Totul despre termometrele culinare

Totul despre termometrele culinare

Nici o experiență în gătit nu poate fi compensată pentru respectarea strictă a formulării standard. La fel de important să se utilizeze echipamente de bucătărie adecvate. Termometrele culinare merită atenție – trebuie să vorbească separat.

Ce este?

Termometrul culinar profesionist este conceput pentru a menține o temperatură strict definită atunci când gătiți diferite feluri de mâncare. În cazul în care acest mod nu este respectat, nu due gătit, nu conține componente de înaltă calitate și condimente cu sosuri va ajuta. Bucătari cu înaltă calificare atunci când gătitul nu sunt întotdeauna exacte pentru a prinde o adevărată imaginație. Recunoaște-l pe plan extern greu, și fiecare situație culinară este individuală. Nici o experiență nu vă permite să efectuați evaluarea corectă.

Astfel încât să nu funcționeze un vas neted sau jefuit, utilizați doar un termometru de bucătărie. Există diverse modele ale acestor dispozitive, inclusiv cele destinate lichidelor. Dar, totuși, ele sunt folosite mai des pentru a măsura temperatura de carne și pește.

În interiorul solide, ar trebui să fie creată o temperatură specială, care vă permite să se bucure de gustul optim și elimină reproducerea organismelor patogene. Cu toate acestea, există o serie de nuanțe și subtilități care trebuie să fie luate în considerare la alegerea unui accesoriu.

Avantaje și dezavantaje

Deci, între laturile pozitive Achiziționarea unui termometru culinar poate fi numit:

 • Se menține gustul optim și consistență+
 • Preveni deteriorarea produsului+
 • Economisiți timp și resurse+
 • asistență loial bucătari novice.

Contrar opiniei populare, aceste dispozitive sunt adecvate nu numai în bucătăria de mare restaurant. Ei pot folosi chiar și cele mai multe bucătari comune de acasă. Va fi posibil să se determine cât de mult impuls de feluri de mâncare goale. Termometrul va ajuta pentru a determina când vasul se apropie.

Minus (numai condiționat) este doar un singur – poate încetini oarecum în jos activitatea de experiență bucătar.

Soiuri

Destul de des folosit de un termometru submersibil fără fir (altfel numit acul termoshope). În exterior, acest dispozitiv arată ca un dispozitiv cu un afișaj echipat cu ace din oțel. Un astfel de aparat utilizează foarte convenabil. Sistemele wireless se dovedesc întotdeauna a fi la îndemână și pot fi utilizate pentru măsurătorile temperaturii tuturor felurilor de mâncare. O caracteristică a modelului este un caz din plastic.

De asemenea, ar trebui să se considere că părțile interne sunt prea sensibile la încălzire. Ele pot fi deteriorate dacă termometrul se va încălzi constant. Problemele sunt uneori asociate cu afișaje – în modelele clasei bugetare sunt prea înguste.

Nu toate felurile de mâncare pot fi extrase pentru măsurătorile de temperatură. Coacerea cu drojdie suferă cu exactitate de un astfel de recurs.

Un alt tip de site-uri electronice fără contact pentru alimente – contor laser. Strict vorbind, laserul este utilizat pentru a măsura temperatura, ci pentru a indica cu exactitate locul în care este determinat. De obicei alimentele apar cu bateria.

Atenție au meritat dispozitive cu senzor la distanță. În timpul funcționării, dispozitivul însuși se dovedește a fi într-un loc sigur. Transferarea semnalelor de la ac la sistemul electronic apare pe un fir special flexibil.

Citește mai mult  Producția de maker de paine din tuburi de ziare

Dar chiar și cele mai bune și mai fiabile fire se pot confunda, pauze. Dacă este critică, merită acordată atenție tipului de termometre infraroșu. Lipsa de contact direct cu produsul este cea mai sigură. Măsurarea se face în timp real, în timp ce dispozitivele de cablu oferă o întârziere de 3 până la 5 secunde. Să nu reflecteze asupra rezultatului, dar poate fi oameni destul de enervanți.

Datorită excluderii contactului fizic cu produsele, spălarea termometrului nu trebuie să. Dar există probleme – în special, astfel de dispozitive nu sunt în măsură să determine care temperatura este atinsă în interiorul piesei. Se pare să măsoare numai pe suprafața vasului. In plus, sondele de radiație termică sunt capabile să lucreze la o distanță de câțiva metri numai în condiții ideale. Și unul minus mai substanțială este un preț ridicat (nu mai puțin de 1300 de ruble).

Daca nu sunt limitate la aplicații contactless digitale, puteți căuta dispozitive mecanice. Un astfel de echipament funcționează în detrimentul unui efect de lungă cunoscut – extinderea de articole, atunci când este încălzit. Placi din două metale diferite împins cu siguranță săgeată. Privind la butonul rotativ, puteți determina imediat dacă vasul este gata. Culinară lichid termometru este aproape nu este diferit de analogul medicale, cu excepția unei game mult mai mare de valori măsurate.

La nivel fizic, toate tipurile de sonde sunt la fel de exacte. Cu toate acestea, pot apărea dificultăți la citirea rezultatelor măsurătorilor. Deci, creatorii de termometre mecanice sunt forțați să caute un echilibru între intervalul de temperaturi măsurate și nivelul de eroare. Folosind scala, inclusiv cu o coloană de lichid, să ocolească această problemă este aproape imposibil.

Digital impermeabil penetrant termometru inițial măsoară temperatura foarte precis (Desigur, în cazul în care se face calitativ).

Cu toate acestea, există o altă nuanță aici – cu circulație neglijent, umplerea electronică poate provoca defecțiuni. Într-o astfel de situație a, dispozitivul sau se va opri complet de lucru, sau va demonstra un număr complet ireale. o atenție separată merită un pirometru culinar. Recent, aceste dispozitive au devenit semnificativ mai ieftine decât înainte. Da, iar gama le-a crescut.

Cum de a alege?

Nu poate fi ghidat la alegerea unui termometru alimentar pentru o bucătărie numai cu dispozitivul său de simplu și de încredere de lucru. Mult mai important decât o altă circumstanță – ce feluri de mâncare sunt, în principal pentru a pregăti acasă. Iubitorii nu numai produse de cofetărie, dar, de asemenea, o varietate de feluri de mâncare trebuie să achiziționeze termometre cu o serie de 40-200 de grade. perne specializate pentru carne arată temperatura de la 60 la 120 de grade Celsius. Dar aceste dispozitive vor ajuta, de asemenea determina gradul de încălzire și disponibilitate:

 • Produse de panificație+
 • swax lapte+
 • Amestecuri nutritive pentru copii+
 • Copii de apă pentru scăldat.

termometre maxime universale pentru dulapuri de vânt. Marca superioară a temperaturii în ele se poate ajunge la 200-300 de grade. Modelele separate sunt proiectate chiar și pentru măsurarea temperaturilor negative. Acestea sunt necesare pentru cei care se coace de multe ori carne, conserve de alimente, fie ingheata si produse dezgheață. În caz contrar, nu există aproape nici diferențe între versiuni speciale individuale, și este necesar să se acorde o atenție la proprietățile unui anumit model.

Citește mai mult  Tupperware vase: Caracteristici și recenzii de model

Expertii recomanda sa cumpere termometre de bucătărie direct în magazine. Site-uri de internet nu dau posibilitatea de a roti un termometru în mână. Nu va fi posibil să se evalueze cu exactitate desăvârșirea ansamblului și fortăreața sondă subțire.

Este absolut în valoare de a abandona versiuni digitale ieftine, eroarea de care este prea mare. Chiar și dispozitive analogice bune liber sunt mult mai practice. O altă nuanță – termometre mai bine va fi mai bine, permițând să se adapteze mărturia.

Acestea sunt utilizate nu numai de către profesioniști. Chiar și foarte sonde de înaltă calitate, care sunt utilizate în mod activ, poate funcționa incorect. În cazul în care este imposibil de a reconfigura, aceasta va provoca numai intristarea suplimentare. Experții recomandă insistent să acorde prioritate produselor de firme de conducere, care va valoare reputația și căsătoria nu va permite.

Desigur, ar trebui să fie examinată cu atenție prin toate feedback-ul cu privire la un anumit model pe site-uri independente.

Examinați producătorii

Potrivit experților, aproape toată cea mai bună sondă termică a nivelului modern conține numai componente digitale. Este considerată o alegere bună Modelul Sinometer TP-3001. Acest termometru măsoară temperaturile de la -50 la +300 grade Celsius. Dipstice acută poate pătrunde în felii de carne cu 15 cm. De asemenea, este permisă măsurarea temperaturii în stratul de apă sau alte lichide.

Gama de scară de 0,1 grade, cu toate acestea, abaterea admisibilă este de 1 °. Avantajele modelului sunt:

 • Timpul minim de așteptare (rezultatul este afișat în 2 secunde)+
 • Opțiuni pentru scara Fahrenheit+
 • Salvarea în memoria încorporată a valorilor intermediare.

În ciuda proprietăților sale pozitive, TP-3001 este vândut ieftin – nu mai mult de 500 de ruble.

În apropierea termometrului parametrilor Vigor HX-8220. Costul Creșterea este destul de justificată printr-o carcasă din oțel inoxidabil. Dispozitivul ermetic cilindric poate fi lăsat într-o cratiță cu apă, fără să se teamă deteriorarea acestuia atunci când este încălzit. Ecranul este evidențiat, și chiar „relativ îngust“ gama de măsurători (de la -40 la + 200 grade) este destul de acceptabil pentru a lucra cu carne.

Multe versiuni avansate de termometre de la distanță sunt echipate:

 • cronometre+
 • blocuri de software+
 • denumirilor de culoare de pregătire+
 • alarme sonore.

Un exemplu luminos este performant THERMO TM1059. Dispozitivul funcționează în intervalul de la -50 la +300 grade. Cronometrul vă permite să alegeți un interval de timp în termen de 99 de ore. Un fir de 0,7 m face ca dispozitivul convenabil cât posibil în funcțiune. Sonda este realizată din oțel inoxidabil timbre, spălate foarte ușor și simplu.

Separat, este în valoare de vorbesc despre radio. Ei au o funcționalitate care nu se aplică numai numai la măsurarea temperaturii.

Designul include un contor constant cu un transmițător radio încorporat. Transmisia semnalului este posibilă într-o rază de 1000 m. Aparatul va satisface pe cei care lucrează în timp ce în bucătărie de multe ori merge la magazin sau cu alte scopuri, de obicei, există + sonde de rezervă pentru al doilea vas și programele auxiliare.

Citește mai mult  Caracteristicile Thermos Xiaomi

Termeni de utilizare

În general, utilizați termometrele culinare este ușor. Asigurați-vă că ați citit instrucțiunile și pașaportul tehnic. Dar mult se poate spune fără instruire. Deci, pirometre sunt utilizate numai pentru măsurarea temperaturii la suprafața alimentelor. Este foarte convenabil, dar nu este deloc potrivit pentru gătit carne.

termometre complete necesare pentru a calibra. Pentru a face acest lucru, ele sunt scufundate în tluu sau apă fierbinte și se fixează corespunzător setările. Important: ar trebui să verificați acuratețea citirilor dispozitivului cel puțin o dată în 30 de zile. În cazul în care dispozitivul este echipat cu sunet de alarmă, oprire de gătit imediat, de îndată ce este distribuit semnalul caracteristic. Util să se ia în considerare masa standard a temperaturilor de preparate finite:

 • Carne de vită trebuie să fie un fundamental la 75 și cel puțin 65 de grade+
 • Carne de porc are un interval valid de la 85 la 90 de grade (cu abateri minore)+
 • carne de pasăre este nevoie să se încălzească până la 95 ± 3 grade+
 • miel recomanda încălzire până la 85 de grade Celsius.

Bastonul termometru în carne în ultima etapă de gătit. Lansete sfătui să intre atât de adânc posibil. Acest lucru va determina mai exact starea în centrul piesei. Este strict inacceptabil să atingă sonda cu fattides, oase și cartilagers. Aceste componente nu pot avea temperatura că cea mai mare parte a pulpei.

Nu este recomandat să facă prea multe probe. Fiecare puncție provoacă expirarea de suc. Ca rezultat, în ciuda respectării stricte a regimului termic, carnea poate fi împinsă. Temperatura grătarului este măsurată în ultimele 10 minute de preparare și bucăți de carne solidă – cu maxim 20 de minute înainte de sfârșitul lucrării. Inacceptabil:

 • Rhone dispozitiv+
 • Utilizați-l în orice mediu care nu este speriat în instrucțiuni+
 • Expunerea la flăcări deschise+
 • Utilizați cu temperaturi clar necorespunzătoare+
 • Aplicați elementele furnizate de energie+
 • Schimbați designul în orice mod sau încercați să reparați independent dispozitivul.

Caracteristici de îngrijire

Chiar și dispozitive fără contact utilizate în bucătărie pot fi repede înfundate. Dar spălați în apă, cu atât mai complet imersate în apă, puteți specifica în mod special de către producătorul de părți. În medie, la fiecare 6 luni necesară verificarea cât de precis este determinată disponibilitatea mâncărurilor. Pentru a curăța termometrele, precum și ecranele lor, utilizați doar o materie ușoară ușor umedă. Chiar mai mult aplicați șervețele speciale.

Îndepărtarea sau sonda retrasă este permisă spălarea în apă. Important: După aceea, elementul ar trebui să fie șters uscat. Depozitați termometrul necesar în cazul în care există o bună ventilație, dar nu există lumină directă a soarelui.

Spălați și curățați partea de lucru a dispozitivului este necesar ori de câte ori este necesar să se măsoare temperatura unei alte componente în loc de un produs. În cazul celei mai mici daune, trebuie să contactați imediat specialiștii, fără a încerca să rezolvați problema.

Revizuirea termometrelor culinare A se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: