lemn este acoperit cu lac, este imposibil să vorbim cu încredere cu privire la siguranța sa, în cazul în care nu sunt acoperite – problema hygienicness produsului.

Este demn de remarcat faptul că destul de des producătorii produc furci din materiale combinate. Acesta poate fi produse din oțel inoxidabil sau chromonicel în combinație cu mânere din lemn sau din material plastic. Aparate Melchive sunt adesea completate de aur sau argint pulverizare.

Soiurile ca numirea

În funcție de scopul, următoarele soiuri se disting.

  Mese

  Este un dispozitiv cu patru dinți. Scop – Consumul de feluri de mâncare a doua, pentru ca prize de mese sunt cel mai adesea servite cu un cuțit de masă. În acest caz, cuțitul este luat în mâna dreaptă, plug – în stânga. Puteți tăia o bucată de carne de lipit ultima în produsele alimentare și taie o bucată cu un cuțit. În cazul în care manânca furcii iar a doua, atunci este dornic să dinții ca o lingură. Eu „stau“ mâncare, dacă este necesar, ajutându-vă cu un cuțit.

  Dimensiunea fișei de mese este de obicei comparabilă cu dimensiunile plăcii din dotare. Pe masă, dispozitivul este pus pe partea stângă, în cazul în care masa este servită la o dată cu mai multe furci, atunci mese va fi cel mai mare și sunt mai apropiate decât altele la placa.

  pentru pești

  Acest dispozitiv este oarecum mai puțin decât un analog de mese, are 3 și 4 dinți, acestea sunt mai scurte dop de mese dantură. Uneori, dinții sunt situate pairwise iar în mijloc sunt separate printr-o cavitate superficială. Dispozitiv de pește este servit cu un cuțit de pește de construcții. Acesta din urmă poate înlocui o altă furcă de pește.

  O a doua furculiță sau o bucată cuțit de pește este presat pe o placă, în timp ce celălalt este separat prin bucăți mici. După ce această parte a peștilor este mâncată, este transformată și în același mod „crack” cu a doua parte. În mod ideal, după mese pe o farfurie, trebuie să existe doar un schelet de pește.

  În conformitate cu regulile de etichetă moderne, fie 2 furcile de pește, sau o furculiță și o spatulă specială. Cuțitul pentru pește este obișnuit să servească numai la hering.

  snacking

  Proiectat pentru consumul de gustări reci, omlete, clătite cu umplutură, bacon prăjit. Extern este o copie a dispozitivului de luat masa, dar dimensiuni mult mai mici.

  În cazul în care mai multe furci sunt puse în apropierea plăcii dintr-o dată, snack bar este al treilea după mese și pește.

  Salatte

  Proiectat pentru salate, are 4 dinți și o bază mai largă. Este mai mult depus pe modul de linguri. De obicei, servit cu un cuțit special salata. Folosit la fel ca și mese. Bucățile mari sunt pedepsiți pe fișa, dacă este necesar, se taie cuțitul în bucăți mai mici.

  Dacă sunteți salata fin tăiat, plug rândul său, peste dinții în sus și arde-l în ea ca o lingură.

  Desert

  În cea mai mică Diferă mărime, are 2 sau 3 dinți scurtate. Pentru fructe a servit întotdeauna opțiuni de două ori. Torturi, plăcinte și produse de patiserie mici necesită diferite tipuri de furci de desert, în unele cazuri, este servit un cuțit desert. La bufetele pentru deserturi, este servit un dispozitiv special cu un clologist ascuțit. Este folosit ca un cuțit, în timp ce pe restul de cuișoare de încălzire bucăți. Fryshot priza este o necesitate necesară, deoarece este imposibil să se utilizeze un cuțit pe o piele de bivol.

  Cu toate acestea, în cazul în care există o oportunitate de a pune o placă de pe masă, ar trebui să fie refuzată dintr-o furculiță bufet folosind un analog de desert și cuțit în loc.

  Pentru fasole sparanghel

  Folosit pentru a schimba un fel de mâncare dintr-o placă comună în sale. Este un dispozitiv dintr-o singură bucată de metal, care este apoi împărțit în 2 dinți, reprezentând litera U.

  Tăiere

  Are dimensiuni mari decât cele de mese. Și, în plus, dispozitivul de tăiere este mai alungit. Folosit pentru a tăia o bucată de carne comună pe plăci sau bucăți. Carnea se ridică la bifurcație și este tăiat cu un cuțit de tăiere specială.

  TRANSIBLE, SAU COVAR

  Dispozitivul cu două coarne și un mâner lung, care este utilizat în principal în bucătărie pentru gătit – piese flip, verifica disponibilitatea, taie o bucată mare în mai mici. O astfel de furculiță este convenabil pentru a obține carne de bulion și se taie. În acest caz, o furculiță mare transignery este utilă, între mâner și dinții de care există o concentrare de pliere.

  Prelevarea de probe

  Acest dop se distinge prin prezența a 5 dinți și o bază mai largă. Acest lucru vă permite să transmită șprot la gura fără pierderea formei plinătate și estetică a peștilor.

  Pentru fructe de mare și stridii

  Reprezintă un dispozitiv ușor alungit cu 3 dinți, lăsat puțin mai lung decât restul. Ele sunt confortabile pentru a mânca fructe de mare, precum și chiuvete de stridii deschise și pentru a obține moluștele. Eu pot mânca, de asemenea, midii, cocktail-uri. Dopul este servit cu o lingură de cafea, care este acceptat de un cocktail de fructe de mare.

  Pentru homar este servit de masă pentru o furcă cu 2 dinți indoite. Dimensiuni pentru fructe de mare pentru fructe de mare mici. Dar o furculiță pentru cancer are o formă mai alungită și un mâner lung. Acesta este un dispozitiv cu 2 dinți. Dispozitivul de crabi poate fi aceeași.

  Olive

  Mici (mai puțin desert) furcă cu 2 pânză pentru hapsân de măsline. Un design similar are o furculiță pentru lamaie, dar este mai mare în dimensiune decât de măsline.

  Koko

  Dispozitivul care este servit la Zhulien are 3 dinți, în timp ce partea este oarecum diluat deoparte. Furca în sine este mic, în dimensiuni este comparabil cu o lingura de desert.

  pentru fondue

  Dispozitiv cu 2 dinți pe un mâner lung.

  pentru Spaghete

  Invenția de specialiști japonezi, concepute special pentru spaghete alimentare convenabile și tăiței. Este un dispozitiv dințat cu o coasta suplimentară mai scurtă pentru captarea produselor alimentare și jazbinn pe suprafața de paste așteptare.

  Sporf

  Dispozitivul „3 în 1“, combinând furculita, lingura si cutit. Inventat în anii ’40 în Austria, în primul rând numit splaud. Până în prezent, singura companie din lume este produsă și produsă în Austria.

  Un alt dispozitiv multifuncțional similare – SPORK. Reprezintă în același timp, o furculiță și cuțit. Inventat și brevetat în Statele Unite, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Abia în secolul 20 dispozitivul a primit numele specificat. Astfel de instrumente sunt convenabile în condiții de călătorie și drumeții. furculiță, precum și un cuțit pentru alimente conservate Plierea – de la aceeași „compania“.

  Pentru pizza

  A aparut recent, numai în 2007, dispozitiv. Combină un cuțit rotund pentru pizza și un plug mese.

  Este dreptul de a nota că numai 4 tipuri de furci sunt cel mai adesea implicate în stabilirea diversității – de luat masa, salată, pește și desert. De obicei, masa începe cu furnizarea de salate, gustări. Acestea servesc un set de furculițe și cuțite pentru salată. În plus față de salate, ele pot fi folosite pentru snacks-uri (nu sandwich-uri, acestea sunt rupte de mână), treburile, diverse tăieturi din carne.

  Apoi, în timpul alimentării la cald, setul de instrumente se înlocuiește cu furca și cuțitul pentru al doilea. În cazul în care peștele este fierbinte, apoi masa este disponibil pentru aparatele de pește.

  La sfârșitul mesei servește copt, deserturi și fructe, la care aparatele speciale sunt, de asemenea, puse pe masa.

  Cum de a alege?

  Înainte de instrumente de cumpărare este în valoare de plată pentru materialul din care sunt realizate. Un alt factor – de metal grosime. produs de calitate superioară are o grosime de o piesă metalică de cel puțin 2,5 mm. Standardul este considerat grosimea de 1,4 la 4 mm.

  Rata Forks shine – gri sau alb. În cazul în care lipsa de stralucire care nu este prevăzută pentru design de produs, acest lucru indică o calitate scăzută a oțelului, fie în absența cel puțin unele lustruire de instrumente.

  Una dintre cele mai multe procese de producție consumatoare de timp – prelucrarea dinților furcii, astfel încât vânzătorii fără scrupule, uneori, le face ca tocat. Produsul de calitate nu ar trebui să fie ca un dinți prea ascuțite.

  Următorul criteriu de selecție – caracteristicile flexori. În acest loc ar trebui să existe un strat mai gros de metal, astfel încât fișa să nu se îndoaie, în cazul în care este mai puternică decât de obicei. Adâncimea instrumentului de înaltă calitate trebuie să fie de cel puțin 7-10 mm. Produsele plate sunt o Ștanțare din China, care este incomod de utilizat.

  Este important să se atingă cu atenție suprafața produsului – ar trebui să fie neted, fără rugozitate și borcan, uniformă, să nu aibă pete și divorțuri. Numai în acest caz putem vorbi despre corectitudinea prelucrării. În dispozitive de înaltă calitate, numai marginile dinților pot fi ascuțite.

  Atunci când cumpărați instrumente combinate, inspectați locația conexiunii diferitelor materiale – nu există articulații și deplasări. Furcile ar trebui să fie strâns „stau” în mânere din plastic sau din lemn. Dacă acesta din urmă sunt fabricate din plastic, trebuie să fie rezistent la căldură și umiditate.

  Dacă sunteți în căutarea de aparate pentru utilizarea de zi cu zi la un preț accesibil, dați preferință pentru furcile din oțel inoxidabil. Acesta este echilibrul optim al calității și al costurilor. Alegerea ar trebui făcută în favoarea opțiunilor all-metal.

  Separat, este în valoare de a spune despre furculițe din plastic de unică folosință. Principalele criterii de selecție sunt rezistența la siguranță și căldură (în limitele materialului materialului, desigur). Să înțeleagă cum poate fi marcat plasticul inofensiv. Fără preocupări, puteți cumpăra furci pe care următoarele.

  • Re (PE), Care este polietilena.
  • PETF (PET) sau RET (PET) – Indicație privind polietilen tereftalat.
  • PS (PS) sau cifra „6” – polistiren. Furcă (sau orice fel de mâncare de unică folosință din plastic) este potrivită numai pentru mâncăruri reci. Există mâncare caldă și cu atât mai multă încălzire a felurilor de mâncare din cuptorul cu microunde nu pot.
  • PP (PP, numărul 5) – polipropilenă. Potrivit pentru mâncăruri calde, rezistă încălzirii până la 100 de grade. Invalid de contact a polipropilenă cu alcool, altfel toxinele se disting de astfel de contact.

  Dacă intenționați să spălați furcile în mașina de spălat vase, asigurați-vă că cerințele pentru funcționarea tacâmurilor corespund caracteristicilor tehnice ale „mașinilor de spălat vase”.

  După inspecția vizuală, mirosi dispozitivele. Ei nu ar trebui să fie miros. Dar aroma pronunțată de mașini, din metal – un motiv important să renunțe la achiziționarea. In cele din urma, Certificatul și concluzie igienă ar trebui să fie cerut vânzătorului. Numele brandului instrumentului, producătorul lor și adresa acesteia în aceste documente ar trebui să coincidă cu cele date care sunt indicate pe ambalajul Forks

  Ca regulă generală, furci sunt vândute complet cu alte informații necesare pentru servire, dispozitive (linguri, cuțite). Seturile sunt 6 și 12 persoane. Prima include 24 de articole – pe 6 cantine și lingurițe, 6 furculițe și cuțite.

  Un set de 12 persoane include aceleași instrumente, dar deja pentru 12 persoane, precum și linguri de gem și sos, pentru zahăr, furculițe și cuțite pentru pește și salată – doar 72 de subiecți.

  În plus, există opțiuni care sunt incluse numai furci și cuțite, precum și diferite tipuri de furci și lame / cuțite pentru ei.

  Cum se utilizează corect tacâmurile, consultați următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: